Napisano 29 Listopad 200321 l Autor no to przesiadka na VRay\'a: Oprócz zmiany renderera nic praktycznie nie zmieniłem, ale tak to jest jak sie ma 2 zagrożenia na półrocze;P :(
Napisano 30 Listopad 200321 l no nieźle :) ale nie wybaczę, że zdradziłeś Brazila :];) trzymaj się [piwo]
Napisano 1 Grudzień 200321 l Witam! Model zapowiada sie calkiem niezle, choc tak go pokazales, ze render nie zdradza zbyt wiele. Kolor karoserii i polozenie kamery powoduja, ze nie mozna przyjrzec sie newralgicznym punktom siatki? Masz tam cos do ukrycia? [lol2] A generalnie w porzadku! Pracuj dalej! Powodzenia! Pozdrawiam!
Napisano 7 Grudzień 200321 l Autor Zapodaje baaardzo wczesną prace nad felgą, stąd tyle błedów...... Lakier ma chyba dobre refleksy, tylko nie ma się co \"refleksować\" na razie[lol2]. Pozdrawiam i dzięki za komentarze[piwo]
Napisano 7 Grudzień 200321 l idziesz w dobrym kierunku :) a co do lakieru to ustaw render -> environment na czarny a nad autem daj białego plane\'a z self illumination keep working [piwo]
Napisano 9 Grudzień 200321 l Moja chcieć apdejtuf:] PS: Chyba za wysokie jest to takie sześciokątne na srodku felgi. Wydaje mi sie, że powinno być mniej extrudowane.
Napisano 9 Grudzień 200321 l Autor Już pisałem posta, kiedy net się skończył....więc nie będę powtarzał....powiem tylko: Nie jest skończone - ani fela, ani materiały ani karoseria:P
Napisano 9 Grudzień 200321 l Fajnie. W zasadzie tyle mam do powiedzenia:] Na wszystko inne masz już obrone:D - \"niedokończone\" [lol]
Napisano 9 Grudzień 200321 l Bardzo fajnie tylko coś jest chyba nie tak z tyłem. Nie jest on przypadkiem za krótki. Kiedyś sam robiłem vipera, ale nie pokażę, bo będziecie się śmiać :D.
Napisano 9 Grudzień 200321 l Szczerze mówiąc tylko czekałem na to, aż ktoś mnie o to poprosi:cool:. Pośmiejemy się razem[lol2]. Był to mój drugi samochód jaki zrobiłem (trzecim był ferrari testarossa). Karoseria modelowałem przekrojami (?!) w których puźniej wycinałem dziury -trim. Ogólnie mówiąc: nurbsy. Nie znałem wtedy innej metody modelowania. Na dodatek robiłem go bez żadnych blueprintów. Miałem do dyspozycji jedynie mój model burago w skali 1:18. Ps. Mam nadzieję don_filippo, że wybaczysz mi zaśmiecanie twojego tematu takimi badziewiami.
Napisano 9 Grudzień 200321 l Autor Hihi:D Spoko. Fajny render:) A jesli chodzi o puppę, to raczej nie jest za krótka...może za wąska na końcu, może to wina takiego ujęcia, nie wiem, ale pasuje z rzutami, i w widoku z boku nie wydaje się być za krótka...
Napisano 9 Grudzień 200321 l Być może jest za wąska. Mam przed sobą ten model o którym wspominałem wcześniej i tam tył jest troszkę większy. Ale może jest to wina kamery. Jak zgadza się z rzutem z góry to powinno być ok.
Napisano 10 Grudzień 200321 l Milutki ten viperek, może kiedyś się zbierzemy i wrzucimy te nasze bryczki na 3dcar gallery, to w 2004 polowa galerii bedzie z polski :)
Napisano 10 Grudzień 200321 l trocher długo niebyło updata na 3dcar :( (mnie to szczegółnie boli :P) może bedzie galeria tylko dla Polaków :)
Napisano 10 Grudzień 200321 l Ja mogę spróbować wysłać na początku 04r swojego mustanga i ferrari. Jakby się cała reszta samochodziarzy z max3d zmobilizowała to była by to prawdziwa lawina aut z polski. Jestem absolutnie za. Trzeba pokazać, że Polak potrafi :).
Napisano 10 Grudzień 200321 l A to ja tesh dorzuce swojego Viperka :P ..mój pierwszy samochodzik (na serio) w Maxie :-)
Napisano 10 Grudzień 200321 l Tj. nie że nie kłamię, tylko pierwszy an poważnie - wersja troszkę przerobiona.. :)
Napisano 10 Grudzień 200321 l Autor Wow...Ile ludziuff robiło viper:o Przyznać się, kyo jeszcze:] Jak skończe swojego viperka (za jakiś rok), to mogę też dorzucić się do galerii 3dcars z ekipy max3d:P
Napisano 10 Grudzień 200321 l Originally posted by don_filippo Jak skończe swojego viperka (za jakiś rok) Że co proszę ??!! Ty chcesz mnie jeszcze przez rok męczyć?? Ja chce tego vipera szybciej:D [rotfl] PS: Ja viperka nie robiłem, ale może kiedyś... kto wie.... Jak już będe umiał go dobrze zrobić, to wymodeluje swoje marzenie:)
Napisano 11 Grudzień 200321 l Panowie, nawiązując do \"napadu\" na 3dcar gallery, to widzę że dużo ludzi jest za, trzeba będzie o tym pogadać jeszcze :) PS. Ostatnio update zrobili, parę fajnych bryczek jest.
Napisano 11 Grudzień 200321 l już był updat na 3dcar :) niechwaląc sie mój samochód tez tam juz jest :P
Napisano 12 Grudzień 200321 l Autor Yo. Czy ktos mógłby mi wyjaśnić dlaczego tak się dzieje:mad:? W zasadzie, to samemu sie domyślam, że to coś w złych miejscach wycina....Ale jak to naprawić?? Poza tym czy istnieje inna metoda robienia opony (lepsza) niż ta z tutoriala sikhama? Skąd wziąć tekstury opon, bo o ile wiem to Viper nie ma GEF1...:P
Napisano 13 Grudzień 200321 l tutaj http://www.danielbuck.net/ jest fajny tutorial na temat robienia opony i kilka innych zwiazanych z robieniem samochodu :)
Napisano 13 Grudzień 200321 l Tak wygląda opona viperka: Nie wiem czy tylnia, czy przednia, bo obydwa zdjęcia na stronie michelin sa takie same:] Ale chyba przednia. Tylna jest szersza...
Napisano 13 Grudzień 200321 l Autor A to jeszcze dla Batou, żeby nie marudził, że pupa za krótka (na zmarszczki nie patrzeć[lol2])
Napisano 13 Grudzień 200321 l Niezle idzie. Mala uwaga. Chyba felgi Vipera sa mtowe, moze wywalisz tego refleciton
Napisano 13 Grudzień 200321 l Spoko ten Viper :) Odnosnie pomyslu z 3DCar Gallery to fajna sprawa. Wlasnie sprawdzilem i mojego Morrisa tez dodali. Ale fajnie jak by zrobili oddzielna czesc dla ludzi z forum 3ds chociaz watpie zeby chcieli zrobic cos takiego. Zawsze mozna sprobowac :)
Napisano 13 Grudzień 200321 l Autor ==> skillo nie wszystkie modele mają matowe.... widziałem czarnego vipera z felgami z refleksem dużym (prawie jak chrom) P.S. mam problem ze zrobieniem bieżnika... Modyfikator BEND wygina mi bieżnik w każdą stronę tylko nie w tą w którą trzeba..pomózcie!