Obywatel Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 Cześć. Tym razem wybrałem sobie nieco lżejszą tematykę, stąd ten różowy kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 herbata wygląda dobrze, aż się pić chce. ale lepiej jest cytrynę rozdziabdziać z cukrem zanim się wleje herbatę, bo wtedy puszcza więcej smaku. płatki też dobrze wyszły. wafelek wygląda dziwnie, tak się to zlewa na kantach, może lepiej byłoby wymodelować poszczególne warstwy. spodki mają ciut zbyt duży reflect. DOF się zbyt szybko zaczyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 Fajne to to :D Takie w sam raz na reklame herbaty :) Ile sie renderowało? Bo jeśli krótko, to moze jakis wolny przejazd kamery wraz z płatkami poruszajacymi sie od wiatru? :D ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 bardzo fajne ale wafelki za bardzo sie blyszcza o ile w ogole poiwnny miec refleksy i jakies plamy po prawej stronie tychze wafelkow, fajne szklo i herbata, miejscami refleksy wydaja mi sie za mocne. wykonanie 9/10. pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 A ja akurat pije kawusie i szamam fafelki :P Fajnie by sie oglądało, gdyby nie ten gloom/mood/HDR czy jakiś tam blur na drugiej warstwie - troche psuje efekt (chyba coś takiego nałożyłeś, a jak nie, to nie bij). Ten róż jest troche rażący. Włączałeś GI? Chyba nie, bo cień zasłania 100% blatu. Po refleksie na łyżce widze, że to herbaciorka na świeżym powietrzu, więc cienie powinny wpadać w ciemny granat. Ale ogólnie robi dobre wrażenie. Rożyczki modelowałeś, czy diff + opacity? Pokaż siatke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 calkiem fajne, bardzo cukierkowie i przejaskrawione, ale to było zapewne zamierzone. nie podoba mi sie kompletnie photoshopy DOF, juz lepiej byłoby dłuzej poczekac na rendering, a miec taki z prawdziwego zdarzenia ;) bump na wafelkach jakos dziwnie wyglada. niby szczegol, ale jakos od razu zwrocilem na to uwage. oswietlenie słabe. to są 2 omni z shadowmapami??? scenka jest na dworze, wiec mogloby byc jakies ladne GI i moze nawet ciekawe kaustyki od kubka z herbatą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 herbaty nie pijam ale tej bym chętnie spróbował, a co do wafli to wole kakaowe, a co do scenki to tak, materiał szklanki i herbaty ciekawie wyszedł, łyżeczka trochę za bardzo odbija otoczenie talerzyki mogą być płatki fajnie się komponują a materiał wafli to pomyłka a i caustyka mogła by być troszkę ostrzejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 No zwróciłem uwagę na tę pracę, chociaż tego typu raczej mnie nie robią:) Pić mi się zachciało aż i lecę sobie zrobić teraz:D Kolorystyka, kompozycja, DOF super jak dla mnie:) Coś w ciasteczkach mi nie leży, ale nie potrafię określić co to jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 bardzo ładne, wafelek blaszany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 jak zobaczylem herbatke to od razu nabralem ochoty i ide sobie zrobic:) ladnie wyszlo. milo popatrzec na cos innego niz samochody i budynki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2006 Ania: Dzięki. Ja osobiście najpierw wypijam herbatę, a później... zjadam cytrynę hehe. Oczywiście nie przy ludziach : ] MaGuu: Thx. Jednak chyba tą animację odłożę na później, bo ten obrazek w oglądanej rozdzielczości renderował się 122h. Około 98% czasu renderowało się szkło. Trochę z nim poeksperymentowałem i taki był tego efekt. t0m3k: Dzięki. Faktycznie, wafelki się trochę błyszczą, ale przez przypadek. Plamy to post-produkcja, ale z niej się nie wycofam ; ] voyager: true true, jest taka lekka poświata. Ale wszystko jest utrzymane w klimatach glamour, więc ten róż i glow jakoś tam współpracują : ] GI jest, lecz zginęło w drodze post-produkcji. Płatki są modelowane, zapodam siatę później. Thx. mkk3a: Thx. Próbowałem z tym Maxowym DoF’em, ale w Brazilu pewne funkcje nie współpracują razem. Ale może to i dobrze, bo prawdopodobnie jeszcze miałbym przyjemność słuchać wentylator przez sen hehe. Bump nie wygląda bumpowo, bo to displacement. mrkrzysiek: akurat miałem tylko waniliowe, to takie zeskanowałem : ] Thx. XaoC: hehe spoko, thx. pikSar: Thx : ] zio_mal: Thx : ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 brzydki dof. ja przy cytrynie odpadlem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 Wymień tą teksture na cytrynie, popraw dof i będzie bardzo fajnie. Gdybyś nie miał Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evarcha Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 wafelki do poprawki, dodałbym trochę okruszków pod te wafelki lepiej jest cytrynę rozdziabdziać z cukrem zanim się wleje herbatę, bo wtedy puszcza więcej smaku. myślałem, że tylko ja tak robie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drem Napisano 15 Wrzesień 2006 Share Napisano 15 Wrzesień 2006 tekstura wafelka mi sie nie podoba pozatym rogi szklanki sa koslawe. ale tak to ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 15 Wrzesień 2006 Share Napisano 15 Wrzesień 2006 wszysto fajnie :) tylko to zimna herbata jest, a takiej sie nie pija.. nie ma pary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 15 Wrzesień 2006 Share Napisano 15 Wrzesień 2006 herbatka ładna, ale wafelki wglądają jakby za długo lezały XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feanaro Napisano 16 Wrzesień 2006 Share Napisano 16 Wrzesień 2006 Mniam- herbatkę aż chce się pić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 16 Wrzesień 2006 Share Napisano 16 Wrzesień 2006 Okropny ten DOF :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 16 Wrzesień 2006 Share Napisano 16 Wrzesień 2006 herbatka na tak, wafelki na nie! DOF!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 16 Wrzesień 2006 Share Napisano 16 Wrzesień 2006 Witam. Herbatka jest ok, natomiast calosc gryzie sie kolorystycznie. Rozmycia wyszly maloatrakcyjnie. Wafle jakies wymiętolone. Cos zlego dziele sie z prawej strony blatu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byku92 Napisano 22 Wrzesień 2006 Share Napisano 22 Wrzesień 2006 ogólnie bardzo mi się podoba ale te wafelki wyglądają jak zrobione ze złota ;] nie zjadłbym tego. za to herbaty bym sie napił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisim Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Wszystko SUPER =D, tylko wafelki jakieś boxowate... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi