Napisano 1 Sierpień 200519 l Bez głębszych przesłań, co będę na siłę ideologię dorabiał :) Chcę zrobić jak najbardziej klimatyczny obrazek z ładnym światełkiem i w miarę moich możliwości ciekawym designem. Inwazja...
Napisano 1 Sierpień 200519 l Świetny klimat, pojazd kosmiczny pierwsza klasa, ciekaw jestem jak sobie poradzisz z "kosmitami"
Napisano 1 Sierpień 200519 l Autor Dzięks za pochwałę ;) A kto powiedział, że tu będą kosmici? :D To ludziska robią inwazję :)
Napisano 2 Sierpień 200519 l Tytuł o ile wiem możesz zmienić samodzielnie edytując pierwszy post. praca podoba mi się, mam nadzieję że nie straci klimatu jak dodasz szczegóły.
Napisano 3 Sierpień 200519 l o kurcze dopeiro teraz popatrzylem ze to moga nie byc alieny tylko jacys ludzie wpojazdach z jednym kolem na srodku :D wow :) nei no jak narazie sie fajno zapowiada ;D
Napisano 3 Sierpień 200519 l pojazdy troche mi przypominaja motory z "the wonderfull days" ,swietny klimat, pzdr.
Napisano 3 Sierpień 200519 l praca zapowiada się lepiej niż ta z wcześniejszej bitwy, zobaczymy czy będzie lepsza po skończeniu ;) fajne kolorki, bardzo klimatycznie już na szkicu
Napisano 11 Sierpień 200519 l Autor A to pan kierowca tego cacka (choć raczej wiele go widać nie będzie ;) )
Napisano 12 Sierpień 200519 l A to pan kierowca tego cacka (choć raczej wiele go widać nie będzie ;) ) widzę ze full pro masz podejście :D - robienie konceptów do rzeczy których nie będzie na ilustracji ;) heh. a co do pracy to jestem bardzo ciekaw ostatecznego efektu . kompozycja ,wstępne barwy i pomysł są naprawdę niezłe :)
Napisano 16 Sierpień 200519 l te pojazdy, nie wiem dlaczego, strasznie mi sie podobaja:D:D mozesz zagladnac do mojej bitwy, robie cosik podobnego. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=18059 na 2d sie nie znam ale dizajn tych monowheel'ow jest przedni bede trzymal kciuki "bracie":)
Napisano 17 Sierpień 200519 l Hoho! zaczyna robić wrazenie , swietne, czekam na kolejne update'y!! Edit: Nie zapomnij o cieniach, rzucanych przez światło, pochodzace z tego spodka :D .
Napisano 17 Sierpień 200519 l piękne :) nad tym kurzem unoszącym się pod statkiem musisz jeszcze popracować ale poza tym cudeńko jak dla mnie :) Pozdrawiam
Napisano 17 Sierpień 200519 l jak juz wspominalem kolory ogromnie mi sie podobają, a i pomysł pierwsza klasa, czekam na wiecej.
Napisano 17 Sierpień 200519 l albo m isie zdaje albo pracka straciła troche na klimacie. Moze spiacy jestem. Niewiem jutro sprawdze :P A tak serio chyba jednak troche gorzej ale jesli chodzi oszczegóy to powoli coraz lepiej. Zadbaj teraz o tło i kurz pod stateczkiem. Powinno być bardzo dobrze
Napisano 18 Sierpień 200519 l full wypas - moge przyczepić sie tylko do dymu w tle ale bez jaj ;) naprawde przodowa robota dziwie się że tak mało twoich pracek widziałem :P powinieneś nas tu zasypywać :]
Napisano 21 Sierpień 200519 l czesc Weed, widze ze ostatnio zmieniles tematyke swoich prac... chyba wolalem u Ciebie klimaty fantasy. Praca dobra i fajne koncepty ale kolory mi nie pasuja... zbyt monochromatyczne to wszystko. Pojazd na pierwszym planie rulez! pozdrawiam skowron aka teha
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Autor No to czas na mały update. Termin zbliża się powoli acz nieubłaganie :)
Napisano 7 Wrzesień 200519 l już na początku widać świetny warsztat...maszyna bojowa daje radę :) tylko wydaje mi się że może lepiej by wyglądała bez tego ucięcia na dole zycze powodzenia i pozdrawiam
Napisano 10 Wrzesień 200519 l Autor Własnie sobie niechcący zapisałem wersję spłaszczoną i pomniejszoną na plik z warstwami... Nie wiem czy mi się chce to od nowa rysować...
Napisano 10 Wrzesień 200519 l Ale co to za akcja?! Pracka wymiata a Ty nie wiesz czy ją będziesz kończył? Jak coś sknociłes - popraw:) Trzymam kciuki
Napisano 12 Wrzesień 200519 l brakuje mi tu tej Twojej słynnej fakturki ze speedów ;) bardzo fajna robota.
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Troszku za jasne światło z silników czy co to tam jest. Oprócz tego to wiadomo, co będe pisał:)
Napisano 12 Wrzesień 200519 l ...... Odpowiedz mi weedlogu czy ta smuga światła to najważniejsza część obrazka?. Co się stało z designem pługo-kołowca?
Napisano 12 Wrzesień 200519 l W sumie nic nowego nie powiem - blask silnikow ( wygladajacych raczej jak reflektory ) jest zbyt jasny, za bardzo rzuca sie w oczy i troche przytlacza reszte. Troche slabo zdefiniowana relacja miedzy statkiem i miastem - cierpi na tym poczucie skali calosci. Poza tym brakuje moim zdaniem wiecej tych pojazdow - ktorych design swoja droga jest calkiem ciekawy - moze dodaj ich troche na - nazwijmy to - miedzyplanach. Na razie masz 2 - jeden blisko drugi daleko :) Kolorystyka zimna - przydaloby sie troche cieplejszych akcentow - pomoglyby uwypuklic niektore rzeczy. Ogolnie fajny pomysl - dobrze zrealizowany moglby niezle namieszac :) Powodzenia.
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Autor Ok, to ostatni update na jakiś czas. Muszę na to spojrzeć "świeżym okiem"
Napisano 12 Wrzesień 200519 l fajnie że dodałeś te rdzawe kolorki na pierwszym planie...dały dużo przestrzeni...bardzo fajnie...dobrze ze zrezygnowałeś z ucięcia od dołu
Napisano 27 Wrzesień 200519 l świetne! pytanie mam jedno, co sądzisz o dodaniu "delikatnej mgły" na statek? żeby wydawał się bardziej odległy?
Napisano 27 Wrzesień 200519 l A gdzie ten massive attack? :) Niefajnie wyglada Sharpen i drobny detal w kazdym centymetrze obrazu. Jakbys nie rozumial techniki, ktora nasladujesz.
Napisano 28 Wrzesień 200519 l wszystko fajnie tylko beznadziejnie wyszedl piach podrywany przez te maszynki, zlewa sie z tymi maszynkami z tylu.... mam nadzieje ze po nominacjach i koncu bitwy za krety sie zabierzesz ;P Pozdrawiam
Napisano 28 Wrzesień 200519 l Autor No ogólnie jest trochę problemów z przestrzenią. Chyba kadr trochę zmienię.
Napisano 28 Wrzesień 200519 l faktycznie, kadr troszke w praawo mozna poszerzyc, sama praca bardzo klimatyczna i mila dla oka.powodzenia
Napisano 29 Wrzesień 200519 l Autor Zmieniłem kadr, taki już pewnie zostanie. Czas na dopracowanie bo termin się zbilża a jeszcze druga pracka czeka ;)
Napisano 12 Październik 200519 l swietne lepsze od tamtej :P, popraw tlko plomien z silnika bo przy takiej predkosci a jak mysle ona duza jest, nie byl by taki pofaloany tylko prosciutki i moze przy wyloacie zrob go niebieskawego, i radzil bym bruzdy na ziemi zrobic tez :)
Napisano 17 Październik 200519 l Bardzo fajny klimacik. Ładne kolorki i ujęcie. Gorzej z detalami... Prewiev robi lepsze wrażenie od full_res. Pozdro.