JunioR Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 haha fajowo wyszła ta owca :D szkoda ze nie ma wytatułowanego actimela było by jeszcze lepiej ;) ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 a faktycznie , mam worek i toporek ;)) przy okazji wrzuce mały test z dodatkowymi roślinkami nad którymi aktualnie pracuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 Witam!! rewelka, textury powalaja :) widze ze klicek ma teraz chwie wytchnienia skoro ty robisz textury :) roslinki tez super ;) jedyne co mi nie pasi to to ze nie czuc tego ze on stoi na ziemi :) ale to taki szczegol :) swietnie jedziecie porownojac wasza pierwsza wspolna prace z ta to jest wielka roznica na plus offcourse :) szacunek pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 nielot- thx, te wszystkie szczególy będą dopracowane na końcu początek skrzynki i texturka dekla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 ładne roślinki i skrzynia też niczego sobie fajnie ci wychodzą te textury:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 mrkrzysiek - thx wrzucam apdejt. Dorabiam jeszcze wiszący most, kamyki i jakieś egzotyczne roślinki i powoli trza to kończyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 A Wy jak zwykle, zabijacie ! Piękna sprawa :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 haha 4 puszki Actimela :D załóżmy że jestem kłamcą i to co powiem teraz będzie kłamstwem: Jak bym Ci powiedział że zajebiste to bym skłamał czy powiedział prawdę? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 świetna robota tylko oświetlenie jakieś dziwne, zbyt szybko się kończy cień faceta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 Ania dobrze zauważyła oświetlenie jeszcze trzeba trochę poprawić, jakoś postać troszkę za jasna jest a cien tak wygłada przez trawe chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 Wszyscy tak chwalą to ja napiszę co mi nie leży. W scence nie czuć głębi, ta latająca wyspa rónie dobrze mogła by być tapetą na ścianie przed którą stoi Rincu. Brak zróżnicowania poszczególnych planów zarówno pod zwględem kolorystycznym jak i oświetlenia, wszystko nieco się zlewa. Z takich detali to jeszcze przydało by się nieco urozmaicić ten słupek na którym zatknięta jest czacha (jakieś sęki, mech itp.) No Bagażowi trochę więcej detalu dać, niech się bidula nacieszy ;] Poza tym, świetna robotai czkeam na ciąg dalszy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 dodałem mostek i poprawiłem troszkę to i owo, dzieki za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 Qrde a teraz tak sobie patrze...modeliki same w sobie milutkie...jako osobne czesci...całościowo jakoś pracka mi nie lezy...hm, jakby za mało "plastyczna" bez urazy panowie bo kawałek niezłej roboty odwalacie ale tutaj jakoś tak...Tylny plan widać tak samo dobrze jak pierwszy...przydałby sie jakis dof moze? A gdybym był jakimś pederasta maniakiem czepiajacym sie kazdego włoska ze "nie w ta strone" to bym powiedział ze cienie na płotku, rzucane przez slupek z czaszka i skrzynke sa cokolwiek nie z tej bajki ;) ale nie powiem bo w sumie nie przeszkadza w odbiorze :P Pozdrawiam Ps: zajebiście te aktimelki przemyciliście :) uwielbiam takie smaczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 heh, dopiero teraz widzę aktimelki, fajne. spróbójcie wziąźć trochę saturacji z planu tylnego. edit: taka propozycja, nie obraźcie się blur na tylni + bardziej szarawy (może trochę za bardzo) + pierwszy plan bardziej pomaranczowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 Modelki jak widze z Wipa super są. Ale, materiały i światło leżą. Bumpy za mocne wyglądają jakby nie działało na nie żadne skylight(bump na skrzyni i na skałach w tle), także na twarzy dziwnie się światło rozchodzi(mega hard shadow;)). Wygląda jakby połowa sceny była taka bajkowo cartoonowa a druga realistyczna. Ogólnie daje wrażenie jakby było zrenderowane w jakimś silniku gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2006 to nas z crashowales widze :) hehe spoko wzielismy sobie do serca i poprawiamy caly pierwszy plan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 Ja tez mogę cos zaproponowac, ehh skoda ze nie mam tabletu. Poprawiłem w wielu miejscach. troszkę sztuczniawo wyglądał. Na waszym zdjęciu nie wiadomo jaka to była pora dnia, a tak widac lekki zachodzik słońca i na zamku tez powinno byc takie podobne światełko, nie myslisz? Chyba o czyms zapomnieliście ..:P Tak lepiej wygląda, moim zdaniem... Duzo poprawiałem, az skoda tutaj wymieniac jesli chcesz zebym to wyrzucił , to zrobię to...wystarczy poprosic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 osobiście nie mam nic naprzeciwko experymentom z obrazkiem, zawsze to ciekawie zobaczyć czyjąś propozycję. Dzięki za trud. Mamy już mały plan modernizacji ale na razie odstawiamy to na kilkanaście dni żeby złapać dystans ( a tak naprawdę dlatego że wyjeżdzam na mini-urlop ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 Dużo popoprawiałeś ale musiałem jeden obrazek na drugi zobaczyć żeby dostrzec różnice:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 wrzucę przed wyjazdem ostatnią wersję z poprawionymi cieniami. Po powrocie zrobię od nowa drogę - będzie taka bardziej "wiejska" piasek, patyczki, kamyczki, może jakieś błotko i kałuża - sugestie i referki mile widziane - jak ktoś ma coś nt temat to proszę wrzucać edit- zmobilizowałem się i zrobiłem jeszcze koncept który chodził mi po głowie (taka luźna propozycja) , czyli: poszerzyłem kadr, zmieniłem (roboczo) texture drogi i dodałem drzewo - na razie poskładane na szybko ze zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 ou yeah! nabiera rumieńców :) świetne posunięcie IMHO z tym nasyceniem kolorów i drzewkiem Dalej jednak ne pasuje mi bladość i jednolitość nieba. Może więcej chmur ostro kłębistych + jakieś znaczne przyciemnienie w dolnej części nieba (ew górnej ;) )? Może jakieś kwiatki w trawie ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 dziwnie wygląda że drzewo i słupek z czaszką są równoległe i do siebie podobne, wiem że to czepiarstwo ale to pierwsze co mi podpadło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 Aniu , to drzewko jest roboczo zmiksowane ze zdjęć i tego samego słupka od czaszki :) docelowo zrobimy wszystko w 3d ale na razie szukamy dokładnej koncepcji żeby nie robić czegoś niepotrzebnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 no mi się drzewko podoba jak je zrobicie w 3d będzie się fajnie komponować z reszta, Leru dobrze mówi z tym niebem jest zbyt jednolite ale jest coraz lepie i co najważniejsze ciągle do przodu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 Drzewko wyszło genialnie ! Super bajkowy klimat, trawka troszke zeszpecona tymi zdjeciami ale jak poprawicie to bedzie bajer :D Pozdrawiam i powodzenia ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 hcpiter3d - cały 1 plan idzie do wymiany , textury ziemi itp, trawy też (jakie zdjęcia masz na myśli ? trawy i roślinki są 3d , jedyne wykorzystane zdjęcie to liście na drzewie) mrkrzysiek- na razie nie wiadomo czy będzie drzewko bo mamy jeszcze inny wariant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 Jaras mi chodzi o tą zółtą trawe taką zblurowaną wygląda jak wymieszana ze zdjęciem ale drzewko musi zostać bo wymiata :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 aaaa to prawda, mówisz o tym koncepcie :) btw- textura drogi też pójdzie do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 sczerze powiedziawszy ten drugi obrazek z drzewkiem i zmieniona trawa podoba mi sie duzo bardziej, jest poprostu dla mnie bardziej naturalny, ja bym wywalil ten pal z czaszka i dal tam jescze jedno mniejsze drzewko albo krzaczek, byc moze z jakimis dziwnymi owocami...,to powinno nadac pracy troszke wiecej glembi, faktycznie niebo jest zbyt jednolite, no i niewiem czy ten kolor nieba do konca trafiony, zagospodarujcie jakos ten obszar po lewej, dajcie tam jakis domek, chatke albo cos innego..., ta druga propozycja jak dla mnie jest juz troche przebajerowana, ta droga tam gdzie jest ten zamek raczej nie moze tak biec, poprostu linia choryzontu jest gdzie indziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2006 Hej Dzieki bardzo za wszystkie pomocne rady , krytyke i wszystko wszystko :) Nazbieralo sie ladnych kilka stron tego dlatego dziekuje kazdemu z was z osobna :) DZIEEEEKUJEEEEEEE MŁAAA :* tutaj macie linka do tematu w galeri prac ukonczonych: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=422161#post422161 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 Mła też dziękuje :) prackę musieliśmy już skończyć bo czekają inne a nabyte doświadczenie z pewnością wykorzystamy przy innych produkcjach :) dzięki wszystkim za rady i pomoc :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi