Jonasz_Real Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Chciałbym spróbowac czegos nowego, pójsc w kierunku Mattepainting'u. Obraz przedstawia londyński pejżaz po trzeciej wojnie światowej, ruina na ziemi uniemożliwia dalszy rozwoj miasta. Całe życie tętni na niebie. Szkice: Leru, bedę pamiętał o wydawnictwie :) i pozdrawiam wszystkich. i motorek
Leru Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Jonasz_Real -> dobrze Cię tu widzieć :) Fajnie też, że o wydawnictwie będziesz pamiętał :) powodzenia życzę
Jonasz_Real Napisano 1 Maj 2006 Autor Napisano 1 Maj 2006 Witam Musiałem dokonac małych zmian. :D Wstawiłem dwie teksturki. Big Bena troszeskę zrujnuję. Utrzymam w całosc w ciepłych tonacjach. W pomarańczowych i zielonych barwach. Taka mniejwięcej wizja. Zobaczę...co dalej. Domaluje cos jeszcze w scenie, bo troszeskę jest pustawo. Jak widac będzie mnóstwo detali do pomalowania. I like it...:p I linie perspektywiczne, chyba są okej.
BetiiX Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 jestes na bardzo dobrej drodze, czekam na wiecej :) a tlo bym zagospodarowala np jakimis brunatnymi chmurkami
Jonasz_Real Napisano 2 Maj 2006 Autor Napisano 2 Maj 2006 _Kuba_ - dzięki ! Grudzien - Thank .:qba:. - dzieki ! BetiiX - o kobieta :D he he dzięki. Pomalowałem chmurki. Czy o takie chmurki Ci chodziło?. Kolejny updejt niebawem.
Jonasz_Real Napisano 4 Maj 2006 Autor Napisano 4 Maj 2006 Nie ma to jak updajt :) Dodałem trochę zwalonego gruzu, metalu. Musiałem przyciemnic chmury. Czemu, ? Bo tak jest zdecydowanie lepiej :D No czemu krytykujecie, Omen jestes tam? Ty mi najbardziej pomogłesz w wczesniejszej bitwie. :)
JmTm00 Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Boze...ten i ten jego zboczony detal znowu ;) jedziesz jedziesz...a niebo to bedzie takie zielonkawe? bo o ile do zieleni nic nie mam to jakos akurat ten odcień w tej pracce srednio moim zdaniem lezy...no ale poczekamy zobaczymy. Pozdrawiam i powodzenia
Gość _Kreska_ Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 dobrze to wyglada. tylko zestawienie kolorw nieba jakos nie bardzo mi sie widzi. Bedziesz sie trzymal tych kolorów?
OmeN2501 Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Jestem jestem ;] W gorach na weekend bylem :P No wiec chaos bardzo interesujacy ale zestawienie kolorkow juz nie. No nie podoba mi sie i tyle - ale to takie moje zdanie. Teraz calosc sprawia bardzo ciezkie wrazenie - mimo swojej rachitycznej konstrukcji. Ja bym to rozjasnil, zmienil zupelnie palete kolorow na mniej brudna (moze jakis zachodzik slonca? niekoniecznie czerwony :D) a poza tym trzymal bym sie tego zakreconego pomyslu - jakies swieze to :] Moze pod koniec tygodnia uda mi sie samemu dolaczyc do zabawy - wiec powinienem sie czesciej na forum pojawiac ;)
razor Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Jedno spojrzenie na obraz i odrazu widać że to Jonasz_Real :) Tak trzymaj - powodzenia.
filoos Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Zapowiada sie naprawde fajnie, podoba mi sie zrójnowane miasto w tle, lubie takie klimaty, a zielone niebo jakoś słabo mi pasuje(oczywiście ja sie nie znam) powidzenia w tej bitwie, będe trzymał w kciuki. Posdr 600v
Imie Moje Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Bardzo fajne :) Daj może tylko takie ledwo przechodzące przez chmury promienie słoneczne, przenikające do mrocznego i zanieczyszczonego świata :)
kubi Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Niezłe budowanie klimatu, ja bym się kolorów nie czepiał, trzeba poczekać na kolejny postep prac.
Jonasz_Real Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 Witam, długo nic tutaj nie wrzucałem. Z kilku powodów: np. treningu do maratonu. Uzyskałem świetny czas 3h:47m. Kto z was mnie pokona :D Oki bierzmy się do roboty. jmtm00 - dzieki za coment, detale u mnie jak zwykle znajdziesz. Postaram namalowac jak możliwie realistycznie. O ile moje umiejętności, i wasze porady mi pozwolą. _Kreska_ - Chyba jednak zmienię te kolorki. Bo za dużo było zamieszania w tej kwestii. OmenN2501 - Zachodzik słońca, mniej brudny. Poprawione. Czy klient teraz jest zadowolony? :] Razor - He he, dzięki. Nie sądziłem ze mam jakis styl. Dopiero jest na etapie raczkowania. Nawet, jeśli miałbym go nazywac "moim" stylem to nie takim jakim bym chciał. :P Brycia - dzieki filoos - dzieki Imię Moje - Dzięki, świetny pomysł, myslałem juz o takim triku. Tylko w wersji zachodem słońca już nie będzie pasowała. Ale nie wykluczone, że wrócę do poprzedniej wersji. _kuba_ - czepiac jest warto, ale czekac już jest nie warto :P LeonDeCycjusz - Hmm, czy ja wiem czy te kolory są trafne, ja już sam nie wiem. Poniżej podaję kolejny updejt. Dodałem rozerwanego dworca centralnego, trochę złomu, rur. Nie wiem jak wy, ale średnio mi się podoba ta pracka. Chętnie usłyszę jakies głosy w tej sprawie.
KLICEK Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 zaiste kozakie :) jednak jak dla mnie za duzo sie dzieje ale to chyba dobrze :]
giorgione Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 fajniastoi to zaczyna wyglądać - bardzo podobają mi się kolory urzyte na niebo
Ciosek Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 zgadzam sie z przed mowca - tlo teraz bardzo ciekawie wyglada jednak jeszcze troszczke bym rozjasnil ten srodek czarny a tak po za tym praca naprawde fajniutka
SzU Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 teraz kolory duzo lepsze. obys sie nie zagubil w detalach, bo rzeczywiscie duzo sie tam dzieje
OMAM Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 Jestem na tak ,kolorki lepsze niż poprzednie. Czekam na dalszy rozwój pracy, zapowiada się kawał dobrej ilustracji.
Gość _Kreska_ Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 tez mi sie teraz bardziej podobaja, ale jak patrze na te poprzednie... hm, cos w nich jest, moze oryginalnosc? te obecne takie obaltane juz sa :)
sammael_at Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 fajnie sie zapowiada ::-) zaczepiste niebo, i duzo roznych nagmatwanych tegesow, -- fajnie :)
Jonasz_Real Napisano 15 Maj 2006 Autor Napisano 15 Maj 2006 Witam Klicek - dzieki giorgione - thq, chyba sie z Tobą zgodzę :] Ciosek - dzieki, to czarne napewno rozjasnie. Ale narazie pokaze fragment pociągu. _Kuba_ - dzieki Szu - spoko, spoko, nie pogubie sie. ;] Edytor - he he, dzieki. "Pocztowka z Londynu" ładny byłby nawet tytuł :] Omam - thq, na całosc, przyjdzie poczekac. _Kreska_ - thq sammael_at - dzieki. Wrzucam fragment obrazka, pejzazu jeszcze nie chciałbym pokazywac. :) Czy moze byc? Bo wydaje mi sie, że pogubiłem sie w perspektywie pojazdu. Taki troche nie przemyslany. Jak wam sie nie spodoba, to chetnie go zmienię.
Gość obo Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Fajny pojazd, niezły detal ma ;) Co do perspektywy to może faktycznie, przód wygląda na troche bardziej skręcony w porównaniu z torem (szyną) i resztą pojazdu.
KLICEK Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 calosc bardzo fajna, miejscami rzeczywiscie troche gubi perspektywe chyba lewa strona ? ale pewny nie jestem dopoki calosci nie wrzucisz :D dobra robota czasu coraz mniej wiec owocnej pracy zycze :D
Jonasz_Real Napisano 16 Maj 2006 Autor Napisano 16 Maj 2006 Szybki updejt Obo, Klicek - thq, tez tak mi sie wydawało, ale juz poprawiłem, troche jest lepiej. :] Tył i górna pokrywa dla mnie jest gites, reszte juz nie. Bede musiał poprawic. Całości jeszcze nie mogę pokazac :D
KLICEK Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 stary o niebo lepiej w/g mnie detalik pokazales no to teraz juz czekam na wiecej do roboty :P
Gość obo Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 no teraz jest dobrze z perspektywą, a ten budynek wymiata, ekstra szczegół! nie mogę się doczekać całości ;) pozdrawiam
miriam Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 o Bracie jak żeś taki detal wypracował na tym bydynku, Refka?? czy też full wypas wyobraźnia. Dla mnie bomba. Pozdrawiam
Jonasz_Real Napisano 16 Maj 2006 Autor Napisano 16 Maj 2006 Klicek - dzieki obo - spoko, wytrzymaj :P dzisiaj wieczorem na pewno cos wrzucę. MCMiriam - No, o oczywiście ze ten budynek to refka, nie ma co ukrywac. Juz pisałem o tym wczesniej. Odpowiednio je stonowałem i bede ja podmalowywał . Zeby wtopic w tło.
miriam Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 Klicek - dzieki No, o oczywiście ze ten budynek to refka, nie ma co ukrywac. Juz pisałem o tym wczesniej. Odpowiednio je stonowałem i bede ja podmalowywał . Zeby wtopic w tło. Sorki, ale nie czytałem całego poscika // moja wina, moja wina // Ale i tak mi się podoba :)
bassia Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 jak dla mnie ty i azakiel prowadzicie, fajny ten detal, tylko ten, jeśli to są jakieś silniki odrzutowe czy coś to dobrze żeby odrzucały w tym samym kierunku chyba, jeśli to światło to już się nie wtrącam
Ciosek Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 Bassia - moim zdaniem zabraklo jeszcze Nordena i _Kreski_ ale to moim zdaniem :) Jonasz: wymiatasz - trzymaj sie bo niedlugo nominacje :)
Jonasz_Real Napisano 17 Maj 2006 Autor Napisano 17 Maj 2006 No juz nabiera jakiegos kształtu. Bassia - thq, dobrze Ci sie wydaje, to są silniki :) jakos zapomniałem przypisac mu warstwę z palnikiem. Ciosek - dzieki, chyba go nie skończę do konca nominacji. Ale staram się. Wrzucam aktualizacje. Poprawiłem srodkową autostradę, posąg, metropolie. I tak, mam tutaj dwie wersje, z jednym kolesiem i dwoma typkami. W jednym popełnia morderstwo. Nie wiem czy pozostac przy jednym ludziku, czy przy tym dwoma.
KLICEK Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 no stary slodyczy sie powoli zaczyna robic :) podoba mi sie mini scenka z posylaniem kulki przeciwnikowi heheh 1
OmeN2501 Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 Dla mnie chyba najlepsza paca w konkursie... taka z polotem... fatazja... chosem :D swietnie mi sie na to patrzy ;]
Gość obo Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 No stary naprawde szalejesz!!! Bardzo ładnie! Klimat jest niesamowity. Mi się podoba wersja z posłaniem kulki, tak jak KLICKOWI... Pozdro Ps. Częste uploady mile widziane ;)
Piun Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 witam pracaka daje rade jak narazie to mój faworyt w bitwie, jest tu wszystko czego spodziewłem po tej bitwie. genialny detal tego rozwalonego zadaszenia po lewej stronie kolejka tez wypasik. kurcze nie moge sie doczekac ostatecznej wersji. powodzenia w dalszej pracy, trzymam kciuki. ps. jak dyplom poszedł ?
Jonasz_Real Napisano 18 Maj 2006 Autor Napisano 18 Maj 2006 Heyka Uff, czasu juz nie wiele, codzienne daje aktualizacje. Klicek - dzieki, a myslałem ze wszystkim sie spodoba pierwsza wersja "delikatniejsza". No dobrze pozostanę przy nim. Omen2501 - dzieki, miło jest słyszec. :p Skoda ze twoja pracka sie kurzy. Bo koncept był ciekawy. obo - dzieki, Codziennie bede uploadował. Jak pan sobie życzy. :] Piun - witam, witam, miło cie tu widziec. Dyplom miałem sie bronic pod koniec maja, ale sie nie wyrobiłem. Wiec przeniosłem sobie na drugi termin, pazdziernik. Dzieki, ze pytasz. :] Okej , rozjasniłem niebo, stonowałem rujny, billboard, nie wiem co tam jeszcze i jakies małe stateczki domalowałem. Mase rzeczy, skoda to wszystko pisac. Miłego ogladania i krytykowania of course. I fragmenty:
Piun Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 wiesz jonasz tak sobie to wszystko oblukałem, minimalizowałem i przywracałem stronke i za każdym razem pierwsze co sie rzuca w oczy to ten bilbord żólto czerwony i zieleń za nim - wydaje mi sie że w tym miejscu są troche zbyt jaskrawe kolory, nie pasują do klimatu. No chyba że to tylko fragmert i pojawi się więcej koloru na całości wtedy OK.
Jonasz_Real Napisano 18 Maj 2006 Autor Napisano 18 Maj 2006 _kuba_ - niestety taka czeka nas przysłosc :p Piun - słuszna uwaga, przygase je troche.
Ciosek Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 Jonasz: z calym szacunkiem ale troche za duzo tego zaczyna byc - nie chodzi mi o wyglad a o ilosc pracy, jak tak dalej pojdzie to sie czasowo napewno nie wyrobisz :)
miriam Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 Ostro to pozakręcałęś ;), wnioskuje o to by przedłużyć termin zakończenia prac. Dużo detalu :))) Bo w przeciwnym wypadku chyba się nie wyrobisz. // a chciałbym zobaczyć całość :), Powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi