patry Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Witam, chcę zrobić realistyczną? głowę 3d, ale po 3h pracy! Wyszło takie coś :) Raczej potwór :) Niewiem, niegdy nie mogę zrobić dobrej głowy w 3d :( A to już chyba 6 z tego co pamiętam. PS dlaczego videotutek o modelowaniu głowy w wingsie nie działa?? Jak się modeluje dobre głowy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietrek Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 http://forums.ego-farms.com/index.php?topic=83.0 Tu jest bardzo fajny tutek jak zrobic głowę, niestety nie w wingsie tylko w maxie. Semper Fi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 wyglada jak kaczynski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 muszisz zobaczyc jak wyglądają siatki głow i edge loopy, bardzo pomocna sprawa bo wiesz jak rozłozyc face`y, narazie glowa nie przypomina ludzkiej a tym bardziej realistycznej. Pokaz siatke moze da sie jeszcze cos z niego zrobic ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 uncle--> ale ktory?? :D pokaz siatke tak z ciekawosci:) a ja polecam serie video tutow klicka!! ktore niedawno nakrecil tzw byla tam taka czasc jak modelowac glowe :) ale tez dobry tutek na 3dtotal jest (chyba najslynniejszy) i najwazniejsza sprawa to ogladanie siatek ja ich chyba z 10000 obejzalem :) a napewno obejze jeszcze raz tyle :) musisz cwiczyc jak mowisz ze to twoja szosta glowa to znaczy ze sie nie przykladasz nie sluchasz sie "tutkow" nie ogladasz siatek tak jak maja wygladac jednym slowem chcesz odrazu miec super realistyczna glowe a tak nie bedzie :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 nielot007 święte słowa zgadzam się w 100% Patry a na twoim miejscu na razie skupił bym się na opanowaniu samego modelowania, bo skaczesz strasznie, najpierw auto robiłeś, potem za wizke się wziąłeś, teraz głowa a postępów ja jakoś nie dostrzegam, więc ćwicz na jakiś prostszych rzeczach i opanuj dobrze technikę modelowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 31 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2006 Siatka Mam pytanko, czy siatka głowy ma zawsze wyglądać prawie tak samo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 To zależy od ciebie. Ta siatka nie jest dobra, ale można z niej wiecej wycisnąc. Jakąś tam namiastkę edgeloopów ma... przeglądaj siatki i zobacz, czym różnią się od twojej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Tak na przyszłość pamietaj ze im blizej siebie sa edge ty wiekszy kant powstanie po dodaniu msmootha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 31 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2006 Dobra, zacznęod początku. PS jak modeluje się nos?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Siatka nosa akurat nie jest zła u ciebie. Wystarczy jedynie poprzesuwać wierzchołki, aby uzyskać dobry kształt. Najlepiej załatw sobie referkę, bo tą główkę, to chyba z głowy modelowałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 WitaM!! taki mini tutek specjalnie dla ciebie :D przynajmniej przypomnialem sobe jak sie nos modeluje bo dawno tego nie robilem :) oczywiscie to jest tylko taki podstawoay model mozna sie tym bawic dluuugi czas :) choc moze jakies masty mnie zjada ze tak sie nosa nie robi i siatka do dupy ;( sam sie ucze wiec wiem jak sie przydaja tutki :) sorki ze tak dlugo ale myszke mam do dupy :( czas--> 14min 38sec size--> 7534Kb link--> http://rapidshare.de/files/27668564/mini_tut_nose.wmv.html pozdro 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 nieźle nielot :) z ciekawości sam ściagne i zobacze, może sie czegoś naucze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 patry znowu zaczynasz bez przemyślenia konceptu i przygotowania sie do modelu (printy, zdjecia, lustro) a GG rozgrzane do czerwoności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2006 No dzięki nielot, nie mogę ściągnąć ale może potem się uda :) I mam takie 2 pytanka 1) Moglibyście przesłać linki do przynajmniej 2 dobrych, realistycznych głów z siatkami?? 2) Zastanawiam się nad paint deformingiem, czy jest lepszy od tradycyjnego przesuwania verteksów i najważniejsze - czy jest łatwiejszy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=108412 http://www.forum3d.kom-net.pl/f3dbb/index.php?md=topic&o=&tid=16686&pg=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2006 Zaczołem od nowa, oto efekty (tylko 1h pracy) Powiedzcie co jest źle to na pewno poprawię :) PS gdzie znaleźć zdjęcia głów?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 WitaM!! chlopie luknij na to http://www.bunk.cistron.nl/plaatjes/poly_regions.jpg chyba teraz widzisz co masz zle :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 ninja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2006 Znowu od nowa, bo poprzednia była do niczego :) Ale teraz już będę dopieszczał tylko tą, którąteraz wam pokazuje :) Czy siatka nosa jest dobra?? Bo już chyba 40min nad nią siedzę i nic z tego nie wynika :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 musisz zrobic klimat jak w DOOMie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 Nos niczym u pewnego swiatowej slawy skoczka narciarskiego... ;P (Bez urazy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 fajowe, takie mroczne, siatka nosa jest dobra tylko pod nosem jest cos nie tak, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 a to wgłębienie na czole celowe czy kijem beseballowym został rąbnięty?? Pozatym nos strasznie dziwny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 Znowu od nowa, bo poprzednia była do niczego :) ta i prawdopodobnie następna też będzie do niczego... siatka nosa nie jest dobra, nie widzisz że to nie wygląda jak nos??? czemu olałeś link od nielota o siatce? videotutek o nosie zresztą też... