Bruneq Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 zrob tutka a'la watch & learn!:) tak na szybko!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2006 maciekG: przyda przyda :) bruneq: a dokladniej co bys chcial? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2006 kolejna walka z glebia. juz sie nie moge doczekac na wacoma ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 Dobre to mantrazino. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 Super klimacik tworzysz, ta kolorowa we fragmentach fajna, ostatnia super podoba mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 bardzo fajny ten ostatni kadr.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 coraz większy rozmach dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 ano zacne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 Daje radę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2006 dzieki Panowie. sprobowalem tym razem czegos zupelnie innego i nadal mecze sie z tym tak samo jak rok temu...wbrew pozorom to nie jest taki speedpaint na jaki wyglada :/ portret na referce: niestety tego, co mnie najbardziej zainspirowalo w tej dziewczynie nie udalo mi sie uchwycic (fantastyczne oczy), no i wrocil odwieczny u mnie problem nosa :/ dawajcie jakies wskazowki / linki do dobrych tutoriali jak najszybciej lapac bryly i proporcje na twarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 do tego nie ma tutoriali,... trzeba cwiczyc duuzo i najlepiej z natury albo przed lustrem :) sam sie niestety z tym mecze..i efektow ni ma...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2006 maciek: jak nie ma jak sa :) czytalem jakis czas temu tutsy o konstrukcji glowy, jest tez Loomis, cos na gfxartist tez bylo, ale szukam czegos nowego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 tam jest kilka tutoriali... moze Ci sie cos przyda, zresztą pewnie juz to znasz ;) pzdr http://www.robertocampus.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 oj może i są..l nie o to mi chodziło.. ja po prostu mam mieszane uczucia co do skuteczności tutoriali, jeśli o rysowanie chodzi.. myślę że jednak trzeba "wysiedzieć" swoje i tyle.. tutek cien ie nauczy widzieć proporcji itp. takie moje zdanie pzdr :) ps. tak BTW to linda bergkvist ma kilka fajnych tutoriali :p, ale to są raczej takie jakich błedów unikać, na co uwagę zwracać itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2006 leszke: dzieki, tego nie znalem! :) maciekG: czasami tutek potrafi nauczyc widziec proporcje, jakis czas temu czytalem jakis o twarzach, gdzie koles zwracal uwage w jaki sposob orientowac sie po twarzy przez szerokosc oka :D ale oczywiscie zgadzam sie jesli chodzi o to "wysiedzenie". a ja powrot na chwile do poprzedniej przygody, ludki ida dalej...:) nie wiem jakos chyba uwolnie kawalek przestrzeni po lewej stronie, bo widze, ze zaczynam popadac w rutyne przy krajobrazach :/ edit: w tle wrzucilem kawalek starego speedpainta =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2006 watek sie spierniczyl, nie wiem jak to maciekG zrobiles, ale wszedles z postem przed moj pierwszy :) przestawiles date? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 sorki za to, byly jakies bledy na forum, pisalem juz do adka czy by nie mogl tgo naprawic, ale widocznie nie mial czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipalol Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 sorki za to, byly jakies bledy na forum, pisalem juz do adka czy by nie mogl tgo naprawic, ale widocznie nie mial czasu polecam w takim wypadku opcje edycja/usun ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2006 kipalol dzieki za rade - skasowala watek ;) w kazdym razie wszystko juz chyba wrocilo do normy :) niedlugo zapostuje cos nowego a tymczasem ten link co juz go wyslalem w PM: http://www.anticz.com/heads.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2006 mialem ochote podlubac to ostatnie, wiem, ze kompozycja jest niezbyt ciekawa, ale zastanawiam sie ile mozna z takiej centralnej wycisnac, chodzilo mi o jakis widok zza plecow bohaterow (naogladalem sie wczoraj Doom'a - tak na marginesie myslalem, ze ten film to bedzie niezly szajs, a nie jest wcale taki zly :) ) ...pora troche odpoczac, pozdrowienia dla mackaG ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 ...pora troche odpoczac, pozdrowienia dla mackaG ;) hehe, dzieki ;) co do obrazka, to nie wiem czy poprzednia wersja nie miala ciekawszych kolorków, zwłaszcza ta góra po lewej mniej mi się taka zielona widzi, co do kompozycji to juz chyba pisałem, że moim zdaniem jak najbardziej fajna, pomimo że zazwyczaj nie lubie centralnych (ale nie wiem czy to czytałeś, bo tego posta jakoś dzwinym trafem nie ma ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 Maciek ma racje kompozycja jak najbardziej poprawna , przy tym całkiem miła dla oka. wczesniejsza wersja lepsze kolorki ma , sprobuj moze wziac dalsze plany z 1 wersji a blizsze z 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 19 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2006 siur :) thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2006 dawno mnie nie bylo, pracowalem na nowy tablet :) to wlasnie pierwsze skromne proby z mojego intuosa3. ktos prosil o jakis tutorialik jak dobieram kolory no to prosze: edit: jednoczesnie jest to moja pierwsza proba robienia lineartu (wczesniej po prostu olewalem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablonardo Napisano 29 Lipiec 2006 Share Napisano 29 Lipiec 2006 hehe widać że się tym bawisz:) zero krempacji przy malowaniau good:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 7 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2006 znalazlem chwile wolnego, kolejne z nowego tabletu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 rewelacja....!!!!!!!!!!! ja walczę ze swoim tabletem i photoshopem juz hoho i o takich efektach moge pomarzyc :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 Odrobinkę za długi kadr mi się wydaje... mniejsza o to w sumie, super wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablonardo Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 proste a cieszy:D mógłbyś jeszcze powiedzieć ile czasu ci to zajeło?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrBrightside Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 ostatnie jest świetne(chociaz wyglada jakby stal albo dryfował a nie płynał) :) chociaz takie bydle to kij wie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 no niby takie proste a bardzo wyraziste i klimatyczne. Swietna sprawa ten statek :] choc kadr istotnie ciut za dlugi z lewej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 Super pracka, kolor i klimat zaczapiste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 8 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2006 dzieki, zawyczaj staram sie na pcozatku prostymi srodkami wyrazic klimat, w tym pomaga kolor w znacznym stopniu, no i oczywiscie kompozycja oraz design ;) potem to juz kwestia detalenia. co do kadru to faktycznie moze troche przydlugi, zreszta wydluzalem go ze 3 razy, tak zeby focal point wpadl w odpowiednie miejsce. pablonardo: zajelo chyba cos kolo 2 godzin. znowu zrobilem taki myyks painter + ps. czy wie ktos moze czy jest taki plugin co by automatycznie przy wlaczonych obydwu programach updatowalem w nich jeden i ten sam obrazek, albo chociaz zeby byl przycisk "update" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 Statek wyczes na maksa jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 mant-raz: hehe, też bym chciał taki plugin :D Albo chociaż "mixer" kolorów w postaci plug'a do ps'a... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 świetna pracka. Wyczesz/wyczesaj ją jak na konkurs. Będzie miód. Pozdrówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 thx, Maronski, moze kiedys :) a tymczasem walnalem takiego koncepta inspirowany delikatnie pracami oDd'a...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablonardo Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 no fajne fajne, tylko oświetlenie na włosach trochędo reszty nie pasuje jak dla mnie. keep working:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Część Mantraz! Naprawdę fajne koncepty. Statek można już spokojnie poddać pracy detalicznej ;P Pozatym stosujesz ciekawe "żywe" kolory ( * krajobraz z żółwiem?!). Dobry pomysł z tym ostrym ekshibicjonistycznym szkicowaniem.. Publiczność z krwi i kości bardziej mobilizuje do wytężonej pracy. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2006 dzieki pablonardo, chyba jeszcze troche pomecze ta postac, a tymczasem zupelnie cos innego wrzucam, cos mi tu nie pasuje, ale nie wiem do konca co, o ile wersja B podoba mi sie znacznie bardziej (ze wzgledu na hiphopowy charakter koncertu) to jednak chyba napisy za slabo odcinaja sie od tla przez co wlasciwy przekaz postera (informacyjny) jest zamazany. jak rozjasniam tło to calość traci power, jakies pomysly? ( brak polskich fontow i wykonczenia na razie pominmy :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 B lepszy...Aczkolwiek!! moze je troche zbluruj...dodaj siakis Qlor i zmien rozmieszczenie napisów!! bedzie git!:) ten narazie mało przyciąga!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2006 tym razem Sparth dla ubogich ;) ...to jednoczesnie moj jubileuszowy 50. speedpaint :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 jubileuszowy i fajny. Wszystkiego najlepszego przy dłubaniu kolejnej "50" edit: to był także twoj 100 POST :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 dajesz radę! ale najbardziej mi podchodzi ten statek ......dokończę na privie. Pozdrówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2006 mayk: faktycznie tak bylo :D thx za zauwazenie. maronski: za chwile odpisze na Twojego PM, dzieki... ...ale Panowie, dowalajcie smialo, licze na konstruktywna krytyke! (np. zła kompozycja, dobry design, kolory moglyby byc lepsze)...=) i dalej w tym temacie: (nie mam chwilowo zadnych konkretnych pomyslow:/ ) czas ukonczenia: ok. 3h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 no teraz to jest sparth :) fajne kolorki i kompozycja (czyli wszytsko czego trzeba.. :D) chyba żeby ten statek troche ze środka przesunąć.. tylko nie wiem czy on naprawde źle tam leży troche.. czy to już taki mój nawyk żeby nic na środku nie było :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2006 maciekG: haha, od jakichs 5 minut zastanawiam sie dokladnie nad tym samym, wiec pewnie masz racje :) dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 mant - moglbys opisac po krotce jak zrobiles ostatni obrazek ? Chodzi mi doklandie o to, jak zrobiles z tych przypadkowaych (?) linii jakas sensowna calosc i w jaki sposob je nakladales :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 ostatni masakra - tylko ten stetek wymień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2006 thx hindus, ale design statku zly czy zle ustawiony ? deus: pokusilem sie o krotki tutek. niestety tak naprawde to jest wielka improwizacja jeszcze (nie do konca panuje nad tym), wiec chyba nie do konca wyszlo to o co prosiles w ponizszej pracy. jesli chodzi o poprzednia to wlasciwie wychodze od podstawowych ksztaltow (linia, elipsa, kwadrat). staram sie narysowac kilka ksztaltow w jakiejs kompozycji, potem bawie sie opcja Transform (w wiekszosci skew i rotate), jesli mam juz kilka ciekawie wygladajacych ksztaltow na jednej warstwie to kopiuje ja i dalej sie bawie transformem probujac uzyskac jakas bryle (przy przelaczaniu sie na efektach na layerze - np. overlay). gdy juz cos mi to zaczyna przypominac to zaczynam malowac twardym brushem o 100% kryciu, ale shape dynamics wlaczam, czasami tez wlaczam wet edges jesli musze cos rozmiekczyc. potem to juz kwestia zabawy kolorami, akurat w poprzedniej pracy bylem zupelnie nie zadowolony z efektu kolorystycznego, wiec po prostu dalem desaturate i rzucilem 3 tony (jasna zgnila zielen, blekit i pomarancz) i to tyle. acha, tam gdzie potrzebuje efektu swietlnego (zazwyczaj jakis focal point albo tlo) uzywam color dodge'a na miekkim brushu o bardzo duzej przezroczystosci (okolo 15%) i to chyba tyle. czasem jeszcze na sam koniec na calym obrazku uzywam Transform->perspective jesli zbyt malo fajne mi sie wydaje i wtedy musze sztukowac obrazek albo go przycinac...generalnie takie obrazki to raczej cwiczenie znajomosci szopa niz konkretne malowanie, ale kiedy nie ma sie pomyslow to i takie cwiczenie wydaje sie wartosciowe. a teraz ten najnowszy tutek: i wlasciwy obrazek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi