Napisano 26 Luty 200619 l jutro powinienem miec juz większosć zrobionej, wtorek mam zajebany w środe bym wykończył, jednak dziś bym miał coś do pokazania :)
Napisano 26 Luty 200619 l Vorek fajnie tylko pokaz ja z z frontu bo z tego widoku to nic nie widac praktycznie :) _kuba_ no no tez niezle tylko usta troche mi nie pasuja. a ja mam pytanko. co bedzie oceniane podbienstwo do referek czy sama glowa??
Napisano 26 Luty 200619 l kuba twarz ma troszke wgnieciona do srodka jakby mu sie zapadala...najwyrazniej to widac w okolicach kosci policzkowych...
Napisano 26 Luty 200619 l Witam ponownie wszystkich, moim celem nie było wzięcia udziału w bitwie, chciałem zasięgnąć waszych opini odnośnie modelu, uznałem że to miejsce będzie najlepsze ze względu na to iż wszyscy tu modelują głowy. Dziś zaczołem od początku, tym razem jestem zadowolny z rezultatu, mimo to nie pogardze waszymi opiniami. Z góry dzięki. Oto dzisiejszy rezultat, odziwo wymodelowanie samej głowy poszło mi szybko, zas dość dóżo czasu poświęciłem na wymodelowanie ucha, z ktorego nie jestem do końca zadowolony. Oto modelik. Życze wszystkim powodzenia w bitwie.
Napisano 26 Luty 200619 l no glowka calkiem ladna ja bym uwydatnil troszke kosci policzkowe ale nie duzo...no ucho faktycznie zrabane strasznie plaskie jest...jak bys zewnetrzne krawedzie ucha wyprowadzil bardziej na zewnatrz wygladalo by troszke lepiej:) pozdro666 :)
Napisano 26 Luty 200619 l Morfeusz jesli chcesz komentarzy to zaloz nowy watek Doszedlem do wniosku ze nie bede upodabnial do referek bo teraz to wyjdzie ufo z niej, wiec nie ch przynajmnie jakos wyglada :P jeszcze cos po dlubie przy niej i koncze.
Napisano 27 Luty 200619 l Vorek swietny ryjek na z ujecia 45 troche dziwnie ukladala sie rzuchwa, no i kaciki ust. Co do Mattiego to zrobiles wlasnie chlopieca twarz i nie poprawiles pryszcza na brodzie i dodales 1dnego na czole :) ogolnie dobrze ale popracuj jeszcze nad nia.
Napisano 27 Luty 200619 l _kuba_ kosc policzkowa z porzodu jakby ne istniala. uwydatnij troche ja. KLICEK no troche moze i jak chlopiec. to pewnie daltego ze bez referek to robie teraz. a prysze jak juz wczesniej wspomnialem to wina symmetry pozniej nie bedzie ich
Napisano 2 Marzec 200619 l _kuba_ Ja bym jeszcze nie kończył, sporo jest do poprawienia, szyja, policzki, usta, musisz trochę wyprostować siatkę bo miejscami widać że jest nierówna, nie kończ tak szybko, czasu jest sporo :) Postaraj się bardziej wydobyć "kobiecość" tej głowy może poszukaj innych referek żeby podejrzeć główkę z różnych kątów, książek o anatomii itp. Ja bardzo powoli cośtam dłubie :) i siateczka [+] 5 marca - update Coś się obijacie panowie ;] [+] 5 marca update 2 :] Dłubania ciąg dalszy. Zmienione włoski i zaczęte otoczenie. Finalny kadr i kompozycja, światło niekoniecznie. I bardzo wstępna próba textur, malowane na overlayu w shopie lekko "na szybko" więc wygląda jak wygląda :) inna wersja kolorystyczna (noc) Pozdrawiam
Napisano 8 Marzec 200619 l mały update Czyżbym został sam na polu chwały ? Co jest ludziska ? :] Końcówka modelowania, jeszcze parę detali, biżuteria i pora zabierać się za teksturki. Taki mały koncept, tym razem bez teksturek, nie chciało mi się już robić domalówek, szkoda czasu :] Pozdrawiam
Napisano 8 Marzec 200619 l moją opinię znasz :) niesamowite to jest! do oświetlenia nocnego pryzdały by się porozstawiane świece wokół posągu. miękkie cienie + SSS dokończą dzieła. GG murowana :) Pozdrawiam
Napisano 9 Marzec 200619 l nielot, mrkrzysiek - dzięki :) tweety - pomysł z nocnym oświetleniem jest superos, pomyślę nad nim :) kolejny koncept, kilka tekstur wyrenderowanych, reszta domalowki w psie. Takie małe "sprawdzenie przeciwnika" ;) [+] I za radą tweetiego test oświetlenia nocnego, narazie bez świec, same światełka :) Pozdrawiam
Napisano 9 Marzec 200619 l Autor Vorek - jestem pod wrażeniem, bardzo mi sie podoba. z modelu, to moze bym nieco poprawił troche ostre krawedzie na nosie i takie wypukle pod oczami jest nieco za nisko. same włosy fajnie wykonane, choc kompletnie mi sie takie nie podobają. lepiej zrób jej dredy :) a jesli chodzi o mnie, to rezygunuje z udzialu. z dwóch powodow: 1) (mniej wazny) - troche ta scenka mnie przerosła :/ myslalem ze bedzie łatwiej 2) (wazniejszy) - juz szlag mnie trafia jak przy obracaniu nawet prostego modelu mam straszny slide-show w viewporcie, nawet w trybie wireframe. zazwyczaj po paru minutach konczy sie malymi poprawkami i strasznymi bluzgami na tego złomiastego kompa
Napisano 9 Marzec 200619 l mkk3a - szkoda wielka że odpadasz, mam nadzieję że w następnej mini-bitwie, o ile takowa będzie weźmiesz udział :) Co do włosków to nie zmienie, takie miały być i takie będą :] Dredy ? to ma być posąg królowej, dredy tu raczej nie bardzo :] [+] Potrzebna Wasza pomoc :) Właśnie się głowie nad ostatecznym wyglądam pracki. Chodzi o to czy ma być dzień czy noc, jakoś nie mogę się zdecydować, chociaż skłaniam się ku oświetleniu nocnemu. Co Wy o tym myślicie ? Pozdrawiam
Napisano 10 Marzec 200619 l moją opinię znasz. o wiele lepiej wyglądać będzie nocą. w takiego typu pracach jak sam wiesz liczy się przede wszystkim klimat, zaś noc stanowić będzie idealne uzupełnienie dla tej rzeźby :] Pozdrawiam
Napisano 10 Marzec 200619 l nie wiem ale na rzezbe to nie wyglada (glowa) :D ale i tak super pochwal sie ustawieniami (rzuty viewportow itp.) plissssss :D
Napisano 10 Marzec 200619 l nielot - myślałem o odlewie np. z brązu. wiem że głowa nie jest "rzeźbiarska" ale początkowo miał być fotoreal, z shaderem skóry itp. dlatego tak wyszło. A jesli chodzi o oczy to docelowo mają być "naturalne". Kilka screenów z ustawieniami itp. Pozdrawiam
Napisano 11 Marzec 200619 l dzieki vorek za screeny !! ze tez chcialo ci sie tyle tego modelowac :D zajebi*** pozdro
Napisano 18 Marzec 200618 l Vorek- poprostu pełna profeska, nie wiem jak i dlaczego na twoich pracach wygląda to tak niesamowicie prosto, aż odechciewa mi się uczyć 3ds-a, zupełnie jak byś mial to już zrobione wcześniej ? ... -żartuje sobie- jak dla mnie to już mógł bym ocenić, maxymalną oceną, ale może chłopaki się zbiorą do k**y i jeszze coś pokażą ...
Napisano 18 Marzec 200618 l No to z tgo co widze to juz po wszystkiemu jest:] Vorek brawo. Cala scena wyglada niezle ;) (no dobra super;)) ja wrzucam byle co zeby nie bylo ze wygrasz bo reszta sie poddala. moze zrobie z tego scene ale watpie czy mi sie bedzie chcialo. Jakos mi sie to nie podoba :/ Im wiecej przy tym siedze tym gorzej mi to wychodzi i nie wiem co poprawiac :/ Jednym slowem LIPA
Napisano 18 Marzec 200618 l Matti - widać postęp ! Wkońcu główka przypomina kobietę ;] Wrzuć rendery z innych ujęć i siatki low-poly :) Moją scenkę zamierzam skończyć w tym tygodniu. Narazie jeszcze leżę w łóżku ;] Pozdrawiam
Napisano 18 Marzec 200618 l Dzieki Vorek. Nie ma co sie dolowac trzeba pracowac wiec wrzucam kolejnego update`a. podrawiam
Napisano 22 Marzec 200618 l no ja powoli dłubię całą scenkę. Wchodzę w detal :) Dzisiaj świeczka, jeszcze nie skończona. Mam nadzieję że jak na uczelni wszystkie sprawy pozałatwiam do końca to praca ruszy szybciej, napewno nie zamierzam zrobić tego "żeby jak najszybciej skończyć" ;] Shader to fast_skin, nawet bez zmiany parametrów ;] Pozdrawiam
Napisano 22 Marzec 200618 l napewno nie zamierzam zrobić tego "żeby jak najszybciej skończyć" ;] noi to ci sie chwali Shader to fast_skin, nawet bez zmiany parametrów ;] i tu widac potege mr(joke) bez zmiany ustawien a fajny wosk wyszedl a co dopiero jak sie pobawisz ustawieniami ;) a jesli chodzi o model to powiem ze masta jestes mi by sie nie chcailo ile meczyles ta swieczke?? bo napewno ci to troche zajelo :) swieczka piekna widac ze z cylindra zaczynales prawda?? bo z boxa by sie nie oplacalo :) naprawde szacunek tylko ustawiac sie po autograf do kolejki :D pozdro
Napisano 22 Marzec 200618 l dzięki nielot :) Nie wiem ile czasu mi to zajęło, dłubię "po godzinach" więc trudno powiedzieć, może 3 godzinki, mam nadzieję że nie więcej a to i tak za dużo ;] Wyszedłem z cylindra, logicznie jest to najlepsza forma startowa dla świeczki chociaż i z boxa by się dało bezproblemowo :) Myślałem nad wymodelowaniem tego w ZB w ramach nauki :), wkońcu ten program idealnie się do takich rzeczy nadaje, może przy następnej świeczce coś ruszę :) Pozdrawiam
Napisano 23 Marzec 200618 l Ładnie Vorek, że tez ci sie chce tak modelować :D Jeśli ta bitwa sie nie skończy nie bawem to jeszcze może zrobie tą głowe w wolnym czasie :)
Napisano 4 Kwiecień 200618 l Troche temat zaczął przymierać..wkleje marne początki.. głowa 1. Robiona ok 3h..pomyłka w pixelach przy brodzie..to zrobiłem kły:P [prezentuje narazie tylko modele bez materiału kolorów itp..] głowa 2.. 3 dzień w Zbrushu...robiona z 2h..niestety nie zawsze da sie wrócić po błędzie i zostały pewnie brzydkie rzeczy..ale sie ucze;) Zęby ,oczy ,wszystko robione niestarannie :( niestety mam szkołe i nie za dużo czasu..) Wszelkie opinie mile widziane:P PS. wróce do robienia głowy jutro..albo tą postaram sie naprawić albo od nowa.. yo
Napisano 5 Kwiecień 200618 l Vorek swietna robota! :) zapisalem sobie wybrane siateczki na dysk, moze sie z tego cos nauczyc, swieca mi sie bardzo podoba - tak trzymaj! pozdrawiam
Napisano 5 Kwiecień 200618 l mam pytanko do kiedy bedzie trwala ta mini bitwa? bo chetnie bym sie zmierzyl z tym modelem.
Napisano 5 Kwiecień 200618 l do końca świata i jeden dzień dłużej ;] Nie ma póki co wyznaczonego terminu
Napisano 5 Kwiecień 200618 l tak, czas nieograniczony :) vorek sobie dlubie powolutku ja sie lenie :) inni tez niektorzy odpuscili :D .... pozdro
Napisano 5 Kwiecień 200618 l noooo to jedziemy ...jutro posiedze nad ta panna :D bo z ranca czeka mnie calkiem przjemny kolosik BTW zalozeniem jest jak najdokladniej odwzorowac to zdiecie czy zrobic jak najladniejsza panne ?
Napisano 5 Kwiecień 200618 l Edit.. Vorek dzienx:P jeszcze sie pomęcze w zb..narazie nie będe zaśmiecał forum niby głowami:P
Napisano 6 Kwiecień 200618 l no i wlasnie nie wiem bo np. Radzisz idzie na stworzenie pieknosci ja chyba postaram sie jednak odwzorowac co sie tylko da. ognisty - masz racje Radzisz wymiata!!
Napisano 6 Kwiecień 200618 l Radzisz, nie wiem czy zauważyłeś ale na początku tej mini-bitwy są refki na których powinieneś oprzeć swoją pracę, jeżeli nie chcesz to przynajmniej postaraj się podejść poważnie do tematu i zrobić głowę kobiety. Polecam dać sobie spokój z ZB, złapać jakąś książkę do anatomii i porzeźbić nieco w "tradycyjnych" poly, a najlepiej porysować nieco na papierze. Masz problem ze złapaniem podstawowj formy i kształtu głowy, a to jest podstawa. Pozdrawiam
Napisano 6 Kwiecień 200618 l Radzisz ? :D co to jest ? :D Ja juz zaczołem inną postać wiec niestety tej nie zrobie :) niebawem na cgtalku bedzie wip więc zapraszam :D ps. ognisty ale jajcarz ;)
Napisano 6 Kwiecień 200618 l dobra ide spac wiec zamieszcza to co udalo mi sie zrobic do tej pory, tak kupa raczej wyszla niz twarz O_o ale bede jeszcze poprawial jutro moze uda mi sie zrobic cos bardziej w strone d... to za tydzien moze bedzie przypominac twarzyczke :]