sysol Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 sysol - bez chamferów trudno powiedzieć, zaczynasz od najłatwiejszego:)? Hehe no proste, że zaczynam od łatwiejszego :] dorzuciłem chamfery myślę, że bok nie tak źle ale z tyłem to czuje, że będę miał nie lada poroblemy no ale cóż dobry sposób na zdobycie doświadczenia !!:] POZDRAWIAM !!.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 Misie... dopiszcie mnie:) Pewnie po weekendzie dopiero cos wrzuce ale zeby nie bylo ze nie jestem chetny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 4 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2006 blood -> ok, zaraz cie dopisze, powodzenia;) ja jutro daję swoj update, skonczylem juz bok, teraz dopracowuje:D:D pozdarwaim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 hkropinski, jak nie dopracujesz go porządnie to zobaczysz moją szlifierkę oscylacyjną ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 [..] ale z tyłem to czuje, że będę miał nie lada poroblemy [..] oj chyba dobrze czujesz :p ja dzisiaj próbowałem ... takie poje...przepraszam :p przejścia bok - tył i jeszcze do tego musze od nowa bo mi sie max przywiesił :/ co do twojego modelu to troche bardzo odstaje od oryginału: - te górne chamfery powinny być "głębsze" - przejście nadkole - bok jest inne - to przetłoczenie niżej jest też inne i przez cały bok ma taką samą "głębokość" a u Ciebie ono zanika w kierunku drzwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 hmm dzięki za uwagi postaram się temu przyjżeć i zmienić !! .... pozdrawiam .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 dopiszta i mnie, plis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2006 ok, master, zaraz cie dopisze, powodzenia;) a tu moj apdejt: pozdarwaim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 co za projekt powstał tej mini bitwy zaangażowała się większość modelarzy samochodów (i nie tylko) życzę wam wytrwałości, czasu, oraz miłej zabawy ja bym pewno dołączył, ale gdybym nie pracował nad czymś innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeroo Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 cos podlubalem, jeszcze prawie cale nadkole do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2006 Lukasz_S -> jestes dopisany, powodzenia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Witam!! upik :) ale ludu sie nazbieralo :) chyba rekordzik bitwkowy pod wzgledem ilosci uczestnikow :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 hkropinski ten kant na boku idzie do samego światła nielot007 coś ci maska nad światłem faluje P.S. dzięki za siatki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 mr tu duzo zeczy faluje, poprawie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2006 mrkrzysiek -> idzie dalej niz ja mialem ale napewno nie do samego swiatla, pozdr ale mamy full ludzisk w bitwie:D update: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 łapdejt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2006 zaczynam tyl, apdate: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 hkropinski - powiedziałbym że ładnie jak go nie modelował :p troche niezgodności z oryginałem, przedewszystkim bok nie jest taki płaski, wlot powietrza ma troche inny kształt, a to na boku idzie do samego światła tylko jest coraz mniej widoczne nielot007 - też troche niezgodności, za ostro w niektórych miejscach i maska jakby krzywa, to wgłębienie na tablice jest takie głębokie?? Master Kiełbaster - mało, ale juz sie zapowiada ładnie Ja zrobiłem bok ale pokaże jak zrobie tył:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 hkropinski rób wolniej ale dokładnie i równo:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 kurcze szalejecie koledzy !! no nic po stwierdzeniach niezgodności z oryginałem ( dzięki !! ) zaczne sobie od początku !! POWODZENIA !.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 hk: przez to przetłoczenie na boku na wysokości klamek powinno być ładne łukowate przejście a nie taki kant :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 hk -> musiałeś utrafić z wyborem samochodu do bitwy, jeżeli tylu się przyłącza, ktoś tam na początku napisał, że brzydkie wybrałeś ale gdyby tak było to chyba by was tylko 2-3 modelowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2006 macie rację, nieco uwypuklilem drzwi, jednak uwypyklę mocniej, co do tej lini biegnącej do swiatel nto mimo wszystko uwazam ze do samogo konca nie dobiega... choc napewno dobiega dalej niz ja mam wiec tez to poprawie, mrkrzysiek -> jak decydujesz sie na krytykę to prosilbym o wskazanie gdzie jest niedokładnie i nierówno, marcin_mocny -> wiem, cieszę się ze autko przypasilo... niedlugo kolejna bitwa??:D:D ps. dzięki za slowa krytyki, na pewno będę poprawiał bo model musi być perfekcyjny w kazdym calu;) tutaj lekko poprawione drzwi i troche dopracowalem tyl: EDIT ok, to juz poprawione drzwi i poprawiona linia z boku;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 no ladnie walczcie ja dorzuce tu wersje kolorowa rzutow tej audicy 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2006 Bzyku -> dzięki, zaraz dam ci troch reputation;) na pewno wielu osobą sie przyda, potnę je i dam w tym poście za chwilke, pozdr BLUEPRINTY FRONT ||| BACK ||| LEFT odpowiedź na posta nr 78 sysol -> no ok... dociągne to do konca jutro rano;) bo juz dzis nei amm si;ly, ide spac, papa;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 spoko fajne rzuty kolorowe :] bedą jako niezłe referki !! DZIEKI ZA WRZUT !! a co do twojego modelu hkropinski !! to przyjrzyj się tej lini górnego załamania !! u CIEBIE kończy się moim zdaniem troszke za wcześnie nie sądzisz ?? Pozdrawiam !!:] i wracam do pracy hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 to jest brzydki samochód i tak :p ja myśle że trafiony jest okres czyli początek wakacji, dlatego tylu chętnych, w dodatku sam model jest jakimś wyzwaniem bo do prostych nie należy ... ... tyle zrobiłem wczoraj ale nie mogłem podłączyć się do netu więc wstałem dzisiaj rano (11:00 :D ) i melduje progres: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 bzyku, skąd masz takie ładne blueprinty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2006 pecet -> fajnie ci idzie, ja etz cos wrzuce za jakąś godzinke hmm... wlasnie bzyku, podaj nazwe swego źrodla, bo jak szukalem printow do lexusa to tez mi je znalazles:D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 Bzyku modeluje a potem robi rendery ;) hkropinski poczekaj jak bede w domu to pozaznaczam co jest źle:P nielot007 jak narazie najładniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2006 ok, update - dodalem okienka i poprawilem tą nieszczęsną linie;) pozdrawiam mrkrzysiek -> jakbyś mogl to na ponizszym renderze zaznaczaj niezgodności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 apdejt: apdejt apdejta: apdejt apdejta apdejta: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 hym zrodlo powiem tak google najczesciej wypada na strony producentow jak lexusa na stronie toyoty w jakims pdfie a szukalem IS250/350 a wpadly mi i GS, a audi to gdzies na audi USA czyli google rulez :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 bzyky, dzięki za info. a ja myślałem że masz jakieś wtyki na górze :XP. master kiełbaster, popraw tylne światła, nie przechodzą płynnie z błotnika na klap ę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 ludzie zwolnijcie tepo ja dopiero przod zrobilem a wy juz cala karoserie macie :) hk & master & pecet a gdzie wasze czujniki z przodu?? ;) fajnie wam to idzie ja cos dzisiaj wrzuce :) mr--> dzieki men :D bzyku--> przylacz sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 hk & master & pecet a gdzie wasze czujniki z przodu?? ;) ja zaparkuje i bez czujników :p szczegóły na koniec:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 Witam!! znalazlem printy kolorowe (takie jak bzyku) tylko 4 widoki troche mniejsze ale calkiem przyjemne :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 Szkoda że robie BMW 3 coupe bo tez bym sie przyłączył:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 hkropinski zaznaczyłem co jest nie tak Master Kiełbaster jak mozesz pokazuj szary model:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2006 mrkrzysiek -> co do chamferow to moze i są w miejscach tore zaznaczyles zbyt mocne, nieco je zmiękczylem, jednak niebede ich bardzo zmienial gdyz nie uwazam ze ejst to konieczne, bug przy tylnej szybie poprawilem. co do rowka przy grilu to wygląda zle poniewaz jest on niedokonczony, krawędzie nie są zagięte, ale to takze poprawilem. kompletnie nie wiem co widzisz zlego w rowku na tylnich drzwiach, na pewno nie bede go modyfikowal. napisze szzcerze ze wolabym zebys jednak wziąl udzial w minibitwie i pokazal nam swoj model? ps. rowek przy rurze wydechowej bedzie poprawiony, nie wiem dlaczego sie pojawil, musialem przez przypadek conieco poprzesowac;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 Niby wszyscy to samo a jakże inne są wasze modele. ;) Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 no ładnie poprawiłeś ten błąd przy tylniej szybie a nie chodzi mi o rowek tam z tyłu tylko o to że masz nie okrągłe nadkole :) i nie gniewaj się, że krytykuje twój model po prostu cię lubię i chcę żebyś zrobił piękny model a innym też się jeszcze dostanie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2006 nie no spoko ja sie przecierz nie gniewam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 hkropinski -> ty to zawsze zaje... modelujesz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 nielot007 ja nawet bemki niemam czasu konczyc a jeszcze mialbym zaczynac kolejny model to bym to wszystko robil kolejny rok :( Na tych waszych clay renderach nic nie widac ciezko jest nawet okreslic tak prosta sprawe czy maska ma wglegienie czy nie, lepiej dawac zrzuty z viewportu z ladnym specularem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 wiem ze malo :D wrzoocam tylko zebyscie mnie dopisali: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 i narazie tyle, piszcie o najbardziej razących błędach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 Najbardziej to jakość renderu razi ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 7 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2006 kome -> no w koncu jestes;) zaraz cię dopisze, fajnie ci idzie, czasu mamy duzo;) pecet -> tobie tez fajowo idzie;) Stachu -> ogromne dzieki:D Uwaga! Przez cztery dni - do poniedziałku wieczór mnie nie będzie, więcwszystkich chętnych do udzialu w bitwie dopiszę dopiero w poniedzialek. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi