Napisano 19 Wrzesień 200519 l ooo zajebiscei wlasnie takich reeferek swiatla mi brakowalo :* zrob mi jeszcze kilka screnow :D:D brawo pieknie
Napisano 19 Wrzesień 200519 l jak narazie trzymasz poziom - 5/5 :] zobaczymy jak to będzie dalej przy renderze itd - siatka na wlocie to alpha czy modelowana ?
Napisano 19 Wrzesień 200519 l no i pojechane z tymi światłami...damn :P, ktoś tu strasznie podniósł poprzeczkę. To coś dziurkowane na masce..displace czy modelowane ?
Napisano 19 Wrzesień 200519 l Autor siatka modelowana tak jak napisal mrkrzysiek;) dziekuje za komentarze ;) biore sie do roboty bo dzis mam dzien wolny i jutro :) pozdrawiam
Napisano 19 Wrzesień 200519 l witam. swiatelka wygladaja miodnie :) siateczka (grill) tez niczego sobie. az sie nie chce wierzyc ze swiatla sa zrobione w poly a nie nurbsach. tak trzymaj.
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Ale cacko :) Ucze sie modelowania żeby kiedyś zrobić coś tak fajnego (narazie zrobiłem krzywą gitarę :D). QBA gratulacje i powodzenia w dalszej pracy - nie moge się doczekać efektu końcowego.
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Autor do konca jeszcze baaaardzo daleko ... hmm i teraz sie zastanawiam kto powiedzial ze lusterko jest najgorsza rzecza w samochodzie do zrobienia ? bo ..... mial racje :D pozdrawiam , mecze lusterko :) i dzieki za komentsy ;)
Napisano 20 Wrzesień 200519 l ech... wypas, kiedy ja tak będę modelował... ;] No i nie świruj mnie tu że to jeden z pierwszych samochodów, i tak nie uwierzę ;D powodzenia
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Mówiłem- tak czy siak nie wierzę ;D Nie no ale tak serio to gratulacje ;]
Napisano 20 Wrzesień 200519 l a co w tym dziwnego ja w max’e zrobiłem 5 samochodów i tylko 2 w poly Ferrari (pierwsza rzecz jaka zrobiłem tą techniką) i Lexusa.
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Nic takiego. :/ Po prostu pojazd podoba mi się i dziwi mnie, że osiągnął taki poziom po piątym modelu.
Napisano 20 Wrzesień 200519 l No... Zgadzam się z Kr3tz 02... Mówiłem, że wygląda to tak, jakby był naprawede dobry i zajmował się tym od dłuższego czasu. Hehe... Czekam na kolejny renderek... Pozdrawiam ;)
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Autor to taki test, 1 raz dotknelem v-raya, na renderowaniu wogole sie nie znam, mrkrzysiek dzieki za pomoc ;)
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Autor moze ktos ma jakies lepsze mapy hdri ? np bridge color. bo posiadam tylko wersje mono ito moja jedyna makpa , wspomozcie :) pozdrawiam
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Zbyt duzy kontrast kolorow w fallofie w slocie diff. Te odbicia zbluruj troche. pozdrawiam
Napisano 20 Wrzesień 200519 l :) chetnie pomoge http://www.3dvalley.com/phplinks/index.php?PID=59 tutajmasz pare stron posiadajacych czestodarmowe apy HDRI, szczegolnie polecam http://www.hdrimaps.com/ ktora w dziale dwnload ma naprawde dwie fajne mapki do sciagniecia ^^'. Mam nadzieje ze na cos sie przydadza:) Pozdrawiam
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Autor a ja dalej testuje ... konras, dzieki na pewno sobie cos wybiore pozdrawiam ;)
Napisano 20 Wrzesień 200519 l naprawdę ładny modeling, czysto i schludnie, tak jak lubię :) pozdrawiam
Napisano 20 Wrzesień 200519 l No no, przód pikny jest, modelowanie już samo w sobie robi z tego coś. Pozdr
Napisano 20 Wrzesień 200519 l cos mi sie zdaje ze bedzie kolejna zlota....a tak na serio...to pieknie to wymodelowales...i hdri ladnie pasuje do koloru auta...ten odbijajcy sie pomarancz bardzo wzmacnia walory calego projektu:) pozdrawiam
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Autor dzieki wielkie wszystkim za komentarze :) naprawdę ładny modeling, czysto i schludnie, tak jak lubię :) slyszac takie pochwaly, serce mi szybciej bije :D cos mi sie zdaje ze bedzie kolejna zlota nie zartuj sobie ;) moj poziom jest jeszcze za slaby :) miwt, poczekajmy az skonczy ;), ale na razie ostro jedzie ;) wczoraj jechalem pol dnia z tym lakierem i dzis jak wstalem to mi leb pęka :) ale trzeba grzac dalej :D wierzyć sie niechce żę to twoje początki w maxie ;) tak trzymaj ziom. :* :) Kolejny update bedzie .... jak wykombinuje cos ciekawego ;) Pozdrawiam edit: troche rozjasnilem i juz mam mętlik ktory lepszy
Napisano 21 Wrzesień 200519 l e tam wszytko jest mozliwe...tym bardziej ze ten model wyjatkowo wymiata:)
Napisano 21 Wrzesień 200519 l zdecydowanie najlepszy jest ostatni render. w poprzednich (ciemniejszych) gina detale, a szkoda je ukrywac. moim zdaniem najlepszy bedzie jasny kolorek albo ten ostatni (szary)
Napisano 21 Wrzesień 200519 l To co ci mowilem na gg: ustaw juz scene tak jak bedzie w finale. Bo teraz testujesz z tymczasowym planem, ktory sie brzydko odbija itp. itd. :) Wszystko ustaw, potem testuj lakier. pozdrawiam
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Autor koncowa scena na razie jest tajemnica :> nie bedzie to render studyjny ;)
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Budzi respekt :). Jak narazie bardzo ladnie, podoba mi sie :). Keep it up! [ja nawet nie mam czasu dokonczyc Skyline'a :(((((]. Pzdr :)
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Autor Knysha dzieki wielkie ;) męcze bok teraz i jakos nie wychodzi na razie :) pozdrawiam
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Jest poprostu wyje..... :) Dobre wykonanie, cudowne autko itd. POZDRAWIAM :)
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Po prostu SUUU(...)UUUPER :D :D :D Masz talent chłopie ;D Czekam z niecierpliwością na kolejne update'y ;> pozdrawiam
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Autor dzisiaj juz chyba bez updatow bo bawie sie w blacharza :) pozdrawiam
Napisano 21 Wrzesień 200519 l już się nie moge doczekać jak wrzucisz render z gotowymi SZYBAMI narazie bomba wygląda super.... POzdrawiam i Powodzenia....
Napisano 22 Wrzesień 200519 l widze ze masz konkurenta na forum, jak narazie Twoj lepszy :) Ale dopracuj ramy w okolicach szyb bocznych bo tam niektore rzeczy tak dziwnie sie zaokraglaja, przod rewelacyjny. pozdrowka (mitsubishi rulez) jeszcze maly tips rob wieksze odstepy miedzy elementami, bo sa za ciasne, a potem bedzie ciezko to poprawiac
Napisano 22 Wrzesień 200519 l Autor dzieki chlopaki kingwins - co do odstepow to tez to zauwazylem i jest juz poprawione dawno :) a testy lakieru robilem na starym modelu jeszcze :) pozdrawiam
Napisano 24 Wrzesień 200519 l Autor co to tym sądzicie ? testy na starym modelu bo nie chce mi sie na nowym wszystkiego ustawiac ;) takze szyba jeszcze jest scalona do dachu pozdrawiam
Napisano 25 Wrzesień 200519 l Hmmm, nie wiem, teraz to mi ten render wyglada na czarnobialy ^^', o wiele bardziej mi sie podobal ten ktory zacytowal Knysha.
Napisano 26 Wrzesień 200519 l Autor zabieram się za moją pierwszą porzadna felge , trzymajcie kciuki ;)