polka dot Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 witam :) zrzynając po Marcinie zakladam sobie wątek do którego będe wrzucal swoje szybkie wizki, takie spidy jak kto woli. jak sie urodzi cos wiekszego to odzielnie a tu takie wlasnie spidy :) nikt nie ma nic przeciwko? :) no wiec pierwsze podejscie nie bede sie rozpisywac bo nie ma co, jak cos to pytajcie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 i widzisz ;] warto bylo qrde sie w toto pobawic ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 Ładnie, przypomina mi pewien projekt, który był jakiś czas temu na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 ładne, czekam na kolejne projekty, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 bardzo fajne:D design tez mi się podoba ale teren już nie, ale rozumiem, to speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolff Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 Super speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 Dobrze jak by to sie przerodzilo w jakas ogolno forumowa inicjatywe, tak aby i inni mogli cos zamieszczac. Tez cos takiego chcialem zrobic w dziale architektura. :) Ladne. Ale nojs za duzy. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 fajny concreteshader :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 no qurcze b.ładnie to wygląda, oby tak dalej !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 ej ;] projekt to scena z maxowych tutoriali ;] tu raczej chodzi o swiatełko i gdzieniegdzie o meteriały ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 pięknie... tylko ten nois:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 w czym to wyrenderowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 Mysle, ze moge "strzelic", ze w V-ray'u. ;) Mimo, ze kome jest fanem Maxwella. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajw Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 witam. jestem nowy, no ale trza zacząć się udzielać na forum :) co do Twojego dzieła to hmm... ogółem to wyszes ale troche mi tu czegoś brakuje np. jakiejś zieleni itp poprostu życia :-) ale ogółem to brawo i czekam na kolejne ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 modelik fajnie ci wyszedł ale render nie specjalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 6 Listopad 2005 Autor Share Napisano 6 Listopad 2005 no to zrobilem sobie wersje w dzien, ta ziemia mi kompletnie nie wychodzi ale to spid poza tym jeszcze dobrego sposobu nie mam na ziemie :P komentowac dalej prosze, ale jakies konstruktywne komentarze odnosnie samych renderow plz mintrill, hkropinski, AGmakonts, Wolff, RA, xeav, JunioR, maras, ajw - dzieki :* mentaller, RA - tak to vray, pozatym dobrze RA gada, kocham maxwella ;] ajw - jakos mi tu zielen nie pasowala a moze nie chcialo mi sie robic :P hindus - model nie jest moj, patrz do posta Marcina :P pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 aha :) no teraz to lighting ql :] razi troche aliasing ale to pikus - ziemie imo displacementem dasz namiar na tą scenke czy nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 hałdy żużlu i beton. super! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 Tlo to obrazki czy hdri? a! i skad beton? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 6 Listopad 2005 Autor Share Napisano 6 Listopad 2005 hindus - no przesadzilem troche z szarpem :) ale jakos tak kocham noisa + szarpa ze nie moge sie powstrzymac ziemie moglem dispem ale jaos nie pomyalelm nie chcialo mi sie ;) a scena w tutorialach do maxa design_viz a jak nie macie to niedlugo bedzie najprawdopodobniej w light contescie Sans - dzieki! :D xD RA - tlo i wsyzsktie tekstury to google, nie uzylem hdri ani tu ani tam :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 Pierwszy render lepszy - ma swój klimat, ten drugi taki nijaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 zgadzam sie z mintrill'em acha i ja nie wiem za co Ty kochasz ten noise :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 6 Listopad 2005 Autor Share Napisano 6 Listopad 2005 drugi hmm.. generalnie daylighta dobrego ciezej wycisnac niz jakis zachod, chcialem zobaczyc czy dam sobie rade i jestm zadowolony, chociaz sam tez bardziej wole pierwszy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 powalcz z klasyką :D (edit: generalnie co poniktorzy sie do tego modlą i strach troche to renderować ;) tu znajdziesz ciekawsze modele ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 heej! wg mnie: 1 wszy - widac wieciej półtonow.. ogolnie wiecej widac, 'cieplejszy w odbiorze' 2 gi bardzije kontrastowy - jako obrazek - grafika ladniejszy - lepiej sprzedaje 'klimat' co do warsztatu: nojs jest fajny.. ale chyba nieco przesadziles, ziarno jest fajne, bo ukrywa wszystkie niedorobki, ale dla mnie troche juz za bardzo zdominowalo obrazek, zwlaszcza 1 ynke (sproboj wyrenderowac 2 ke bez ziarna? jak mozesz i daj jescze wiekszy kontrast hehe - chcialbym zobaczyc jaky to wygladalo ; ) no.. a poza tym - tak jak napisal peter ; ) zmierz sie z lekorbuzjerem - klimat chuyba bedzie tobie pasował ; ) pozdr, boba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 heh, scenka aż się prosi o oświetlenie w Mentalu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 heh, scenka aż się prosi o oświetlenie w Mentalu ;) co za problem ;] scena nazywa sie : desert_house_no_sun.max i znajduje sie na CD_2 maxa w katalogu Adv_lightning albo w katalogu Designviz (tam gdize sa zamieszczone pliki tutoriali) prawdopodobnie bedzie sceną do lightcontestu bo tak z kome postanowilismy przynajmniej do czasu az rusze swoj leniwy tyłek ;] [+] a to moj wywód wyzej podanej sceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 7 Listopad 2005 Autor Share Napisano 7 Listopad 2005 peter, boba - o qr trafiliscie w 10 :D mies, lecorbusier, kahn, eisenman, hadid - ja sie do tego modle :D dzieki super :D sprubuje bankowo :D boba - cos pomysle moze specjalnie dla ciebie cos przygotuje :) Marcin - ja rozumiem ze ci sie to podoba i ze koledzy jestesmy ale to moj watek ;] wsadzajac taki zajebisty render psujesz mi caly efekt ;] a ja i tak zrobie lepszą pipko pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 lol Marcin miażdzący efekt :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 Renderki kome wydaja sie byc lepsze. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 i RA znów mądrze prawi... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DZIDOK Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 Dajcie pracke gdzies na neta :) ja tesh bym sie z wami pobawil :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 heh sorry ale ja tu nic nie widze na pierwsza strone ;] coraz gorzej z tym co wylatuje na pierwsze strony.. ot imho.. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 heh sorry ale ja tu nic nie widze na pierwsza strone ;] coraz gorzej z tym co wylatuje na pierwsze strony.. ot imho.. ;) hmm , patrząc na to ze w dzisiejszych czasach trudno o dobry render budynku exterior , to jak najbardziej sie nalezy rekomendacje to nie tylko cukierkowe prace albo fotorealistyczne rendery , czesto trafiają tam rzeczy ciekawe , cos na co warto rzucic okiem z drugiej strony napisz co ci sie w niej nie podoba ;] skoro tak sądzisz poza tym czesto w rekomendacjach nic sie nowego nie dzieje , przez tydzien ostatnio lezaly te same prace wiec chyba mozna cos odswierzyc no ale to tylko twoja opinia wiec podwazac nie bede Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 kome, nie obrazaj sie ale to naprawde dziwna rekomendacja kilka przeciętnych wizek z działu arch. bije tą na głowe ;) pokaz cos z wnetrz ktore kisisz na dysku bo sa imho 100 x lepsze i naprawde warte ogladania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 hmmmm patrzac po tych postach to jednak rewolucja byla (mala ale byla) bo kiedys to wszyscy cicho siedzieli :D (bez obrazy) ps. kome'a renderki lepsze od marcina...... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 nie rewolucja a nowa moda na forum ;) wrzucanie speedowych renderow byle czego, wsumie to swiete prawo kazdego usera byle nie skonczylo sie na pokazywaniu renderow z testowania oswietlenia na kulkach i czajniczkach ;) sorry za ot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 7 Listopad 2005 Autor Share Napisano 7 Listopad 2005 ja nie rozumiem, przeciez sam sobie tej rekomendacji nie zalatwialem (czterdziestka :*) peter - dzieki.. :D btw teraz troche przystopuje bo jednak biore sie za ta matme wiec troche mniej bede przy kompie urzedowal yo do miedzyczasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 ten spid polegał na oswieleniu i wyrenderowaniu gotowej sceny? niebo jasno-niebieskie a odbija się w szybach strasznie ciemno ...Marcin dodał przynajmnie postac i cos jaskrawozielonego z tyłu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 ja do rekomendacji nic nie mam ale nie wiedziłem jak ci powiedzieć ze to poprostu brzydki obrazek (budynek - bo to tożsame) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 7 Listopad 2005 Autor Share Napisano 7 Listopad 2005 jakto niewiedziales jak powiedziec ze brzydkie.. ty? hm starzejesz sie? ;) ja dopiero zaczynam sie w exteriory bawic. mam tylko tycia prosbe, pjesli sie da, to napisz dlaczego brzydkie. nawet nie wiesz jak mi na tym zalezy :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 obrazek ma zły kadr, powinien miec wiecej powietrza z prawej. (az skreca z ciekawosci jaki maja widok :) z oswietleniem wnetrza to nie za dobry pomysl przy dosc intensywnym swietle dziennym, domyslam sie ze powstawała "czarna dziura" we wnetrzu (btw. klienci maja straszną schize na punkcie czarnych dziur i ciemnych miejsc :D ) ale da sie to rozwiazac. generalnie obrazek troche nijaki, bez charakteru, ale to chyba bardziej wina samego budynku i kadru niż GI :D ładne kolory (poza niebem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 klienci maja straszną schize na punkcie czarnych dziur i ciemnych miejsc :D ) ale da sie to rozwiazac. możesz rozwinąć? czy to tajemnica zawodowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 zadna tajemnica,wnetrze budynku albo okna nie moze wyglądac jak "puste oczodoły". mozna to rozwiazac renderujac firanki w oknach (straszna wiocha ;) albo renderowac np irradiance map do pliku bez szyby, potem puscic render z szybami ale juz z mapa z pliku, albo jak sie uda zrobic ladne refleksy ale to bywa czasmi trudne. wszystko zalezy od konkretnej sceny. ... edit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amok Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 nie wiem czemu ten render się tak podoba ogulowi, dla mnie jest straszny po prostu brzydki jak holera nigdy chyba nic nie krytykowałem na tym forum ale , nominowanie tego czegoś to chyba przesada, ostre słowa ale od serca..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amok Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 oglądnołem to jeszcze raz ale przez kilka sekund bo więcej nie dałem rady , normalnie to forum schodzi na psy , wiem ze to nie jest http://www.raph.com/3dartists/ ale szkoda tu cokolwiek wrzucać jak widze takie nominacje , szok !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Chyba ktos sobie za bardzo wział do serca ostatnie zamieszki na forum http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=294879#post294879 i dał dla kome rekomendacje ;] a tak serio to imo Amok już przesadzasz :P bo w pełni zasłużył ale ja też bym chciał ;) bronie cie tu kome pamiętaj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Niestety musze zgodzic sie z Amokiem. Kompletnie nie rozumiem tej rekomendacji :/ Bez urazy Kome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amok Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 ja przesadzam ...?, przesada to ta nominacja , przeciez robićie tylko krzywde gościowi bo jeszcze uwierzy i pujdzie w tym kierunku,- ba nominacja może zainspirować innych i jeszcze mogą znaleść się nasladowcy ,i zniszczy to ich kariery , a efekt motyla spowoduje kolejne tsunami :) dla mnie to jakieś kompletne jaja.... albo to cus jest kompletną awangardą której po prostu nie rozumiem... czyzby pojawił się nowy Fransis Bejkon w świecie 3D !? nic nie mam do kome - chodz mnie pewnie znienawidzi , jako jakiś tam render test może i być . ale do nominacji to bardzo daleka droga , setki lepszych prac bardziej na to zasłużyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 no moje np :] nie no już bez jaj przecie to nie on sobie przyznał rekomendacje - najlepiej jak sie dowiemy kto mu ją dał i czym sie kierował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi