domel31 Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 Prosze o komentarze. Oczywiscie nie prosze o ocene architektury bo to nie moja działka raczej na temat renderu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 To na dole to woda? Jeśli chodzi o rendering to nawet całkeim przyjemny. Fajne oświetlenie, aczkolwiek kolor nieba chyba niezbyt pasuje do sceny. Ogólnie bardzo ładnie. Co za renderer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 niebo zbyt ciemne i rozpaćkane, bump wody brzydki. reszta nawet łał :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 mi render się podoba, tylko ten materiał ściany niby jest matowy a dalej są na nim odbicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mt Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 zmienisz niebo i wode to powiem ze jest pikne:) pozdr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2006 no tak ten render jest prawie bez obrobki w ps-ie 99% to czysty render. jesli chodzi o niebo to to jest hdri :] jesli chodzi o wode to 10 powie ze nie taka natepnych 10 ze jest okey. jesli chodzi o sciany to na orginalnej fotce tez tak odbijaja :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 niebo rozmyte .. raczej na nie a woda .. ja jestem z tej dziesiątki co "że jest okey" :P Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 jesli chodzi o niebo to to jest hdri :] co nie znaczy że jest dobre :) możesz użyć mapy hdri do odbić, wyrenderować alphę i niebo dorobic w ps, gwarantuję że wyjdzie lepiej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2006 nie powiedzialem ze jest dobre :] wiem wiem nie musisz mnie Vorek uczyc ale narazie nie mialem czasu na to :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 pokaż referkę ;]. według mnie ciemno tutaj jest, ale to moje subiektywne odczucie. renderek nice. pochwal się w czym renderowane :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 a mi dla odmiany woda się podoba, poprosze o dokładny przepis bo potrzebuje do bitwy co do reszty podoba mi się cała scena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 po pierwsze i najwazniejsze: wywal ten badziewny podpis, jest straszny. Co do nieba zgadzam sie w 100% z Vorkiem, a jak tego nie skonczyles to daj do wipa, to jest galeria, wiec zakladam, ze jest skonczone. Poza tym z minusow: ciut za duzy jak dla mnie reflect na betonie, ale to raczej kwestia gustu. No i AA Ci wysiadl w kilku miejscach (laczenia betonu), zaloze sie, ze uzyles adaptive subdivision, a mogles dac adaptive qmc i by Ci linie nie zniknely w polowie. Mogles to troche bardziej chyba jednak podpicowac w photoshopie tez. Tyle czepialstwa. Tak, to bardzo mily, bardzo ladnie oswietlony i wyrenderowany obrazek, gdyby nie kilka rzeczy, o ktorych juz pisalem bylby na prawde bardzo ekstra, a tak jest tylko fajny. Ale jest i o to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 jak dla mnie to bardzo ladne tylko woda sprawia wrazenie zbyt glebokiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 nawet fajnie wyszło, ale na wodzie ten noise jest taki sztuczny i wogole wywalił bym wode i posadził trawke displejsem, do betonu by pasowała :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 to armani? w oryginale ma bardzo jasny matowy beton. ładne ale można jeszcze lepsze efekty wiciągnąć z tego obiektu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 bardzo ładnie ale troche mdłe ;] kilka sek. post produkcji i masz zdjęcie. jesli nie chcesz to wywale :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 29 Lipiec 2006 Share Napisano 29 Lipiec 2006 woda jest conajmniej dziwna, troszke zbyt regularne fale jak dla mnie, wygląda dość nienaturalnie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 29 Lipiec 2006 Share Napisano 29 Lipiec 2006 Bardzo przyjemna scenka!Co do nieba to chłopaki mają racje, nie pasuje nie lepiej wsadzić gradient, twoje nie, bo jest za bardzo rozmazane woda jest super, możesz dać przepis na nią?!Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 29 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2006 okey w poniedzialek wam sprobuje pokazac zmiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yooshi Napisano 29 Lipiec 2006 Share Napisano 29 Lipiec 2006 Nie wzorowales sie czasem na takiej jednej scenie ze strony http://www.raph.com ??? Twoja praca jest bardzo podobna :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misoni Napisano 29 Lipiec 2006 Share Napisano 29 Lipiec 2006 jak dla mnie woda ok hehee... reszta tez trzyma poziom.:).. tylko ta sciana oswietlnona za ciemna jakas...pewnie przez duze odbicia.. co do nieba sie zgadzam z reszta.. pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 30 Lipiec 2006 Share Napisano 30 Lipiec 2006 nie wiem czemu ale przypomniał mi sie HL2 jak zobaczyłem twoją scene:) Bardzo mi sie podoba:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2006 Mały upgrade: małe zmiany: - bump na betonie -troszke zmniejszone odbicie na betonie - zmienione swiatlo - woda - textura kamieni - gradient jako tlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Teraz znacznie lepiej. Niebo jeszcze odrobinkę rozjaśniłbym. Trochę dziwnie wyglądają te zniekształcone odbicia w wodzie, ale to już czepialstwo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2006 piotrek: troche sie z tym meczylem ale trudno dopracowac wode do poziomu taki jaki naprawde chcialbym uzyskac. moze jeszcze kiedys siade nad ta scenka. poprawialem ja na szybkosci. Ps. dodaje jeszcze ujecie nocne ktore mi sie srednio podoba. chyba za duzo chcialem i skiepscilem. Ale moze kiedys znajde jeszcze na to czas. I rowniez poprawie. ujecie nocne :/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 skoro lampy sa pod woda to przydałaby sie kaustyka ładna, teraz to troche nienaturalnie wygląda. Ogólnie fajne to to, jesli chcesz jeszcze eksperymetowac to pobaw się niebieskimi neonami pod wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 ta woda wcale nie musi być tak pofalowana, znacznie ładniej wyglądała by czysta tafla wody z bardzo lekkim bumpem tylko dla pomarszczenia tego co jest pod taflą ;] na forum chaosów ktos kiedys dał świetny przepis na taką wode, jeśli znajdziesz to warto sie tym zainteresować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 Wersja dzienna teraz znacznie lepiej wyglada, wlasciwie wszystkie zmiany wszyly na dobre. Ciut wiekszy kontrast i przepalenie nieba chyba jeszcze lepiej zrobily, ale i tak wyglada to bardzo ok. Nocna wersja jest jednak gorsza, faktycznie przydalaby sie kaustyka, jakies ladne IESy oswietlajace sciany i wyrazniejsze swiatla pod woda + wolumetryka pod woda (patrz obrazek, ktory zamiescil kome). Niebo za filoletowe i boczne szyby moglyby troche bardziej odbijac. Ale w sumie i tak jest niezle, choc dzienna wersja znacznie lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2006 nO TYLKO PYTANIE JAK ZROBIC TAKIE LADNE SWIATELKO BO MECZE SIE I MECZE !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 w photoshopie? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timon221 Napisano 6 Sierpień 2006 Share Napisano 6 Sierpień 2006 hmm... ladnie to wyglada ale gdzies juz to widzialem. koncept az zludnie podobny http://alfredolender.w.interia.pl/542.JPG to nie moje ale wiedzialem ze juz cos takiego widzialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi