polka dot Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 witam :) zrzynając po Marcinie zakladam sobie wątek do którego będe wrzucal swoje szybkie wizki, takie spidy jak kto woli. jak sie urodzi cos wiekszego to odzielnie a tu takie wlasnie spidy :) nikt nie ma nic przeciwko? :) no wiec pierwsze podejscie nie bede sie rozpisywac bo nie ma co, jak cos to pytajcie pozdro
Marcin Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 i widzisz ;] warto bylo qrde sie w toto pobawic ;]
piotrek Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 Ładnie, przypomina mi pewien projekt, który był jakiś czas temu na forum.
hkropinski Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 ładne, czekam na kolejne projekty, pozdr
AGmakonts Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 bardzo fajne:D design tez mi się podoba ale teren już nie, ale rozumiem, to speed
RA Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 Dobrze jak by to sie przerodzilo w jakas ogolno forumowa inicjatywe, tak aby i inni mogli cos zamieszczac. Tez cos takiego chcialem zrobic w dziale architektura. :) Ladne. Ale nojs za duzy. ;)
JunioR Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 no qurcze b.ładnie to wygląda, oby tak dalej !!
Marcin Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 ej ;] projekt to scena z maxowych tutoriali ;] tu raczej chodzi o swiatełko i gdzieniegdzie o meteriały ;]
RA Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 Mysle, ze moge "strzelic", ze w V-ray'u. ;) Mimo, ze kome jest fanem Maxwella.
ajw Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 witam. jestem nowy, no ale trza zacząć się udzielać na forum :) co do Twojego dzieła to hmm... ogółem to wyszes ale troche mi tu czegoś brakuje np. jakiejś zieleni itp poprostu życia :-) ale ogółem to brawo i czekam na kolejne ;-)
Hindus Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 modelik fajnie ci wyszedł ale render nie specjalnie.
polka dot Napisano 6 Listopad 2005 Autor Napisano 6 Listopad 2005 no to zrobilem sobie wersje w dzien, ta ziemia mi kompletnie nie wychodzi ale to spid poza tym jeszcze dobrego sposobu nie mam na ziemie :P komentowac dalej prosze, ale jakies konstruktywne komentarze odnosnie samych renderow plz mintrill, hkropinski, AGmakonts, Wolff, RA, xeav, JunioR, maras, ajw - dzieki :* mentaller, RA - tak to vray, pozatym dobrze RA gada, kocham maxwella ;] ajw - jakos mi tu zielen nie pasowala a moze nie chcialo mi sie robic :P hindus - model nie jest moj, patrz do posta Marcina :P pozdr
Hindus Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 aha :) no teraz to lighting ql :] razi troche aliasing ale to pikus - ziemie imo displacementem dasz namiar na tą scenke czy nie ?
polka dot Napisano 6 Listopad 2005 Autor Napisano 6 Listopad 2005 hindus - no przesadzilem troche z szarpem :) ale jakos tak kocham noisa + szarpa ze nie moge sie powstrzymac ziemie moglem dispem ale jaos nie pomyalelm nie chcialo mi sie ;) a scena w tutorialach do maxa design_viz a jak nie macie to niedlugo bedzie najprawdopodobniej w light contescie Sans - dzieki! :D xD RA - tlo i wsyzsktie tekstury to google, nie uzylem hdri ani tu ani tam :) pozdr
piotrek Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 Pierwszy render lepszy - ma swój klimat, ten drugi taki nijaki.
MaGuu Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 zgadzam sie z mintrill'em acha i ja nie wiem za co Ty kochasz ten noise :P
polka dot Napisano 6 Listopad 2005 Autor Napisano 6 Listopad 2005 drugi hmm.. generalnie daylighta dobrego ciezej wycisnac niz jakis zachod, chcialem zobaczyc czy dam sobie rade i jestm zadowolony, chociaz sam tez bardziej wole pierwszy :D
buczer Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 powalcz z klasyką :D (edit: generalnie co poniktorzy sie do tego modlą i strach troche to renderować ;) tu znajdziesz ciekawsze modele ;)
boba Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 heej! wg mnie: 1 wszy - widac wieciej półtonow.. ogolnie wiecej widac, 'cieplejszy w odbiorze' 2 gi bardzije kontrastowy - jako obrazek - grafika ladniejszy - lepiej sprzedaje 'klimat' co do warsztatu: nojs jest fajny.. ale chyba nieco przesadziles, ziarno jest fajne, bo ukrywa wszystkie niedorobki, ale dla mnie troche juz za bardzo zdominowalo obrazek, zwlaszcza 1 ynke (sproboj wyrenderowac 2 ke bez ziarna? jak mozesz i daj jescze wiekszy kontrast hehe - chcialbym zobaczyc jaky to wygladalo ; ) no.. a poza tym - tak jak napisal peter ; ) zmierz sie z lekorbuzjerem - klimat chuyba bedzie tobie pasował ; ) pozdr, boba
SWRSC Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 heh, scenka aż się prosi o oświetlenie w Mentalu ;)
Marcin Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 heh, scenka aż się prosi o oświetlenie w Mentalu ;) co za problem ;] scena nazywa sie : desert_house_no_sun.max i znajduje sie na CD_2 maxa w katalogu Adv_lightning albo w katalogu Designviz (tam gdize sa zamieszczone pliki tutoriali) prawdopodobnie bedzie sceną do lightcontestu bo tak z kome postanowilismy przynajmniej do czasu az rusze swoj leniwy tyłek ;] [+] a to moj wywód wyzej podanej sceny
polka dot Napisano 7 Listopad 2005 Autor Napisano 7 Listopad 2005 peter, boba - o qr trafiliscie w 10 :D mies, lecorbusier, kahn, eisenman, hadid - ja sie do tego modle :D dzieki super :D sprubuje bankowo :D boba - cos pomysle moze specjalnie dla ciebie cos przygotuje :) Marcin - ja rozumiem ze ci sie to podoba i ze koledzy jestesmy ale to moj watek ;] wsadzajac taki zajebisty render psujesz mi caly efekt ;] a ja i tak zrobie lepszą pipko pozdr
DZIDOK Napisano 7 Listopad 2005 Napisano 7 Listopad 2005 Dajcie pracke gdzies na neta :) ja tesh bym sie z wami pobawil :):):)
Michas Napisano 7 Listopad 2005 Napisano 7 Listopad 2005 heh sorry ale ja tu nic nie widze na pierwsza strone ;] coraz gorzej z tym co wylatuje na pierwsze strony.. ot imho.. ;)
Marcin Napisano 7 Listopad 2005 Napisano 7 Listopad 2005 heh sorry ale ja tu nic nie widze na pierwsza strone ;] coraz gorzej z tym co wylatuje na pierwsze strony.. ot imho.. ;) hmm , patrząc na to ze w dzisiejszych czasach trudno o dobry render budynku exterior , to jak najbardziej sie nalezy rekomendacje to nie tylko cukierkowe prace albo fotorealistyczne rendery , czesto trafiają tam rzeczy ciekawe , cos na co warto rzucic okiem z drugiej strony napisz co ci sie w niej nie podoba ;] skoro tak sądzisz poza tym czesto w rekomendacjach nic sie nowego nie dzieje , przez tydzien ostatnio lezaly te same prace wiec chyba mozna cos odswierzyc no ale to tylko twoja opinia wiec podwazac nie bede
buczer Napisano 7 Listopad 2005 Napisano 7 Listopad 2005 kome, nie obrazaj sie ale to naprawde dziwna rekomendacja kilka przeciętnych wizek z działu arch. bije tą na głowe ;) pokaz cos z wnetrz ktore kisisz na dysku bo sa imho 100 x lepsze i naprawde warte ogladania
nielot007 Napisano 7 Listopad 2005 Napisano 7 Listopad 2005 hmmmm patrzac po tych postach to jednak rewolucja byla (mala ale byla) bo kiedys to wszyscy cicho siedzieli :D (bez obrazy) ps. kome'a renderki lepsze od marcina...... pozdro
buczer Napisano 7 Listopad 2005 Napisano 7 Listopad 2005 nie rewolucja a nowa moda na forum ;) wrzucanie speedowych renderow byle czego, wsumie to swiete prawo kazdego usera byle nie skonczylo sie na pokazywaniu renderow z testowania oswietlenia na kulkach i czajniczkach ;) sorry za ot
polka dot Napisano 7 Listopad 2005 Autor Napisano 7 Listopad 2005 ja nie rozumiem, przeciez sam sobie tej rekomendacji nie zalatwialem (czterdziestka :*) peter - dzieki.. :D btw teraz troche przystopuje bo jednak biore sie za ta matme wiec troche mniej bede przy kompie urzedowal yo do miedzyczasu
lukasz Napisano 7 Listopad 2005 Napisano 7 Listopad 2005 ten spid polegał na oswieleniu i wyrenderowaniu gotowej sceny? niebo jasno-niebieskie a odbija się w szybach strasznie ciemno ...Marcin dodał przynajmnie postac i cos jaskrawozielonego z tyłu ;)
buczer Napisano 7 Listopad 2005 Napisano 7 Listopad 2005 ja do rekomendacji nic nie mam ale nie wiedziłem jak ci powiedzieć ze to poprostu brzydki obrazek (budynek - bo to tożsame) ;)
polka dot Napisano 7 Listopad 2005 Autor Napisano 7 Listopad 2005 jakto niewiedziales jak powiedziec ze brzydkie.. ty? hm starzejesz sie? ;) ja dopiero zaczynam sie w exteriory bawic. mam tylko tycia prosbe, pjesli sie da, to napisz dlaczego brzydkie. nawet nie wiesz jak mi na tym zalezy :*
buczer Napisano 7 Listopad 2005 Napisano 7 Listopad 2005 obrazek ma zły kadr, powinien miec wiecej powietrza z prawej. (az skreca z ciekawosci jaki maja widok :) z oswietleniem wnetrza to nie za dobry pomysl przy dosc intensywnym swietle dziennym, domyslam sie ze powstawała "czarna dziura" we wnetrzu (btw. klienci maja straszną schize na punkcie czarnych dziur i ciemnych miejsc :D ) ale da sie to rozwiazac. generalnie obrazek troche nijaki, bez charakteru, ale to chyba bardziej wina samego budynku i kadru niż GI :D ładne kolory (poza niebem)
AGmakonts Napisano 8 Listopad 2005 Napisano 8 Listopad 2005 klienci maja straszną schize na punkcie czarnych dziur i ciemnych miejsc :D ) ale da sie to rozwiazac. możesz rozwinąć? czy to tajemnica zawodowa
buczer Napisano 8 Listopad 2005 Napisano 8 Listopad 2005 zadna tajemnica,wnetrze budynku albo okna nie moze wyglądac jak "puste oczodoły". mozna to rozwiazac renderujac firanki w oknach (straszna wiocha ;) albo renderowac np irradiance map do pliku bez szyby, potem puscic render z szybami ale juz z mapa z pliku, albo jak sie uda zrobic ladne refleksy ale to bywa czasmi trudne. wszystko zalezy od konkretnej sceny. ... edit
Amok Napisano 8 Listopad 2005 Napisano 8 Listopad 2005 nie wiem czemu ten render się tak podoba ogulowi, dla mnie jest straszny po prostu brzydki jak holera nigdy chyba nic nie krytykowałem na tym forum ale , nominowanie tego czegoś to chyba przesada, ostre słowa ale od serca.....
Amok Napisano 8 Listopad 2005 Napisano 8 Listopad 2005 oglądnołem to jeszcze raz ale przez kilka sekund bo więcej nie dałem rady , normalnie to forum schodzi na psy , wiem ze to nie jest http://www.raph.com/3dartists/ ale szkoda tu cokolwiek wrzucać jak widze takie nominacje , szok !!!!!
Hindus Napisano 8 Listopad 2005 Napisano 8 Listopad 2005 Chyba ktos sobie za bardzo wział do serca ostatnie zamieszki na forum http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=294879#post294879 i dał dla kome rekomendacje ;] a tak serio to imo Amok już przesadzasz :P bo w pełni zasłużył ale ja też bym chciał ;) bronie cie tu kome pamiętaj ;)
Baton Napisano 8 Listopad 2005 Napisano 8 Listopad 2005 Niestety musze zgodzic sie z Amokiem. Kompletnie nie rozumiem tej rekomendacji :/ Bez urazy Kome.
Amok Napisano 8 Listopad 2005 Napisano 8 Listopad 2005 ja przesadzam ...?, przesada to ta nominacja , przeciez robićie tylko krzywde gościowi bo jeszcze uwierzy i pujdzie w tym kierunku,- ba nominacja może zainspirować innych i jeszcze mogą znaleść się nasladowcy ,i zniszczy to ich kariery , a efekt motyla spowoduje kolejne tsunami :) dla mnie to jakieś kompletne jaja.... albo to cus jest kompletną awangardą której po prostu nie rozumiem... czyzby pojawił się nowy Fransis Bejkon w świecie 3D !? nic nie mam do kome - chodz mnie pewnie znienawidzi , jako jakiś tam render test może i być . ale do nominacji to bardzo daleka droga , setki lepszych prac bardziej na to zasłużyło
Hindus Napisano 8 Listopad 2005 Napisano 8 Listopad 2005 no moje np :] nie no już bez jaj przecie to nie on sobie przyznał rekomendacje - najlepiej jak sie dowiemy kto mu ją dał i czym sie kierował.
Rekomendowane odpowiedzi