lezion Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 Druga z koleji scena troche po amantorskua ale powiem wam ze mam 13 lat
KacperSpala Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 czesc ! :) wczesnie zaczynasz , a to oznacza, ze na pewno cos z Ciebie będzie jesli tylko się nie zniechęcisz. idąc dalej, wiek nie ma tak wielkiego znaczenia, znaczenie ma ile w tym siedzisz :> (jak będziesz miał 18 to powiesz, że od 5ciu lat , ja mam 19 i robie 2,5 roq xDDD) co do samej sceny : kompozycja i kadr spoko, natomiast cała reszta do wymiany/poprawy. tekstury, modele, dosłownie wszystko. poszukaj sobie w google'u referek głośników, pościągaj jakieś teksturki i zacznij powoli przerabiac tutosy :) Pozdrawiam i cwicz dalej, świetlana przyszlosc przed Tobą : ))
patry Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 Ja też mam 13 lat :) Nawet, nawet scenka, ale modeling niestety słabiutki.
Secator Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 Oblęzenie forum przez 13 latków :P Myśle ze gdyby te głosniki wyglądały jak głosniki i tłem niebyła jakaś stodoła to by było nawet spoko.
NV Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 Jam mam 14lat i podziwiam efekty jakie uzyskałeś /sam na razie nie zagłębiałem się w render ,oświetlenia , teksturowanie itd. bo się uczę samego modelingu więc mogę się wypowiedzieć tylko na temat niego bo efekty to na razie dla mnie czarna magia. Więc model są dość przeciętne założę się , ze gdybyś nad nimi posiedział choć 2h dłużej to by było widać lepszy efekt bo te głośniki: to gołym okiem można dostrzec jak użyłeś np .opcji exturde czy też po prostu zaznaczyłeś polygony i przesunąłeś . Ale sądząc po modelach to raczej chciałeś osiągnąć ciekawe efekty a nie super modele więc moja ocena to 7/10 za efekty nie biorąc pod uwagę modelów. trzymaj tak dalej nie zniechęcaj się, im wcześniej się zaczyna tym lepiej ja już u siebie widzę postępy choć małe ale w bardzo krótkim czasie.
acainoks Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 witam :) kula troszczeczke inaczej wygląda http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/11/1149/114948/11494843/114948434 i inaczej wyglądają głośniki, bo te wyglądają na boksy po demolce :P ale nie poddawaj sie pozdro
c4rl0s Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 polecam przerobienia pary tutków ale tak ze zrozumieniem tego co sie robi i poczytanie lub pobawienie sie opcjami maxa a najlepiej wszystko naraz ps tak apropo niewiem ja wrzuciłem swój pierwszy model jak juz wiedziałem 50 tego co wiem teraz czyli posiedziałem pare długich nocek dni a dopiero wtedy pokazałem pracke nie poto rzeby sie pochwlic ale poto rzeby dobrzy ludzie powiedzieli mi co jeszce powinienem zrobic a tutaj ostatnio pojawiaja sie pierwsze paracki osób po 2 dniach w maxie no i co mozna powiedziec wszystko do wymiany ale chyba nie oto w tym chodzi zeby ktos powiedział wszystko do wymiany tylko rzcaj popraw to a bedzie dobrze czy cos w tym stylu pps moze by dał rade utworzyc jakies forum dla bardzo poczatkujacych :) pozdro
JunioR Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 czesc, ja mam 97lat i musze powiedziec, ze yyy co ja miałem napisac, achhh ta skleroza głupia.... :] Dobra koniec zartów, scena słaba, bardzo słaba, ale jak na początki to jest jasne ze nic zachwycającego sie nie da zrobić, poprostu duzo wytrwałości, czytania tutków no i bedzie coraz lepiej. Co do wad w scenie jest ich duzo: kula, te niby głosniki gumowe, a tak ogólnie to nie wiem czy duzo osób zmiescilo by sie do tej "dyskoteki" a jak jzu to krasnoludki bo kula jest za nisko. Tyle ode mnie, mam nadzieje, ze nie uraziłem a jakos zmotywowałem :] pozdrawiam!
piksar Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 a ja ma 30 i sie nie chwale duzo roboty przed tobą, skup sie na modelowaniu, a oswietlenie i efekty pozniej i pamietaj to nie wyscigi, czasami trzeba pare dni pokombinowac zeby wyszlo cos co mozna pokazać ----edit mówcie mi TATO
Bruneq Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 ja mam na imie agatka i tez mam 14 lat! @ Lezion: poczytaj To http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=4384 pikSar tato...chce rowerek!
hkropinski Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 ej... ja mam 15 lat i powiem ci z4e dla mnei to jest do niczego, ale ucz sie duzo i bedzie dobrze;) pozdr
NV Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 Hkropinski>> skoro masz 15lat to ile siedzisz w 3dmaxie ???? bo ja mam 14 jak spojrzę na swoje modele a na twoje to mam wrażenie że masz z lat 20 i pracujesz w tym programie 5
KacperSpala Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD, przynajmniej na spostrzegawczości Ci nie zbywa :D - moja rada - zabieraj sie za tutoriale misq :>
hkropinski Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 Nvidia -> w maxie siedze od zarejestrowania sie na forum czyli nieco ponad rok i kilka miesiecy;)
weinert Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 nierozumiem jak ktos ma 13, 14 lat to mam go głaskać po główce za nic nie warte prace? albo pokazujesz swoje pracki i godzisz sie na konstruktywną krytyke albo idz do piaskownicy bo chyba foremek zapomniales?
Master Kiełbaster Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 Bardzo ładnie, a jak na twój wiek to jejku wygwizdane w kosmos! PS. Najbardziej podoba mi się łóżko wodne.
piksar Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 Master - strasznie podoba mi się podejście które od niedawna reprezentujesz, rozbrajasz mnie - tak 3 maj
NV Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 Gdyby co w moim wątku nie zależy mi żeby ktoś mnie głaskał >to tak na marginesie żeby ktoś nie myślał że napisałem to tylko po to żebyście dawali same pochwały itd. na tym akurat mi nie zależy bo sam wiem ze mój model to kicha........ A wypowiedź tutaj odnosiła się tylko efektów, bo jak na pocz. przyznacie, że nie najgorsze (na bardzo początkującego żeby nie było) ;)a co do modeli no to wole przemilczeć……………
weinert Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 modele nie są złe może kiedyś będą takie głosniki ;) i samochody z kwadratowymi dachami ..
NV Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 Co wy macie do kanciastego dachu a jakby ktoś malucha wymodelował to byście tego kolesia zjechali że wszystko ma kanciaste i trzeba poprawić ...........:P
Bruneq Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 widziales kiedys kwadratowego malucha??:P Master....lozko wodne nie jeswt takie "pulchne" to jest stool mixerski z 2ma skreczing maszines!! tu sie robi skrecze!! podloga podobna do "saturday night fever" moze jakas scena z teledyski disco polo!:) praca na poziomie "wstawilem boxa...patrzcei jestem poczatkujacy ale umiem wstawic boxa!!" zeby cos soba repprezentowac trzeba sie troche nauczyc...a 1sze prace nigdyneui sa zadwoalajace wiec nie trzeba ich pokazywac! life is cruel
NV Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 nie powiedziałem ze maluch jest kwadratowy tylko kanciasty / porównaj sobie malucha z np. nowym golfem. Nie wiem ale dla mnie fiat jest kanciast nie wiem jak dla ciebie.......... poza tym moja wypowiedź miała charakter nie z pretensjami a z ironia że każdemu dach sie nie podoba a mi nie wiadomo czemu tak co nie znaczy że został dobrze wykonany!!
merv_ Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 ja bede mial 14 we wrzesniu...w rocznice wtc tragedy... scena mi sie nie podoba... a twój wiek nie ma nic do rzeczy... liczy sie to od jakiego czasu siedzisz w maxie
piotrek Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 A ja coraz bardziej jestem za tym, aby jakiś Mod musiał zatwierdzić scenkę, zanim pojawi się w Galerii :|
c4rl0s Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 ja mam 23 maxa skrobie od miesiaca i dajcie w koncu chłopakowi spoku moze rosnie nam nastepny baginski podejdzcie do tego wten sposób gościa napdniecie i zamknie sie w sobie i albo da sobie spokuj zmaxem albo w tym lepszym wypadku bedzie się bał wrzucic jaka kolwiek pracke i nie uzyska moze cennych rad które bedą miały wpływ na jego rozwój w tym kierunku mi sie wydaje ze wystarczy tu napisac ogólnie bardzo słabe modele tekstury oświetlenie i tak dalej i przerób kilka tutków a nuie kurde stary co ty wrzucasz schowaj sie z tym daj sobie spokuj według mnie krytyka jest dobra ale musi byc konstruktywna czyli to jest zle zrób tak i tak a bedzie lepiej:) pozdro
SoAd Napisano 16 Lipiec 2006 Napisano 16 Lipiec 2006 Ja mialem 13 jak zaczynalem z3d i zaczynalem od blendera grrrrrrrr Zniechęciłem się na 2 lata ale potem max mi wpadl w lapy
tweety Napisano 16 Lipiec 2006 Napisano 16 Lipiec 2006 http://www.max3d.pl/tutoriale.php?software=0&tutoriale=3ds_max miłej lektury
Rekomendowane odpowiedzi