Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

ooo zajebiscei wlasnie takich reeferek swiatla mi brakowalo :*

zrob mi jeszcze kilka screnow :D:D

brawo pieknie

• Odpowiedzi 357
  • Wyświetleń 56,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak narazie trzymasz poziom - 5/5 :] zobaczymy jak to będzie dalej przy renderze itd - siatka na wlocie to alpha czy modelowana ?

Napisano

no i pojechane z tymi światłami...damn :P, ktoś tu strasznie podniósł poprzeczkę. To coś dziurkowane na masce..displace czy modelowane ?

Napisano

Jak zrobisz ladny lakierek, to bede zmuszony zmienic tapetke.

Napisano
  • Autor

siatka modelowana tak jak napisal mrkrzysiek;) dziekuje za komentarze ;) biore sie do roboty bo dzis mam dzien wolny i jutro :)

pozdrawiam

Napisano

witam. swiatelka wygladaja miodnie :) siateczka (grill) tez niczego sobie. az sie nie chce wierzyc ze swiatla sa zrobione w poly a nie nurbsach. tak trzymaj.

Napisano

Ale cacko :)

Ucze sie modelowania żeby kiedyś zrobić coś tak fajnego (narazie zrobiłem krzywą gitarę :D).

QBA gratulacje i powodzenia w dalszej pracy - nie moge się doczekać efektu końcowego.

Napisano
  • Autor

do konca jeszcze baaaardzo daleko ... hmm i teraz sie zastanawiam kto powiedzial ze lusterko jest najgorsza rzecza w samochodzie do zrobienia ? bo ..... mial racje :D

pozdrawiam , mecze lusterko :) i dzieki za komentsy ;)

Napisano

ech... wypas, kiedy ja tak będę modelował... ;] No i nie świruj mnie tu że to jeden z pierwszych samochodów, i tak nie uwierzę ;D powodzenia

Napisano

Mówiłem- tak czy siak nie wierzę ;D Nie no ale tak serio to gratulacje ;]

Napisano

a co w tym dziwnego ja w max’e zrobiłem 5 samochodów i tylko 2 w poly Ferrari (pierwsza rzecz jaka zrobiłem tą techniką) i Lexusa.

Napisano

Nic takiego. :/ Po prostu pojazd podoba mi się i dziwi mnie, że osiągnął taki poziom po piątym modelu.

Napisano

No... Zgadzam się z Kr3tz 02... Mówiłem, że wygląda to tak, jakby był naprawede dobry i zajmował się tym od dłuższego czasu. Hehe... Czekam na kolejny renderek... Pozdrawiam ;)

Napisano

Oddal troche kamere. Zeby bylo widac conajmniej cala maske.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

maskalakier20fx.jpg

moze ktos ma jakies lepsze mapy hdri ? np bridge color. bo posiadam tylko wersje mono ito moja jedyna makpa , wspomozcie :)

pozdrawiam

Napisano

Zbyt duzy kontrast kolorow w fallofie w slocie diff. Te odbicia zbluruj troche.

pozdrawiam

Napisano

Noooo... i to jest lakier... jeszcze kilka szlifow i bedzie gitara. :)

Napisano

No no, przód pikny jest, modelowanie już samo w sobie robi z tego coś. Pozdr

Napisano

cos mi sie zdaje ze bedzie kolejna zlota....a tak na serio...to pieknie to wymodelowales...i hdri ladnie pasuje do koloru auta...ten odbijajcy sie pomarancz bardzo wzmacnia walory calego projektu:)

pozdrawiam

Napisano

miwt, poczekajmy az skonczy ;), ale na razie ostro jedzie ;)

Napisano

wierzyć sie niechce żę to twoje początki w maxie ;) tak trzymaj ziom.

Napisano
  • Autor

dzieki wielkie wszystkim za komentarze :)

naprawdę ładny modeling, czysto i schludnie, tak jak lubię :)

slyszac takie pochwaly, serce mi szybciej bije :D

cos mi sie zdaje ze bedzie kolejna zlota

nie zartuj sobie ;) moj poziom jest jeszcze za slaby :)

miwt, poczekajmy az skonczy ;), ale na razie ostro jedzie ;)

wczoraj jechalem pol dnia z tym lakierem i dzis jak wstalem to mi leb pęka :) ale trzeba grzac dalej :D

wierzyć sie niechce żę to twoje początki w maxie ;) tak trzymaj ziom.

:* :)

Kolejny update bedzie .... jak wykombinuje cos ciekawego ;)

Pozdrawiam

edit:

przodbok3gn.jpg

troche rozjasnilem i juz mam mętlik ktory lepszy

Napisano

jasny zielony prosze :] acha i tnij te szyby bo będąlepsze renderki :]

Napisano

e tam wszytko jest mozliwe...tym bardziej ze ten model wyjatkowo wymiata:)

Napisano

zdecydowanie najlepszy jest ostatni render. w poprzednich (ciemniejszych) gina detale, a szkoda je ukrywac. moim zdaniem najlepszy bedzie jasny kolorek albo ten ostatni (szary)

Napisano

To co ci mowilem na gg: ustaw juz scene tak jak bedzie w finale. Bo teraz testujesz z tymczasowym planem, ktory sie brzydko odbija itp. itd. :)

Wszystko ustaw, potem testuj lakier.

pozdrawiam

Napisano
17xa1.jpg

Budzi respekt :). Jak narazie bardzo ladnie, podoba mi sie :). Keep it up! [ja nawet nie mam czasu dokonczyc Skyline'a :(((((]. Pzdr :)

Napisano

Po prostu SUUU(...)UUUPER :D :D :D Masz talent chłopie ;D

Czekam z niecierpliwością na kolejne update'y ;>

pozdrawiam

Napisano

już się nie moge doczekać jak wrzucisz render z gotowymi SZYBAMI narazie bomba wygląda super.... POzdrawiam i Powodzenia....

Napisano

widze ze masz konkurenta na forum, jak narazie Twoj lepszy :)

Ale dopracuj ramy w okolicach szyb bocznych bo tam niektore rzeczy tak dziwnie sie zaokraglaja, przod rewelacyjny.

pozdrowka

(mitsubishi rulez)

jeszcze maly tips

rob wieksze odstepy miedzy elementami, bo sa za ciasne, a potem bedzie ciezko to poprawiac

Napisano
  • Autor

dzieki chlopaki

kingwins - co do odstepow to tez to zauwazylem i jest juz poprawione dawno :) a testy lakieru robilem na starym modelu jeszcze :)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

przodbok222pz.jpg co to tym sądzicie ? testy na starym modelu bo nie chce mi sie na nowym wszystkiego ustawiac ;) takze szyba jeszcze jest scalona do dachu

pozdrawiam

Napisano

Hmmm, nie wiem, teraz to mi ten render wyglada na czarnobialy ^^', o wiele bardziej mi sie podobal ten ktory zacytowal Knysha.