xeav Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Czasami nowym użytkownikom forum sprawiają trudności skróty używane w tekstach. Siedząc na tym forum poznawałem nowe skróty aż się uzbierało trochę i postanowiłem je wypisać :] AFAICR As Far As I Can Recall/ Tell/ Know O ile sobie przypominam/ mogę powiedzieć/ wiem AFAIK As Far As I Know o ile wiem AFAIR As Far As I Remember o ile pamiętam AFK Away From Keyboard Z dala od klawiatury AIUI As I Understand It Na ile to rozumiem AKA Also Known As Znany także jako AKA Also Known As znane także jako ASAP As Soon As Possible Tak szybko jak to tylko możliwe AWGTHTGTTA Are We Going To Have Go Through This Again? Czy znowu musimy to przechodzić? BBL Be Back Later Wracam później BFN, B4N Bye For Now Do zobaczenia, na razie BRB Be Right Back zaraz wracam BTW By The Way A tak w ogóle CUL, CUL8R, SYL See You Later Do zobaczenia EOT End Of Transmission koniec dyskusji FAQ Frequently Asked Question często zadawane pytanie FITB Fill In The Blanks Wypełnij puste miejsca FUBAR Fouled/ Fucked Up Beyond All Recognition/ Repair Tego już nie da się naprawić FWIW For What Its Worth Na ile to jest tego warte FYA, FYE For Your Amusement/ Entertainment Aby cię ucieszyć FYEO For Your Eyes Only tylko do twojego wglądu FYI For Your Information dla twojej informacji G Grin Uśmiech GA(MMD) Go Ahead (Make My Day) no, dalej (pokaż co potrafisz) GD&R Grinning, Ducking And Running Uśmiech, unik i ucieczka GIGO Garbage In Garbage Out ś miecie na wejściu, śmiecie na wyjściu H(B) Hug (Back) uścisk (wzajemnie) HHOJ, HHOK (HHOS) Ha Ha Only Joking, Kidding (Serious) Ha ha, to był żart (to było na poważnie) HIWTH Hate It When That Happens Nie nawidzę jak to się dzieje HTH Hope That Helps mam nadzieję, że to pomoże IAD Internet Addcition Disorder Syndrom uzależnienia się od Sieci IC I See Aha, rozumiem ICOCBW I Could Of Course Be Wrong Oczywiście mogę się mylić IIRC If I Recall Correctly Jeśli dobrze sobie przypominam IM(NS)HO In My (No So) Humble Opinion moim (nie) skromnym zdaniem IME In My Experience Z mojego doświadczenia IMHO, IMNSHO In MY (Not So) Humble Opinion Moim (nie)skromnym zdaniem IOW In Other Words innymi słowy IS/IC I See aha IWBNI It Would Be Nice If Byłoby miło, gdyby IYKWIM(AITYD) If You Know What I Mean (And I Think You Do) Jeśli wiesz co mam na myśli (a myślę, że wiesz) JK Just Kidding to tylko żart JONCL Jumping Onto Neighbour`s Car Laughing Skacząc ze śmiechem po samochodzie sąsiada K(B) Kiss (Back) Całuski (wzajemne) KHYF Know How You Feel Wiem co czujesz KOTC Kiss On The Cheek Cmok w policzek L8R Later później LAB&TYD Life Is A BItch & Then You Die Lajf is brutal and full of zasadzkas LMAO Laughing My Ass Off śmiejąc się do rozpuku LOL Laughs Out Loud Głośny śmiech LOLAK Lots Of Love And Kisses Pozdrowienia i całuski MMF Make Money Fast Szybki zarobek MO®F Male Or Female? Facet czy kobieta? MYOB Mind Your Own Bisness pilnuj swoich spraw NFW(M) No Fucking Way (Man) Nie ma mowy! NP No Problem nie ma problemu NTG Not This Group nie ta grupa NTYMI Now That You Mention It Skoro już o tym wspomniałeś OIC Oh I See Aha, rozumiem OK Okay Wszystko w porządku OOTQ Out Of The Question Nie ma mowy OTHO On The Other Hand Z drugiej strony P? beg your Pardon? Słucham? PMFJI Pardon Me For Jumping In przepraszam za wtrącanie się POETS Piss Of Early Tomorrows Saturday Odczep się, jutro sobota ROTFL Roll On The Floor Laughing Tarzając się ze śmiechu po podłodze RT(F)FAQ Read The (Fucking) FAQ przeczytaj (pieprzone) FAQ RT(F)M Read The (Fucking) Manual przeczytaj (pieprzoną) instrukcję RTFAQ Read The FAQ Przeczytaj FAQ S(B) Smile (Back) Uśmiech (nawzajem) SHIT Sure Happy It`s Thursday Na szczęście jest czwartek SNAFU Situation Normal, All Fucked Up Jak zwykle, wszystko do niczego SO Significant Other Połowica SOHF Sense Of Humor Failure Popsuło się poczucie humoru SOS(DD) Same Old Shit (Different Day) To co zwykle (tylko inny dzień) SPAM Stupid Persons` Advertisement Głupie ogłoszenia SUP what`S Up Jak leci TARFU Things Are Really Fucked Up Wszystko jest naprawdę do niczego TGIF Thank God It`s Friday Dzięki Bogu jest piątek THX lub TNX Thanks dzięki TIA Thanks In Advance Dzięki z góry TTBOMK To The Best Of My Knowledge O ile wiem TTFN Ta Ta For Now Do zobaczenia TTYL Talk To You Later Pogadamy później TVM Thanks Very Much Wielkie dzięki VEG, VES Very Evil Grin/ Smile Bardzo złośliwy uśmieszek W Wink Mrugnięcie okiem WB Welcome Back Witamy ponownie WTH What The Hell Co się dzieje WTHDMT What The Hell Does That Mean Co to ma znaczyć WYSI(NN)WYG What You See Is (Not Necessairly) What You Get To co widzisz to (niekoniecznie) dostaniesz YAFIYGI You Asked For It You Got It Masz czego chciałeś YGLT You`re Gonna Love This Spodoba ci się to YMMV(G) Your Mileage May Vary (Greatly) (Wielka) różnica doświadczenia YWIA You`re Welcome In Advance Proszę bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 ale tego jest hehe, nidługo powstanie nowy język bazowany na tych skrótach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Hehehe ostatnio z szogunem 3d sie zastanawialismy nad niektorymi skrótami a tu jest cała ich lista :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 ej, a mopże coś takiego: ZTWIZSZRF (Zmień temat wątku i zapoznaj się z regulaminem forum :D) huehue a tak na serio to według mnie lekki przegięcie z niektórymi skrótami, nie widzę sensu i potrzeby ich stosowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 zapomniales o STFU - ucisz się OMFG/OMG - o jejku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Październik 2005 Autor Share Napisano 5 Październik 2005 dopisujcie brakujące :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 EOT End Of Transmission koniec dyskusji ja znam jako End Of Topic brakuje RTFH (h to klawisz f1) mozna dodac: OMGC (oh my God cars) PF - panzerfaust :D:D:D:D VP - videopost LP - lo poly MS - meshsmooth Dodatkowo kiedys cos takiego zaproponowalem http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=19464 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 a może ROTFLMAOPMP ? (są dłuższe ale to najdłyższy jaki pamiętam :]) ZTWIZSZRF też dobre ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 UTG - use the google UTSB - use the search button :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 PLONK- put lamer on kill file (chyba nawet w wikipedii jest :)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 g2g - musze iść w8 - czekaj gg - good game gb - good bye aw - aufwiedesein nm - need medic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 cze – czy to trzeba komukolwiek tłumaczyć? xD nnnw – nikt nic nie wie. ppp – poszłam/poszedłem po pepsi. zw – zaraz wracam. brb – be right back czyli jak wyżej. wtf – what the f*ck. mp – my pleasure. dzia – dziękuję. pra – proszę. sma – smacznego. wza – wzajemnie. KTP – kocham tęsknię pozdrawiam. tnnt – tak nie na temat. ttnnt – tak totalnie nie na temat. btw – by the way. gl – good luck. powo – powodzenia, czyli jak wyżej. omg – oh my God. g2g – got to go. jj – już jestem. hia – here i am. gr, grat, congr, cg – gratuluję, congratulations. occ – o co chodzi. nm, nvrm – never mind. thx, 10x – thanks. nmzc – nie ma za co. aj – ależ jest. anm – ależ nie ma. kint – krótko i na temat. dint – długo i na temat. ppf – pilna potrzeba fizjologiczna. ppcs – poszłam/poszedłem po coś słodkiego. ofc – of course. oa – once again. pdk – poszłam/poszedłem do kuchni. pdł – poszłam/poszedłem do łazienki. BJ – Billie Joe Armstrong [belongs to OMA FOREVER and EVER!] GC – Good Charlotte. GD – Green Day. Pogotowie SIK – Pogotowie Siusiu I Kupka. p2p – po prostu powo. wk – wykopuję kota. izp – idę z psem. WO – Women Only. SSN – Słynny Szantaż Niuxa. jzCd – jestem z Ciebie dumna/dumny. jnc – jestem na cenzurowanym. TBS – Taking Back Sunday ff – fan fiction. roX – rocks. suX – sucks. rlz – rulez, rules, erelzet. sql – school. cU – see You. mwmm – myślisz w moich myślach. np – no problem. fya – f*ck you all. wymaczać – wybaczać. ZARA – Złote Adekwatne Rady Alexandry. SMM – Srebrne Myśli Magdaleny. NNNN – Nawiedzone Nauki Niesamowitego Niuxa. BSE – bardzo się emocjonuję. lmao – laughing my ass off. lol – laughing out loud. moso – muszę opróżnić swój organizm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 moso – muszę opróżnić swój organizm. hehe, naprawdę niezłe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 moso - nie lepiej isw :] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 moso=isw?? omfg! isw rox! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 w8 - wait ruk - are you kidding? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 hehe najlepsze ppp i dzia lelen--> zamiast "pogotowie SIK" powinno byc "pSIK" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 http://www.republika.pl/krzywish/skroty.htm no i pozamiatane :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 dzia – dziękuję. pra – proszę. sma – smacznego. wza – wzajemnie. jak ja ich nie lubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Marcinie, cos ty tam chyba nas oszukujesz ja znam tylko taki tani IITYWIMIWHTKY - If I Tell You What It Means, I Will Have To Kill You --------------------------------------- aha powie mi ktos co to znaczy w00t :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Dunno. Wtf means dunno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Dunno - "nie wiem" AFAIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Takem myslal. Dzieki wasc ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 dillifc - do i look like i f...ing care? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 heh - odpowiedź na każde pytanie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 lol - bardziej uniwersalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 dobre dobre - w końcu człowiek zrozumie co, co niektórzy wypisują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 OT- off topic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 6 Październik 2005 Autor Share Napisano 6 Październik 2005 WRUGA- what are you getting at- do czego zmieżasz, o co ci chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 ksd- kupa, siku dałniku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 hehehehe - śmiech hahahaha - śmiech zaawansowany muehehehe - śmiech z nutą lekkiej złośliwości (nie w stronę powoda) buahahaha - smiech z głębi brzucha huehuehue - śmiech lekko wymuszony uehu uehu - śmiech wymuszony uaaaaaaaa - śmiech wyjący imho taka moja interpretacja (czasem można różnie je zrozumieć). ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 6 Październik 2005 Autor Share Napisano 6 Październik 2005 hehe, dobre -huh? (czyt. ha) co?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 AAAAAA - American Association Against An Acronym Abuse To mnie rozwaliło. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 http://www.smej.se/pic.php?id=1386 .................... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 http://smej.se/pic.php?id=1527 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi