Napisano 4 Czerwiec 200618 l Autor Qba, wiem, że wszystko wygląda jak plastik, ale już nic nie wycisnę (niestety) :( Przerobiłem tutka na 3dkingdom na temat lakieru z mental rayem ale gdzieś w połowie utknąłem, bo nie umiem angielskiego (próbowałem potem z tym materiałem kombinować ale efekty były b. słabe, a renderingi długie :(
Napisano 4 Czerwiec 200618 l od mojego ostatniego postu tutaj widzę, że nic się nie zmieniło więc i ja zdania nie zmieniam :) mentaller dobrze pisze weź się do roboty i to porządnie
Napisano 5 Czerwiec 200618 l Autor UPDATE Kurde, jakieś plamy mi powychodziły :( Nie mam już siły do tego auta, zmniejsze natężenie światła, zrobie większy render i do FW bo już się wkurzam na to auto :)
Napisano 5 Czerwiec 200618 l nadal bardzo krzywo, i autko i szyba, ale poczekajmy na kolejne update'y, pozdr
Napisano 5 Czerwiec 200618 l A ja mysle że nie ma na co czekacmam wrażenie że ignorujesz nasze uwagi - dlatego miedzy innymi przestałem je wnosić. zastanów się nad sensem tego działania chciałem zwrócic twoja uwage na postac występująca tu jako gumi3 i jego metody działania, to jak doskonali technike modelowania mimo ze jeszcze ciągle sięuczy to widac wyraźne postępu - uważam że też powinieneś inaczej to nie ma sensu i tyle.
Napisano 5 Czerwiec 200618 l ... i do FW bo już się wkurzam na to auto :) I Tu jest błąd. W FW odrazu powiedzą że krzywo , że do WiP'a. Nie renderuj scanline'm. Ja mam wrażenie, że Ty wogóle nie czytasz komentarzy...tyle razy mówili że krzywo...tyle razy mówili gdzie krzywo a Ty to olewasz i za wszelką cenę chcesz skończyć to auto. CZYTAJ co piszą. Pozdrawiam. damusTo - właśnie o tym napisałem :D nie zauważyłem twojego posta.
Napisano 5 Czerwiec 200618 l ajajaaajajaj... :[ Hmmm... jakby Ci przedstawic problem... Otoz... Z calym szacunkiem do Ciebie oczywiscie... Potwierdzam zdanie kolegow z w/w postow. Jedziesz z koksem bardzo szybko a z taczek ci sie wysypuje... Robisz wszystko zdecydowanie za szybko nie dazac do zdobywania wiedzy jak poprawic bledy w modelu - przeciez my tu wszyscy jestesmy po to zeby ci pomoc! Czasem krytyka jest motorem napedowym do podnoszenia kwalifikacji. Chcialbym podac przyklad: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=27747 pod tym linkiem znajdziesz mojego posta gdzie mecze caly czas glupie "oczka" na zderzaku... O to w tym chodzi, trzeba dazyc do perfekcji, nie spieszyc sie, szukac rozwiazan, ktore dadza zadowalajacy efekt. Ty strasznie pedzisz, nie dbasz o szczegoly, nie "sluchasz" podpowiedzi... Dlaczego...??!! Pocwicz na jakis latwiejszych formach rozne techniki a pozniej postaraj sie zastosowac je przy modelowaniu samochodow - bo one nie naleza do latwych... Zycze zdobywania szczytow w 3D ale pamietaj - nauka nauka nauka pokora i samozaparcie...! Aaaa... zaomnialbym... Czy to napewno jest Toyota Celica?? Czy samochod z bajki "Kot i Pat" albo "Bob budowniczy"...? Sorrki :/
Napisano 5 Czerwiec 200618 l Przecierz to jest mental ray :D sorry patry ale nie widac... ba, na scanlinie mozna lepiej..duuuzo lepiej...masz szczescie ze nie mieszkasz w wawie bo bym Cie rozjechal za to co zrobiles.. zebys jeszcze sluchal...ehhh..celinki to nie przypomina z zadnej strony.. better luck next time..
Napisano 5 Czerwiec 200618 l Autor A jak nazwę to concept car to będzie lepiej? :D Ja tylko chciałem żeby ta celica była lepsza od mojego poprzedniego auta, udało mi się tego dokonać i jestem bardzo zadowolony.
Napisano 5 Czerwiec 200618 l uwierz mi, ze byl bys bardziej zadowolony gdybys nas sluchal. model by lepiej wygladal, a nie to co teraz.
Napisano 6 Czerwiec 200618 l Autor OSTATNI UPDATE (HEH, ALE DZIEŃ SOBIE WYBRAŁEM 06.06.06 :)) Wiem, że pracka słaba i ma mnóstwo bugów ale mogę się usprawiedliwić 2 rzeczami: 1) Chciałem, żeby ta celica była lepsza niż moije poprzednie auto i udało się 2) 2 lata siedzę w 3D i śmieszne jest to, że jestem taki słaby, ale miałem prawie roczną przerwę w 3D, mnóstwo rzeczy pozapominałem i ta toyota to było jakby przypomnienie modelingu.
Napisano 6 Czerwiec 200618 l to już koniec tego modelu ?? powiem ci że wcale dużo lepszy nie wyszedł od poprzedniego a raczej jest na tym samym poziomie :( czyli tragedia jakbym go pierwszy raz zobaczył to bym go chyba nie skojazył z celicą :P mam nadzieje że przerobisz troche tutoriali zanim weźmiesz się za następny
Napisano 6 Czerwiec 200618 l wybacz...ale raczej nie ma co sie chwalic tym ze siedzisz w tym 2 lata (z jakimis tam przerwami) jest duzo osob co siedza kilka tyg, a potrafia duzo, nie biez tego do siebie... to w ramach motywacji do dalszej pracy
Napisano 6 Czerwiec 200618 l ooo takiej celiki jeszcze nie widziałem, chyba przespałem prezentacje nowego modelu :p hehe
Napisano 7 Czerwiec 200618 l Autor Oznajmiam, że moje auto jest już w FW pod tym adresem: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=27865 Prawdopodobnie niedługo ten temat zniknie z WIP. pzdr.
Napisano 7 Czerwiec 200618 l Prawdopodobnie niedługo ten temat zniknie z WIP. pzdr. Witam!! czemu?? przeciez wip'y to najwieksza kopalania widzy :) jesli chodzi o starz twoj (dwa lata) i umiejetnosci to chyba rzeczywiscie malo ciwiczysz ja np. jzaczalem poznawac maxa 2,5 roku temu a chyba wiecej umiem choc tak jak ty mialem przerwy i to duuuuuuuuuuze:) pozdro
Napisano 7 Czerwiec 200618 l czemu?? przeciez wip'y to najwieksza kopalania widzy :) i jak tu sie nie zgodzic z nielotem :) jesli chodzi o starz twoj (dwa lata) i umiejetnosci to chyba rzeczywiscie malo ciwiczysz ja np. jzaczalem poznawac maxa 2,5 roku temu a chyba wiecej umiem choc tak jak ty mialem przerwy i to duuuuuuuuuuze:) ja działam w maxie od 2 lat z czego 8 miesiecy to przerwa i nic nie umiem dobra koniec OT ! ;)