KatarzynaKoleta Napisano 24 Styczeń 2006 Napisano 24 Styczeń 2006 doldrums : the final cut + W roli bestii - cień śmierci - widmowy potworek z rogami i w powłoczystej, rozwianej szacie + W roli pięknej - piękna Grafika przedstawiać będzie bestię kuszącą piękną, szeptającą jej na ucho, pomagającą unieść nóż. Piękna z łzami w oczach, bestia owijająca się wokoło jej ciała. Weszłam w klimaty bardziej fantastyczne, chciałam zrobić coś mało realistycznego pod względem formy. Styl komikowy. Technika 2D, tablet, photoshop 7 Pozdrawiam :) __________________________________________ WERSJA KOŃCOWA
Jonasz_Real Napisano 24 Styczeń 2006 Napisano 24 Styczeń 2006 Czesc Kaska, mam ogromnie zaszczyt Ci życzyc jako pierwszy, powodzenia. Czekam na updajty. Będę tutaj zaglądał. :D Pozdrawiam Jonasz_real
emenemsbis Napisano 24 Styczeń 2006 Napisano 24 Styczeń 2006 powodzenia:) ja tez czekam z niecierpliwoscia na updaty:) i oczywiscie trzymam kciuki:D
miriam Napisano 24 Styczeń 2006 Napisano 24 Styczeń 2006 Temat ciekawy, aczkolwiek makabryczny ;) . . . Witam i powodzenia :)
KatarzynaKoleta Napisano 24 Styczeń 2006 Autor Napisano 24 Styczeń 2006 Na pocieszenie powiem, ze nikt nie obiecal, ze sie zle skonczy ;) Dzieki :)
AGmakonts Napisano 24 Styczeń 2006 Napisano 24 Styczeń 2006 temat wspaniały:) moja propozycaj to jakiś las jako sceneria albo cmentarz i piękna gothka (służe referkami ;) ) może być super, ale imho nóż albo sztylet będzie lepszy od broni palnej
KatarzynaKoleta Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Napisano 25 Styczeń 2006 Tak, właśnie się zdecydowałam na nóż. Panna będzie delikatna i piękna, w kwiecie wieku, jak to się mówi. Wielkie, przestraszone oczy, ściskająca na piersi nóż. Bestia - rozkładająca się widmowa panna będzie ją oplatać z zadowolonym wyrazem twarzy. Jej ręka będzie spoczywać na zaciśniętych na nożu rękach pięknej. Z początku myślałam nad pistoletem przystawionym do skroni, ale to zbyt męskie właściwie.
AGmakonts Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 Kasiu, zamieścisz jakiś koncepcik? sceneria, ułozenie postaci, tak coby atmosferke wyczyć
Jonasz_Real Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 Panie Adamie proszę koleżankę nie poganiac, nie widzisz że szanowna Pani musi się skupic :D Dobranocka dawno się skończyła. Ahh mógłbym Cię bronic tak codziennie :D Pozdrówka Jonasz_Real
polka dot Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 omg cóż to za cyrk ;) aby nie zostawiać tego komentarza na pastwę Leru :* to spytam tylko czy to będzie 2 czy 3d choć prawie się domyślam..
KatarzynaKoleta Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Napisano 25 Styczeń 2006 2D :] Taak, też bym chciała już porobić jakieś szkice, ale mam priorytetowy egzam w sobotę :) Trzeba uzbroić się w cierpliwość.
KatarzynaKoleta Napisano 7 Luty 2006 Autor Napisano 7 Luty 2006 Wielki powrót - wreszcie mam trochę, troszeczkę czasu dla Was, moi mili, więc oto dwa szkice - projekt stroju (wstępny) oraz poza i perspektywa jaką przyjmie pani piękna. Pozdrawiam
wesoledi Napisano 7 Luty 2006 Napisano 7 Luty 2006 Ladne wdzianko :) Poza taka troszke dziwna, ale to juz zalezy od tego co sie bedzie chcialo pokazac :) Mam tylko 1 pytanko.. to koleczko (pewnie jakis kamyczek) pod szyja.. do czego jest przyczepione? (wrosniete? :>) pozdrawiam
KatarzynaKoleta Napisano 7 Luty 2006 Autor Napisano 7 Luty 2006 Dzięki To kółeczko to taki spektakularny bajer, który ma ładnie wyglądać, oryginalnie i jednocześnie nie mieć sensu :D Prawo komiksu nr 1 ;)
maciekG Napisano 7 Luty 2006 Napisano 7 Luty 2006 bardzo przyjemne szkice chcialbym zobaczyc rozplanowanie calej sceny, bo po postaci mozna sadzic ze bedzie dosyc ciekawy kadr pzdr
jaras Napisano 7 Luty 2006 Napisano 7 Luty 2006 ładne szkice ! .... ale też bym radził zacząć od kompozycji całego kadru. pozdrawiam
KatarzynaKoleta Napisano 7 Luty 2006 Autor Napisano 7 Luty 2006 Właśnie skończyłam zarys całej sceny. Nawet w całości trzeba przecież od czegoś zacząć ;) Od razu dodam, ze bestia - tutaj w czerwieni i jeszcze niekonkretna, będzie widmem, więc nie będzie zasłaniać pięknej, a jedynie owijać się w około Panna stoi na wodzie. Po bokach kolumny podpierające łuk z napisem, który jeszcze dopracuję
maciekG Napisano 7 Luty 2006 Napisano 7 Luty 2006 albo mi sie zdaje albo pani sie przewraca do przodu troche chyba niezgrana jest perspektywa postaci i kolumn IMO
KatarzynaKoleta Napisano 7 Luty 2006 Autor Napisano 7 Luty 2006 Szpoko, to się dopracuje. Narazie to zarys sceny. Dzięki
maronski Napisano 7 Luty 2006 Napisano 7 Luty 2006 Biorąc pod uwagę Twoje wcześniejsze, nie mogę się doczekać choć połowy tej pracy. Pozdrówki.
Irulana Napisano 7 Luty 2006 Napisano 7 Luty 2006 No kurcze super, nie moge sie doczekać aż skończysz.. Perspektywa mi sie bardzo pdoba mam nadzieje ze tło doniej dobrze dopasujesz. Dziewczyna ma fajowy stroj, podobają mi sie tez te latajace tkaniny wokół. Bedziesz kolorować w stylu takim bardziej realistycznym czy komiksowym?
KatarzynaKoleta Napisano 7 Luty 2006 Autor Napisano 7 Luty 2006 Narazie kombinuję z kolorowaniem, jeszcze nie wiem jak dokładniej to pociągnę, ale prawdopodobnie stylem komiksowym. Dzięki :)
Azakiel Napisano 7 Luty 2006 Napisano 7 Luty 2006 Bardzo ładny lineart, widzę że nic nie pozostawiasz przypadkowi (nawet ten powiewający materiał układa się miło dla oka) , trzymam kciuki bo jak narazie koncept bardzo mi się podoba ^_^ Przyłóż się do koloru i będzie cacy P.S. co do kolumn do faktycznie do poprawki perspektywa
Leru Napisano 7 Luty 2006 Napisano 7 Luty 2006 o jaaaa przepraszam Katarzyno, że Ciebie pominąłem. Lineart świetny i widzę, że dość szybko się praca krystalizuje. Super :) spóźnione ale witam w Bitwie, oby tak dalej Ci szło :)
KatarzynaKoleta Napisano 7 Luty 2006 Autor Napisano 7 Luty 2006 Witam witam i dziękuję :) Poniżej wstępne kolory. Wciąż zastanawiam się nad ich modyfikacją (sukienka była żółta, np), więc jeżeli macie jakieś sugestie, to będę wdzięczna Kolumny nie wyglądają za dobrze, musze je jeszcze dopracować. Potraktujcie to proszę jako zarys
OmeN2501 Napisano 8 Luty 2006 Napisano 8 Luty 2006 Moze jestem troche spozniony ale potworka za plecami to bym o wiele wiekszego zrobil. Jakis postrzepiony plaszcz albo pasy materialu zeby za nim fruwaly... moze cos po scianach zeby pelzalo w dol? Bo kadr fajny tylko puty troche
KatarzynaKoleta Napisano 8 Luty 2006 Autor Napisano 8 Luty 2006 Tak, ten kadr narazie nędzny. Jeszcze się nad tym zastanwiam. Dzięki za uwagi
Baldack Napisano 8 Luty 2006 Napisano 8 Luty 2006 w czerni i bieli to lepiej wygladalo...no popracuj bo perespektywe bardzo fajna masz:P
AGmakonts Napisano 8 Luty 2006 Napisano 8 Luty 2006 no super, mam nadzije ze "złego" zrobisz jak najbardziej demonicznie
KatarzynaKoleta Napisano 8 Luty 2006 Autor Napisano 8 Luty 2006 Nie, nie chcę zrobić bestii demonicznej. Póki co jest to taka zjawa, która namawia panne do złego - morderstwa, może samobójstwa. Kolory na poprzedniej stronie to tylko ich zarys. Poniżej macie jak to powoli wychodzi.
giorgione Napisano 8 Luty 2006 Napisano 8 Luty 2006 świetny styl kocham takuie obrazki - perespektywa tez bardzo interesująca - oby tak dalej
KatarzynaKoleta Napisano 8 Luty 2006 Autor Napisano 8 Luty 2006 W czerwieni zdaje się wygląda lepiej?
tutomash Napisano 8 Luty 2006 Napisano 8 Luty 2006 bardzo fajna praca Ci wychodzi trzymam kciuki, żeby wszystko wyszło jak najlepiej i oczywiście na finisz :))
ArTooRo Napisano 8 Luty 2006 Napisano 8 Luty 2006 Noo, całkiem profesjonalny komiksowy styl :D Fajnie, fajnie - zobaczymy co z tego będzie. Powodzenia!
Jonasz_Real Napisano 8 Luty 2006 Napisano 8 Luty 2006 Czesc Kaska No prosze, wiedzialem ze jestes zdolna dziewczyna, wierzylem w Ciebie od poczatku, i dalej wierze. Tak trzymaj, jest jak najbardziej the BEST. Ohayo! Anata wa miryoukuteki desu ne. ^_^ Pozdrawiam
KatarzynaKoleta Napisano 8 Luty 2006 Autor Napisano 8 Luty 2006 Dzięki. Męczę dalej. Jonasz_Real - ja nie znam japońskiego xD ja się mangą nie zajmuję :] Ale dzięki, że we mnie wierzysz :]
giorgione Napisano 8 Luty 2006 Napisano 8 Luty 2006 naprawdę??? a wygląda stylowo zupełnie jak manga z wyższej półki :)
KatarzynaKoleta Napisano 8 Luty 2006 Autor Napisano 8 Luty 2006 Manga wyższej półki to już prawie jak klasyczny komiks ;) Manga klasyczna to małe noski (prawie niewidoczne, zaznaczone cieniem itp), wielkie maslane oczy (lub duże oczy, też maślane), usta bez warg, itd itp ... No ale zostawmy mangowe niuanse :] Nazwijcie to jak chcecie, dla mnie to art komiksowy i już ;)
KatarzynaKoleta Napisano 8 Luty 2006 Autor Napisano 8 Luty 2006 Dzięki :) Teraz wersja póki co końcowa kolorów postaci. Popracuje pewnie jeszcze nad oczyma bestii, nad kilkoma detalami, ale tak mniej więcej para będzie się prezentować w pełnym kolorze. Do tego dojdzie tło, do kórego muszę dorosnąc :)
maciekG Napisano 8 Luty 2006 Napisano 8 Luty 2006 no fajnie :] moze mozna by bestie zrobic w niektorych miejscach mniej lub bardziej przezorczysta, albo zeby troche swiatelka lapala... z drugiej strony to zjawa heh wiec nie musi
Drakula Napisano 8 Luty 2006 Napisano 8 Luty 2006 Super. Cos za dobrze Ci chyba idzie... na pewno sie na czyms wylozysz ;) Oby tak dalej :)
KatarzynaKoleta Napisano 8 Luty 2006 Autor Napisano 8 Luty 2006 :P Dzięki :) Macku - bestie przywrócę nieco do wcześniejszej wersji, bardziej widmowej. A potem jeszcze się pomyśli :]
rowr Napisano 8 Luty 2006 Napisano 8 Luty 2006 eee jedyne co sie moge czepic to to ze ma za duze cycki....ehh no dobra czepiam sie swietna pracka bardzo mi sie podoba styl w jakim jest zrobiona i ciekawy kadr...jami:)
Marluk Napisano 8 Luty 2006 Napisano 8 Luty 2006 coś jest nie tak z piersiami, a raczej z tym co je ozdabia, te ozdobniki leżą w złej pozycji względem siebie, prawy trochę w lewo i zagiąć, albo lewy zwględem prawego w prawo, no i zbyt ścięta jest perspektywa-chodzi o nogi-zbyt ich mało widać.
Remedy Napisano 8 Luty 2006 Napisano 8 Luty 2006 Rozmiar cycków dobry :D Bardzo ładnie wychodzi. Powyższa uwaga dotycząca nóg coś w sobie ma.
renllig Napisano 9 Luty 2006 Napisano 9 Luty 2006 Kasiu.. to jest naparwde swietne.. bardzo podoba mi sie ta praca.. i z calego serca zycze powodzenia w bitwie.. :*:* u mnie juz prawie postanowione, iz nie zdaze sie zabrac za ten konkurs... :( Pozdrawiam, Reni
Rekomendowane odpowiedzi