Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

no to przesiadka na VRay\'a:

Oprócz zmiany renderera nic praktycznie nie zmieniłem, ale tak to jest jak sie ma 2 zagrożenia na półrocze;P :(

• Odpowiedzi 204
  • Wyświetleń 16,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Niezłe, dużo szczegułow, tak trzymać, powodzenia :)

Mi sie podoba.

Napisano

Witam!

Model zapowiada sie calkiem niezle, choc tak go pokazales, ze render nie zdradza zbyt wiele. Kolor karoserii i polozenie kamery powoduja, ze nie mozna przyjrzec sie newralgicznym punktom siatki? Masz tam cos do ukrycia? [lol2] A generalnie w porzadku! Pracuj dalej! Powodzenia!

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Zapodaje baaardzo wczesną prace nad felgą, stąd tyle błedów...... Lakier ma chyba dobre refleksy, tylko nie ma się co \"refleksować\" na razie[lol2].

Pozdrawiam i dzięki za komentarze[piwo]

Napisano

idziesz w dobrym kierunku :) a co do lakieru to ustaw render -> environment na czarny a nad autem daj białego plane\'a z self illumination

keep working [piwo]

Napisano

Moja chcieć apdejtuf:]

PS: Chyba za wysokie jest to takie sześciokątne na srodku felgi. Wydaje mi sie, że powinno być mniej extrudowane.

Napisano
  • Autor

Już pisałem posta, kiedy net się skończył....więc nie będę powtarzał....powiem tylko: Nie jest skończone - ani fela, ani materiały ani karoseria:P

Napisano

Fajnie. W zasadzie tyle mam do powiedzenia:] Na wszystko inne masz już obrone:D - \"niedokończone\" [lol]

Napisano

Bardzo fajnie tylko coś jest chyba nie tak z tyłem. Nie jest on przypadkiem za krótki.

Kiedyś sam robiłem vipera, ale nie pokażę, bo będziecie się śmiać :D.

Napisano

Szczerze mówiąc tylko czekałem na to, aż ktoś mnie o to poprosi:cool:.

Pośmiejemy się razem[lol2].

Był to mój drugi samochód jaki zrobiłem (trzecim był ferrari testarossa). Karoseria modelowałem przekrojami (?!) w których puźniej wycinałem dziury -trim. Ogólnie mówiąc: nurbsy. Nie znałem wtedy innej metody modelowania. Na dodatek robiłem go bez żadnych blueprintów. Miałem do dyspozycji jedynie mój model burago w skali 1:18.

Ps. Mam nadzieję don_filippo, że wybaczysz mi zaśmiecanie twojego tematu takimi badziewiami.

Napisano
  • Autor

Hihi:D Spoko. Fajny render:)

A jesli chodzi o puppę, to raczej nie jest za krótka...może za wąska na końcu, może to wina takiego ujęcia, nie wiem, ale pasuje z rzutami, i w widoku z boku nie wydaje się być za krótka...

Napisano

Być może jest za wąska. Mam przed sobą ten model o którym wspominałem wcześniej i tam tył jest troszkę większy. Ale może jest to wina kamery. Jak zgadza się z rzutem z góry to powinno być ok.

Napisano

Milutki ten viperek, może kiedyś się zbierzemy i wrzucimy te nasze bryczki na 3dcar gallery, to w 2004 polowa galerii bedzie z polski :)

Napisano

trocher długo niebyło updata na 3dcar :(

(mnie to szczegółnie boli :P)

może bedzie galeria tylko dla Polaków :)

Napisano

Ja mogę spróbować wysłać na początku 04r swojego mustanga i ferrari. Jakby się cała reszta samochodziarzy z max3d zmobilizowała to była by to prawdziwa lawina aut z polski. Jestem absolutnie za. Trzeba pokazać, że Polak potrafi :).

Napisano

A to ja tesh dorzuce swojego Viperka :P ..mój pierwszy samochodzik (na serio) w Maxie :-)

Napisano

Tj. nie że nie kłamię, tylko pierwszy an poważnie - wersja troszkę przerobiona.. :)

Napisano
  • Autor

Wow...Ile ludziuff robiło viper:o Przyznać się, kyo jeszcze:]

Jak skończe swojego viperka (za jakiś rok), to mogę też dorzucić się do galerii 3dcars z ekipy max3d:P

Napisano
Originally posted by don_filippo

Jak skończe swojego viperka (za jakiś rok)

Że co proszę ??!! Ty chcesz mnie jeszcze przez rok męczyć?? Ja chce tego vipera szybciej:D [rotfl]

PS: Ja viperka nie robiłem, ale może kiedyś... kto wie.... Jak już będe umiał go dobrze zrobić, to wymodeluje swoje marzenie:)

Napisano

Panowie, nawiązując do \"napadu\" na 3dcar gallery, to widzę że dużo ludzi jest za, trzeba będzie o tym pogadać jeszcze :)

PS.

Ostatnio update zrobili, parę fajnych bryczek jest.

Napisano

już był updat na 3dcar :)

niechwaląc sie mój samochód tez tam juz jest :P

Napisano
  • Autor

Yo. Czy ktos mógłby mi wyjaśnić dlaczego tak się dzieje:mad:? W zasadzie, to samemu sie domyślam, że to coś w złych miejscach wycina....Ale jak to naprawić??

Poza tym czy istnieje inna metoda robienia opony (lepsza) niż ta z tutoriala sikhama? Skąd wziąć tekstury opon, bo o ile wiem to Viper nie ma GEF1...:P

Napisano

Tak wygląda opona viperka:

pilot_sport_large.jpg\"

Nie wiem czy tylnia, czy przednia, bo obydwa zdjęcia na stronie michelin sa takie same:] Ale chyba przednia. Tylna jest szersza...

Napisano

Niezle idzie. Mala uwaga. Chyba felgi Vipera sa mtowe, moze wywalisz tego refleciton

Napisano

Spoko ten Viper :) Odnosnie pomyslu z 3DCar Gallery to fajna sprawa. Wlasnie sprawdzilem i mojego Morrisa tez dodali. Ale fajnie jak by zrobili oddzielna czesc dla ludzi z forum 3ds chociaz watpie zeby chcieli zrobic cos takiego. Zawsze mozna sprobowac :)

Napisano
  • Autor

==> skillo

nie wszystkie modele mają matowe.... widziałem czarnego vipera z felgami z refleksem dużym (prawie jak chrom)

P.S. mam problem ze zrobieniem bieżnika... Modyfikator BEND wygina mi bieżnik w każdą stronę tylko nie w tą w którą trzeba..pomózcie!