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2006 Maste Kiełbaster, bo nie mogę tego ściągnąć (a dlaczego to ja nie wiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 sluchaj mastera wkoncu master z niego :D siatka nosa nie jest dobra i pamietaj aby nie robic duzej ilosc edgesow obok siebie bo bedzie brzydki kant jaki u cebie w kazdej glowie jest :) daje jeszcze raz ten link luknij naprawde warto ;) http://www.bunk.cistron.nl/plaatjes/poly_regions.jpg i polecam zapprzyjaznienie sie z watkiem(ami) na cgtalku o topology sa w w modelingu :) i nie tylko tam poogladasz mase siatek zobaczysz jak to powinno wygladac :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 nie jest dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 patry jako ze sobie szukam roznych siatek znalazlem to http://img248.imageshack.us/my.php?image=nosestarter7pa.jpg siatka nosa :) poleacm tez te watki: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=108412&page=42&pp=50 http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=38469 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 patry - zrób sobie tutka o boxmodelingu głowy, jest w dzieale tutoriale do maxa na max3d.pl. Tłumaczył go chyba illy i ma z 8 stron. Looknij na ten tutek i zobacz jak mniej więcej siatka powinna wyglądaąć i jak się ją tworzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 ninja ? chyba żółwie ninja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2006 UPDATE Teraz nos jest chyba dobry?? :) A oczy dobre?? (chodzi mi o siatke, bo wiem, że do realizmu jeszcze dużo brakuje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 6 Sierpień 2006 Share Napisano 6 Sierpień 2006 pare tematów wyżej, czy niżej masz topologię siatki, pozatym już Ci ktoś wrzucał ładną topologię, więc chyba nie problem na nią spojrzeć i zobaczyć, że oczy nie potrzebują 5 chamferów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 6 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2006 UPDATE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 6 Sierpień 2006 Share Napisano 6 Sierpień 2006 Pokaż siateczkę i nad oczodołami popracuj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 6 Sierpień 2006 Share Napisano 6 Sierpień 2006 Dolna część nosa wygląda jak nos :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 7 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2006 Master Kiełbaster to dobrze czy źle?? :) Piotrek popracowałem trochę nad oczodołami i oto efekty I siatka Jeśli jest coś jeszcze źle to powiedzcie, zaznaczcie i od razu napiszcie co mniej więcej trzeba zrobić, żeby było lepiej, bo już szykuję sie na usta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2006 Hmmm.. brak komentów oznacza, że głowa jest b. dobra i nic nie trzeba poprawiać?? Ok, update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 racja piekna glowa patry idz do pixar'a ;) zosatniesz ich najlepszym modellerem 3d ;) robiles choc jeden tutorial??o modelowaniu glowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2006 Tak, przerobiłem tutorial o boxmodellingu głowy. Wiem przecierz, że głowa nei jest super i mógłbyś wskazać gdzie i co poprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 Usta mają złą siatkę, policzków i łuków brwiowych nie ma wogóle, między oczami zła siatka, żuchwa też zła. Dół nosa OK :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 powiedz szczeze nie widzisz gdzie masz zle (chodzi o siatke ) dostales swietne materialy (strony) z siatkami wystarczyloby tam zajzec i juz bys widzial gdzie masz zle po pierwsze unikaj trojaktow i pieciokatow tzw moga sie gdzies tam znalesc ale tak aby nie robily bugow nie zostawiaj wolnych vertexow a uciebie jest ich masa przy ustach i staraj sie zageszczac siatke rownomiernie :) ok ja bym to widzial mniejwiecej tak pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2006 Ok siatke spróbuje poprawić tak jak mi pokazałeś. Ale jeśli chodzi o model (a nie o siatke) to co i gdzie jest źle?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 Moznaby tam ciachnąć jeszcze jedną linię, aby pozbyć się tych dwóch olbrzymich pięciokątów ;p patry - podstawa to dobra siateczka - później można dowoli przesuwaś vertexy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 Apdejt Jeśli nie będziecie mieć niec przeciwko temu, to zacznę robić ucho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 niee nie ma co nie kumasz chyba proporcji twarzy wes wylookaj rozne siatki z cgtalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Karmelowy człowiek z porażeniem mózgowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 z wodogłowiem raczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 niee nie ma co nie kumasz chyba proporcji twarzy Mógłbyś powiedzieć gdzie proporcje są złe?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 musisz popracować jescze troche ale to co widziałeś wcześniej to była moja 2 głowa no ale narazie jest spoko powodzenia w dalszej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi