Lukasz_D Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 Tu będę umieszczał moje prace ... Na początek pierwsza praca „Hantelka” - nie ma w niej może nic nadzwyczajnego ale to moja pierwsza praca z użyciem VRay. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 hmm, szczerze mówiąc niebardzo wyszły shadery. Np. ta rurka na zbyt duży reflect. Ale jeśli to pierwsza pracka renderowana w vrayu to się nie czepiam :] Kolejne będą napewno coraz to lepsze. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 ta rurka nie jest czasem szklana?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 a czy vray ma wpływ na modele? postaraj się bardziej może :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 na 1 i 2 podłoża są niskiej rozdzielczości. Njalepszy to chyba shader czajniczka :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 ja takze obstawiam ze szklana rurka wiec nie pocwiczysz sobie raczej:p...tylko czajnik mnie przekonuje choc render tam zdecydowanie za cimeny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 Model hantelki jest ładny. Rendery jak na pierwszy raz to nawet mogą być... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 yyyy ta rączka jest ze szkła?! a tak po za tym to trzeci render kiepski, daj mocniejsze swiatło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 4 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2005 Ta rurka – jest szklana ... a umieściłem jeszcze jedną prackę. A za kilka dni postaram się już coś "konkretnego" zrobić :) (to ostatnie zdjęcie to musiałem zmniejszyć i zmienic na jpeg i troche sie .... ale jeszcze nad nim popracuje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 5 Grudzień 2005 Share Napisano 5 Grudzień 2005 ztego wszystkiego podoba mi sie tylko ta szklanka, ladny shader Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 9 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 11 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2005 Witam po ponad siedmiu godzinach renderingu otrzymałem takie coś – wiem że nie jest to jeszcze full real, ale to jest pierwszy krok żeby wreszcie zaczęło mi coś wychodzić … Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 pokaz ustawienia, bo 7 godzin na taki obrazek, to duuuuzo za duzo. A do full real niestety tez duzo brakuje. Pokaz swiatla, ustawienie vraya i materialy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 Mapowanie jest okropne - sufit, ściany, łóżko... Szkoda, że nie ma widoczku za oknem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 Fajna wykladzina. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 zmien styliste wnetrz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 Full real to nie jest ale tez nie jest nie full real. Podobała mi się szklaneczka... W sam raz na jedną whisky... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 21 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 21 Grudzień 2005 Share Napisano 21 Grudzień 2005 no ten o wiele lepszy i nawet shader aluminium niezly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 21 Grudzień 2005 Share Napisano 21 Grudzień 2005 nic mi sie nie podoba, chyba jestem juz zmeczony ;( room mzoe byc ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 nadal kiepski stylista i stolarka tez lezy malo obiektow jest twoich, tak mi sie zdaje ze je poprostu ukladasz i wciskasz render... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 22 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2005 Dywan bym zrobił z VRayFur, ale się nie chciało renderować... Więc ta sama scena, ale dodałem kilka rzeczy na półkę i zmieniłem kolor - nie lubię przesady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIDI Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 szklanka ladniejsza :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OverRide Napisano 25 Grudzień 2005 Share Napisano 25 Grudzień 2005 Czemu rendery u Ciebie tak długo trwają. Szklanka renderowała się ponad godzine ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dmk Napisano 26 Grudzień 2005 Share Napisano 26 Grudzień 2005 Może ma ATARI :D :P Tych pierwszych renderów to nie ma co oceniać tak Ci powiem, ten ostatni, czyli ta wizualka, tu już można coś powiedzieć, ogólnie miłe dla oka, jednak te półki są dziwne i te obrazy też... Czy okno jest zaraz na lewej ścianie ? Bo w tym ujęciu nic nie widzę, a cienie padają jakby to lewa ściana je emitowała (w prawą stornę). Jedyne jednak co mnie bardzo razi to te trzy Teapoty na półkach, skasuj je ! ;) A fotel i kanapa ładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 9 Marzec 2006 Autor Share Napisano 9 Marzec 2006 Wczoraj zrobiłem coś takiego ale jeszcze musze nad tym popracować ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 9 Marzec 2006 Share Napisano 9 Marzec 2006 no popracuj jeszcze bo ta skora zdecydowanie za ciemna wyszla;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 10 Marzec 2006 Share Napisano 10 Marzec 2006 czemu stół leży do góry nogami? :P na skóre daj jakąś texturkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 10 Marzec 2006 Share Napisano 10 Marzec 2006 Mówicie skóra za ciemna .. szkoda że ta skóra jest z tutoriala :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 10 Marzec 2006 Autor Share Napisano 10 Marzec 2006 A skąd wiesz że z tutka ?? Jest gdzieś napisane ?? A może sam do tego doszedłem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 10 Marzec 2006 Share Napisano 10 Marzec 2006 a kto powiedział, że rozwiązanie podane w tutorialu jest najlepsze i jedyne słuszne? (tez uważam, ze ta skora za ciemna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 10 Marzec 2006 Share Napisano 10 Marzec 2006 szklanka bardzo ładna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 10 Marzec 2006 Autor Share Napisano 10 Marzec 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schottkey Napisano 10 Marzec 2006 Share Napisano 10 Marzec 2006 Pierwsze bylo lepsze. Ta skora ma za duzego bumpa, ze slonia musialaby byc zdarta chyba. No i caly czas sie zastanawiam co robi tektura na podlodze ;) W pierwszym swiatlo i klimat byly niezle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 11 Marzec 2006 Autor Share Napisano 11 Marzec 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artsoon BSt Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 a mi tam sie podoba heh moze i tam za ciemna ale moze mam tez zacme hehe i nie widze ciemnosci tej calej skory he ta ostatnia praca hmm dziwna poka perspektywe tego fotela he :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 Titling(czy jakoś tak). i brzydka teksturka. Ale szklaneczka gitezzzzz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derfalon Napisano 18 Marzec 2006 Share Napisano 18 Marzec 2006 Oceniając te wszystkie prace to podoba mi sie szkalneczka. Reszta jakby na szybko robiona. Może warto byłoby troche dłużej nad tymi scenkami popracować bo stylistycznie mi sie podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 20 Marzec 2006 Autor Share Napisano 20 Marzec 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 20 Marzec 2006 Autor Share Napisano 20 Marzec 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 20 Marzec 2006 Share Napisano 20 Marzec 2006 hehe fajna texturka kawusi:P, na pierwszym obrazku za maly bump podlogi, a na drugim za duzy:D, aha i niebieska wersja dla mnie lepiej sie w sumie prezentuje, pozdro:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 26 Maj 2006 Autor Share Napisano 26 Maj 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 coraz leprze te modele, ale materialy slabe, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powelt Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 A mi sie znowu wersja z czarnym kubkiem bardziej podoba:P Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merv_ Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 :) fajna szklanka czym oswietlasz sceny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 27 Maj 2006 Autor Share Napisano 27 Maj 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 podstawa monitora napewno taka gruba w stosunku do szerokosci ramki monitora ? nóż słaby (materiały) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 merv_ scena jest oświetlona 3x VRayLight Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 30 Maj 2006 Autor Share Napisano 30 Maj 2006 Myślałem o czymś innym ale wyszło tak ... pozniej umieszcze inne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 heh, fajny samochodzik :) Sznurek to rope z reactora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi