MF Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 Witam. Model tego głośnika został wykonany na potrzeby videotutoriala, który się wkrótce ukaże. Proszę o ocenę i krytykę. edit: link do videotutoriala: part1 http://www.evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=94&unfold=exclusive part2 http://www.evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=95&unfold=exclusive part3 http://www.evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=98&unfold=exclusive Pozdrawiam, Malefatal http://www.evermotion.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 takie tam blah :P slabo jak na Ciebie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 Nie ma sie do czego przyczepic ^^' ladne champfery itd :p No moze jedynie kanty na rogach podstawki jakos dziwnie sciete. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 Jak zrobiłeś metalową "siateczkę ochraniającą?" Czy to bump mapa z opacity czy jak? Bo jak dla mnie wygląda bardzo realistycznie. Całość ok. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 Model gites, ale render zdeczko przejarany u góry i to ziarno na materiale... (wcale nie twierdzę, że zrobiłbym lepszy :) ) Chętnie zajrzę w ten tutorial :) p.s. Konras -> chamFery, to się chamFer nazywa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 nom, imo przejarany render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Dziwny ten materiał biały, ale tak to fajowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clown Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 no nieźle czekam na tutorial przyda sie...;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Wszystko alles gites ale popracowałbym nad teksturami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 srednio jak na Ciebie - tylko co to będzie za videotutek na temat displacement ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 malefatal sie nie obrazi chyba jak wrzuce linka: http://www.evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=94&unfold=exclusive ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 lipny transfer mam tylko 200 kb :/ Co do modeliku bardzo fajny :) zaraz lukne tutka edit no tutek tez niczego sobie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Tutek rewelacja, teraz tylko wygospodarować kapkę czasu na przerobienie. Wydawało mi się, że przy tym głośniczku było mniej roboty, myliłem się, trzeba trochę poklikać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Gratsiki za tutka. Glosniczek ladny. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Witam!! juz slysze krytyke za to co powiem :D jesli chodzi o tutek to: bardzo fajnie wyglada ale za bardzo sie "meczyles" z tym przodem mozna bylo wszystko zrobic z samym ms'em a nie kombinowac :) ale chyba jak teraz kumam chciales pokazac kilka funkcji wkoncu po to sa tutki :) model bardzo "czysty" i pikny :D oprocz tego co wymienilem to tuke cool:) rendrek tez b. ladny :) eeh czemu ja sie czepiam.... ;) aha i mam pytanko odnosnie tworzenia video tutkow czy jak tworzycie tutek to wszystko wychodzi wam tak jak na filmiku ktory jest koncowym tutkiem czy obcinacie kawalki filmu i laczycie zmontowny filmik?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 26 Październik 2005 Autor Share Napisano 26 Październik 2005 Co do przejaranego rendera, to moze troche jest w tym prawdy, ale byc moze przez to ze jasny element mocno kontrastuje z czarna reszta, co poteguje wrazenie "przejarania"... A jezeli chodzi o opinie, ze na mnie to slabo, to na swoja obrone mam tylko tyle, ze mial byc to obiekt, ktory pozwoli na pokazanie roznych sposobow modelowania. Belus: Tak to jest opacity + bump ;) ... Pionier: Obrazilem sie, jutro Cie dorwe ;) ... Klicek: Ty nie szpanuj transferem ;) ... Nielot007: Ja nagrywam czesciami, kazdy element modelu w kolejnej czesci, nastepnie PENdzel to konwertuje aby mniej zajmowalo. Niedlugo pojawia sie kolejne czesci :) ... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 bardzo fajny, dzieki :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 fajnie niektorych opcji nie znalem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 26 Październik 2005 Autor Share Napisano 26 Październik 2005 A wlasnie, przy okazji jezeli moglibyscie to napiszcie czego sie nauczyliscie z tego tutoriala ;) ... Bo staralem sie pokazac duzo rzeczy na raz i chetnie dowiem sie co dla was jest nowe... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Powiem, jak zobaczę wszystkei czesci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 o tym nie wiedzialem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 a o alt+q wiesz :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 (czas filma około 2min30s) Moment kiedy zaznaczasz 2 krawędzie i dalej->Ring->Connect (no co? ja tego do tej pory nie umiałem:) Później też jest kilka nowości jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 dobry patent z collapsem vertexow zeby loop sie ladnie robil :> glupi ja na to nie wpadlem ;) reszta raczej znana ale zawsze przyjemnie popatrzec na czysciutki modeling Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 26 Październik 2005 Autor Share Napisano 26 Październik 2005 a o alt+q wiesz :) ? skrotu do tej pory nie znalem ;)... bo zadko tego uzywam. Pytanie tylko co to ma wspolnego z tutorialem ;) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 nie no tak sie qby pytam bo przy modelingu obiektów co mająwięcej poly to przydatne ;) jeszcze raz fajny tutek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Zobaczylem prawie caly i musze przyznac, ze bardzo dobry tutek. Wprawdzie nie zaskoczyles mnie funkcjami ;) ale bedzie bardzo pomocny dla innych. Gdybym ja jakis rok temu dorwal takiego tutka... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 alt + q znam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 Czesc druga http://www.evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=95&unfold=exclusive . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 no w koncu :) zobaczymy co tutaj wyskrobales male ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 bardzo ladnie male pelen profesjonalizm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 łęh wy proFesjonalisci tutek jest dla laikow... niekumam waszych uwag ...kiedys tez wszyscy zaczynalismy , przynajmniej jak ja zaczynalem niebylo takich dobrodziejstw.Malefatal gratki za tutka napewno poczatkujacym przydadza sie garsc wiedzy.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 te 2 czesci to chyba nie koniec ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 Czesc trzecia: http://www.evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=98&unfold=exclusive Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 super:) czekamy na czwarta czesc..... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 ile zamierzasz zrobic wszystkich czesci ?? Czy wlaczysz w to texturowanie co byloby bardzo dobre dla poczatkujacych bo znam paru ktorzy chcieliby sie nauczyc teksturowac... co prawda ja tez bym sie cos poduczyl bo bardzo ladnie to wyszlo... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 Wszystko w swoim czasie ;) ... Materialy oczywiscie tez tam beda, niestety nie mozna tego nazwac teksturowaniem :P... Z renderingu to zastanawiam sie nad tutorialem w htmlu + zamieszczenie gotowej sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 2 Listopad 2005 Autor Share Napisano 2 Listopad 2005 Kolejna czesc: http://evermotion.org/?unfold_exclusive=99&unfold=exclusive Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 Czemu zapisana jest na stronie jako 3 czesc a nie 4 :D a pozatym cos krociotki nie narobiles sie Malefatal :P ehh a ta siatke robisz modelingiem czy teksturing ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 male - ladnie. Ogladnalem sobie wszystkie czesci i nie jest zle :). Pare rzeczy nowych - ogolnie git :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 gicior Malefatal - wszystko jak byc powinno a nawet jeszcze lepiej :) ql. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 2 Listopad 2005 Autor Share Napisano 2 Listopad 2005 male - ladnie. Ogladnalem sobie wszystkie czesci i nie jest zle :). Pare rzeczy nowych - ogolnie git :) Nie wszystkie bo jeszcze 2 czesci zostaly ;)... Danke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 evermotion_create_speaker_part1.zip evermotion_create_speaker_part2.zip evermotion_create_speaker_part3.zip To nie jest wszystko, male? ;] Oj ty cos krecisz ;> ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 2 Listopad 2005 Autor Share Napisano 2 Listopad 2005 dzisiaj doszlo evermotion_create_speaker_part4.zip i jeszcze 5 oraz 6 bedzie ;) ... + html o renderingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 do kiedy projrkt zamierzasz skonczyc ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 leccie na ever - jest 5 cześc :) malefatal jak będziesz to powiedz Pionierowi że mam sprawe do was ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 dzisiaj doszlo evermotion_create_speaker_part4.zip i jeszcze 5 oraz 6 bedzie ;) ... + html o renderingu No to pedze sciagac :>. A coz to kombinujesz z tym renderingiem :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 a texturing ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 Szczupal - pewnie będzie ale dajcie chłopakowi odetchnąć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 3 Listopad 2005 Autor Share Napisano 3 Listopad 2005 Ehh... czesci o modelingu byly gotowe tydzien temu :)... Teraz tylko nakrece materialy itp + rendering i to bedzie wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi