Filip_87 Napisano 21 Wrzesień 2005 Napisano 21 Wrzesień 2005 Wszystkie tematy odnoszą się do danego problemu z V-Rayem a możecie mi powiedzieć poprostu co to jest V-Ray i do czego go można wykorzystać, jakie sytuacje, obiekty czy coś w tym stylu.
Filip_87 Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Napisano 21 Wrzesień 2005 Yo cfaniak jeden. Szukanie wiedzy na forum a w google to podobna rzecz, z tą różnicą że tu mi to ktoś lepiej wytłumaczy, ale skoro nie masz ochoty to ide w google świat hehe
JunioR Napisano 21 Wrzesień 2005 Napisano 21 Wrzesień 2005 oj lenistwo, lenistwo :D Vray to chyba render, tyle wiem ;) A tak na powaznie to poszukaj własnie na google, tam jest duzo info. :D
SansSerif Napisano 21 Wrzesień 2005 Napisano 21 Wrzesień 2005 http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/
Filip_87 Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Napisano 21 Wrzesień 2005 Nie jestem leniwy, poprostu wiem że tu są mądrzy ludzi którzy to wiedzą.
Bzyku Napisano 21 Wrzesień 2005 Napisano 21 Wrzesień 2005 takie cos z takim czyms bez takiego czegos ;) zdolny jestem no nie :D
Filip_87 Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Napisano 21 Wrzesień 2005 Po angielsku kurcze ale myśle że coś mi do głowy wejdzie, przestudiuje to i może czegoś się naucze.
Leleń Napisano 21 Wrzesień 2005 Napisano 21 Wrzesień 2005 Plugin VRay przeznaczonych do programów 3ds Max posiada zoptymalizowaną architekturę, co czyni go obecnie najszybszym rendererem na rynku. VRay posiada wiele różnorodnych funkcji, takich jak między innymi szeroki zakres regulacji jakość/szybkość, obsługa renderingu sieciowego, efekt Depth-of-Field, różne rodzaje kamer. Jeden pakiet umożliwia użytkowanie oprogramowania na maksymalnie 10 komputerach w sieci, bez względu na to, czy są to maszyny jedno- czy wieloprocesorowe! VRay pozwala użytkownikowi decydować o jakości renderowania w pełnym zakresie – od obrazów o bardzo niskiej jakości, ale za to otrzymywanych błyskawicznie, do pięknych obrazów w doskonałej jakości. VRay oferuje użytkownikom zestaw, których należy oczekiwać od profesjonalnego renderera. Program posiada obsługę szybkiego, w pełni wielowątkowego raytracingu, co pozwala na obsługę wszystkich procesorów dostępnych w systemie. Umożliwa uzyskiwanie czystych lub połyskujących i rozmytych odbić oraz załamań światła, dzięki czemu efekty są niezwykle realistyczne. Funkcja symulacji regulacji ostrości (Depth-of-Field) zapewnia lepszy, bardziej zbliżony do rzeczywistego, efekt kamery. Różne sposoby symulacji oświetlenia, wsparcie obliczeń kaustycznych dla osobnych ustawień parametrów obiektu pozwala osiągać doskonałą wydajność renderowania oraz fotorealistyczne obrazy. Antyaliasing dostowujący ustawienia na podstawie różnic kolorystycznych oraz kanałów G-Buffer to tylko jedna z zaawansowanych funkcji tego programu. Umożliwia wieloprzebiegowe metody jak równiez proste metody podejść. VRay obsługuje przezroczystość, dzięki czemu użytkownik ma możliwość generowania fotorealistycznych materiałów takich jak wosk, szkło zadymione, galaretka itp. Niewiele rendererów dostępnych na rynku oferuje rendering sieciowy. VRay posiada taką funkcję. Zapewnia ona niezwykłe możliwości w studiach, w których wiele komputerów połączonych jest w sieć – połączona moc wszystkich urządzeń może zostać użyta do renderingu jednego obrazu. Nie ma żadnych specjalnych ograniczeń, co do liczby, typu ani mocy użytych komputerów – można wykorzystać wszystkie te, które spełniają wymagania programu 3ds Max. Oferowane się różne pakiety, na różną liczbę maszyn renderujących. Proooste nie?? Oczywiscie ze taaaak:D
JunioR Napisano 21 Wrzesień 2005 Napisano 21 Wrzesień 2005 a tak mi serduszko zmiękło, więc prosze: http://exodus-art.com/html/opis_vray_light.htm
Filip_87 Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Napisano 21 Wrzesień 2005 WIELKIE DZIĘKI LELEŃ za wypowiedź.
tweety Napisano 21 Wrzesień 2005 Napisano 21 Wrzesień 2005 renderer: program (wtyczka do programu) do renderowania w wyniku którego otrzymujemy matematycznie przetworzony obraz nazywany potocznie renderingiem. :] Filip: read my signature (scond line) :]
Filip_87 Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Napisano 21 Wrzesień 2005 Filip: read my signature (scond line) :] HAHAHAHAHAHA masz to jak w banku :)
MindStorm Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 Nie chciałem pisac nowego tematu na takie głupie pytanie więc pytam tutaj :D Skoro mam V-Ray'a zainstalowanego już na kompie gdzie mam odpalić jego VFB? I czy V-ray w ogóle ma osobny...? ;/ chyba ma... ale wole sie upewnić... niecierpliwie czekam na odpowiedź... ;)
Marcin Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/vfb_index.html
MindStorm Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 Strona którą podałeś nie działa... :The requested URL was not found on this server.
Marcin Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 mi dziala ... moze masz jakas szaloną przegladarke , u mnie na operze i na IE dziala http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/index.htm wejdz tam i poszukaj w tej liscie vray frame buffer
MindStorm Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 Już mi odpaliła ta stronka, wszedłem tam gdzie radziłeś jednak niewiele z tego zrozumiałem ;/ hmmm
AGmakonts Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 przeczytaj pare razy to zrozumiesz potem poeksperymentuj w maxie i znów poczytaj ;)
Marcin Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 ale co tam nie rozumiec ? w zakladce vray framebuffer włączasz enable i wszystko masz do dyspozycji kompleksowe okno z renderem w ktorym mozesz experymentowac z curve`ami i innymi rzeczami
clown Napisano 19 Październik 2005 Napisano 19 Październik 2005 gdzie jest ta zakładka framebuffer? :D
hcpiter Napisano 19 Październik 2005 Napisano 19 Październik 2005 Przecież Vray jest tak wszędzie dostępny ze az grzech nie poszukać na google albo na evermotion videotutoriali i wszystko bedzie jasne ;)
illy Napisano 9 Listopad 2005 Napisano 9 Listopad 2005 mozecie juz przestac? bosz. wiecej glupich postow niz odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi