vision3d Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 Witam. Przedstawiam najnowszy render nowego Dodge'a Challengera. Autko ma kilka wizualnych dodatkow sygnowanych logiem firmy Cragar. Calosc wyrenderowalem Brazilem R/S. Czas renderingu okolo 17h w rozdzielczosci 2500x1875. Czekam na komentarze:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 Witam!! fajnnie nawet bardzo mozesz pokazac siatke i szary model (bez mat)?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 Ta maska jest z włókna węglowego? Jeśli tak to kozacko wyszło! Modelik pierwaja klasa :D Jedynie do czego można się przyczepic to materiał alusów (wyglądaja dośc plastikowo..) oraz...nie jednak tylko alusy ;) Good work :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 hi end hi quality! wypas, tlo domalowane co nie? przez to troche jak przyklejony wyglada ale odbicia ok i ogoolnie kozak :D kadr brzydki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 Pięknie!! jakaś rewolucja na forum, nastała moda na amerykańce:] Materiał felg jest dobry, podobny do oryginalnego. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 piekna robota!:)...choc troszeczke wyglada jakby lewitowal:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 całkiem spoko jednak jak dla mnie za bardzo cukierkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 No konkretnie. Brawo. Ps. Szkoda że tylko jeden kadr. daj więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 Świetna robota - jak zwykle. Dodatkowy plus za Brazila. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 nie mam prawa powiedzieć nic innego jak "przepięknie" ... super render. I ja dołączam się do prośby o więcej kadrów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 29 Marzec 2006 Autor Share Napisano 29 Marzec 2006 Dzieki za wszystkie komentarze! Ciesze sie ze sie Wam podoba:) Po krotce odpowiem na zadane pytania: 1. Dodatkowe renderki (inny kadr, bez materialow, siateczka) wrzuce juz jutro, dzis juz pozwolicie ze odpoczne od maxa i spokojnie poogladam LM:) 2. Maska Jest wykonana z karbonu podobnie jak dodatki na progach i zderzakach. 3. Tlo bylo domalowane, finalny render byl na bialym tle, ktory klientowi bardzo przypadl do gustu, mnie natomiast troszke 'przeszkadzal' wiec przerobilem go w PS na bardziej studyjny;) samochod moze sprawiac wrazenie ze lewituje - dodatkowo rozjasnilem podloze, azeby byl wiekszy kontrast pomiedzy niemal czarnymi, karbonowymi dodatkami a wlasnie podloga (taki odgorny wymog klienta). 4. Ktos napisal ze render za bardzo cukierkowy... hmm no coz nie kazdy lubi samochody w tej stylistyce i tak razacych kolorkach... kwestia gustu - 'hate it or love it';) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 robiłeś to dla firmy Cragar?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 Ladnie, panie, ladnie :]. 5/6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 bardzo ładnie ;]. mógłbyś pokazać ustawienia studia (studio lightning),proszę ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 vision, jak zawsze - ładnie :) czekam na clay i siatkę. felgi są fee , może to przez shader. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 auto przepaskudne ale render ładny, pokaz ten render na białym tle jak mzoesz i pokuś sie o czarny lakier kiedyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 pokazał byś studio? wszystko jest wypas oprócz mateeriału i modelu felg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 Moim zdaniem opony do poprawy, ale całosć robi swietne wrażenie, eh ten nowy modelto juz nie to. O i te odblaski z boku faktycznie w realu sa takie puste ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derfalon Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 Ładne wykonanie choć autko samo mi sie nie podoba. NIe znosze muscle carów made in usa (no moze z wyjątkiem starych mustangów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 30 Marzec 2006 Autor Share Napisano 30 Marzec 2006 Zalaczam nastepny renderek tym razem z tylu, nienajlepszy kadr z tego wzgledu ze glownie skupilem sie na pokazaniu tylu nic wiecej. Za parenascie minut wrzuce model z szarymi materialami. Kilka odpowiedz do pytan: 1. Tak, model byl robiony dla firmy Cragar - glownie do drukowanych ulotek czy cos w tym stylu, sam za bardzo nei wiem;), 'na ruszcie' mam teraz forda F-150 i chevroleta camaro. Niedlugo cos powinienem pokazac:> 2. Co do ustawien sceny, to niestety nie zdradze moich tajemnic]:-> pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 30 Marzec 2006 Autor Share Napisano 30 Marzec 2006 ... i obiecane szare renderki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 Tak vision , felgi są fe ;] a siateczką rzucisz? Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 30 Marzec 2006 Autor Share Napisano 30 Marzec 2006 Ale co dokladnie w nich fe?:> sam model brzydki czy material?:> bo juz sam nie wiem:/ Co do siateczki to wrzuce ja juz jutro. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 Fatalnie wyszły światła w tym nowym ujeciu. Są sztuczne, martwe powinieneś poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 felgi rzadza, kolor i material :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 Swietny render fajne studio model zreszta tez , choc z tylu juz nie wyglada az tak fajnie chodzi mi material swiatel, a mnie sie tam felgi podobaja i wzor i material. Gratuluje swietnej pracki no i klienta ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość spokojny Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 Nie bede oceniał pracy bo widać na pierwszy rzut oka, ze to porządna robota. Chce tylko wiedzieć na jakim PC pracowałeś nad tym modelem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owen Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 Brawo!! pieknie, wszystko tak jak byc powinno, super fura;) pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 Super podoba mi się ten delikatny ale robiący dobre wrażenie tuning Felgi mogły by być troszke inne......... nie żebym coś krytykował:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr00zak Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 nie wiem czy to złudzenie, czy drobne acz jednek decydujące błedy w modelu. pionowe przetłoczenie pasa przedniego troszkę za mało widoczne, co za tym idzie - przód wygląda troszkę płasko, w oryginale prezentuje się to o wiele bardziej zadziornie, oraz pozioma cześć pasa przedniego pod światłami w rzeczywistości jednak opadająca do przodu ku dołowi. mogą to byc tylko moje złudne wrażenia. piękny hemi orange brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 31 Marzec 2006 Autor Share Napisano 31 Marzec 2006 I obiecana siateczka. Faktyczeni material tylnych swiatel do poprawy, no ale juz nie bede niestety do tego wracal mam sporo pracy nad kolejnymi autkami. Autko modelowalem i renderowalem na moim domowym sprzecie: PIV 2,6GHz HT, 1GB RAM, GF 6800 Ultra Mi tez specjalnie sie nie podoba ten model felg (Cragar SS), no ale niestety nie mialem wplywu na ich wybor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati_666 Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 Bardzo ładnie wygląda to auto. o cene wole nie pytać:P. Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 siata gęsta .. wole nie myśleć o moich możliwościach sprzętowych :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 Poprostu w felgach chodzi mi o to że bym ukatował designera ;] A jak proszą o siatkę to raczej bez ms'a ;] ale już dupy nie truje. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 Bardzo lubię tego Dodga. Piękny model wykonałeś! Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 niemogłbyś pokazać ujęć top,front,back,side ? szukałem na necie blueprintów, ale nigdzie ich nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 Fajne, ladne rendery, oczywiscie mozna sie czepiac jakis pierdol, ale zawsze chyba mozna. Na prawde niezle oswietlenie i ladny rendering, o modelu nie wspominajac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TORCIK Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 Gratuluje samochodu, jakby siatka była bez smooth'a to było by dobrze, ale nie musisz jak nie chcesz, nie zmuszamy :P. Mi się obecnie wikszość podoba. Felgi to racja mogłby być inne lecz jak tak chcieli to tak musi być:P. Przyczepić się można do lampy tylniej i tyle :). Na początku dziwna dla mnie była również klamka, lecz z tyłu to już się wyjaśniło. Heh jestem posiadaczem Car4ever i sam się uczę dobrze modelować, lecz bardzo mnie interesuje Twoje studio ale wiadomo, że nie zdradzisz :), każdy ma swoje sposoby. Jeszcze raz gratuluje modelu i czekam na dalsze modele :). Hehe sam chciałbym tak modelować :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 1 Kwiecień 2006 Share Napisano 1 Kwiecień 2006 bardzo ładny model samochodu, osobiście felgi mi się tylko nie podobają, materiały też niczego sobie jedynie ten tył samochodu ci nie wyszedł jeśli chodzi o materiały oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkon Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 Render jak dla mnie bajka :D Co sie tyczy sceny ... tajemnica tajemnicą ;) ale znalazlem gdzies tutaj kiedys tego linka .. moze niektorym pomoze ;) http://www.bacht.net/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Dino- Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 piekna robota... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velrod Napisano 5 Kwiecień 2006 Share Napisano 5 Kwiecień 2006 Czas renderingu 17h? ale chyba nie tego jednego rysunku bo "h" to godziny?; Tak czy siak, opłaciło sie, bo autko wygląda jak na pokazie samochodowym! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Pytanie, czy moze posiadasz jakieś materiały które pozwoliły bu wymodelowac taką felgę lub zblizone modele dokładniej niz tylko z 3 sdjęćna krzyż, modeluje stado amerykańskich mięsniaków i nie mam czasu sił i ochoty by zgadywaćjak to jest chciałbym po prostu wymodelować i iść dalej, poratujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Pytanie, czy moze posiadasz jakieś materiały które pozwoliły bu wymodelowac taką felgę lub zblizone modele dokładniej niz tylko z 3 sdjęćna krzyż, modeluje stado amerykańskich mięsniaków i nie mam czasu sił i ochoty by zgadywaćjak to jest chciałbym po prostu wymodelować i iść dalej, poratujesz ? mysle ze prędzej odpisał by ci gdybyś napisał mu to na Prywatną wiadomość albo maila bo ostanio na forum logował sie 9 czerwca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Liczyłem ze ma subskrybcje i mailem o wszystkim sie dowie, jak nie popróbuje inaczej, dzięki za sugestie nie miałem swiadomosci że tak nieczesto tu bywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi