don_filippo Napisano 29 Listopad 2003 Autor Share Napisano 29 Listopad 2003 no to przesiadka na VRay\'a: Oprócz zmiany renderera nic praktycznie nie zmieniłem, ale tak to jest jak sie ma 2 zagrożenia na półrocze;P :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 30 Listopad 2003 Share Napisano 30 Listopad 2003 no nieźle :) ale nie wybaczę, że zdradziłeś Brazila :];) trzymaj się [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 ladny model ! dopracowac lakier (wiecej refleksow !). :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 ahhh normalnie mnie zachwycasz :) swietny model sie z tego szykuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 Niezłe, dużo szczegułow, tak trzymać, powodzenia :) Mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
l_lewandowski Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 Witam! Model zapowiada sie calkiem niezle, choc tak go pokazales, ze render nie zdradza zbyt wiele. Kolor karoserii i polozenie kamery powoduja, ze nie mozna przyjrzec sie newralgicznym punktom siatki? Masz tam cos do ukrycia? [lol2] A generalnie w porzadku! Pracuj dalej! Powodzenia! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 don nie spoczywaj na 1 renderze pokaż nam wiecej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 7 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2003 Zapodaje baaardzo wczesną prace nad felgą, stąd tyle błedów...... Lakier ma chyba dobre refleksy, tylko nie ma się co \"refleksować\" na razie[lol2]. Pozdrawiam i dzięki za komentarze[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 7 Grudzień 2003 Share Napisano 7 Grudzień 2003 idziesz w dobrym kierunku :) a co do lakieru to ustaw render -> environment na czarny a nad autem daj białego plane\'a z self illumination keep working [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 9 Grudzień 2003 Share Napisano 9 Grudzień 2003 Moja chcieć apdejtuf:] PS: Chyba za wysokie jest to takie sześciokątne na srodku felgi. Wydaje mi sie, że powinno być mniej extrudowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2003 Już pisałem posta, kiedy net się skończył....więc nie będę powtarzał....powiem tylko: Nie jest skończone - ani fela, ani materiały ani karoseria:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2003 Zapomniałem wrzucic rendery...:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2003 inny lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 9 Grudzień 2003 Share Napisano 9 Grudzień 2003 no ladnie ladnie, czym renderowales?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2003 Vray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 9 Grudzień 2003 Share Napisano 9 Grudzień 2003 Fajnie. W zasadzie tyle mam do powiedzenia:] Na wszystko inne masz już obrone:D - \"niedokończone\" [lol] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 9 Grudzień 2003 Share Napisano 9 Grudzień 2003 Bardzo fajnie tylko coś jest chyba nie tak z tyłem. Nie jest on przypadkiem za krótki. Kiedyś sam robiłem vipera, ale nie pokażę, bo będziecie się śmiać :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 9 Grudzień 2003 Share Napisano 9 Grudzień 2003 Batou, pokaż :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 9 Grudzień 2003 Share Napisano 9 Grudzień 2003 Szczerze mówiąc tylko czekałem na to, aż ktoś mnie o to poprosi:cool:. Pośmiejemy się razem[lol2]. Był to mój drugi samochód jaki zrobiłem (trzecim był ferrari testarossa). Karoseria modelowałem przekrojami (?!) w których puźniej wycinałem dziury -trim. Ogólnie mówiąc: nurbsy. Nie znałem wtedy innej metody modelowania. Na dodatek robiłem go bez żadnych blueprintów. Miałem do dyspozycji jedynie mój model burago w skali 1:18. Ps. Mam nadzieję don_filippo, że wybaczysz mi zaśmiecanie twojego tematu takimi badziewiami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2003 Hihi:D Spoko. Fajny render:) A jesli chodzi o puppę, to raczej nie jest za krótka...może za wąska na końcu, może to wina takiego ujęcia, nie wiem, ale pasuje z rzutami, i w widoku z boku nie wydaje się być za krótka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 9 Grudzień 2003 Share Napisano 9 Grudzień 2003 Być może jest za wąska. Mam przed sobą ten model o którym wspominałem wcześniej i tam tył jest troszkę większy. Ale może jest to wina kamery. Jak zgadza się z rzutem z góry to powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 9 Grudzień 2003 Share Napisano 9 Grudzień 2003 no niezły :D a technika jeszcze lepsza :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 Milutki ten viperek, może kiedyś się zbierzemy i wrzucimy te nasze bryczki na 3dcar gallery, to w 2004 polowa galerii bedzie z polski :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 Dobry pomysł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 Ten podpis wyżej jest mojego autorstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 Dobre:] Może nawet zrobili by osobną galerie:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 hehe, Max3d Squad :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 trocher długo niebyło updata na 3dcar :( (mnie to szczegółnie boli :P) może bedzie galeria tylko dla Polaków :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 Ja mogę spróbować wysłać na początku 04r swojego mustanga i ferrari. Jakby się cała reszta samochodziarzy z max3d zmobilizowała to była by to prawdziwa lawina aut z polski. Jestem absolutnie za. Trzeba pokazać, że Polak potrafi :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 A to ja tesh dorzuce swojego Viperka :P ..mój pierwszy samochodzik (na serio) w Maxie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 Tj. nie że nie kłamię, tylko pierwszy an poważnie - wersja troszkę przerobiona.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 hehe Polak zawsze potrafil :))) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2003 Wow...Ile ludziuff robiło viper:o Przyznać się, kyo jeszcze:] Jak skończe swojego viperka (za jakiś rok), to mogę też dorzucić się do galerii 3dcars z ekipy max3d:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 Originally posted by don_filippo Jak skończe swojego viperka (za jakiś rok) Że co proszę ??!! Ty chcesz mnie jeszcze przez rok męczyć?? Ja chce tego vipera szybciej:D [rotfl] PS: Ja viperka nie robiłem, ale może kiedyś... kto wie.... Jak już będe umiał go dobrze zrobić, to wymodeluje swoje marzenie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 11 Grudzień 2003 Share Napisano 11 Grudzień 2003 Panowie, nawiązując do \"napadu\" na 3dcar gallery, to widzę że dużo ludzi jest za, trzeba będzie o tym pogadać jeszcze :) PS. Ostatnio update zrobili, parę fajnych bryczek jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 11 Grudzień 2003 Share Napisano 11 Grudzień 2003 no to trza będzie Honde odkurzyć i nowy projekt szybciutko kończyć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 11 Grudzień 2003 Share Napisano 11 Grudzień 2003 już był updat na 3dcar :) niechwaląc sie mój samochód tez tam juz jest :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 12 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2003 Yo. Czy ktos mógłby mi wyjaśnić dlaczego tak się dzieje:mad:? W zasadzie, to samemu sie domyślam, że to coś w złych miejscach wycina....Ale jak to naprawić?? Poza tym czy istnieje inna metoda robienia opony (lepsza) niż ta z tutoriala sikhama? Skąd wziąć tekstury opon, bo o ile wiem to Viper nie ma GEF1...:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sludder Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 zrob collapse na grupie indywidualnych vertexow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 tutaj http://www.danielbuck.net/ jest fajny tutorial na temat robienia opony i kilka innych zwiazanych z robieniem samochodu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 Tak wygląda opona viperka: Nie wiem czy tylnia, czy przednia, bo obydwa zdjęcia na stronie michelin sa takie same:] Ale chyba przednia. Tylna jest szersza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2003 Dzięki Wam bardzo! [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2003 A to jeszcze dla Batou, żeby nie marudził, że pupa za krótka (na zmarszczki nie patrzeć[lol2]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 Niezle idzie. Mala uwaga. Chyba felgi Vipera sa mtowe, moze wywalisz tego refleciton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 Spoko ten Viper :) Odnosnie pomyslu z 3DCar Gallery to fajna sprawa. Wlasnie sprawdzilem i mojego Morrisa tez dodali. Ale fajnie jak by zrobili oddzielna czesc dla ludzi z forum 3ds chociaz watpie zeby chcieli zrobic cos takiego. Zawsze mozna sprobowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2003 ==> skillo nie wszystkie modele mają matowe.... widziałem czarnego vipera z felgami z refleksem dużym (prawie jak chrom) P.S. mam problem ze zrobieniem bieżnika... Modyfikator BEND wygina mi bieżnik w każdą stronę tylko nie w tą w którą trzeba..pomózcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2003 obaczcie sami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2003 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2003 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 Wystarczy obrócić gizmo o 90 stopni, i będzie w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi