Gość obo Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 Nieźle! Bardzo fajny materiał jest tej róży:) A możesz siatke pokazać? Byłbym wdzięczny ;) Pozdro
tweety Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 Model róży i materiały są super! :) Szkoda mi tylko że woda nie wyszła zbyt ciekawie: Imo winna być jej więcej. Ale za to SSS pierwsza klasa :] Pozdrawiam
SCORPI Napisano 14 Luty 2006 Autor Napisano 14 Luty 2006 oto i siatka :) + jescze maly render z dofem i troche podkolorowane
SCORPI Napisano 14 Luty 2006 Autor Napisano 14 Luty 2006 Wsumie 2 teksturki, w materiale jest jescze troche gradientów i proceduralna smoke. (ta pierwsza załączona jest w orginalnej rozdziałce)
w!e8 Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 co do samej róży - to zapomniałem napisać że extra :) podoba mi się-zwłaszcza materiał
mrkrzysiek Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 bardzo ładnie krople trochę nie tego ale i tak jest super
himek Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 bajerka.... :) widze ze duch walentego nadal istnieje ;)
arev Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 fajna roza :] zrobiles dla dziewczyny, zeby zaoszczedzic na prawdziwych kwiatkach? ;p wydaje mi sie, ze platki sa ciut za grube, ale to nie zmienia faktu, ze wyszla slicznie. moze pokazesz cale drzewo materialu, albo zrobisz tutka? ;) pozdrawiam
SZAMPEK Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 Dygresja: dlaczego wszystkim sie kce tego co i mnie >miałem sie niedługo zabierac za organike i to miała własnie byc róza :D Ocena: Nie podobaja mi sie krople, poza tym bardzo fajnie (aczkolwiek wolałbym bardziej czerwoną) - ale i tak jest extra. Prosze cie, popracuj nad tymi kroplami, bo chciałbym zobaczyc efekt koncowy Pozdro
FaNTOMAS Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 Ładna praca, widać napracowałeś się, ja kiedyś też modelowałem róże i wiem co to znacz bo każdy płatek oddzielnie się modeluje, a nie wiem może ty masz jakąś metodę...? Wiesz brakuje mi tylko jednej rzeczy, tego aby materiał przepuszczał światło, pomogło by tutaj zwiększenie parametru Translucence(w MAYA, nie wiem jak to brzmi w Maksie). A co jeszcze do płatków to ich grubość jest dobra, a i ich wygląd i rozmiar wyszedł ci nieźle. Powiem ci że ze smakiem bym ją zjadł :) bo ja lubie jeść róże.
Pawelkos Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 swietnia ta roza i model i material tylko kropelki wody troche odstaja od calosci, ta druga (poprawiona) wydaje mi sie lepsza,tylko ten dof to za duzy no i moglaby byc bardziej czerwona
krzemian Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 Bardzo fajne, ma klimat:) Ciekawe dlaczego dzisiaj;) Co mi się nie podoba to vodka - mało przekonująco takie 3 pojedyncze krople wyglądają. PS. Modelowałeś to wszystko całkowicie ręcznie?:)
DraB Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 Super :) Bardzo mi sie podoba ;] Mogłbys króciutko opisac jak powsawal model?
Mati_666 Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 kropelki tylko nie takie wyszły bo poza tym to wypas.
piotrek Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 Pięknie wyszło. Więcej nic nie piszę, bo się tylko powtórzę.
Rekomendowane odpowiedzi