Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tu będę umieszczał moje prace ...

Na początek pierwsza praca „Hantelka” - nie ma w niej może nic nadzwyczajnego ale to moja pierwsza praca z użyciem VRay.

hantelka49ln.jpg

nastepna9xp.jpg

hantelkaicosik2lp.jpg

• Odpowiedzi 73
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmm, szczerze mówiąc niebardzo wyszły shadery. Np. ta rurka na zbyt duży reflect. Ale jeśli to pierwsza pracka renderowana w vrayu to się nie czepiam :]

Kolejne będą napewno coraz to lepsze.

pozdr

Napisano

ja takze obstawiam ze szklana rurka wiec nie pocwiczysz sobie raczej:p...tylko czajnik mnie przekonuje choc render tam zdecydowanie za cimeny:)

Napisano

Ta rurka – jest szklana ... a umieściłem jeszcze jedną prackę. A za kilka dni postaram się już coś "konkretnego" zrobić :) (to ostatnie zdjęcie to musiałem zmniejszyć i zmienic na jpeg i troche sie .... ale jeszcze nad nim popracuje)

szklanka1da.jpg

Napisano

Witam po ponad siedmiu godzinach renderingu otrzymałem takie coś – wiem że nie jest to jeszcze full real, ale to jest pierwszy krok żeby wreszcie zaczęło mi coś wychodzić …

sypialnia6fv.jpg

Napisano

pokaz ustawienia, bo 7 godzin na taki obrazek, to duuuuzo za duzo. A do full real niestety tez duzo brakuje. Pokaz swiatla, ustawienie vraya i materialy.

Napisano

Dywan bym zrobił z VRayFur, ale się nie chciało renderować... Więc ta sama scena, ale dodałem kilka rzeczy na półkę i zmieniłem kolor - nie lubię przesady...

nowyroom0eb.png

Napisano

Może ma ATARI :D :P

Tych pierwszych renderów to nie ma co oceniać tak Ci powiem, ten ostatni, czyli ta wizualka, tu już można coś powiedzieć, ogólnie miłe dla oka, jednak te półki są dziwne i te obrazy też... Czy okno jest zaraz na lewej ścianie ? Bo w tym ujęciu nic nie widzę, a cienie padają jakby to lewa ściana je emitowała (w prawą stornę).

Jedyne jednak co mnie bardzo razi to te trzy Teapoty na półkach, skasuj je ! ;) A fotel i kanapa ładne.

Napisano

Pierwsze bylo lepsze. Ta skora ma za duzego bumpa, ze slonia musialaby byc zdarta chyba. No i caly czas sie zastanawiam co robi tektura na podlodze ;)

W pierwszym swiatlo i klimat byly niezle.

Napisano

a mi tam sie podoba heh moze i tam za ciemna ale moze mam tez zacme hehe i nie widze ciemnosci tej calej skory he ta ostatnia praca hmm dziwna poka perspektywe tego fotela he :D

Napisano

Oceniając te wszystkie prace to podoba mi sie szkalneczka. Reszta jakby na szybko robiona. Może warto byłoby troche dłużej nad tymi scenkami popracować bo stylistycznie mi sie podobają.

Napisano

hehe fajna texturka kawusi:P, na pierwszym obrazku za maly bump podlogi, a na drugim za duzy:D, aha i niebieska wersja dla mnie lepiej sie w sumie prezentuje, pozdro:]

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności