piotrek Napisano 2 Listopad 2005 Napisano 2 Listopad 2005 hohoho, bardzo ładnie, ale mam tylko takie wrażenie, czy naprawdę te obrazy, a właściwie ich ramy są płaskie? Gdzieś już widziałem taką lub podobną scenkę. To była Twoja?
MonsterDream Napisano 2 Listopad 2005 Napisano 2 Listopad 2005 No niektóre przedmioty wydaj ą się płaskie jak kot, czerwony kwiatek. Ale wiem jedno..... że radio to zwaliłeś :)
Shalivan Napisano 2 Listopad 2005 Napisano 2 Listopad 2005 :) wiesz ze jak zawsze z przyjemnoscią oglądam te prace ale kota nie poprawiłaś :)
ajrisz Napisano 2 Listopad 2005 Autor Napisano 2 Listopad 2005 hehe po kolei:) scenka juz byla gdzies w Work in Progress:) ale ta jest duuuzo lepsza :) renderek 800 na 600 Vray 1.09 :) kot jest plaski to fakt:) szkoda mi czasu aby go modelowac:) poza tym to moj wlasny kot:D i w zyciu nie zamienei go na jakis model z jednolitym futrem heheeh itd:) kot to spline z extrude i z nalozona bitmapa z fotki:) kwiatek nei jest plaski:) ten czerwony, tam nie ma nic plaskiego:) mzoe tak wyglada bo rozdzialka nie jest za duzo. To tylko testowy rendering:) ramy tez plaskie nie sa:) moze gdybym ich nie pomniejszyla to byloby to widac:) ale za duze mi sie tez nie podobaja bo nie pasuje do klimatu pokoiku:) a sa zrobione ze splajna za pomoca bevel profil, wiec maja takmi swoj fikusny ksztalcik, tylko widac go z bliska:) radio.. tez za duzo zabawy:) to tylko box z nalozona tekstura radia;p no i miedzy glosnikami male wciecie za pomcoa vertexow:) no bez przesady, atchitektem nie jestem zeby sie bawic w takie sczezgoly:D i to chyba all.. :)
chveti Napisano 2 Listopad 2005 Napisano 2 Listopad 2005 nooo kochanaaaaa...:) twój poziom skoczył wyraźnie w góre... poczyniłaś wielki postęp.Ładnie chodź nie świetnie. powodzenia w dalszych vizkach.
Shogun 3D Napisano 2 Listopad 2005 Napisano 2 Listopad 2005 Ajrisz, moje zdanie znasz. dodam tylko, tak a'propos ramek, że w scenografii jest zasada mówiaca, ze obiekty na scenie nie musza byc zawsze w skali 1:1, ale musza tak wyglądać. jesli więc ramki wygladaja na plaskie, to nalezy je tak wytloiczyć, by na plaskie nie wyglądały, chocby w scenie miały odstawac na pół metra od sciany. Liczy sie wrazenie na renderze, nie rzeczywistośc w scenie. Trzymam kciuki. :)
SWRSC Napisano 2 Listopad 2005 Napisano 2 Listopad 2005 bardzo ladnie, jakbym miał podtrzymać tradycje tego forum to przyczepiłbym sie do szafy - wydaje mi sie taka wąska, a może moje zmęczone oczy już mnie okłamują? mimo wszystko bardzo łądna wizka.
rowr Napisano 2 Listopad 2005 Napisano 2 Listopad 2005 heh ladna pracka ...to co wyzej ...z mojej strony dodam ze strasznie wkurzajaca ta tapeta... nie wiem czemu ale mnie drazni...heh ale calos mimo kilku plaskich rzeczy ladna :)
maras Napisano 3 Listopad 2005 Napisano 3 Listopad 2005 Bardzo podoba mi się swiatło, jest ciepłe i przyjemne. Przyczepie się tylko do mebli (płytkie), bump na dywaniku też przy dłuższym przyjrzeniu mi nie pasuje ale to szczegół, którego właściwie nie widać. Sympatycznie
Taras Napisano 3 Listopad 2005 Napisano 3 Listopad 2005 Ale sa pytanje po oranzacji wnetrsz: -shafa jest nieproporcyonalna, -bjurko jest,a krzesla niema, -dobrze bylo by rozbicz pokuj na zone (relaksu, praca,), on hiba jest dlugij, widacz ze pokuj jest przeznaczony dla dewczyny, -pokuj jest bardzo sterylny, -to krszeslo jest nie w temat, -lampa na sufite wygleda samotnja. Pozdrawiam
tomeg Napisano 3 Listopad 2005 Napisano 3 Listopad 2005 Bardzo mi sie podoba klimat,ciepło i przytulnie.Taki "babski " pokój :)Ładne kolory i światło.Ale zmieniłbym ustawienie kamery,kadr jest krzywy (wszystko wali sie na prawo)albo sciany:)Kamere przesunałbym troche bardziej do okna ,wtedy całosc nie bedzie taka płaska.Poza tym jest wrazenie rozciagniecia sceny w głab .Zwłaszcza dywan tak wyglada. Mas fajnego kota, strasznie miłe stworzenie.:)..Tak sobie siedzi jakby pozował do wizualizacji:)
ajrisz Napisano 3 Listopad 2005 Autor Napisano 3 Listopad 2005 dzieki za wszystkie uwagi:) zwiekszylam troche wytloczenie w ramach obrazow, moze bedzie lepiej i odsunelam troche wiecej od sciany:) co do krzeszel, zrobilam dwa stolki, taki zwykle, pokaze pozniej :P co do szafy to sama nie wiem.. hmm tapeta top chyba zalezy od gustu bo msuze przyznac ze wybralam wlasnie te bo wielkich trudach trwajacych z 3 h :P Maras co to znaczy ze meble sa plytkie??\ kamere przesune..i poprobuje:) a co do kota to dzieki hehehe bez niej ten pokoik nie bylby tym pokoikiem ktory chcialam;p moja pereleka musi byc tam gdzie 'ja' :))) a pozowala taaak, do fotki, jaksi czas temu hehe :)
RA Napisano 3 Listopad 2005 Napisano 3 Listopad 2005 Taras posypal bardzo trafnymi spostrzezeniami, warto go posluchac. Taki duzy pokoj, a wszystko upchane pod sciany. :/ Render nawet fajny. :)
maras Napisano 3 Listopad 2005 Napisano 3 Listopad 2005 Co do mebli chodziło mi o to że powinny mieć większą głębokość/szerokość (jak zwał tak zwał), na oko mają tak z 40cm, koło 60cm byłoby ok, ale może nie mam racji i to taki model szafek. Sorki, że sie niejasno wyraziłem-późno było:)
ajrisz Napisano 3 Listopad 2005 Autor Napisano 3 Listopad 2005 hmm zalaczam nowy render.. no nei wiem.. troche poprawilam... stolek dodalam.. nawet szafe troche nba glebokosc powiekszylam. a jesli chodzi o wielkosc pokoju. No jest dlugi troche.. generalnie az za. No coz, pierwsza praca, troche mi nie wyszla:) ale jak juz tak jest to z zamyslem ze nie bede pokazywac czegos wiecej tylko to co widac teraz z roznych ujec. no trudno:) hmm a to zle ze pokoj jest sterylny? :)
tweety Napisano 3 Listopad 2005 Napisano 3 Listopad 2005 tak sobie pstrykam pomiędzy pierwszym i ostatnim renderkiem i widzę: przesunęłaś meble na środek pokoju. wszystko jest w porządku ale klamki od szafy zapadły ci się do środka :) ale do rzeczy: ze sterylnością nie jest źle jeśli jest ona zamierzona i odzwierciedla minimalistyczny charakter lokatora. u ciebie ten minimalizm nie wyszedł przekonująco. owszem jest wszystko w drewnie, są jasne i czyste barwy, ale jednak conieco bym zmienił: zmiana ogniskowej na 35mm powinna pomóc (zmniejszy optycznie pomieszczenie), tak samo jak dodanie otwartej książki i kubka z herbatą na podłodze obok fotela. zwisający koc w ciepłych barwach ożywi delikatnie obrazek, zaś dodanie ciekawego (ale niezbyt mocnego kolorystycznie) obrazu nad biurkiem zupełnie poprawi stylistyke wnętrza. Pozdrawiam
RA Napisano 3 Listopad 2005 Napisano 3 Listopad 2005 Wrazenie sterylnosci ma sie zwykle w pomieszczeniach o duzych pustych przestrzeniach. Sufit, wydaje mi sie, zajmuje zbyt duza powierzchnie obrazka, ale moge sie mylic. EDIT: Uczucie sterylnosci niweluja oczywiscie kolory. Moze jakies bordo tu i tam, troche intensywniejszych barw na obiciach, na scianach itp. itd. EDIT2: ;) Sterylnosc w tym konkretnym pomieszczeniu nie pasuje. :)
mkk3a Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 bardzo ładne. w sumie chcialem sie jedynie przyczepić do dywanu, ale widzialem że w drugim renderze już go nieco poprawiłeś. może faktycznie sterylnie, ale technicznie bardzo dobre
tweety Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 już go nieco poprawiłeś mkk3a: ajrisz jest kobietą :]
ognisty Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 biutiful... (chodzi o pracke bo autora nie bylo dane mi ujżeć :> )
Gedeon Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 Bardzo ładny projekt. Ładny jest ten krzywy fotelik.
xeav Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 mi się podoba render, tylko to-ten leżak- wali proporcje na pierwszy rzut oka
AGmakonts Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 nie podoba mi się shader tej leżanki ale ogólnie nawet fajnie ale święta racja że proporcje dość dziwne
mlodAs Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 genialne swiatło,bardzo mi sie podoba ,szacun
Rekomendowane odpowiedzi