Designer79 Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 Coraz lepiej ;) może jeszcze sprobuj trochę inaczej pokolorować tego gostka.
lisu Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Napisano 21 Sierpień 2007 Coraz lepiej ;) może jeszcze sprobuj trochę inaczej pokolorować tego gostka. gostka tzn? kierowcę? czy muła? ktoś mi też zasugerował, żebym zmienił odcień nieba na zółty (podobno niebieskie nie pasuje). Jak to czujecie?
RaVirr Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 Jak dla mnie niebieski kolor nieba jak najbardziej pasuje. W tej kwestii bym nic nie zmieniał.
lisu Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Napisano 21 Sierpień 2007 Nie no sprobowałem i porazka z zółtym, nawet nie pokaże ;) Tymczasem wrzucam kilka ekserczisów z anatomii, z którą cały czas walcze. i tyle narazie :)
lisu Napisano 26 Sierpień 2007 Autor Napisano 26 Sierpień 2007 Ok, entry na bitwę na digart, znaczek, stempel, poszło. poprawiek niet.
Gość Marioza Napisano 26 Sierpień 2007 Napisano 26 Sierpień 2007 swietna zmutowana żyrafa! szkoda ze u nas takich (w realu) nie robią ;), nie mnie co prawada oceniac tą prace ale podoba mi się zwłasza własnie ten stwór i kolorystyka
Thalion Napisano 27 Sierpień 2007 Napisano 27 Sierpień 2007 szkice jak szkice, ale ten stwór to niezły jest:)
nicponim Napisano 27 Sierpień 2007 Napisano 27 Sierpień 2007 nonono,swietne! podoba mi sie stwor,swietna bryla,kolorki,jedynie to ten typ nie pasuje-ani kolory,ani poza-po co on wogole sie odwraca? lepeij byloby gdyby byl w naturalnej pozycji,plecami do nas,patrzac na wprost-no i u gostka za duzo czerni na plecach. Ale i tak swietna robota!;]
janko1987 Napisano 27 Sierpień 2007 Napisano 27 Sierpień 2007 Świetnie ! Świetnie coraz lepiej kolorki WYPAS !:)
PAINbringer Napisano 27 Sierpień 2007 Napisano 27 Sierpień 2007 Świetne prace Mayk, najbardziej podobają mi sie twoje szkice z poprzednich stron wątku. Postępy są widoczne Pozdrawiam
lisu Napisano 27 Sierpień 2007 Autor Napisano 27 Sierpień 2007 Dzięki wszystkim za komenty :) Ruszyłem dziś ze scenką, która mi się przyśniła (yyy :]), wrażenia były na tyle mocne że trzeba to przesmarować. Pierwszy WIP: (edit - update i finał na kolejnych stronach)
giorgione Napisano 27 Sierpień 2007 Napisano 27 Sierpień 2007 dla mnie bomba - bardzo dynamiczne kształty i miękkie światło - podoba mi się :)
purple Napisano 27 Sierpień 2007 Napisano 27 Sierpień 2007 Noo, scenka narazie niczego sobie...można wiedzieć co zrobiło takie wrażenie, bo ja mam często sny robiące na mne wrażenie-ale to już są niezłe chorrory lub traumy...;) trochę za dużo ciemnej plamy u góry pracki mym zdaniem, ale rozumiem, że tam też może się coś pojawi, jeśli nie, to raczej trochę utnij u góry kadr... czekam na kolejne Upy;)
lisu Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Napisano 28 Sierpień 2007 ale rozumiem, że tam też może się coś pojawi hehe, dobra jesteś :) zgadza się
JakóbM Napisano 28 Sierpień 2007 Napisano 28 Sierpień 2007 Chyba musiałbys poszezyc kadr zeby cos wiekszego na pierwszym planie zmiescic :) ino praca ładna ;D
Morbid Karbid Napisano 28 Sierpień 2007 Napisano 28 Sierpień 2007 Podejrzewam, że nastąpi jakaś kosmiczna katastrofa :) Kiedyś często miałem sny w takim klimacie i nieodzowne przy tym były wielkie katastrofy i niesamowity klimat niepewności i ekscytacji. Budziłem się po tym z bijącym sercem, ale zajarany na maksa. Mam nadzieję, że idziesz w tym kierunku :)
purple Napisano 28 Sierpień 2007 Napisano 28 Sierpień 2007 niee tam tam będzie wiszące nad miastem wielkie świecące ufo...;)
lisu Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Napisano 28 Sierpień 2007 Podejrzewam, że nastąpi jakaś kosmiczna katastrofa :) Kiedyś często miałem sny w takim klimacie i nieodzowne przy tym były wielkie katastrofy i niesamowity klimat niepewności i ekscytacji. Budziłem się po tym z bijącym sercem, ale zajarany na maksa. Mam nadzieję, że idziesz w tym kierunku :) Cytuję w całości i nic nie dodam :) punkt dla Ciebie :) widze ze nie jestem sam :) Kolejny WIP, podmalowalem kilka budynków, planty i witryny po prawej. Proszę o wytknięcie mi co zjeb@uem i wyznaczenie mi pokuty ;) cheers ;)
mant-raz Napisano 29 Sierpień 2007 Napisano 29 Sierpień 2007 bardzo fajnie Ci idzie, w szczegolnosci podoba mi sie swiatlo rzucane przez lampy na ziemie...
ortheza Napisano 29 Sierpień 2007 Napisano 29 Sierpień 2007 mi tez sie podoba :-) lubie takie nocne klimaty
chudy Napisano 29 Sierpień 2007 Napisano 29 Sierpień 2007 no no ładnie ładnie... ;] mi się ostatnio śniło, że dinozaur mi głowe odgryzł :P
lisu Napisano 29 Sierpień 2007 Autor Napisano 29 Sierpień 2007 Kolejny wip, sprawa wygląda tak do zrobienia w chy refleksów...
purple Napisano 29 Sierpień 2007 Napisano 29 Sierpień 2007 oglądało się tranfsormensów;D będzie wyjaśnione skąd te lasery/rakiety/bomby/pociski? tzn: będzie dłuższy kadr? ;)
lisu Napisano 30 Sierpień 2007 Autor Napisano 30 Sierpień 2007 a mnie sie bardziej podobalo bez... a ci powiem że mnie chyba też ;) bedą 2 wersje chyba...
ortheza Napisano 30 Sierpień 2007 Napisano 30 Sierpień 2007 no bo taki fajny spokojno-senny klimat byl a teraz to taki kontrast nieprzyjemny. Z drugiej strony wizja artysty jest swieta :)
nicponim Napisano 30 Sierpień 2007 Napisano 30 Sierpień 2007 ale to komu sie w koncu snilo? tobie czy orthezie?;] jezeli komety to wywal swiatla latarni,jezeli bez komet,to z swiatlami- jedno z drugim za bardzo sie gryzie;/a swoja droga fajna pracka;]
Gość User190 Napisano 30 Sierpień 2007 Napisano 30 Sierpień 2007 bez było bardziej mroczne, ale z tymi pociskami/rakietami/meteorami też ma swój urok :)
grass Napisano 30 Sierpień 2007 Napisano 30 Sierpień 2007 bez laserow lepiej ... mialo fajny klimacik , taka cisza przed burza , zapowiedz czegos co sie wydazy , poprostu wiecej domyslow , z laserami jest to zbyt oczywiste
purple Napisano 30 Sierpień 2007 Napisano 30 Sierpień 2007 Tak jak już pisałam, ja bym tam np. wstawiła wielki wiszący talerz ufo/statek kosmiczny, on by se tak wisiał nad całym placem-no co tu dużo mówić- sytuacja lekko niepokojąca (;p), a tu zewsząd spokój, dostojna, nocna cisza, statek też prawie bezszelestny... taki fajny kontrast-coś zaraz się stanie i ta myśl bardzo niepokoi i intryguje widza... Ale to pod warunkiem, że mi by się to śniło;) rób co chcesz, to Twoje dzieło ;)
janko1987 Napisano 30 Sierpień 2007 Napisano 30 Sierpień 2007 Dla mnie lepsze bez płomyków tylko jajby z takim no lądującym cichaczem znaczy statkiem
Varmer Napisano 30 Sierpień 2007 Napisano 30 Sierpień 2007 Ja tu nie mam nic do gadania ale też od kiedy zobaczyłem tą scenę to widziałem tam wielgachny stateczek po cichutku lądujący w pół mroku :]
lisu Napisano 30 Sierpień 2007 Autor Napisano 30 Sierpień 2007 Nie no nie mogłem przeboleć, taki mi bardziej podchodzi. Statek może bedzie (narazie nie mam na niego pomysłu), może nie bedzie... narazie skadruje, podrobie kilka rzeczy jeszcze i zostawie żeby się uleżało. (edit: final niżej)
Morbid Karbid Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 Statek kosmiczny musi być jakiś klimatyczny, żeby nie wyszło tandetne ufo. Może same światła, tak jakbyś odwrócił do góry nogami zdjęcie Los Angeles nocą? (Z takiego wzgórza, gdzie na amerykańskich filmach zatrzymują się napaleni nastolatkowie, żeby pobaraszkować w aucie, a potem ktoś się dołącza z siekierą...) Ale moim zdaniem ufo to nie jest to. Klimat można zbudować jakimiś fantastycznymi chmurami.
lisu Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Napisano 31 Sierpień 2007 Ale moim zdaniem ufo to nie jest to. Klimat można zbudować jakimiś fantastycznymi chmurami. Myslałem o gęstych chmurach i nie tyle cały statek co jego spód wyłaniający się spod chmur i jego światła, juz pod chmurami i częściowo w nich , przebijające się leniwym światłem :E
grass Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 no teraz wymiata :) poprosze wersje 1280/800px :D snieg wyszedl swietnie doskonale buduje nastroj chmurki takie ciezkie sniegowe wiszace nisko nad miastem
lisu Napisano 1 Wrzesień 2007 Autor Napisano 1 Wrzesień 2007 Finito, chmur nie kombinowałem, bo z przeprowadzonego rekonesansu wynikało że śnieg nie pada z kumulusów ;) poprzedni update wywaliłem żeby nie przynudzać. pozdro.
WWWoj Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 uhh dawno nie bylo mnie i przejrzałem teczke od początku swietna sprawa. Twoje prace robią wrażenie, szczegolnie niektore szkice wgniatają, no i te ostatnie kolorowe oczywiscie tez. wypas!!
lisu Napisano 9 Wrzesień 2007 Autor Napisano 9 Wrzesień 2007 Dzięks WWWoj :) Smaruję aktualnie coś takiego, ma być krwawo ;) motam się głównie z kolorami :| Jakies wskazówki?
Gość obo Napisano 10 Wrzesień 2007 Napisano 10 Wrzesień 2007 Ta praca poprzednia mi się bardzo podoba. Przypomina mi gre Max Payne (jedynke) ;)
WWWoj Napisano 10 Wrzesień 2007 Napisano 10 Wrzesień 2007 wygląda swietnie i intygująco, nie chce wiedziedziec do czego to ma służyc
lisu Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Napisano 10 Wrzesień 2007 to kombajn, jedzie na żniwa ;) kolejny wip, kilka zmian i addów, [update usuniety, nowszy ponizej] pozdro
prrrszalony Napisano 10 Wrzesień 2007 Napisano 10 Wrzesień 2007 kiedy dodasz flaki? bo póki co stoi jak na pokaz ;p tło jest fantastyczne, ale dodałbym jakieś błyski, trochę czerwieni i żółci, coś co sprawiać będzie wrażenie, że w tle ktoś jeszcze walczy :]
veri_jr Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 Mobilny obóz zagłady? O_o Brr, ciekaw jestem końca, a praca ma klimacik. EDIT: Hmm, a ten twój "więlbłąd" z poprzedniej strony wciąż mnie męczy. Chciałbym to wyrzeźbić z gliny...
Lacedemon Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 Cacy :"death machine" :D Dociągnij tło do estetyki tej maszyny, a będzie mistrzowska praca. Cacuś maszynka. Na marginesie. Tak mi się skojarzyła twoja robota z prawdziwą maszynką śmierci:
lisu Napisano 11 Wrzesień 2007 Autor Napisano 11 Wrzesień 2007 prrr szalony - chciałem bardziej stworzyć klimat w stylu "przyjechałem tu posprzątać po tym syfie" a nie "jestem wozem sanitarnym" grass - na szczęscie nie :) veri_jr - masz wolną rękę ;) Lacedemon - może to nie jest finalne tło, ale już jest coś w stylu który chciałbym uzyskać. Update, poprzedni tradycyjnie usunąłem, żeby nie śmiecić (mam zapędy moderatorskie..brrrrrr ;) ) pozdro all
linnenn Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 to dotyczylo 2 obrazka ale nie napisalam wcale ze jest jedna droga do rysowania ale o tym ze manga jest kiepskim pomyslem jesli ktos chce postaci malowac, to tylko tyle serio tylko wtedy, jeśli nie robił nic innego procz mangi. Sama zaczęłam od mangi, ale nie miałam później problemów z realizmem :P swietny traktor/maszyna O_o b.mi sie podoba... btw to po lewej na dole to zwłoki ludzkie ?
mant-raz Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 maszyna - design pierwsza klasa, pomysl i kompozycja tez ciekawe jak dla mnie. czekam na update :)
masz)rum Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 przejrzałem sobie całość i jestem pod wrażeniem, świetna teka, najbardziej się podobaja te szkice ołóweczkiem, rewelka, uwielbiam takie ;]
Rekomendowane odpowiedzi