mt Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 Witam, Po raz pierwszy w bitwie;) tutaj momentem krytycznym bedzie przenikanie swiata odrealnionego w mieszkanie malej dziewczynki, ktora wlasnie spozywa absynt. Poki co mam juz pelna wizje sceny, ale powiedzmy ze nie chce zdradzac wszytskiego. w trakcie duzo sie wyjasni;) Do tej pory zrobilem prawie caly model malej dziewczynki. oto on: [noimage] jeszcze bede nad nim pracowal;) c&c are welcomed:) edit: heh, wyglada na to ze podczas mojej nieobecnosci padla firma hostingowa w ktorej mialem serwer:/ stad znikniecie wszystkich obrazkow.. no to na razie wrzuce to co jest do tej pory.. edit2: juz ok _________________ wersja finalna: i link do wersji 1500x1262 click dziekuje za uwage;) pozdrawiam
RA Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 Czy absynt nie jest u nas w kraju nielegalny przypadkiem? ;) Dziewczynka nawe ladnie wyszla... tylko czolo mi nie pasuje. Jakby miala jakas falde pionowa na srodku. :|
Simple_man Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 Coś mi tu Alicją z wonder landu zaleciało tylko taką dla dorosłych. Fajny modelik, ale rzeczywiście czoło pa przeorane. Powodzenia.
Falcrum Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 No moze być ciekawie :D. Coś w klimatach Alicji...heh...:) Co do czółka to napewno wynik odbicia...wyruwnasz to jeszcze...mam racje ?? :) Pozdr
cuba Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 W kraju mozna kupić absynt ale bez jednego składnika, najwazniejszego który dostępny jest w czechach a w polsce zakazany no i otrzymujemy poprostu mocną wódę dlatego zadnych halunów czy cuś wiem bo piłem:P. W makro chyba sprzedają
Drzewostan Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 Pasuje do czarnej wdowy, fajna pracka czekam an rendery ----------------------- pozdro
Simple_man Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 A oto i referka z CG Talk`u myślę że moze być pomocna ;) http://www.cgtalk.com/showthread.php?threadid=254333
mkk3a Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 heh, nie tylko ja od razu pomyslale o Alicji w krainie czarów (konkretnie mialem na mysli gre, bo tam wyglada dosyc podobnie) co do absyntu, to nie jest to przpadkiem ten napoj, ktory był w filmie 'eurotrip'? (jesli oczywiscie ktos widział ten film...) scenka moze byc bardzo klimatyczna i mam nadzieje ze taka bedzie, tylko tez nie przesadz z mrokiem w pomieszczeniu powodzenia!
mt Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Napisano 3 Lipiec 2005 dzieki za komentarze:) skojarzenia z alicja jak najbardziej na miejscu;) szczegolnie ze ten "drugi swiat" bedzie przenikal do pokoju poprzez lustro;) a co do absyntu to polecam teledysk nin - perfect drug RA, Simple_man, Falcrum -> czolo to kwestia przesuniecia paru wierzcholkow;) oczywiscie ze poprawie.. Simple_man -> watek widzialem - swietny jest:) mkk3a -> nie zamierzam robic mrocznego wnetrza;) pracka ma byc nie tyle mroczna co psychodeliczna;) cya soon:)
Ebor Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 No to trzymam kciuki za ten projekt:) - podoba mi sie poki co
hkropinski Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 ładnie wygląda, niesie klimat i fajnie wymodelowana sukienka, pozdrawiam i życzę powodzenia
Ania Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 bardzo mi sie podobają falbanki. tekstura na sukience troche rozciągnięta. tytuł pracy - moloko? bardzo lubię.
Leru Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 fajniusia dziewczynka :) mało jest a już zaczyna pachnieć klimatem witam i życzę powodzenia :)
cuba Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 dziewczynka jest mroczna nie da sie ukryć o wręcz gotycka a co do filmów z absyntem to w wywiadzie z wampirem lestat myślał że dwa bliźniaki z których się napił były napojone absyntem a one były martwe. W sumie atak wampira to też mógłbyb yć moment krytyczny.
madman1987 Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 "American Mc(cośtam) Alice", ale gra była fajna więc pracki nie spapraj bo będę bił:) Kiecka dobra, faktycznie, ale tę twarz zmienić ciut trzeba było by.
mt Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Napisano 5 Lipiec 2005 A wiec malej dziewczynce urosly raczki i nozki, wiec postanowila zasiasc w wygodnym, acz za duzym fotelu;) i nawet glowka sie jej wyprostowala;) tekstury wstepne, render poki co na scanlinie;) Ania -> tytul rzeczywiscie sparafrazowany z moloko;) ot: ostatnio bylem na koncercie roisin - swietny;)
Ania Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 zczamferuj troche fotel juz jestem ciekawa jak ten swiat bedzie przenikal do swiata.
eco Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 fajny klimat sie zapowiada-wiem ze to probne rendery ale skoro dales juz jakies materialy to powiem ze siakies dziwne - ogolnie model mi sie podoba - no moze ta sukienka powyzej falbanek jakas zbyt gladko ulozona-albo juz zle mi z oczu patrzy hehe
Valery Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 nie wiem czemu ale miałbym ochote zobaczyć ją podżynającą gardło takiemu milusiemu puszystemu kotu
mt Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 pracowita noc, hehe;) przesiadka na vraya lapki do wymiany.. eco -> czesc materialow idzie do wymiany, czesc zostaje
Futro Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 lol, przypomnialo mi sie "Perfect Drug" Nine Inch Nails:D fajny pomysl pzdr.
DarCon Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 Ale złośliwość jej patrzy z gałek ocznych,bardzo podoba mi się klimacik pracki
mt Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 troche pracy nad otoczeniem, troche nad oswietleniem, czyli lacznie nad klimatem;) "portalem" miedzy swiatem realnym a tym narkotycznym ma byc lustro wiszace za dziewczynka..
ArTooRo Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 Modeling bez zarzutu, jednakże popracowałbym troszkę na teksturami tzn moja rada jest byś zrobił tekstury robione pod konkretny obiekt, a nie dawał tzw "uniwersalnych" np. rama lustra raczej nie jest wycinana z jednego kawałka drewna tylko składana z paru listw toteż linie na drewnie powinny iść na pionowych listwach w pionie, a na poziomych w poziomie. Klimat na razie jest bardzo dobrze uchwycony, jednakże zastanowiłbym się nad kadrowaniem - może to po prostu moje widzimisię :) ale może lepiej by było gdyby postać nie była w centrum kadru? (w sumie sam nie jestem ekspertem :) ) Tak czy owak jest to bardzo dobry początek i w ciągu tych 3 miesięcy pewnie się jeszcze lepiej rozwinie. Pozdrawiam i powodzenia!
mt Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 ArTooRo -> kadrowanie bede zmienial, ale dopiero jak sie pojawi ten swiat "zewnetrzny".. ale raczej pozostawie dziewcze w centrum aby stworzyc wrazenie ze jest ona "pochlaniana"..ale to sie jeszcze okaze;) tekstura na ramie jest tym samym co podloga, po prostu skonczyly mi sie wolne sloty na tekstury;)
Ania Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 jak ci sie konczą sloty, to użyj multisub materiał. zastanowiłabym się nad światłem, co prawda cień dziewczynki na oparciu fotela jest jak najbardziej na miejscu, ale na dywanie widać gdzie jest spot i gdzie się kończy, myślę że trzeba by to jakoś ominąć, tym bardziej że ostry cień fotela gryzie się z miękkim zakonczeniem spota.
Salvator Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 ania ma rację, daj area lighty zamiast światełek punktiwych/spotów i będzie dobrze, cienie się rozpłyną i będzie bardziej klimatycznie. Jeśli tak zostawisz sprawę ujęcia to na pewno nie będzie można zrozumieć o co w scenie chodzi bez tłumaczeń autora. Radzę popracować nad kompozycją. powodzenia w dalszej pracy.
Simple_man Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 Kolorek "wściekła" zieleń to jest to co się łączy z Absyntem nie zły klimacik. Tylko czemu zmuszasz tą dziwczynkę do picia. Czy to jest odzwierciedlenie upadku wartości moralnych teraźniejszej młodzierzy, abstrchowany od rzeczywistości współczesnej a za to nawiązujący do degrengolady kulturowej społeczeństwa niemieckiego z okresu II WŚ. :) bardzo very nice, znaczy się dopsz.
Valery Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 a mi sie wydaje ze lepiej by było gdyby nie dotykała nogami podłogi jak siedzi na fotelu, zeby mogła sobie nimi dyndać swobodnie. wtedy było by lepiej widać kontrast między tym jak młodociana jeszcze jest a co pociąga z kielicha
mt Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Napisano 7 Lipiec 2005 Ania, Salvator -> ale tam jest swieczka;) tylko nie krzyczcie za tego lensa dodanego w shopku, bedzie plomien i jakis sensowny glow.. Valery -> nogi sa nad ziemia, moze teraz bedzie to widac, pozniej jej jeszcze te nozki powyginam fikusnie;) a tu jeszcze link do wiekszej wersji: click dzieki za komentarze:) pozdr
hkropinski Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 świeczka chyba trochę za mocno świeci - tak mi się wydaje, ogólnie super praca, pozdrawiam
Futro Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 cos ze skrzypcami nie bardzo, coz to za model??;) pzdr.
mt Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 chwilowa przerwa w pracy wynikajaca z przeprowadzki;) jak dobrze pojdzie to jutro zabieram sie za to z powrotem. hkropinski -> thx. poki co ten "plomien" to lens flare dodany w shopku, docelowo bedzie ladniej;) Futro -> cos nie tak bo narzucilem noisa. po co - to sie pozniej okaze;) model - nie mam pojecia, pierwszy lepszy ktory wyrzucily google;) pozdr
Futro Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 mile dla oka proporcje skrzypiec 4/4: http://www.angel.aplus.pl/fotulki/IMG_2.jpg pozdr.:)
wuuł Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 Praca baaaaardzo mi sie podoba...uwilebiam takie klimaty więc masz we mnie kibica. Jedna rzecz mnie razi, własciwie taki niuans ale powiem, a noż stwerdzisz ze moze warto poprawić docelowo - te bufiaste naramienniki (czy jak to tam nazwać) za bardzo konkurują z twarzą... powinieneś je leciutko przyciemnić, żeby na plan pierwszy wyszła twarz....to tyle...pozdraiam i zycze powodzenia
Master Kiełbaster Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 rama jest trochę zwalona :( teksturka dech do niej nie pasuje
ttaaddeekk Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 o kurcze ale wypas, czyzby pomysl przyszedl po absynciq :] zrób bardziej jasną skóre, i te falbanki caly czas przypominaja mi palce :/, ogladnij sobie "z piekla rodem" z deepem i jak tam koles robil sobie absynt :] i wstaw to w scene, muglbys jescze dolozyc zjawy kolo niej jedna "dobrą" drugą "złą", albo w bardziej kreskuwkowych kolorach ala shrek ,a po polskim absyncie sa tylko fajne sny i tyle :P
mt Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Napisano 21 Wrzesień 2005 ehh, long time, no see.. czasu malo, wiec lecimy;) zaczatki czesci zewnetrznej tekstury podloza i grzybow sa tymczasowe, tutaj polozylem nacisk na drzewka:) pozdr
bojar Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 O wreszcie coś ruszyło :] ładnie tylko troszku za ciemno powodzenia i nie poddawaj się
mt Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Napisano 23 Wrzesień 2005 dzieki za komentarze:) Valery - i tak i nie;) tak, bo rzeczywiscie te drzewka beda czescia zewnetrznego swiata, nie - bo lustra juz nie ma;) bojar - dzieki:) a tu pierwsze proby laczenia tego w calosc (oczywiscie to jeszcze nie koniec czesci zewnetrznej;)) pozdr
nina Napisano 24 Wrzesień 2005 Napisano 24 Wrzesień 2005 z lustrem bardziej mi sie podobalo, teraz dziewczynka bedzie sie gubic w tym wszystkim. no i mam nadzieje, ze kolorystyke dopracujesz, bo ten zielony.....;) ale dziewczynka mi sie podoba.no. trzymaj sie
mt Napisano 6 Październik 2005 Autor Napisano 6 Październik 2005 ehh, juz sie nie zalapie, no ale trudno - skoncze dla wlasnej satysfakcji.. szczegoly odnosnie tego co sie tu stalo sa w pierwszym watku..a tymczasem wrzucam renderek mad-hattera, ktory to bedzie wychodzil z lustra zeby zlapac dziewczynke. jeszcze nieotexturowany;) wrocilem do koncepcji z lustrem, i tak juz zostanie do konca.. pozdr mt
Leru Napisano 10 Październik 2005 Napisano 10 Październik 2005 a co ten pan ma w ręku ? dziwnie wyszedł ten skrót, jakby w ogóle ręki nie miał. Dłoń może w tym wypadku duzo mówić, popracuj nad ustawieniem ręki :) pozdrawiam :)
mt Napisano 10 Październik 2005 Autor Napisano 10 Październik 2005 bo ten pan nie ma reki;) jeszcze;) i rzeczywiscie dlon ma duzo mowic;) pozdr:)
mt Napisano 12 Październik 2005 Autor Napisano 12 Październik 2005 a teraz juz ma reke;) i cos jeszcze;) coby nie bylo watpliwosci, promienie byly modelowane.. no to jeszcze zostalo otexturowanie tego pana i przefasonowanie mu "troszke" mordki w z-brushu..no i kosmetyczne poprawki..
Rekomendowane odpowiedzi