Napisano 15 Listopad 200519 l Atakuję kolejną kuchnię. Na razie chce sie tylko upewnić czy macie jakieś wąty do proporcji i modeli :) Pozdro
Napisano 15 Listopad 200519 l Modele spoxik, ale ten pikarnik tak jakby jakiś dziwny i nieskończony... Jeszcze za mało, ale rzyczę powodzenia. ;) Pozdro 4 YoU ;)
Napisano 15 Listopad 200519 l bardzo ładnie, mnie sie podoba. Fucktycznie te piekarniczek troche nieskonczony. EDIT: Dziwinie wygladaja te połki, jakby wszystkie takie same :/ (szczegolnie te u gory) no chyba ze tak jest. A to jest projekt czy tylko zabawa ? Czekam na update
Napisano 15 Listopad 200519 l nom mi też brakuje jakiś gałek/pokęteł do tego piekarnika. ogółem fajnie tylko jak narazie za mało rzeczy jest na blacie - raptem pare misek a w kuchni, przynajmniej u mnie, jest troche tego więcej - jakiś toster czy czajnik elektryczny :-). Powodzenia.
Napisano 15 Listopad 200519 l Ale bajer :) A czajnik bedzie?? ;) A gdzie jest "zlewozmywak"?? Bedzie?? ;P A tak ogolnie to kawal dobrej roboty! Gratulacje! upsss... moze troszke za wczesnie... ;)
Napisano 15 Listopad 200519 l Nom modele wyglądają bardzo ładnie, jedyne to ten piekarnik tak jak juz napisano ale z czasem wszystko powinno byc :) mi sie podoba narazie powodzenia pozdr !
Napisano 15 Listopad 200519 l Hehe ja to co RA, szafki :D Za dużo tych szafek i wszystkie na dodatek jednakowe (górne):P
Napisano 15 Listopad 200519 l te wyżej to pewnie po to żeby niski zdenerwować :P ale całkiem fajnie wygląda
Napisano 16 Listopad 200519 l Autor Oczywiście, wszystko będzie Zlew i inne bajery. Piekarnik oczywiście wykończę. Dzięki i pozdro.
Napisano 16 Listopad 200519 l teraz sie przpatrzylem tym szafkom te na samej gorze moglybybyc jednak te niżej z tymi rurkami (rozumiem ze to jako "klamka") wyglądają tak jakby sie otwieraly do gory, te najwyzsze polki beda OK ale te nizsze jesli chodzi o realizm do bedzie bardzo niewygodne takie otwieranie dosc niskich szafek w gore lepiej zrobic jakies mniejsze te rurecznik i dac z boku zeby sie otwieraly normalnie w bok :)
Napisano 16 Listopad 200519 l Kuchnia calkiem w pytke:P Nie pasuje mi troche ten okragly okap.. taki ni 5 ni w 10 przy tych wszystkich kwadratach, ale moze zostac. Proponowalbym raczej dlugie szafki (w sensie wysokie) raz ze to strasznie wprowadza chaos i takie zagubienie przy tylu drzwiczkach. Poza tym jak mysle o oproznianiu zmywarki to juz mi zle. Niby to nie problem otworzyc szafke ale jakos sprawia to wrazenie ze jest wiecej roboty niz naprawde:P Ostatnia rzecz to ta szpara miedzy szafka a cargo.. niedopuszczalne.. ..aa i jeszcze jedno. Lepiej jest jak szafki na gorze pokrywaja sie z dolnymi, choc to nie zasada to w tym przypadku rzuca to sie w oczy.. PS jaka szerokosc maja szafki na dole i na gorze?
Napisano 16 Listopad 200519 l hmm... fajnie, ale przyczepię sie proporcji...:) filizanka na szafce jest nieco za duza, pozdr
Napisano 16 Listopad 200519 l ale wiesz co, moim zdaniem nie powinieneś się tak do końca wzrorować na tym co tu jest, daj coś od siebie, jakiś detal czy poprostu inne ustawienie gałek czy w innym miejscu/inaczej wykonane różne rzeczy :-) no i to co -Ukash- zauważył - ta szpara jest okropna :P. pozdro
Napisano 17 Listopad 200519 l Jest jakas dziwna kuchnia... Probuje na oko wymyslic ile maja te meble.. szafki maja prawdopodobnie 40cm zarowno gorne jak i dolne (co u ciebie jast chyba zle..:). I tutaj jest taka dziwna sprawa, bo wyglada to tak jakby szafki sie pokrywaly wiec blat tez powinien miec 40cm a standardowo maja 60cm... Ale nie wiem widocznie taki grymas projektanta:P Sprobuje ci tu zapodac taki moje sciagawki od mojej pani od projektowania wnetrz. Tam masz wszystkie najpotrzebniejsze wymiary.
Napisano 17 Listopad 200519 l Ok juz doszedlem:P Zrób tak: szafki dolne maja 60cm, blaty tez, wiec gorne tez sie beda pokrywac. Wysokosc dolnych szafek od ziemi ma 82 cenymetry + blat 3cm wiec miesce pracy jest na 85:P tak to wyglada w rzeczywistosci. Nie wiem jak jest u ciebie ale jak zastosujesz sie do tych wymiarow to wszystko bedzie proporcjonalnie OK. Pozdrawiam i sluze pomoca :)
Napisano 22 Listopad 200519 l Autor Tak skromnie, bo nie mialem wiele czasu. Szczeliny zapomniałem bedzie next time :P Pozdro
Napisano 22 Listopad 200519 l Mnie sie podoba sam chce zrobic projekt mojej kuchni. Dlatego bede tu czesto zagladal i podpatrywal co robisz ;). Powodzenia
Napisano 25 Listopad 200519 l Zegar nad piekarnikiem masz sporo za duzy w stosunku do tego, ktory jest na zdjeciu. Poza tym faktycznie zmien troche detali - np "klamki" od szafek i moze jednak same szafki (niby takie masz na zdjeciu ale jakies takie laboratoryjne sa - poza tym skoro okap zmieniles to i szafki mozesz :P ). Te chochle na scianie sa za duze (moze poza nimi albo zamiast jakiejs daj widelec ? Szybka w piekraniku zwykle jest do wewnatrz a nie na zewnatrz jak u ciebie. Wiecej sie nie czepie ... na razie :P Powodzenia
Napisano 26 Listopad 200519 l Oprocz okapu i garnka to sie chyba nic nie zmienilo..? co?? :P:P nadal proporcje leza.. te wymiary ci ci podalem to sa ogolno dostepne standardy wiec naprawde proponuje sie do nich zastosowac. Pzdr!
Napisano 26 Listopad 200519 l Autor Ukash, powiem ci tak szczerze, że nie chce aby to było jakieś super realistyczne. Będę chciał po prostu poćwiczyć rendering i materiały, żeby to jakoś ładnie wyglądało :)
Napisano 27 Listopad 200519 l Autor Mam do was próśbę. Wszystkie modele już skończone ale zobaczycie je w finalnym renderze dopiero. MOm do was pytanie/rpośbe, co kto woli. Chce to kuchnie urządzić inaczej niż na zdjęciu, ale jakoś nie mam pomysłu. Czy ktoś może ma jakis pomysł jak by to oteksturowac znaczy sie: Co na sciany, jaki kolor szafek itp. Ogólnie to chodzi mi o jakaś kolorystyke. Naprowadzcie mnie :)
Napisano 27 Listopad 200519 l Modele są OK, ale ta kucnia jest beznadziejna, chyba że się nie znam :)