Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 121
  • Wyświetleń 9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Qba, wiem, że wszystko wygląda jak plastik, ale już nic nie wycisnę (niestety) :(

Przerobiłem tutka na 3dkingdom na temat lakieru z mental rayem ale gdzieś w połowie utknąłem, bo nie umiem angielskiego (próbowałem potem z tym materiałem kombinować ale efekty były b. słabe, a renderingi długie :(

Napisano

od mojego ostatniego postu tutaj widzę, że nic się nie zmieniło więc i ja zdania nie zmieniam :)

mentaller dobrze pisze weź się do roboty i to porządnie

Napisano
  • Autor

UPDATE

toyotaprzod67rz.jpg

toyotatyl66gx.jpg

Kurde, jakieś plamy mi powychodziły :(

Nie mam już siły do tego auta, zmniejsze natężenie światła, zrobie większy render i do FW bo już się wkurzam na to auto :)

Napisano

A ja mysle że nie ma na co czekacmam wrażenie że ignorujesz nasze uwagi - dlatego miedzy innymi przestałem je wnosić. zastanów się nad sensem tego działania chciałem zwrócic twoja uwage na postac występująca tu jako gumi3

i jego metody działania, to jak doskonali technike modelowania mimo ze jeszcze ciągle sięuczy to widac wyraźne postępu - uważam że też powinieneś inaczej to nie ma sensu i tyle.

Napisano

... i do FW bo już się wkurzam na to auto :)

I Tu jest błąd. W FW odrazu powiedzą że krzywo , że do WiP'a.

Nie renderuj scanline'm.

Ja mam wrażenie, że Ty wogóle nie czytasz komentarzy...tyle razy mówili że krzywo...tyle razy mówili gdzie krzywo a Ty to olewasz i za wszelką cenę chcesz skończyć to auto. CZYTAJ co piszą.

Pozdrawiam.

damusTo - właśnie o tym napisałem :D nie zauważyłem twojego posta.

Napisano

ajajaaajajaj... :[ Hmmm... jakby Ci przedstawic problem... Otoz... Z calym szacunkiem do Ciebie oczywiscie... Potwierdzam zdanie kolegow z w/w postow. Jedziesz z koksem bardzo szybko a z taczek ci sie wysypuje... Robisz wszystko zdecydowanie za szybko nie dazac do zdobywania wiedzy jak poprawic bledy w modelu - przeciez my tu wszyscy jestesmy po to zeby ci pomoc! Czasem krytyka jest motorem napedowym do podnoszenia kwalifikacji. Chcialbym podac przyklad: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=27747 pod tym linkiem znajdziesz mojego posta gdzie mecze caly czas glupie "oczka" na zderzaku... O to w tym chodzi, trzeba dazyc do perfekcji, nie spieszyc sie, szukac rozwiazan, ktore dadza zadowalajacy efekt. Ty strasznie pedzisz, nie dbasz o szczegoly, nie "sluchasz" podpowiedzi... Dlaczego...??!! Pocwicz na jakis latwiejszych formach rozne techniki a pozniej postaraj sie zastosowac je przy modelowaniu samochodow - bo one nie naleza do latwych... Zycze zdobywania szczytow w 3D ale pamietaj - nauka nauka nauka pokora i samozaparcie...!

Aaaa... zaomnialbym... Czy to napewno jest Toyota Celica?? Czy samochod z bajki "Kot i Pat" albo "Bob budowniczy"...? Sorrki :/

Napisano
Przecierz to jest mental ray :D

sorry patry ale nie widac... ba, na scanlinie mozna lepiej..duuuzo lepiej...masz szczescie ze nie mieszkasz w wawie bo bym Cie rozjechal za to co zrobiles.. zebys jeszcze sluchal...ehhh..celinki to nie przypomina z zadnej strony..

better luck next time..

Napisano
  • Autor

A jak nazwę to concept car to będzie lepiej? :D

Ja tylko chciałem żeby ta celica była lepsza od mojego poprzedniego auta, udało mi się tego dokonać i jestem bardzo zadowolony.

Napisano

uwierz mi, ze byl bys bardziej zadowolony gdybys nas sluchal. model by lepiej wygladal, a nie to co teraz.

Napisano
  • Autor

OSTATNI UPDATE (HEH, ALE DZIEŃ SOBIE WYBRAŁEM 06.06.06 :))

toyotacelicaprzod1zl.jpg

toyotacelicatyl2ny.jpg

Wiem, że pracka słaba i ma mnóstwo bugów ale mogę się usprawiedliwić 2 rzeczami:

1) Chciałem, żeby ta celica była lepsza niż moije poprzednie auto i udało się

2) 2 lata siedzę w 3D i śmieszne jest to, że jestem taki słaby, ale miałem prawie roczną przerwę w 3D, mnóstwo rzeczy pozapominałem i ta toyota to było jakby przypomnienie modelingu.

Napisano

to już koniec tego modelu ??

powiem ci że wcale dużo lepszy nie wyszedł od poprzedniego a raczej jest na tym samym poziomie :( czyli tragedia

jakbym go pierwszy raz zobaczył to bym go chyba nie skojazył z celicą :P

mam nadzieje że przerobisz troche tutoriali zanim weźmiesz się za następny

Napisano

wybacz...ale raczej nie ma co sie chwalic tym ze siedzisz w tym 2 lata (z jakimis tam przerwami) jest duzo osob co siedza kilka tyg, a potrafia duzo, nie biez tego do siebie... to w ramach motywacji do dalszej pracy

Napisano

ooo takiej celiki jeszcze nie widziałem, chyba przespałem prezentacje nowego modelu :p hehe

Napisano

Prawdopodobnie niedługo ten temat zniknie z WIP.

pzdr.

Witam!!

czemu?? przeciez wip'y to najwieksza kopalania widzy :)

jesli chodzi o starz twoj (dwa lata) i umiejetnosci to chyba rzeczywiscie malo ciwiczysz ja np. jzaczalem poznawac maxa 2,5 roku temu a chyba wiecej umiem choc tak jak ty mialem przerwy i to duuuuuuuuuuze:)

pozdro

Napisano
czemu?? przeciez wip'y to najwieksza kopalania widzy :)

i jak tu sie nie zgodzic z nielotem :)

jesli chodzi o starz twoj (dwa lata) i umiejetnosci to chyba rzeczywiscie malo ciwiczysz ja np. jzaczalem poznawac maxa 2,5 roku temu a chyba wiecej umiem choc tak jak ty mialem przerwy i to duuuuuuuuuuze:)

ja działam w maxie od 2 lat z czego 8 miesiecy to przerwa i nic nie umiem

dobra koniec OT ! ;)