SZAMPEK Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Heyah! Postanowiłem sobie założyc wątek przeznaczony tylko do publikacji moich modeli :) na dobry początek, wyskrobane w czasie matur Lamborghini Gallardo. Miłego wytykania błędów :D Pozdro! render z przodu z klamka :D : siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 O kurka! Ładny model, coraz lepiej Ci to idzie :) Chodź wydaje mi się że jest krzywo pod szybą boczną, przy tym małym wlocie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 model bardzo ładny pokaż siatkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 szampek -> takjak juz powiedzialem model jest swietny, ale moglbys pokusic sie o jakąś większą scenkę:P:P pozdr edit: chyba nie chcialo ci sie za duzo renderowac bo na jednym renderze jest klamka a na drugim juz nie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 bardzo fajny model , czyściutki :) Daj siateczkę :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 ...jesteś zboczony SZAMPEK!!!;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Super! Teraz tylko materiały i render ci zosatał :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 świetny, szczegółowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Ladnie, ale nie podoba mi sie szyba przy lusterku i krzywe przy lewym wydechu z tylu - mozesz pokazac siateczki w tych miejscach :)? Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Za ładne jak dla mnie :) Ile juz w 3d siedzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Piękny model, az sie milo patrzy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 19 Maj 2006 Autor Share Napisano 19 Maj 2006 THX wszystkim za miłe słowa. Knysha, obo - moglibyscie zaznaczyc mi te miejsca na renderach, byłbym wdzieczny :) hkropinski - nie nie chciało, tylko czasu nie miałem, ale specjalnie dla ciebie - render z klamką. Pozdro Aha, ten renderek i siatki umieszczam w pierwszym poście - żeby bałagadu nie było :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 a moze by tak render z lakierem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 też mnie ciekawi jak by to wyglągało z materiałami, czekamy czekamy może Szampek coś wykombinuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Proszę bardzo SZAMPEK: Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Proszę bardzo SZAMPEK: Pozdro Mysle ze sie czepiasz ... Model bardzo ladny siateczka czysciutka ! gratulacje czekamy na rendery . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Robisz coraz bardziej wypasione modele :) Super mi sie podoba :) Tak jak inni czekam na lakier :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 taa . jeśli jest cos krzywo to wyjdzie dopiero przy lakierze ;]. chciało Ci sie modelowac ten bierznik :P ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_kaczka Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Piękna fura. Nie dość że uwielbiam Lamborghini to jeszcze tak ładnie wymodelowane :) Jestem pełen podziwu i czekam na koncowe rendery. A Ci co sie czepiają to sa chyba przewrażliwieni bo po siatce widać że jest wszystko GIT! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Właśnie po siateczce widać że tam gdzie pokazałem, jest nie tak, jak być powinno. Ja się nie czepiam, mi też się ten modelik bardzo podoba, tylko poprostu odrazu mi się to w oczy rzuciło i jakoś mnie razi, a tak to full wypas ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 ładny model i ładna siatka, i piękny samochód :) teraz pora na render :) greets ps. za późno na zagłębianie się w odwzorowanie ideału ale wrażenie jak najbardziej pozytywne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 19 Maj 2006 Autor Share Napisano 19 Maj 2006 mentaller - tę opone robiłem w czasach, kiedy nie umiałem inaczej , ale ja lubie takie rzeczy robic :D obo - render specjalnie dla ciebie. Tyle udało mi sie wyskórac przy minimalnej weryfikacji siatki. Więcej już mi sie nie kce w nią ingerowac, wiec mam nadzieje, ze taka zamiana cię usatysfakcjonuje :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 Hir ju goł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 Dzięki SZAMPEK! Odrazu trochę lepiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 ładni, ładnie mnie tylko zastanawia czy te ramiona wycieraczek nie są zbyt masywne ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 Mi się też tak wydawało na początku, ale popatrzyłem na swoje auto i tez ma jakies takie dziwnie grube. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 Jak dla mnie jesteś kolejnym szaleńcem :D od autek ( szalony model ! ) :D Naprawde chyba najlepszy model tego autka jaki widziałem. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 Jak dla mnie jesteś kolejnym szaleńcem :D od autek ( szalony model ! ) :D Naprawde chyba najlepszy model tego autka jaki widziałem. :] nie zapominaj o Loozacku ;) a model faktycznie piekny pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 26 Maj 2006 Autor Share Napisano 26 Maj 2006 Ogłoszenie!!! Przypominam, ze wątek ten ząłożyłem do prezentacji wyłacznie modeli. Nie będę wiec tutaj umieszczał żadnych renderków z materiałami, czy zaawansowanym światłem. ps. na to przyjdzie czas kiedy sie modelingu naucze :P A teraz mam zaszczyt zaprezentowac - głośnik :] Taki sobie głośnik, który wyskrobałem dziś wieczorkiem. Mam nadzieje, ze spełnia normy, bo na elektornice to sie nie nie znam wcale :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 26 Maj 2006 Autor Share Napisano 26 Maj 2006 Coś serwer szwankował - stąd ten post... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 to jest głośnik ?? nie żartuj :) to by nawet nie grało :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 głośniki ładne można zobaczyć siatkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 Ty lepiej zrób lakier do lambo, a głośniki mogą być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 Przypominam, ze wątek ten ząłożyłem do prezentacji wyłacznie modeli. Nie będę wiec tutaj umieszczał żadnych renderków z materiałami, czy zaawansowanym światłem. dawcio -> dajmy sobie spokoj z tymi prosbami o lakier, napewno kiedys sie doczekamy...:/ a co do glosnikow to bardzo fajne chociaz troche by pasowaly do speeda, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 27 Maj 2006 Autor Share Napisano 27 Maj 2006 Heyah! Na razie same głosniki, ale w planie mam wieże :) A co do materiałów - to u mnie strasznie kuleje, a nie kce bezczścic mojego Lamborghini. Obiecuje, że jak sie naucze porzadnie materiałów i renderingu, to Gallardo będzie pierwsze w kolejce :) A na raz THX za komantarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 śruby wmontowane w membrane ? interesujące ... ;]. modelling bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 SZAMPEK Ty te głośniki z głowy robiłeś?? Bo nie chce mi się wierzyć że takie istnieją naprawde... Model prosty, acz ładny, znaczek mi się podoba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 27 Maj 2006 Autor Share Napisano 27 Maj 2006 Heyah! moze to was zdziwi, ale takie głośniki na prawde istnieją (przynajmniej bardzo podobne. Wyszukałem je gdzies na necie i zrobiłem sobie. A teraz zapodaje stiake oraz mp3-player mojego projektu. Mam nadzieje, ze sie spodoba :) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 fajna oryginalna nazwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 Heyah! moze to was zdziwi, ale takie głośniki na prawde istnieją (przynajmniej bardzo podobne. Wyszukałem je gdzies na necie i zrobiłem sobie. yyy to w takim razie wnioskuje że znalazłeś tylko fotke przodu tego głośnika (wysokotonowego) a tył dorobiłeś z innej fotki głośnika niskotonowego przez co wyszło jakieś dziwactwo które patrząc od przodu ma zupełnie inną membrane niż patrząc od tyłu :D jak dla mnie porażka i kupa śmiechu :P ale rozumiem że liczy się modeling a ten nie jest zły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 bardzo ładny modeling ale to już wiesz, no to ucz się teraz renderingu i materiałów bo czekam na finalne rendery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 a fakt nie doczytałem że nie dajesz tu modeli z materiałami, ale jednak by sie przydały. próbuj próbuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leroo Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 mógłbys napisać jak ustawiłeś render? czy to np. scanline ze skylightem, jak ustawione? dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 28 Maj 2006 Autor Share Napisano 28 Maj 2006 leroo - ja używam Brazila. Ustawienia standardowe [P3, skylight(1,1; white), próbkowanie skylight (1,1), i włączone CSG] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 28 Maj 2006 Autor Share Napisano 28 Maj 2006 Wiem, wiem! zarzekałem sie, ze nie pojawi sie tu rzaden render z materiałami. Ale dzisiaj, znaczy wczoraj cos mnie wzięło... i jest :) Wiem, ze wiele jeszcze temu brakuje, ale mam nadzieje, ze jakoś mi pomozecie, bo pomimo przeglądniecia sporej ilosci tutków, ja dalej nie wiem, jak ładnie wyrenderowac samochód :/ HELP!!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3DDeo Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 Stary wypasisty modeling no i render też nienajgorszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 model wyglada cakiem fajnie, ale render juz nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 heh widziałem podobny render bodajże na cgtalku ( lub 3dm ? ) ale tamten był muszę przyznać lepszy ;]. refleksy są zbyt słabe i tło marnej jakości. p.s. nadkola powinny być czarne ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 No render słaby, samochód strasznie odcina się od otoczenia. Może spróbuj zrobić render studyjny...? Tak jak Bmw i Garbuska, bo tamte, mimo że nienajlepsze, wyszły o niebo lepiej od tego tutaj ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 Render w porównaniu do modelu słabiutki, mało realistyczny, może jakby był w jakimś innym, ciemniejszym kolorze to by lepiej wyglądało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi