Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam! jest to moja pierwsza praca wystawiona na wasze komentarze;] dodam,że w grafice 3d siedzę 2 miesiące i proszę o wyrozumiałość;] posdrawiam i za komenty dziękuje

diabezajebisty8vk.jpg

• Odpowiedzi 32
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

bardzo fajnie oczywiscie jak na pierwsza glowe i 2 miesiace :D

tylko troche przegieles z tymi "kolcami"

pozdro

Napisano
  • Autor

z kolcami fakt troche przegiąłem;] dzieki takie słowa podnoszą na duchu ;]

Napisano

Khehehh , ja po 2 latach głowy nie umiem zrobić ;] wole resztę....:D

Bardzo ładne jak na 2 miesiące.

Napisano
  • Autor

to co zrobić z tymi kolacami, zminiejszyć, usunąć połowe czy wszystkie??? z chęcią dorobiłbym reszte ale nie czuje sie na siłach na takie wyzwanie ;p koncepcik na reszte jest w głowie bo ze szkicem to słabo.

Napisano

eh, to znaczy ze masz zajzec do 2 linków ktore ci podalem i sie do nich zastosowac pod rygorem usunięcia wątku !

Napisano

Przeczytaj to sie zorietujesz, a co do pracy to ma potencjal, co do kolcow to mam zastrzezenia tylko do tych na policzkach, fajne te zwisy z tylu.

Napisano

kolce (jak poroże na przykład) powinny 'wychodzić' nie z całej głowy, ale ze szkieletu (czaszki).

Wyobraź sobie 'technicznie' skąd wzięły się te kolce na policzkach? Z czego są? Ze skóry? Wówczas by 'zwisały' ;) jeżeli są z kości, to do czego są przyczepione? Do szczęki? Jak by wówczas otworzył usta?

Napisano
  • Autor

empeck---> nie znam sie na organice, możesz pokazać mi przykłady tego co mówisz na jakiś siateczkach. Z góry dzięki

Napisano

Czy ja powiedziałem cokolwiek o 3d, czy modelowaniu? Twoja głowa leży koncepcyjnie, a nie wykonaniem.

Napisano
  • Autor

ok to mały updatecik (bez rogów na policzkach) później poprawie szyje i zajme sie resztą. może i rzucam sie na głęboką wode ale spróbować zawsze można ;)

update7ae.jpg

Napisano

Naucz sie czytac proste slowa, pozniej trudniejsze, pozniej skladaj je w zdania, zastanawiaj sie nad ich sensem, wtedy na nie odpowiadaj. Jak narazie zachowujesz sie jak przedszkolak do ktorego trzeba mowic po 2-3 razy, a sadzac po wieku podanym w profilu masz kapke wiecej. Przemysl swoj udzial na tym forum, to nie trzoda.

Co do modelu, staraj sie utrzymac jednolity klimat, bo jak narazie to poroze jest jedna bajka, a ten usmiechniety wyraz twarzy to jeszcze inna, nie mowiac juz o wargach a'la Angelina Jolie.

Napisano
  • Autor

uuups I sorry, przepraszam jaśnie pana! dobrze poczytam elementarz(mam gdzieś owy z zerówki)! aha i istnieją ludzie którzy sie mylą i niektóre rzeczy szybciej jarzą a niektóre wolniej. Posdrawiam

Napisano
  • Autor

macie ziomboye jakieś siateczki ciałek diabłów, minotaurów itp?? chce ciałko dorobic a nie bardzo wiem jak sie za to zabrać...posdrawiam

Napisano
Dziwi mnie tylko ze Moderator nie przeniusl tego watku do WIP'a.

Moderator czeka na odpowiedz autora ;] poza tym (czego jeszcze nie odnotowalem w calej mojej karierze) jesli widzicie cos co budzi wątpliwosci i powinien sie tą sprawą zając moderator wyslijcie "raport bad post" report.gif, ja nie dostalem do tej pory ani jednego ;] to o wiele przyjemniejsze niz pisanie w wątkach

koniec OT, piszemy na temat :>

Napisano
  • Autor

Sorrki za wszelkie niedomówienia. Dopiero zacząłem pisać posty i sie ucze ;] Posdr

Napisano

Wywal całkiem te kolce i innne "ozdobniki" i skup się lepiej na anatomii i poprawności siatki.

Pozdrawiam

Napisano

Teraz jest duzo lepiej, niewiem czemu radza ci wywalic wszystkie kolce skoro to twoj pomysl na paskudna morde, wg mnie powinienes poprawic policzki bo wygladaja jak u starej babci - tak zwisaja, i nie pasuja do reszty. Uszy proponuje zaczac od nowa, i nie wiem czy tak zamiezales, ale on wyglada jakby sie z czegos smial ( tu mowa o ustach )

Napisano
  • Autor

deshu--->masz racje gdybym miał sie trzymać sztywnej anatomi to powastałaby głowa człowieka a nie potworasa. policzki poprawie. posdrawiam i dziekuje za rady ;* ;]

Napisano

moim skromnym zdaniem powinienes zaczać uczyc sie podstaw, czyli tworzenia ludzkich twarzy. Bo takim dóódlowaniem to za duzo sie nie nauczysz, no chyba ze w ten sposób poznajesz tajniki toolbox`a w 3dstudio ;)... Znajdz konkretne refy, zastanów sie nad tym jaką technika chcesz tworzyć organike (nurbs, poly/sudv). Przekop fora za dobrymi siatkami (to nie jest trudne ... uzywaj google ;p - taka rymowanka muaha), bo po co tracic czas na wymyślanie czegos od zera jak mozna udoskonalić siatke kogoś ;)

To tyle odemnie...

pozdro i wytrwałości

Napisano
  • Autor

Bonifatz---> dzięki Ci za te słowa. Mam zamiar wziąść się za ludzką twarz.

Ps. modeluje w wingsie3d (jakoś bardziej mi ten program podszedł do modelowania ;] ) za to cała reszta w 3d maxie

Napisano

Mam nadzieję że angielski choć trochę znasz. Jeżeli tak to poczytaj tu:

http://www.subdivisionmodeling.com/page1.htm

podstawy modelowania, na co zwracać uwagę, czego unikać.

http://www.subdivisionmodeling.com/gal/main.php

mnóstwo siatek

http://secondreality.ch/tutorials/tutorials.html

IMHO najlepszy tutorial o modelowaniu postaci w poly. Część jest w tutorialach na max3d przetłumaczona przez Illy'ego.

Napisano
  • Autor

no i jak tu niecałować takich ludzi po rękach ;] Dziękuje bardzo, napewno okaże się to wszystko bardzo pomocne w moich naukach. Posdrawiam

Napisano
  • Autor

witam po krótkiej nieobecnosci spowodowanej banem ;] zabralem sie za ciałko, narazie zrobile część klatki ;] mówcie prosze co jest z nią nie tak. posdrawiam

ciako1hh.jpg

Napisano

Na razie dobrze, ale trudno oceniać bo mało zrobiłeś, do tego z tego rzutu niewiele potencjalnych błędów widać ;) hehe

Podejrzewam że zabrałeś się trochę od "pupy strony" i zamiast wymodelować sobie najpierw ogólną bryłę modelu przeszedłeś do szczegółów. Podejrzewam, że jakbyś pokazał model z pozycji 3/4 to klatka wyglądała by nieco płasko ;)

No ale jest nie najgorzej, jedziesz dalej, na modelu tym możesz się wiele nauczyć :D Powodzenia :)

I nie przejmuj się jakoś bardzo, każdy ma trudne początki na forum (np. ja miałem :P). Szybko skumasz o co biega :)

Edit -> oblukaj sobie tutki Klicka dostępne na forum (videotutoriale do Wings 3d. Imo jest to mega pomoc dla początkujących w tym programie) :)

Pozdrawiam :)