KoMic Napisano 8 Czerwiec 2006 Share Napisano 8 Czerwiec 2006 Witam, Panie i Panow: ] Postanowilem dolaczyc sie do tank'owego bractwa, lecz celem mojej sceny nie bedzie ukazanie czolgu. Sama maszyna zreszta w oplakanym stanie bedzie bardzij symbolicznie niz jako gwozdz programu. Istota sceny jaka chcialbym zrobic bedzie ukazanie tragizmu zycia zwiazanego nieodlacznie z wojna, smiercia i cierpieniem ludzi zyjacych w okolicy polwyspu arabskiego. Planuje aby na scenie znalazl sie skasowany czolg z okresu pustynnej burzy bedzie to ruski stary ale jary T-62, calkowicie rozbity. na nim bedzie 2 dzieci bawiacych sie w wojne jeden dzieciak bedzie w wierzy dowodczej 2 bedzie stal gdzis na maszynie z drewniana replika kalacha, bedzie mierzyl do ostatniego dzieciaka prawdopodobnie bez 1 nogi stojacego obok czolgu. uklad sceny jak i elementy wystepujace beda mialy reprezentowac bezsilnosc i niemozliwosc zakonczenia celu i losu tych dzieci ktore nieznaja innego swiata i zycia. To na tyle demagogji i idelologji.: ] PS. tepo tworzenia tej sceny bedzie raczej srednie w ukierunkowaniem na slimacze, hehe ile bede wstanie zdzialac tyle zrobie, to co prezentuje to jest 1tydzien zmagan: ]pozdro oto pierwsze podrygi w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 8 Czerwiec 2006 Share Napisano 8 Czerwiec 2006 ahh od razu przypomina mi sie moj temat tegorocznej matury ustnej z polaka- Porazenie wojna...:D na razie w porzadku jest, powodzonka;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 8 Czerwiec 2006 Share Napisano 8 Czerwiec 2006 bardzo ładny kremowy kolor!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
'Fox' Napisano 8 Czerwiec 2006 Share Napisano 8 Czerwiec 2006 Widze ze planujesz scene z rozmachem... zobaczymy jak ci to wyjdzie, obys podolal zadaniu. A co do samej wiezyczki to mysle ze jest ok - ladnie i szczegolowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Czerwiec 2006 Share Napisano 8 Czerwiec 2006 No Komic dobrze ze znowu wrociles odrazu widac ze wakacje sie zblizaja :) Piekny czolg duzo detali czyli to co tygryski lubia najbardziej :D powodzenia w dalszej pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 9 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2006 hehe, dzieki za wsparcie: ], scena raczej niebedzie za bardzo rozbudowana, dlatego musze sie skupic na detalu, oprocz maszyny, kilkoro dzieciakow oraz paru kamieni na pustyni nic nie bedzie: ]. KLICEK-->hehe, nigdzie nieodchodzilem, tylko przyczailem sie na nowa maszyne PC, hehe, po jej zakupie zreszta za ciezko zarobione pieniadze postanowilem wyprobowac sprzeta, sieknolem siebie: procek intel D dwojajowy 2,66 (na poczatek) 1Gb ramu grafa radeon x1600 sprzet moze nie jest najwyzeszej klasy, ale za takase co wydalem nic lepszego bym nie kupil pod maxa, pozdrawiam: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 9 Czerwiec 2006 Share Napisano 9 Czerwiec 2006 Witamy czołgiste :) Nom zapowiada sie fajowo. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzecionek Napisano 9 Czerwiec 2006 Share Napisano 9 Czerwiec 2006 masz fajny temat życze wytrwałości a jeśli chodzi o model to jest oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 9 Czerwiec 2006 Share Napisano 9 Czerwiec 2006 no scena zapowiada się ciekawie a model jak na razie bardzo ładny i szczegółowy Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 9 Czerwiec 2006 Share Napisano 9 Czerwiec 2006 fajnie ze cos pokazales :) powodzenia z tym koksem ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Czerwiec 2006 Share Napisano 9 Czerwiec 2006 świetnie ci wychodzą te obłości , juz jest dobrze a jak sadze będzie jeszcze lepiej:D powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 10 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2006 świetnie ci wychodzą te obłości , juz jest dobrze a jak sadze będzie jeszcze lepiej:D powodzenia! hehe 1 lekcja u Pioniera i jakos poszlo, : ] ciag dalszy detalizacji wierzy, zostal mi wlasciwie tylko wlaz i siakies takie duze dzialko sterczace kolo wlazu: ]pozdrawiam: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
'Fox' Napisano 10 Czerwiec 2006 Share Napisano 10 Czerwiec 2006 Wiezyczka spoko, oby ta dalej a bedzie super modelik. Bledow tez jakos nie zauwazylem wiec nie pozostaje mi nic tylko czekac na dalsze update'y :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Ja już tylko KoMic czekam na końcówki prac :) Zawsze fajnie radzisz sobie z texturkami ..ciekawe jak będzie i tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkaszpir Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 KoMic Podoba mi się pomysł, ale mógłbyś pokazać szkic całej sceny? Jak dla mnie bezsensem jest pisanie o wspaniałym pomyśle i lepienie jednej wieżyczki nie wiedząc jak będzie kompozycja, jaka kolorystyka itp. Wiem że zapewne doskonale "widzisz" to w głowie, ale przelej to na kilka szkicy choćby, może się okazać że zmienisz z trzy razy koncepcję a i modele mogą okazać się mniej szczegółowe (lub bardziej) do wymodelowania. Tak więc jeśli masz jakieś szkice to zarzuć je :D lub je zrób. Aaa no i trzymam qciuki, wieżyczka fajna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2006 chveti-->mam szczera nadzieje ich nie spie....zepsuc: ], dlatego zaraz po wymodelowaniu wierzy zajme sie wlasnie nimi, i tak z kazda czescia scenyz osobna, integralny model+tex i tak w kolko: ] Mkaszpir-->true, ehhh sprubuje wymodzic siakis szkic lub przynajmniej kolarz fotografii, co do dokladnosci to uwazam ze powinno sie robic caly pozadny model, scena sceną, ale model moze sie przydac, juz mialem takie zlecenie ze ktos chcial wykozystac jeden z moich modeli tylko ze z innego ujecia, a tu dupa, Pozatym zawsze mozna zapakowac do zipa z texturami i na export, moze kto kupi, hehehehe: ] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 21 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2006 witam, po drobnej przerwie spowodowanej re-sesja, mimo braku laku znalazlem chwile na zabawy z bronia i o to efekt.Pozdro tak to ja mniej wiecej widze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Ulala, świetna tekstura. :) O resztę nie muszę sie już martwić... ale kiedy ja się martwiłem? ... :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 super to wychodzi :), porob moze jescze jakies slady po kulach, moze daj troche wiecej takich smaczkow jak z boku wierzyczki ten slad po pocisku, ale to juz pewnie i tak sam wiesz ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Ładnie ładnie. Tylko jeżeli on ma być taki podniszczony, stary, to ten nowiutki PKMik nie pasuje. Zapewne maszyna jest po lekkim pożarze - PKMa by urwał wybuch amunicji najprawdopodobniej. Jeżeli nie, to musi wyglądać jak nie do użytko, bo nikt by takiego działającego cacka nie zostawił. No i poza tym bardzo ładne ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 a ja bym przyciemnił tą texturke i dał więcej rdzy, po pożarze te metalowe pudła strasznie rdzewieją , wiem bom strażak:) ale daje rade czekam na finał pozdrawiam! kliment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 praca bardzo ladna.. zgadzam sie z Hynolem: jezeli ten czolg ma byc naprawde skasowany to ten PKM rzeczywiscie nie pasuje.. wiecej "usterek" :) co do texturki.. jak Kliment zauwazyl - powinnien byc bardziej widoczny kolor rdzy.. Zapewne FINAL bedzie gites.. :D I'm waiting for It.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Wtam Cię Komic wreszcie coś drgneło. czekam na szkice, bo jak narazie leci dobrze texturka bardzo fajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 no ladnie ladnie, ze tak powiem fiu fiu! Zamiast sie rozpisywac to powiem tyle: Wszystko to co poprzednicy i jeszcze prosze o siateczke bez MS:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 ladnie, bardzo ladnie, tylko nie zapomnij ze zniszczony sprzet jest blyskawicznie obierany z osprzetu, nawet klapy potrafia dzicy powyrywac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 .............(ehh qzwa przez pomylke wykasowalem sobie text mniej wiecej takiej tresci) Witam, wielkie dzieki za tego typu uwagi, ehhh niestety macie racje przedobrzylem z ta pukawka, szkoda bo troche minut wpakowalem na jej zrobienie, noo ale scena ponad wszytko: ] heheeh. Dorzuce troche rdzy moj zamysl byl taki ze nie o tyle ze tank byl spalony, ale tyklo oberwal i stal, stal, stal.Z tego co mi wiadomo to po trafieniu pancerz bardzo sie nagrzewa. pozdrawiam poniezej zamieszczam oto co ja widze obracajac mojego tanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 ...a ja i tu cos dowale :) http://www.migproductions.com/MP/products/35250/35250.htm - swoja droga bardzo fajny pomysl na zestaw modelarski :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2006 wooooowwwwww, super wielkie dzieki, fantastyczne jest to, napewno bedzie teraz to jedna z moich glownych referek, szkoda tylko ze nie ma wiecej zdiec, bardzo dziekuje: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 wygrzebalem jeszcze cos takiego - nieco rozmyte tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobaL Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 Very nice pracka - tylko tak dalej ;] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 Ja mam wrażenie że to były czołgi fabrycznie niszczone i zardzewiałe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 chodzi tobie o wyglad :> hehe no coz - abramsy to nie wszystko - zreszta sa lepsze czolgi od nich :) ...a Rosjanie tez ostatnigo slowa jeszcze nie powiedzieli :) ....ale tak ogolnie to to wqszystko powinno sie przetopic na cos pozytecznego -a wojny niech sobie rozgrywaja w Battlefieldzie ;) ...marzenie scietej glowy niestety ale zbrojenia jeszcze nigdy nic pozytywnego nie przyniosly - ludzie byc dziwny gatunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 bardzo podoba mi sie idea tego projektu. Wykonanie...bardzo szczegołowe za co duzu, bardzo duzu plus. Zobaczymy jak bedzie z teksturami ale patrzac po 1 probie, nie musze sie martwić :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 7 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2006 Witam, po krotszej przerwie: ], niezabardzo mam czas (i checi niestety) wiec tepo jest, jakie jest. dorzucilem troche rdzy i kilka smaczkow typu dziury po kulach, macie racje jesli chodzi o to dzialko plot, ono chyba pujdzie out. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 bardzo ładne te textury podoba mi się widać starość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 KoMic KoMic - dzialaj :) bo ten model zapowiada sie git - cos czuje ze niedlugo bedziemy raczeni innymi zniszczonymi machinami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellworld Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 Powiem tak. Temat pracy bardzo mi sie podoba zycze powodzenia. Model jest bardzo fajny, czym wiecej dodajesz detali tym bardziej mi sie podoba. Wszystko git. Czekam na kolejne rendery z postepow w pracach. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatPat Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 Tak staro to wygląda, że chyba na złomowisku będzie stać ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 KoMic do roboty bo ten czolg jak jeszcze tak dluzej postoi to sie zupelnie rozsypie i nie bedzie co ogladac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mujas Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 KoMic - świetne tekstury (mógł byś miejscami zrobić odchodzącą farbe, sorki to taki mój powiedzmy grymas zazdrości ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 12 Październik 2006 Share Napisano 12 Październik 2006 ...nie bez przyczyny wyciagam ten watek z czelusci forum... bo chcialybm przypomniec KomiC'owi ze nie skonczyl swietnie zapowiadajacej sie pracki :P hehe - i mamnadzieje ze autor sie zmobilizuje :) - a na zachete kolejny przeskalowany pieknie zgruchotany T... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi