Gość Savoy Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 Po długim okresie nieobecności wracam z "nową scenką" Sceną jest pokój Howarda (dla wtajemniczonych wiadomo o co chodzi) Render testowy pokazujacy możliwości Kraya na Lightwave3D. Czas 4 godz. (ale zejdę poniżej 3 godz.) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 zaraz wpadna ci od plam, samplingu, poprawnosci cieniowania, oraz zjawisk atmosferycznych jak dla mnie bardzo ładne, wyszlo naturalnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 hardkor. pokaż siateczkę :P tego rendera robi jeden człek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 zgadzam sie z flesz_gordone'em bardzo ladnie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 No ja ci to juz oceniałem, ale napisze jeszcze raz :) Poprostu wypasik ! Poprostu master z ciebie odnosnie Kraya ! tylko pogratulować, materiały tez super ! Edit: No widze ze z AA zrederenowałes ! Gdyby było bez ile by sie liczyło ?:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 Ladna pracka wyszla. Taka... realistyczna. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 Siatkę wrzucę wieczorem (jak nie zapomnę) Minimum sprzętu na tę scenę to: 1GB Ram, 1 GB swap, procesor w zależności od potrzeb masochistycznych - ja renderowałem na P4 3,0 HT (render bez HT Kray tego jeszcze nie obsługuje) hcpiter3d wiesz że AA to pięta Ahillesowa Kraya - bez AA render mieści sie w 1 godz.... Objekt testowy do ściągniecia z Netu+tekstury. Photon Mapping, FG, GI, Sun itp. są oczywiście MOJE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 Renderowałeś w tej rozdziałce? Pracka super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 bardzo ładnie. :) BTW: znam to biurko: kupione w Praktikerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 zajebiste ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 Savoy -> zapoznaj się z regulaminem PROSZĘ http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 i zmień temat wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 Damn, f^#&@*& nice :O! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 Uoo zesz... urwalo mi glowe! Genialny realizm! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 O stary. No to pojechales po calosci:D Trzeba niezle wytezyc mozg by zgadnac ze to CG. Gratuluje - swietna pracka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 Wszyscy sie zachwycają... i mają racje! Noż rewelka i tyle. Leru tylko zachował zimną krew i napisał co miał napisać:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 Leru, moglbyś sobie na klawiaturze zrobić taki specjalny klawisz, który by Ci wklepywał tekst : " zapoznaj się z regulaminem PROSZĘ http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 i zmień temat wątku" :DD hehe pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjas Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 syf straszny w tym pokoju :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 Renderowałeś w tej rozdziałce? Pracka super. Render był w 1024/768 - natomiast ograniczenia (co do wielkości pliku) zmusiły mnie zmniejszyć rozdzielczość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 bombastik-fantstik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 http://www.imageshack.us wrzuć tutaj i podaj linka do obrazka high-res :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 No wrzuc koniecznie, i przypominam o siatce:) A pracka? Piewrszy rzut oka i pomyslalem ze to do ddzialu fotografii:) Potem wyszlo kilka bledow ale i tak piekne. Jak mozesz to mi przeslij PM i powiedz cos o tym renderze, jakies linki albo cos. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 no ładnie ale wzmacniacz czy co to tam jest oraz oudowy monitorów i te szłapy od krzesła do mnię nie pzremawiają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 e, na cgtalku łądniejsze renderki tego pokoju były ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 e, na cgtalku łądniejsze renderki tego pokoju były ;) A widziałeś czas renderów tych prac? (Maxwell męczył ponad 10 godzin a szum był jakby piachem rzucił na kineskop....) Ja też mogę renderować 10-15 godz. dać AA na max, FG na max, samplowanie na max.... Jak dałem Sun jako Spot to mieściłem się w 1 godz.40 min... Rzucam wire. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 Savoy - odbieraj prosze wiadomości PM ktore masz w skrzynce, jak juz sie dostosujesz do mojej prosby ten post zniknie, jesli nie - zniknie temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 no trza przyznać bardzo realistyczna i ładna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 najlepsze są te tygodniowe skarpety pod szafką ;P A pracka fajna tylko jakoś mi ta nażuta/materiał łóżka nie pasuje, ale to moze tylko takie moje subiektywne odczucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 hmm. no nie podoba mi sie jedna sprawa. ( i to bardzo) - okreslenie "pokoj Howarda" to dla mnie informacja, że to czyjś pokoj - jakiegos znanego Wam kolesia. Jak sie uzywa czyjejśpracy, plikow itp , to trzeba o tym mowić jasno i wyraznie, po wielokroć. Czyli sie dowiezialem juz ze to gotowy modeling był. Napisz cos jeszcze o nim - czy też to mapowałeś i teksturowałeś ? pozdrawiam i zycze powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 hmm. no nie podoba mi sie jedna sprawa. ( i to bardzo) - okreslenie "pokoj Howarda" to dla mnie informacja, że to czyjś pokoj - jakiegos znanego Wam kolesia. Jak sie uzywa czyjejśpracy, plikow itp , to trzeba o tym mowić jasno i wyraznie, po wielokroć. Czyli sie dowiezialem juz ze to gotowy modeling był. Napisz cos jeszcze o nim - czy też to mapowałeś i teksturowałeś ? pozdrawiam i zycze powodzenia OK sorki podaję linki: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=190232&page=26&pp=40 oraz: http://www.bryan-howard.com/demoreel.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 A widziałeś czas renderów tych prac? (Maxwell męczył ponad 10 godzin a szum był jakby piachem rzucił na kineskop....) Ja też mogę renderować 10-15 godz. dać AA na max, FG na max, samplowanie na max.... Jak dałem Sun jako Spot to mieściłem się w 1 godz.40 min... Rzucam wire. Chodziło mi raczej o te mentalowskie renderki po 1 - 2 h. Zresztą to chyba był topic o mentalu nie maxwellu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisim Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Jestem w szoku.... tylko monitor coś mocno błyszczy i odbija=P Brawo za kupe szczegółów!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 hmm takie male sprostowanie bo widze ze Savoy tego nie napisal pokoj jest gotowym modelem publikowanego na łamach forum CG Society (CGTalk) i mysle ze Autor takie rzeczy powinien umieszczać w pierwszym poscie aby nie wprowadzac ludzi w błąd, bo jak widze wiekszosc mysli ze jest to jego model wiec prosil bym autora o wyrazną notatke w pierwszym poscie ze model nie jest jego autorstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Mialem dac ci pare gwiazdeczek ale teraz mi sie odechcialo, Marcin dobrze mowi mogles umiescic notke ze scenka nie twoja. No ale render i tak bardzo ladny :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 Mialem dac ci pare gwiazdeczek ale teraz mi sie odechcialo, Marcin dobrze mowi mogles umiescic notke ze scenka nie twoja. No ale render i tak bardzo ladny :] No tak nie wszyscy wiedzą co to http://forums.cgsociety.org Zwracam honor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi