TrojkaT Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 http://nct.digitalriver.com/fulfill/0049.034 30 dniowy trial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 Woho :D. Bedzie jazda ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 ma ktos pomysl jak to sciagnac z Europy?:P PS: nie piszcie ze kliknac na link bo narazie nie trybi i nie tylko u mnie a na stronie napisali ze ulsuga tylko dla USA i Kanady wiec propozycje panowie i panie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 6 Październik 2005 Autor Share Napisano 6 Październik 2005 a tak z ciekawosci to keidy bedzie pelna wersja ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 na zabicie ciekawosci to jest pelna wersja lecz z limitem czasowym 30 dni :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 może ktoś ściągnie i udostępni na rapidshare ? bo u mnie też jakieś errory :] reference idzie bez problemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 Udalo sie komuś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 a gdzie napisali, że tylko w USA i Kanada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 ok aby sciagnac z Europy : ftp://ftp.discreet.com/pub2/web/products/3dsmax8/Autodesk_3ds_Max_8.exe milej zabawy:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 ja ściągałem przez proxy: 147.72.103.3:8080 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilay Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 O rrrrraany chyba ich potrzaskało z tymi numerkami :/ Zastosowali by coś takiego jak GigaPolyCore(XSI 5.0) do Maxa to moze bym sprobowal to ugryźć, a tak nie widze potrzeby ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 Hehehe !!! Jeee juz doje na informie w szkole ale wypasss :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 o fuc******* ale wypassssss, tylko ciekawe co z pluginami i dodatakami i takie tam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 qrwa to ja kombinowałem z maxem z innych źródeł i mam 3ds8 beta ważną przez 5dni od niedzieli a co za tym idzie straciła ważnosc :| i co mam znowu pobierac ?! ehhhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 sweep się świetnie spisuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 qrwa to ja kombinowałem z maxem z innych źródeł i mam 3ds8 beta ważną przez 5dni od niedzieli a co za tym idzie straciła ważnosc :| i co mam znowu pobierac ?! ehhhh Uno - nie klnij Duo - nie musisz sciagac - kup sobie oryginal jak wyjdzie Omg -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 ooo dzieki Szymeq za linka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 zauważyliście, że max potrzebuje chwilki (jakieś 2 sekundy) przy obiektach ok. 800 000 poly (smooth & highlight + edged faces) na ugryzienie tego a potem leci jak gdyby nigdy nic. Ciekawe, czyżby optymalizacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 i co lepszy ten max ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonKichot Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 szkoda tylko że co wersja maxa to vray wolniej renderuje na max6 scenka leciała 5 minut na max7 6 minut na max8 6.42 lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonKichot Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 poza tym rewelacja bo doszły pare ciekawych rzeczy przede wszystkim stabilniejsza praca nic nie zacina w panelu materiałów co miało jeszcze miejsce w 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 zobaczmy co zmienia jeden numerek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 niema sprawy Leleń :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 ale szybciej chodzi jesli idzie o prace czy sie muli jeszcze bardziej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 zainstalowalem 8-emke raz wlaczylem i dalej powrocilem do mojej 6-teczki :D co mi z wersji trial uzbieram kase i wtedy moze sie przezuce na 8-mke :) choc podoba mi sie nowy biped wczoraj sobie filmik obejzalem kul :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 uzbieram kase i wtedy moze sie przezuce na 8-mke :) chce to widziec :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 a ja mam takiego problema: Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono d3dx9_26.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem wydaje mi sie ze chodzi o directx'a ale nie jestem pewny:P (mam DirectX C - zainstalowany). kto pomoze? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 tam gdzieś masz directx9, zaktualizuj go w folderze z plikami inst. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 Opłaca się to instalować na 7kę, czy lepiej poczekać jeszcze rok na 10?? :> Albo może 11, żeby wrażenia były lepsze?? :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 Niech ktos sie wypowie odnosnie mappingu. ;) I czy jest stabilniejszy czy nie. :) Bo to mnie glownie ciekawi. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 Cóż ja też zainstalowałem z ciekawości i owszem ejst wpare przydatnych rzeczy np: w edit poly ale i tak wole moją 7 (może dlatego że po 8 nie zainstalowałem vraya jeszcze=]) ale nadal poznaje to nowe "cudo" więc jest jeszcze szansa że mnię oczaruje a co do mapingu to jeszcze nie wpadłem na szokujące inowacje=[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 A włąnie...ile ten Max kosztuje, jaka jest sugerowana cena i czemu tak dużo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
so-bitch Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 Jak komuś się nie chce instalować to niech sobie zassa new features videos i poogląda, może wtedy będzie mniej postów w stylu: a) ojej ojej znowu nowa wersja, straszni panowie z autodesk ZNOWU wypuścilii NOWĄ wersję a ja tak lubię moją starą 7 i teraz MUSZĘ się przerzucać i uczyć tych nowych okropnych i niepotrzebnych funkcji, ojej ojej... b) i jak działa i jak działa?? ...i jak? wiesza się?? Pelt mapping - genialne narzędzie Hair and Fur - wiadomo, Cloth updatowany i stabilniejszy, Motion Mixer - na razie wiem tyle że działa :), sensowne poprawki w Skinie, Editable Poly działa ponoć szybciej (30%) choć na moje oko to chyba przesada. Nie doświadczyłem na razie probelmów ze stabilnością, podobnie z resztą jak w poprzedniej wersji. Gordy: to chyba nic nowego, ja tak miałem zawsze w Direct3D. Po prostu max /D3D potrzebuje chwilki żeby zacachować siatkę. Dlatego statyczne modele "obracają" się płynnie, a jak już coś deformujesz to nie jest tak różowo. Czak: 4250 Euro + VAT :) Witamy w Europie, przybytku taniego softu... :-/ Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 Jak komuś się nie chce instalować to niech sobie zassa new features videos i poogląda, może wtedy będzie mniej postów w stylu: [..] b) i jak działa i jak działa?? ...i jak? wiesza się?? Nie widze zwiazku. Autodesk nie umiescilby filmu, ktory jest: a) krecony na g*** sprzecie, b) przerwany zawieszeniem kompa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
so-bitch Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 ja też nie widzę związku...:] Tylko co z tego, skoro każdy wi o co chodzi...?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 Tylko co z tego [..]Wiadomo, ze max nie jest dosc stabilnym programem, totez wiele ludzi chce wiedziec jak nowa wersja zachwowuje sie na pospolitym sprzecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
so-bitch Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 No własnie NIE wiadomo. Pracuję na tym sofcie codziennie i eksploatuję go na wszelkie sposoby łacznie z maxscriptem i SDK, i nie zdażyła mi się nawet jedna zwiecha (no chyba że ewidentnie z mojej winy, jak napieprzyłem coś w kodzie) od kiedy mam 7-kę. Albo niektórzy mają pecha, albo konfigurację z MediaMarkt, albo żyją mitem, bo od dłuższego już czasu max po prostu JEST stabilny. Z resztą nie chodzi mi o to żeby się wykłucać, tylko zawsze czytam to samo i tak samo mnie to wkurza. Koleś już się poci na myśl o nowej wersji, ale jeszcze zanim ją zainstaluje musi sobie polamentować że "znowu", że za często, że nic nie ma nowego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 Czak: 4250 Euro + VAT :) Witamy w Europie, przybytku taniego softu... :-/ Pozdrawiam. Dzięki za info. btw. Jak coś to czaki jestem ale ktos mi juz taki login zajoł to sobie 1 musiałem wstawić (to tak na marginesie:P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 Widocznie masz "gold version" albo robisz rzeczy malo wymagajace od kompa, albo twoj komputer potrafi uciagnac to i owo. Z wlasnego doswiadczenia musze powiedziec, ze zwisy zdazaja sie czesto i to w bardzo glupich sytuacjach, za przyklad moze posluzyc to, ze niekiedy gdy chce cofnac sie w liscie modyfikatorow do edit poly, max pada. Nie mieszam w scripcie ani w niczym takim, wnioskuje wiec z tego, ze musi byc to blad maxa. Przykladow mozna mnozyc... EDIT: A kto sie kloci? To jest kulturalna dyskusja i wymiana zdan... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pat Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 "gdy chce cofnac sie w liscie modyfikatorow do edit poly, max pada." . ??? Przecież to normalnia działa, o czym ty mówisz. Te mulenie się maxa to faktycznie mit, jak ktoś dodał. Ja jeszcze tydzień temu miałem 256MB RAM (serio :-) ) i nie miałem zawieszek nawet podczas dołączania skóry do szkieletu w Character Studio. Od ponad trzech lat męczę ten progs i jakoś nie zauważyłem by się co chwila zawieszał, jak co niektózy próbują wcisnąć. Swoją drogą nowe narzędzia i udoskonalenia wydają się być świetne. Mnie ślinka leci na myśl o Pelp Mapping (no wreszcie panowie!) i modelowaniu fryzur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 Nie mam czasu na razie na obejrzenie 8, ale chcę tylko wtrącić że 7 zawiesiła mi się przez cały czas użytkowania może 5 razy (głównie w reactor'ze (jeśli dobrze pamiętam)). Z mojego punktu widzenia gadanie o niestabilności to stare mity :) (może kwestia hardware?). Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 max jest stabilny moim zdaniem wsumie to ani na 5 6 ani 7 nie widzialem pliku on nazwie recover czy jak tam max to nazywa ale samo core jest slabe nawet cieniutkie w porownaniu do XSI czy mayki jesli chodzi o ilosc wyswietlanych polygonow w viewporcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 Pelt mapping - Mankua czyli Texture Layers 2 za 300$ Co wy sie tak ludzie tym podniecacie? Używałem tego i żadna rewelacja. Standardowe UV mapping w XSI jest jak miódzio w porównaniu z tym. Oto strona twórcy: http://www.mankua.com/texlaybottom.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 Pat nie wiesz co mówisz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajgor Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 Jak komuś się nie chce instalować to niech sobie zassa new features videos i poogląda[..] NIGDY nie wierze w to, co producent pokazuje w filmikach, bo to sa zwykle reklamy i moga tak klamac jak zwykle reklamy. To jest biznes i tu wszystkie chwyty sa dozwolone. A rzeczywistosc to zupelnie inna sprawa. Jedynie Bill G. odstawil taki numer, ze na premierowym pokazie jego systemu W.. komputer sie zawiesil :) No ale to bylo na zywo i pokazywalo rzeczywista prawde:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
so-bitch Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 Jasne. W ogóle używają innego softu przy robieniu filmików i wcale nie ma w maxie tych opcji...:] a przyszło ci do głowy że może robią je ludzie którzy znają się na rzeczy i wiedzą najlepiej jak obsługiwać soft? Były na stonce b.discreet (a może nawet jeszcze są) darmowe materiały treningowe, z których wynika,że pochodzą z sesji na żywo. Jakimś cudem nic się nie zawiesiło. Moja lekka irytacja w poprzednich postach wynikała tylko z tego, że czasem po prostu wystarzy wejść na stronę, poczytać kilka pdfów, obejrzeć filmik a nie od razu pieprzyć od rzeczy. Podobnie było z resztą jeżeli chodzi o fuzję Autodesk|Alias. Niemalze narodowa histeria się rozpętała, a wystarczyło troszkę poczytać i nie było by wątpliwości co będzie się działo z Maxem, Maya itp przez kolejne kilka lat. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 Hehe, rozumiem wrodzoną podejrzliwość ale jeszcze nie spotkałem się z przypadkiem aby coś pokazywanego na tych prezentacjach działało w samym maxie inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 poza nieszczęsnym cloth fx na jednym z moich komputerów. A w powrównaniu z 7.5 to jak dla mnie doszło kilka narzędzi w editpoly i peltmaping (w unwrapie jeszcze parę przydatnych szczegółów). Troszkę inny jest też cloth (na szczęście z wersji 8 cloth działała prawidłowo). A jeżeli chodzi o stabilność to niestety pliki recover u mnie pojawiają się nazbyt często. Można też powiedzieć, że równie często mam informację recover failed. :D może należę do tych pechowców co to im krasnoludki do mleka szczają:D edit: no i chyba skończy się problem jakie sterowniki wybrać direct'a czy openGL. hairandfur (a właściwie tylko style editor) działa tylko w openGL, więc jeżeli odpalicie maxa w directX to raczej nie da się pracować przy włosach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
so-bitch Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 może należę do tych pechowców co to im krasnoludki do mleka szczają:D LOL :) no i chyba skończy się problem jakie sterowniki wybrać direct'a czy openGL. hairandfur (a właściwie tylko style editor) działa tylko w openGL, więc jeżeli odpalicie maxa w directX to raczej nie da się pracować przy włosach. tu mnie zaskoczyłeś.. skąd ten wniosek? edytor jest osobną aplikacją (można się przekonać odpalając pliczek z /hair/bin/) i nie wiem co może mieć wspólnego ze sterownikami viewportów... :-| U mnie działa bez problemów przy ustawionym D3D, zarówno 7.5 jak i 8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 hmm niewiem mi tez max zawiesza sie moze 1 na pol roku i to tez jak robie 500 operacji naraz a tak to miodzio, pochrupie pochrupie ale pojdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi