maronski Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Witam. Prezentuję najnowszą graficzkę. Pomysl powstal przy piwku na urlopie podczas zachodu slońca. Zapraszam.
Vorek Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Kształt budynku aż się prosi żeby go przesunąć w lewą stronę, tak centralnie to nie bardzo. Detal jak zawsze solidny i kolorystyka super. Może jeszcze te chmurki podłubiesz trochę ? :) Pozdrawiam
RA Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Hmm, ja bym wręcz przeciwnie, uciąłbym obrazek po prawej. Graficzka super, nie mam zastrzeżeń. :) pozdrawiam
JmTm00 Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 mniamnusne kolorki :] o to wlasnie chodzi 8D Pozdrawiam
Remedy Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Cudowne. Fantastyczny klimat i niepowtarzalny styl. Co do kompozycji to jest ona zawsze sprawą autora bo to on wie najlepiej co chce pokazać oraz w jaki sposób. Dla mnie cudo.
Gość obo Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Wow... kolejna super pracka. Klimat, szczegół, kolorki... poprostu wszystko siuper. Ile zajeło Ci stworzenie tego dzieła?? Pozdrawiam
LISEK Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Przy jednym piwku, uhuhu to szybki jestes, ciekawe co powstalo przy nastepnych :D Szkoda ze wszedzie dajesz ta pajenczyne, bez niej wygladaloby o niebo lepiej ... troche wturna jest we wszystkich pracach
maronski Napisano 31 Lipiec 2006 Autor Napisano 31 Lipiec 2006 Witajcie. Dzięki wielkie za pozytywne komenty. 17 wróciem z urlopu dziś jest 31 - to mamy 2 tygodnie z czego przysiadaem co drugi dzień po 2h. Chyba 14 godzin i 62 nadpisania. A przy piwku powstal sam pomysl. Narka.
Master Kiełbaster Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 kompozycja jak by była lepsza to by było ładniej :P. trochę perspektywa miejscami nawala, ale detal i klimat jest świetny. + za gotycko-celtyckość :)
misiekhc Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 oooo tak! super, moj klimat! zastanowilbym sie czy nie zmienic tla, troche sie gryzie z dapieznym pierwyszm planem, cos mniej zamglonego z ostrym horyzontem moze?... pozdr... ... ekstra kurde:)!
TeNZuO Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Uwielbiam takie klimaty, dlatego nie moge dac ci minusa ;p Swietne, naprawde swietne.
OmeN2501 Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Zazwyczaj takie rysunki troche nie w moja strone sa ale ten naprawde dobrze ci wyszedl, az milo popatrzec. Czepilbym sie kadrowania ale... no wlasnie - czepil bym sie ;)
mrkrzysiek Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 świetna pracka bardzo lubie takie klimaty, kiedyś wymodeluje sobie takie coś, jak będe potrzebował conceptu zgłosze się do ciebie:)
aspenboy Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Zdecydowanie lepsza od "wieży". :) Na tej pracy widać twój charakterystyczny styl i nastrój. Takich więcej :D P.S.: Może w końcu jakiś making-of? ;)
Matys Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 mrkrzysiek widze ze kasiasty z Ciebie chlopak ;> a co do pracki to strasznie mi sie podoba klimat, kolorki, pomysl wszystko! grats dla Autora ps. Ciesze sie ze nie dales ramki ;)
artursadlos Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 bez ramiki:D kompozycja buu. za bardzo rozmyte ogolnie 5stars
Gość User190 Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Nieźle - ciekawy pomysł, chociaż na usta mi się ciśnie "ja to już gdzieś widziałem". Ale wykonanie pierwsza klasa - trzyma klimat :)
biglebowsky Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Się przyłączam, bardzo fajnie ci to wyszło. Nad woda mógłbys jeszcze popracować, pozrzynaj może od Ajwazowskiego. Kadr, jak już powiedziano, nie potrzebnie taki centralny i jeszcze podkreślileś to łódeczką, a tu aż się prosi o wykorzystanie skosu który tworzy perspektywa i klasyczny złoty podział. ...ale jak wciśniesz to w tą swoją ramkę to chyba pojade do Wałbrzycha i rzuce w ciebie kanapką z serem:)
Jonasz_Real Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 Dobrze ze zreformowałesz od tej ramki...Bo miałem juz dosc twoich ramek, naprawdę przeskadzały...robisz postępy...widzę ze łączysz z Starowieyskim z Beksińskim :D Popracowałbym nad falami, więcej szczegółow, i chmurkami też, są za bardzo zblurowane. Ale łodeczka jest za to gites... Pozdro
Cruzh3r Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 super pracka, ale nie potrzebnie połączenie ziemi z budynkami robisz po beksińskiemu...Mogły by być jakieś skałki... Trudno niebyć do nie porównywanym jeżeli pracki sie robi w takim klimacie:) Ramki.. hehehe
miriam Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 Cóż pieknie jak zwykle "" :), ale mnie niekumka zastanawia jedna sprawa - czy to jest praca na wektorkach czy też cosik w rodzaju matte. Jak to Panie szanowny robisz. Pozdrawiam. :
misiekhc Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 a tam narzekasz ze po beksinskiemu, ktos musi kontynuowac zamysl mistrza, eee?:) ...pisalem juz, ze gratuluej wywalenia okrpnych ramek ;) ?
maronski Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Napisano 1 Sierpień 2006 Raz jeszcze dzięki wielkie. Z ramkami już na pewno ende. Jeśli chodzi o technikę to jest tak: cała geometria powstaje na obiektach które tworzę lub czasem "pożyczę" z jakiejś foty. Przesuwam je, kopiuję, rozciągam, rozmywam, powoduję , że są mniej lub bardziej przezroczyste. Dużo balansu kolorem, jaskrawością i takimi innymi. Podmalówki macham Tabletem - zwykłym Quadpenem. Photo PAint jest beznadziejny jeśli chodzi o sam painting ale jeśli chodzi o ustawienia obiektów - bardzo mi odpowiada. Nie wiem do czego to zaliczyć McMiriam. Może podpowiecie? MisiekHC - Racja, Ciężko jest od mistrza uciec, szczególnie wtedy kiedy nie ma się do tego zamiaru. Pozdrawiam serdecznie artystów grafików.
miriam Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 hmm, proste a jakże skuteczne - a co do klasyfikacji to dla mnie przynajmniej novum, nowy sposób może na stworzenie czegoś fajnego. Choć jednak z drugiej strony to cosik pomiędzy fotomontażem a matte. A od dziś proponuję nazwę "MARONSKI". Powodzenia i dalszych piknych pracek.
maronski Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Napisano 1 Sierpień 2006 właściwie to jestem oldie i nie kumam mate. Proszę o wyjaśnienie, jeśli można.
biglebowsky Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 Zapewne MCMiriam ma na myśli mattepaint. Aczkolwiek w tym haczyk że to nie jest technika* wykonywania pracy, a więc nie może być czegoś pomiędzy montażem a mattepaintingiem, skoro mattepaint może być w 100% montażem:) *Co ostatnio jest popularnym i błędnym twierdzeniem.
Jonasz_Real Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 Big...zdaje sie, że zapowiada sie dłuuuugi wątek...:P
maronski Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 Dzięki Bigleb ale nadal mglisto odbieram pojęcie Matepaintingu. Oglądnę sobie Ajwazowskiego.
biglebowsky Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 http://www.mattepainting.org/index.php?categoryid=13&p16_sectionid=2 Powinno rozjaśnić.
maronski Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 Ok. Sprawdziłem. Fajna stronka. Zauważyłem same łączenie gotowych elementów. Chyba nie robię matte, więcej mam dziubania tabletem a elementy w większości tworzę. Nawet jeśli matte, to źle? Sam nie wiem.
biglebowsky Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 ehh, też patrzysz jak na technike wykonania, to poprostu plany przygotowywane do filmów zamiast dekoracji na planie (nie mówię malowane bo z tym to różnie obecnie) Tam jest więcej dłubania tabletem niż ci się wydaje:)(przynajmniej u tych najlepszych), łączenie "gotowych elementów" wynika z tego że chodzi o jak najbardziej wiarygodny efekt, w końcu to prace do filmów, miksowane ze zdjęciami z planów filmowych. Oblukaj tych: http://www.dusso.com/ http://www.dylancolestudio.com/ http://www.invaderdigital.com/ http://www.hatchfx.com/
Wojtala Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 Kawał konkretnej roboty...lubie te Twoje oniryczne wizje.
OmeN2501 Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 E tam -tu sie nie ma co czepiac. Nie wiem czemu ale u niektorych sie utarlo ze praca jest twoja tylko wtedy jak zrobiles wszystko sam od podstaw urzywajac tylko okraglego brusha, bez zadnych referek... bo inaczej to juz troche nie twoje :P No bzdura na resorach. Bierzesz cos, robisz z tego cos zupelnie nowego i to cos nowego jest twoje. Tamto wczesniejsze to tylko jeden z elementow. Taka ogolna refleksja mi sie nasunela... Maronski tu nie ma co myslec nad tym "czy to dobrze i wlasciwie robie" tylko robic dalej - bo w twoim przypadku to naprawde nie mozna miec zadnych zarzutow ;]
miriam Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 Zaprawdę powiadam, prawdę powiadasz Mości Omen, i Ilu ludzi tyle technik. :) Pozdrawiam. a co by tu na temat matte paintingu nie opowiadać to też swojego rodzaju technika wykonania sceny,ujęcia lub innych pierników (podmalówki) na temat, i tak ogólnie nie czepiam się ;) i został bym przy zdaniu żeby nie szufladkować ;P. Masz Pan, Panie Maronski własny styl i tego się trzymaj :]
biglebowsky Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 technika wykonania ujęcia - bez wątpienia, ale nie technika wykonywania pracy, którą jest digital painting i fotomontaż:P Albo inaczej: Wykonując ujęcie wykorzystano technikę mattepaintingu ale mattepaint wykonano techniką digital paintingu. anyway, wystarczy chyba oftopiku.
maronski Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 Ajwazowski po prostu wymiata. Naoglądałem się tego wszystkiego i mam nowe pomysły. Kiedy ja odpocznę?
Maceo Napisano 8 Sierpień 2006 Napisano 8 Sierpień 2006 Hmm.. zajebista ilustracja... 8.5/10 ale zaraz.. gdzieś już to widziałem... katedra, czy.. gandalf.. no sam nie wiem
sammael_at Napisano 11 Sierpień 2006 Napisano 11 Sierpień 2006 fajne kolorki i detal, ale przy tle moglbys sie troszke bardziej chyba jednak wysilic :)
CzAk1 Napisano 20 Sierpień 2006 Napisano 20 Sierpień 2006 Grejt Dżob. Bardzo mi się podoba architektura tego obiektu. Praca ma swój nie powtarzalny fantastyczny klimat. Bravo! Pozdro CzAki
Rekomendowane odpowiedzi