Napisano 5 Wrzesień 200519 l Na łamach serwisu Cgtalk wystartowała nowa edycja CGChallenge o obiecującym tytule 'Spectacular'. Szczegóły konkursu [tutaj]. CGChallenge XVIII - Spectacular - 2D CGChallenge XVIII - Spectacular - 3D
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Bardzo ciekawy temacik (jak zwykle) i bardzo ciekawe nagrody (jak zwykle) tylko szary człowiek szans nie ma i czasu (jak zwykle) ;) Tak czy inaczej można spróbować, napewno nie zaszkodzi :) Pozdrawiam
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Gdyby nie ta bariera jezykowa, to moze sam bym cos wyszkrobal. ;) EDIT: A wiecie czy trzeba robic WIP'a, czy mozna zrobic i zamiescic gotowe? Nie chce mi sie czytac regulaminu, wiec pytam tych ktorzy przeczytali lub wiedza to z poprzednich edycji. :) pozdrawiam
Napisano 5 Wrzesień 200519 l WiPa raczej trzeba robić o ile dobrze pamiętam. Na pewno trzeba zrobić kilkuetapowy making-of na koniec.
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Jest kilka kategorii (Concept, Line art itd.) które trzeba mieć wysłane, żeby móc wysłać prace na serwer w odpowiedniej rozdzielczości i tym samym być branym pod uwagę podczas oceny.
Napisano 5 Wrzesień 200519 l jak na nasze polskie warunki i nasze forum to nagrody są kiepściutkie i nie warte zachodu, biorąc pod uwagę że ballistic zgarnie miliony na późniejszej publikacji prac ;]
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Po takim poscie na tym forum czlowiek albo zostaje zjechany... albo jest "trendi", cokolwiek to slowo ze soba niesie. :> Dziwna sprawa...
Napisano 5 Wrzesień 200519 l kiedys kurcze wystartuje w tej wielkiej bitwie .. ale jeszcze nie teraz, podszkole sobie warsztat i powalcze kiedys :) ktos bedzie bral udzial? w 2D mamy silna reprezentacje hehe, pewno znowu cos wywalczy ktorys znany kolega z forum ;) nagrody fajowo imo :] pozdro
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Autor ktos bedzie bral udzial? ja tak zamierzam zrobić ale jeszcze nie na tej - może na następnej. Btw Tiger uderzaj :)
Napisano 6 Wrzesień 200519 l co się tak podniecacie tematem dużo to się różni od naszego 'momentu krytycznego'?
Napisano 6 Wrzesień 200519 l jak na nasze polskie warunki i nasze forum to nagrody są kiepściutkie i nie warte zachodu, biorąc pod uwagę że ballistic zgarnie miliony na późniejszej publikacji prac ;] Milionów to raczej nie zgarnie, wątpie by tyle osób to kupowało...zluzuj szeryfie z tymi ironiczymi wypowiedziami :]... nagrody są super, jest to chyba konkurs z najlepszymi nagrodami za CG, ale rowniez najtrudnieszy, bo same mastahy startuja, z PL to pare osob moze powalczyc :D
Napisano 6 Wrzesień 200519 l no, to ja powiem ze startuje :] http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=274365
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Powodzenia Deus - zwłaszcza, ze widze tam ciekawy pomysł... Sam może wystartuje - narazie dla samej satysfakcji, bo nawet nie ma się co nastawiać.
Napisano 6 Wrzesień 200519 l startujcie, bo naprawde jestescie utalentowani jezeli chodzi chodzi o 2d i mozecie naprawde cos wywalczyc :) Bo w 3d to max3d.pl niestety raczej nie powalczy :( (obym sie mylil) ps. bez linczu ;)
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Damian czy to znaczy ze atakujesz cgtalk ? :) oj tli sie swiatelko jednak ;D ps. mowie tylko i wylacznie za siebie oczywiscie ;)
Napisano 6 Wrzesień 200519 l nie atakuje:) nie mam czasu na bzdury;) ale moze kiedyś.... kiedy nastaną czasy ze na wakacjie nie bede tyrał jak głopi by sie wyrobić na dedlajn... ech... chlip. zakręcila sie łezka w oku....
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Damian, pokaż klickowi jak sie wygrywa CGtalka :) edit: wypowiedź bynajmniej nie ironiczna.
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Szkoda ze nie masz czasu, ale rozumiem to. Co do cgtalku mowiac szczerze wczesniejszy czalendz mnie przytloczyl poziomem :) W zasadzie wszystkie pracki byly genialne, pod wzgledem oczywiscie warsztatowym. No ale w dzisiejszych czasach pomysl wygrywa, no i solidne wykonanie. Moze za 3 lata wezme udzial ;)
Napisano 7 Wrzesień 200519 l To że sam Klicek twierdzi że nie jest jeszcze gotow na cgchallenge pokazuje jaki tam jest poziom :D
Napisano 9 Wrzesień 200519 l e tam. pierdzielicie. jak spojzycie na prace ktore wygrywaly np ostatniej edycji 3d to nic rewelacyjnego. oczywsicie pierwsze dwa miejsca super. pomysl i wykonanie. reszta... technicznie 5 miejsce juz nie daje rady. dalej jest juz gozej. pomysly sa glupie i naiwne. tamdeta, sztampa... sznur. przegladalem zgloszenia do spectacular'a i zaden pomysl mnie nie zachwycil a to pomysl jest najwazniejszy. o ile ktos wpadnie na cos oryginalnego i ma do opowiedzenia jakas historie to mysle ze ma spore sznase. praca ktora ostatnio wygrala wlasnie taka historie opowiada i jak chciala komisja sa tam emocje... jest wszystko. wiec myslcie i kombinujcie a nie pieprzycie ze jeszcze nie czas.. czy cos. ja juz pomysl mam :) i w miare mozliwosci bede go realizowal. mam nadzieje ze dotrwam do konca. edit. a poziom wcale nie jest taki wysoki jakby sie moglo wyawac, wystarczy przejzec zgloszenia.