Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

halo co sie tu taj dzieje? wszedzie reklamy wskakujące przeciez to okropne jest ludzie i tak tego nikt nie czyta czy nie mozna tego usunąc albo chociaz ograniczyc bo jak naraze to przypomina stronke z gołymi laskami gdzie nie klikniesz to reklama!!??

• Odpowiedzi 40
  • Wyświetleń 3,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No denerwujące to fakt. Proponuję więc zrzutkę comiesięczną dla Adka na utrzymanie serwera i inne koszty związane z prowadzeinem strony, co Ty na to ? ;)

Napisano

jak dla mnie to bannery mogą być ale te flashe są denerwujące :]

ale można się przyzwyczaić :]

Napisano
  • Autor

dla tych których to nie denerwuje proponuje wcisnąc "odśweż" tej strone i jak nadal to nie budzi zadnych złych doznan proponuje powtórzyc te czynność pare razy 8-)

Napisano

gdyby nie te reklamy to bysmy sie juz tu nie spotkali.

Marcin opera rules :)

Napisano

Zaprawdę, bracia, powiadam Wam: jeszcze trochę się ten portal rozrośnie i będzie wygladał jak CG Talk albo 3D Total...

Napisano

heheh, proponuje zainstalować sobie opere - potem F12 wylaczyć obsługę wtyczek - i okienka sa czyste jak łza. polecam

Napisano

z drugiej strony patrzac wiadomo ze ktos sie tym forum interesuje, inwestorzy sa :) nie wiem ale chyba nagrody tez sa sponsorowane z tych bannerow, tzn od ludzi ktorzy te bannery wstawiaja

Proponuję więc zrzutkę comiesięczną dla Adka na utrzymanie serwera i inne koszty związane z prowadzeinem strony, co Ty na to ? ;)

jestem za :) wtedy ludzie beda bardziej dbac o forum:)

Napisano

z drugiej strony patrzac wiadomo ze ktos sie tym forum interesuje, inwestorzy sa :) nie wiem ale chyba nagrody tez sa sponsorowane z tych bannerow, tzn od ludzi ktorzy te bannery wstawiaja

Proponuję więc zrzutkę comiesięczną dla Adka na utrzymanie serwera i inne koszty związane z prowadzeinem strony, co Ty na to ? ;)

jestem za :) wtedy ludzie beda bardziej dbac o forum:)

Napisano

Niestety.Pisalem juz o tym wielokrotnie. Reklamy fundowane przez Gry-Online.pl (sponsora) sa faktycznie straszne czasami. Nie mam na to wplywu. Jest miejsce na serwis (dosc duzo!!!) Samo forum to 800mb w tej chwili.

Teoretycznie powinny wyswietlac sie raz - jesli macie cookie wlaczone. Jak wchodzi sie pierwszy raz zazwyczaj. Nie powinno ich byc duzo. Ale chyba agencja wspolpracuja z GOL nie do konca ma poprawne te skrypty. Pod IE faktycznie wyswietlaja sie czesto. Pod firefoxem praktycznie ich nie widze. Jedynie reklamy googl'e ale te sa w porzadku bo sa tekstowe.

Napisano

THE MANYSH TRAFO -> bez obrazy ale polceam przestać używać IE, dla własnego spokoju i bezpieczeństwa i zaoszczędź pracy webdesignerom, żeby mogli poświęcić czas na robieniu stron, a nie na poprawianiu zgodności działania i pod IE i pod innymi przeglądarkami.

Napisano

hahah wlasnie zauwazylem ze mam tylko ta google reklame

Leru: jak byla ta reklama IE?

Bedziesz mogl z komputera przegladac siec i vice versa?

Napisano
  • Autor

Drogi LERU własciwe to uzywam Awant Browser bo lubie i nie chce zmieniac na nic innego. problem jest taki, ze wkoncu i przyjdzie czas na Opere i FireFox'a i wtedy wy zaczniecie miec problemy. Ja tylko zgłaszam ze jest to obrzydliwe i bardzo niestosowne robic na złośc uzytkownikom IE ,pewnie nie tylko, umieszczając w ten sposób reklamy, które nie tylko irytują ale tez utrudniaja przeglądanie forum dla posiadaczy modemów prawdopodobnie jest to koszmar który ich słono kosztuje i zniecheca do forum. Z danych statystycznych wynika ze wieksza czesc swiata nadal uzywa IE wiec jest to poprostu nie wporządku .............z drugiej strony dokonale wiem ze jest to tak, jakby prosic Polsat o przestanie nadawania Reklam. Apeluje tylko o minimalne ograniczenie tego procederu.....!

Napisano

No to czemu piszesz o IE ? Mówiąc szczerze to ta połowa powinna zrobić przysługę reszcie internetu ;)

Mówiąc krótko:

nie ma reklam - nie ma max3d

Napisano

Tak sobie myśle czytając wasze wypowiedzi że to kolejna dyskusja zmierzająca do nikąd - co z tego że napiszecie i wrzucicie swoje 3grosze ? na 100% jestem pewien że Adek teżby wolał żeby na jego stronce nie było ani reklam/banerów etc co by napewno wpłynęło w jakimś stopniu na estetyke i postrzebanie (co niektórych) tego serwisu - problem polega na tym że w dzisiejszych czasach to naprawde gruba kasa i jeśli o funkcjonowanie serwisu to raczej nie możliwe aby obeszło się bez tytułowych reklam - rynek rządzi sie swoimi prawami i zasadami i chocbys bardzo tego chciał to i tak tym wątkiem tego nie zmienisz - u napewno nie chodzi o kwestie 50zł za wrzucenie banera.

Jesli idzie o przeglądarki to też nie jest takałatwa sprawa i napewno tak jak przy vrayu i maxwellu znajdą sie sceptycy którzy będą nastawieni (wiadomo jak) także rozmowa jak wspomniałem mija sie z celem.

Opera blokuje popupy ale za to wolniej chodzi i czasami wiesza sie jesli idzie o wyswietlanie np bardzo duzej ilosci grafiki - zreszta nie wszystkie serwisy/stronki pisane pod operke.

IE z koleji szybsze ale co z tego jesli masa reklam zasmieca połowe monitora i tez ma skłonnosci do łapania wszelkiego syfu etc.

Jak jest z FF tego nei wiem ale nie wnikam w to. Ot moje 3grosze do tego moim zdaniem bezcelowego wątku - bo jaki jest cel autora ?

Napisano

Mnie osobiście dziwią ludzie, którym to przeszkadza i którzy nie rozumieją, że bez reklam nie istniało by absolutnie nic. Wyobraźcie sobie jakąkolwiek dyscyplinę sportu bez reklam (przykład: wspaniały tor F1 - SPA był wykasowany z harmonogramu na 2 bodaj sezony bo w Belgii zakazano reklam papierosów, które są na większości bolidów; na szczęście się dogadali). Trzeba się z tym pogodzić. Ja tam wole porządnie zrobione forum z reklamami niż kiepskie bez.

Napisano

Fakt, reklamy są niezbędne, ale do stu tysięcy vertexów - nie popupy! Baner styka! Można ewentualnie dać gdzieś drugi, ale bez przesady!

Napisano

nie wiem czemu sie tak burzycie do tych reklam

reklamy to juz standard w takich portalach , robcie CG a nie manifestacje ;]

Napisano

THE MANYSH TRAFO -> nie no mówię poważnie, polecam zmianę przeglądarki, ja FireFoxa używam, nie mam popupów w formie okienek (co prawda wyświetla mi się ten flash z domkiem, ale używam plugina adblock i jest ok), Marcin pisze, że ma Operkę i jest wszystko ok. Na prawdę odstąpienie od IE jest dobrym wyjściem :)

Napisano
  • Autor

Leru mysle ze wszyscy powinnismy miec ze 2 systemy operacyjne np Winda do 3d, linux od forum, bo w niedługim czasie zaleje nas fala banerów, flash, wirósów,trojanów i innego g.... 8-) )

Napisano

hehe, ja kiedyś miałem 5 systemów, xp, xp, 98, lin, beos. tylko był kłopot z bootloaderami :]

Napisano

głową muru nie przebijesz - reklamy są ogólnie coraz bardziej wkurzające :/

Ostatnio pierwszy raz zdarzyło mi się dostać reklamę "co myślicie o naszej stronie" i adres na pocztę. Odpisałem że nie podoba mi się, bo jej webmasterzy używają spamu do reklamy - i że na pewno nie będę korzystał ;)

efekt tego taki że zostałem zasypany spamem - trzeba było nie odpowiadać na ten mail, zachowałem się jak gówniarz :D

tu miała być płenta, ale i tak wiadomo że chciałem sobie podbić postcount ;)

pozdro i nie łamać się :)

Napisano

TMF przesadzasz ja tam jade na operce i nic nie mam, jak można IE używac toć to pierwsze co nalezy odesłać w niebyt

Napisano

mysle, ze dyskusja zabrnela w zupelnie innym kierunku. Nie ma co sie spierac.

Mysle, ze poszlo o baner portalusukcesu ktory faktycznie mnie rowniez irytuje. Ale nie mam na to wplywu. Miejmy nadzieje, ze wkrotce zniknie i wszystko wroci do normy.