mkk3a Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 witam, po nieco dłuższej nieobecności postanowiłem coś zamieścić. Pewnie niektórzxy znają te prace z działu mini-bitwa, ale moja wersja juz jest ukończona (przynajmniej nie zamierzam już nic w niej zmieniać). Wszelkie komentarze mile widziane i zapraszam do mini-bitwy do komentowania prac innych uczestników (link w sygnaturce). Dorzucam jeszcze gratis 3 obrazki - siatkę, model bez shaderów oraz wersje high-quality (1280, ponad 300kB) http://www.mkk3a.republika.pl/%5BControlTower%5D-wire.gif http://www.mkk3a.republika.pl/%5BControlTower%5D-mesh.jpg http://www.mkk3a.republika.pl/%5BControlTower%5D.jpg
muody Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 dlaczego nie dodasz rozbijających się o szyby kropli? :(
RA Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 Das ist ql. 4/5 gwiazdek dla ciebie, jeszcze sie zastanowie. ;) pozdrawiam
LuQ Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 Całkiem niezły klimat (to nie znaczy, że lubię deszcz :)). Trochę mało widać, bo kompresja robi swoje. Jedyne co źle odbieram, to schodki - trochę wiszą w powietrzu i powinny mieć trochę wydeptanego miejsca przed sobą; drugie to kompozycja - prawa strona obrazka jest trochę napakowana lub ciasna (tutaj do końca nie jestem pewien). Poza tym całkiem ładna pracka.
JunioR Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 super, naprawde ładnie ci to wyszło, tylko mam male pytanko, mianowicie co jest w oknach?
mkk3a Napisano 5 Październik 2005 Autor Napisano 5 Październik 2005 Avenger -> próbowałem zreobić krople nad dachem (własciwie taką mgiełke), ale cosik mi sie się nie udawało, potem się wkurzyłem i dałem sobie spokój. RA -> dzięki :)) LuQ -> ja akurat bardzo lubię deszczową pogodę. co do kompresji to musiałem sie zmiescić w 80kB aby tu wrzucić. to link do większej wersji z jakością chyba 80 albo 90%. http://www.mkk3a.republika.pl/%5BControlTower%5D.jpg niestety widać też nieco rozmycie tła (oryginalne było w rozdziałce nieco mniejszej niż 1024x768). A kompozycja - to nigdy nie była moja mocna strona... tomeg -> jesli to komplement to dzięki :) JunioR - w tych oknach odbija się otoczenie. Jeśli po jednej stronie szyby jest jasno (na dworze) a po drugiej ciemno (w środku budynku), to szyba trochę działa jak lustro (na dokładnie takiej zasadzie działa lustro weneckie).
General Straw Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 Ja tez lubie szara deszczowa pogode. Ladnie sie prezentuje render.
Vorek Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 teren to shader czy fotka ? jeżeli shader to zdradź jakiś szczegóły :)
Chalek Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 bardzo fajne, brakuje mi wody lejacej sie z dachu, szyby na dole troche dziwnie wygladaja, ale ogolnie bardzo fajnie Ci to wyszlo.
Lucas Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 Bardzo ładne, klimatyczne i miłe dla oka :) , chociaż jak dla mnie bez szczególnych rewelacji. No i deszcz mógłby być lepszy.
Shogun 3D Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 Świetny klimat, gratuluję. Wspomniana woda lejąca sie z dachu naprawdę by się przydała. No i przyłączam się do prośby o shader (o ile to shader).
mkk3a Napisano 6 Październik 2005 Autor Napisano 6 Październik 2005 niestety tło to jest tylko fotka a nie pokaz moich umiejętności :) stwierdziłem po prostu że w stworzenie niezłego tła włożę pewnie nawet więcej wysiłku, niż w stworzenie tego budynku tło to montaż 2 fotek: tej oraz jakiejś innej, gdzie są bardziej burzowe chmury
Vorek Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 a ja już myślałem że zrobiłeś taki cudny shaderek gruntu z displacem itp. :] ale montaż Ci się udał, efekt jest świetny. Pozdrawiam
JohnZi Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 nie no extra, na prawde mi sie podoba, widzialem progress dlatego o montazu wiedzialem:p
Knysha Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 Kul. Dżast kul :]. Imo 5/5 :] EDIT: 1337 post - l33t jahahaha! ;]
flesz_gordon Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 bardzo mi sie podoba ladny deszcz :)
kruger Napisano 9 Październik 2005 Napisano 9 Październik 2005 jak montaż to mogłeś kałuże też dodać pozatym fajny klimat, jak dla mnie spox, pozdrawiam
Falcrum Napisano 11 Październik 2005 Napisano 11 Październik 2005 Ogladałem prace rywali w tej minibitwie, ale zaden nie jest w stanie pobić Twojej pracy. Świetna. Mozna byłoby dodać jeszcze troche detali o jakich wyzej wspomniano, ale po co....jak juz tu cieszy oko ;) :P Pozdrawaim
JunioR Napisano 13 Październik 2005 Napisano 13 Październik 2005 mkk3a, jestę wielki :p, ale na serio wymiatasz nasz
Rekomendowane odpowiedzi