Darmo Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 Witajcie, od sporego czasu robiłem ten pokoik, moja pierwsza większa praca w 3ds&vray, więc prosze o wyrozumiałośc ;) Oto rendery: Oceniajcie, komentujcie, krytykujcie :) Pozdrawiam Darmo PS1 w pracy wykorzystałem kilka prac Pawła Dąbrowskiego(http://www.iso10s.net) PS2 link do WIPa http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=21625
daymon Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 Witam. Przyjemna pracka. Najbardziej podoba mi sie wersja nocna. Nie podoba mi sie przykrycie łóżka ,jakoś dziwnie chropowate. Ogólnie jak na pierwszą tego typu prace naprawde super. Pozdrawiam
arch515 Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 Siemka! Pokoik dla mnie super wyszedł!! Mam tam małe zastrzeżenia, mianowicie podkładki pod półka tom gdzie stoi HIV, narzuta taka jakaś dziwna, roślinka, która stoi ma liście jakieś kanciaste listki, róg biurka po lewej stronie mało segmentów chyba no, ale to czepialstfo jest na prawdę zeje fajne!! Kupa detalu!! Rórki nawet od grzejników no i firanka jest bomba.
hkropinski Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 jaest ladnie, troche te nuty zabardzo przyciagaja wzrok i jak bys mogl to pokaz oryginal;) pozdr
voyager Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 W końcu w Finished :D Nie na Darmo sie męczyłeś :P Dużo drobiazgów, detali - po prostu pięknie Jakbym miał się do czegoś przyczepić, to chyba tylko do koca na łóżku i płyt w nocnej scenie - wyglądają na "wypukłe", ale ogólny efekt jest zaje... Z niecierpliwością czekam na następny projekt :D Mam pytanko odnośnie nocnej scenki. W monitorze masz źródło światła, czy masz V-rayowski LightMaterial? Próbowałem zmusić LightMtl do oświetlenia mojej scenki, ale cuś mi nie wychodzi.
Darmo Napisano 22 Kwiecień 2006 Autor Napisano 22 Kwiecień 2006 MOnitor to najpierw zwykły self iluminated materiał a póxniej vray mtl wrapper
Fargate Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 fotka 1: wyglada swietnie praktycznie fotka (osoby ktore nie maja stycznosci z 3d tak wlasnie kometuja ta prace :D) fotka 2: tutaj kuleje nakrycie luzka i troszeczke mi nie pasi firanka ale za to swiatelko daje rade. fotka 3: w zyciu zrobilem tylko dwa glosniki ten pokonal oba :P (ale jak poprawie drugi...) fotka 4: zniszczyles mi nadgarstki klimatem renderka :) fotka 5: fajne zblizenie i super dof - gut gemacht. fotka 6: a tu dales ciala (zeby nie bylo ze zabardzo poslodzilem :P) szklaneczka git tylko ta plyta dvd mi sie nie podoba (gdzie kaustyka!!!) praca swietna. co najwazniejsze doprowadziles ja do konca co nie zawsze sie udaje (zywy przyklad to ja :P) pozdro i czekam na nastepne prace!
Vorek Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 A mi się ta nocna wersja podoba najmniej. Biała plamka w czarnej plamce i masa niezagospodarowanej przestrzeni wokół. A wystarczyło by jakieś delikatne światełko z okna (księżyc, lampy uliczne itp.) które by wypełniło tą czerń) Poza tym jak dla mnie kawał dobrej roboty, rendery pikne :) Pozdrawiam
Gość bl0ndynek Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 Wersja dzienna pokoiku ładna nocna świetna : )
Darmo Napisano 22 Kwiecień 2006 Autor Napisano 22 Kwiecień 2006 Dzięki wszystkim, orginału chyba nie pokaże bo: bałagan spory jest u mnie, aktualnie mam troche inny układ mebli i n ie mam u Siebie komputera... ale to nie takie ważne chyba ;) I tak nie potrafie zrobić jakiegoś ładnego zdjęcia :P
MaGuu Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 Bardzo fajne:) Jedynie do czego można mieć zastrzeżenia, to jest pościel :) Ale to tylko jeden błąd ;) A wersja nocna to juz w ogóle kosior! Naprawde dobra robota :)
siwy_bos Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 Ja tylko się do cienia firanki doczepie. Ponieważ niechcę mi się wierzyć że masz 2 częściową firane. Cień na podłodze powinien być bliżej tego na szafce.
Darmo Napisano 22 Kwiecień 2006 Autor Napisano 22 Kwiecień 2006 Powinien, niepowinien, nie będe się sprzeczał, ale wiem że vray chyba lepiej to potrafi wyliczyć niż my, no nie ?
sammael_at Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 o, przepiekne :)) ja mam tylko zastrzezenia co do swiatla ktore pada na nuty, bo jest ono tak cholernie jasne, ze nie widac wyraznie nut, [ troche nienaturalne chyba, bo nie widzialem takiego efektu w rzeczywistosci :D ], za bardzo przyciaga wzrok w ta strone.
imprecis Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Świetne ! Tylko pliz zmien ten napis Darmo, brzydko jest zrobiony. Z samego 3d to jedynie pościel i roślinka wyglądają sztucznie, reszta super :) Jakie czasy renderkow ?
Darmo Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Napisano 23 Kwiecień 2006 Tak dokładnie czasów nie pamiętam ale: wersja nocna - około 3,5h ujęcie na łóżko - około 6-7h ujęcie na meble - ok 5-6h pozostałe to około 4h Na Athlon XP 2800@3000 512MB DDR i Radeon 9600xt
mrkrzysiek Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 bardzo ładna pracka co tu więcej pisać
Leru Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 rendery przyjemne ale ta obramówka jest hmm... zbędna ;)
Georgas Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Gratuluje ukończenia pokoju ( zazdroszcze :P ) 1 renderek bardzo fajny 2 material narzuty nie bardzo 4 wszystko super tylko mi niepasząte diody zabardzo świecą reszta renderków mi się nie podoba Aha i mapowanie ścian nie tak no chyba że tak masz :] Ogólnie bardzo ładna pracka oby tak dalej ci szło
Darmo Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Napisano 23 Kwiecień 2006 Zgaś światło w pokoju i zobacz jak diody Ci świecąw kompie, u mnie w realu prawde mówiąc jeszcze bardziej ;) Co jest nie tak w mapowaniu ? reszta renderków mi się nie podoba to rzecz gustu :P
Infero Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Czemu zamieszczasz tu zdjęcia?? Tu się w 3d pracuje!!! :D:D:D Fotorealizm x120987643298 Super.
rudylew Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 Wreszcie FW!! Nie wiem co napisać!! Jest ok! Jest wiecej niż ok!!! Nie mam zamiaru tu wypisywać co jest źle bo napewno sam po jakims czasie dostrzezesz pare elementów które byś zmienił.. (hehe). [w tym miejscu wypisuje błędy i niedociągnięcia] ah musze to napisać ! Gratuluje wejscia na forum z {taką} pracką!!...\ nagrodą za taki wysiłek w postaci tej pracki, niech będzie, ode mnie Moja zazdrosc.. ahh.. :) {taką}: Czyli.. super rendery 1 2 i 4 b.dobre tekstury dobre, przyjemne i ciepłe ujecia.. Co do sceny nocnej.. ma klimat.. pewnie księżyc w pełni był.. :D pozdrawiam i życzę w kolejnym projekcie podobnego a jednak wiekszego perfekcjonizmu.
Marcin Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 ładne rendery ;] bardzo ładnie oddana ekspozycja widać potrafisz juz bardzo ładnie oświetlić wnetrze wiec moze pokusisz się też o projektowanie i wizualizacje ;] jedynie co mi nie pasuje to ta ramka i papier ścierny na łużku
Gizmo74 Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 jak dla mnie to 11 na 10 tylko przesuń jukę w prawo bo nie rośnie w środku doniczki :)....pozdrawiam
Darmo Napisano 24 Kwiecień 2006 Autor Napisano 24 Kwiecień 2006 Wiem że dałem ciała z tą nażuta na łóżko, ramką i podpisem ale już trudno... Następnym razem postaram się to lepiej zrobić :) Wielkie dzięki wszystkim za komentarze :) przesuń jukę w prawo bo nie rośnie w środku doniczki oj przecież wszystko nie musi być robione z matematycznbą dokładnościa i powtarzalnością natura taka nie jest :P Jeszcze raz Dzięki i Pozdrawiam
3d_kaczka Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 Wogle super super wszystko, nie chce sie czzepiac i nie robie tego ze złej woli tylko zwracam malutka uwage : 1. Juka jak dla mnie za jasna(Moja jest ciemno brązowa) 2.Strasznie brakuje kaustyki w renderku szklanki. Tyle , pozatym 11/10 :) Pozdrowki;)
Master Kiełbaster Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 daje 150/5 Le narzutkę to masz kaprawą
marunioms Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 No pięknie 9,5/10. Realistycznie z duza iloscia szczegolow. Podziwiam wytrwalosc. Czy mozesz napisac cos odnosnie ustawienia rendera i swiatel.
tomeg Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 naprawde ładnie wyszło ,najbardziej podoba mi sie firanka dla mnie super
Darmo Napisano 25 Kwiecień 2006 Autor Napisano 25 Kwiecień 2006 Ustawienia są raczej inne dla każdego rendera, nic specjalnego, ale: -wszędzie jest GI: IRR i LC -Color Mapping oczywiście exponential -AA to QMC dla lampki szklanki i głośnika a Adaptive dla pozostałych, -światła to vray light z małym mult w oknie, spory environment i direct lajt dla słońca, coś jeszcze ? Pozdrawiam
Mr Pank Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 bardzo ładne prace :) świetna robota "Wisiłek jest równy zapłacie" pozdrowionka http://www.mffw.5y.pl
Lukasz_D Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 trzeba przyznac hmmm wszystko takie dopracowane :) ?
vv3k70r Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 pieknie, jest pieknie sa potykacze, ale jest pieknie (potykacze sa dla czepiaczy)
Jonasz_Real Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 Moje gratulacje...świetne rendery. Daję piec gwiazdek.:)
Morph0001 Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 Siemano, Praca naprawde wspaniala, wyglada bardzo photo-real, bajeranckie ditele, mi sie wydaje ze jedna z najlepszych prac jakie tu widzialem, eleganckie rendery 5+ jak dla mnie, zrob jak mozesz 360 stopni animacje, ciekawe jak by sie to prezentowalo Gratulacje i all the best in your future profession dude !
Darmo Napisano 2 Maj 2006 Autor Napisano 2 Maj 2006 Nie będe pisał dla każdego osobno tylko: THANK YOU VERY MUCH EVERYBODY :) PS: Nie przesadzasz troche z tym 'professional dude' ;-) hehe Co do animki to pomyśle Pozdr
javor Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 spoko spoko ale co robi ten cień firanki na szafce skoro na podłodze kończy się sporo wsześniej ????? (1 render) bardzo mnie to dziwi :)
ReflectVision Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 jak juz pisalem w WIPie bardzo ladnie :) ale javor ma racje, cos z tym swiatlem nie tak ..
Rekomendowane odpowiedzi