Napisano 31 Lipiec 200618 l Witam. Prezentuję najnowszą graficzkę. Pomysl powstal przy piwku na urlopie podczas zachodu slońca. Zapraszam.
Napisano 31 Lipiec 200618 l Kształt budynku aż się prosi żeby go przesunąć w lewą stronę, tak centralnie to nie bardzo. Detal jak zawsze solidny i kolorystyka super. Może jeszcze te chmurki podłubiesz trochę ? :) Pozdrawiam
Napisano 31 Lipiec 200618 l Hmm, ja bym wręcz przeciwnie, uciąłbym obrazek po prawej. Graficzka super, nie mam zastrzeżeń. :) pozdrawiam
Napisano 31 Lipiec 200618 l Cudowne. Fantastyczny klimat i niepowtarzalny styl. Co do kompozycji to jest ona zawsze sprawą autora bo to on wie najlepiej co chce pokazać oraz w jaki sposób. Dla mnie cudo.
Napisano 31 Lipiec 200618 l Wow... kolejna super pracka. Klimat, szczegół, kolorki... poprostu wszystko siuper. Ile zajeło Ci stworzenie tego dzieła?? Pozdrawiam
Napisano 31 Lipiec 200618 l Przy jednym piwku, uhuhu to szybki jestes, ciekawe co powstalo przy nastepnych :D Szkoda ze wszedzie dajesz ta pajenczyne, bez niej wygladaloby o niebo lepiej ... troche wturna jest we wszystkich pracach
Napisano 31 Lipiec 200618 l Autor Witajcie. Dzięki wielkie za pozytywne komenty. 17 wróciem z urlopu dziś jest 31 - to mamy 2 tygodnie z czego przysiadaem co drugi dzień po 2h. Chyba 14 godzin i 62 nadpisania. A przy piwku powstal sam pomysl. Narka.
Napisano 31 Lipiec 200618 l kompozycja jak by była lepsza to by było ładniej :P. trochę perspektywa miejscami nawala, ale detal i klimat jest świetny. + za gotycko-celtyckość :)
Napisano 31 Lipiec 200618 l oooo tak! super, moj klimat! zastanowilbym sie czy nie zmienic tla, troche sie gryzie z dapieznym pierwyszm planem, cos mniej zamglonego z ostrym horyzontem moze?... pozdr... ... ekstra kurde:)!
Napisano 31 Lipiec 200618 l Uwielbiam takie klimaty, dlatego nie moge dac ci minusa ;p Swietne, naprawde swietne.
Napisano 31 Lipiec 200618 l Zazwyczaj takie rysunki troche nie w moja strone sa ale ten naprawde dobrze ci wyszedl, az milo popatrzec. Czepilbym sie kadrowania ale... no wlasnie - czepil bym sie ;)
Napisano 31 Lipiec 200618 l świetna pracka bardzo lubie takie klimaty, kiedyś wymodeluje sobie takie coś, jak będe potrzebował conceptu zgłosze się do ciebie:)
Napisano 31 Lipiec 200618 l Zdecydowanie lepsza od "wieży". :) Na tej pracy widać twój charakterystyczny styl i nastrój. Takich więcej :D P.S.: Może w końcu jakiś making-of? ;)
Napisano 31 Lipiec 200618 l mrkrzysiek widze ze kasiasty z Ciebie chlopak ;> a co do pracki to strasznie mi sie podoba klimat, kolorki, pomysl wszystko! grats dla Autora ps. Ciesze sie ze nie dales ramki ;)
Napisano 31 Lipiec 200618 l Nieźle - ciekawy pomysł, chociaż na usta mi się ciśnie "ja to już gdzieś widziałem". Ale wykonanie pierwsza klasa - trzyma klimat :)
Napisano 31 Lipiec 200618 l Się przyłączam, bardzo fajnie ci to wyszło. Nad woda mógłbys jeszcze popracować, pozrzynaj może od Ajwazowskiego. Kadr, jak już powiedziano, nie potrzebnie taki centralny i jeszcze podkreślileś to łódeczką, a tu aż się prosi o wykorzystanie skosu który tworzy perspektywa i klasyczny złoty podział. ...ale jak wciśniesz to w tą swoją ramkę to chyba pojade do Wałbrzycha i rzuce w ciebie kanapką z serem:)
Napisano 1 Sierpień 200618 l Dobrze ze zreformowałesz od tej ramki...Bo miałem juz dosc twoich ramek, naprawdę przeskadzały...robisz postępy...widzę ze łączysz z Starowieyskim z Beksińskim :D Popracowałbym nad falami, więcej szczegółow, i chmurkami też, są za bardzo zblurowane. Ale łodeczka jest za to gites... Pozdro
Napisano 1 Sierpień 200618 l super pracka, ale nie potrzebnie połączenie ziemi z budynkami robisz po beksińskiemu...Mogły by być jakieś skałki... Trudno niebyć do nie porównywanym jeżeli pracki sie robi w takim klimacie:) Ramki.. hehehe
Napisano 1 Sierpień 200618 l Cóż pieknie jak zwykle "" :), ale mnie niekumka zastanawia jedna sprawa - czy to jest praca na wektorkach czy też cosik w rodzaju matte. Jak to Panie szanowny robisz. Pozdrawiam. :
Napisano 1 Sierpień 200618 l a tam narzekasz ze po beksinskiemu, ktos musi kontynuowac zamysl mistrza, eee?:) ...pisalem juz, ze gratuluej wywalenia okrpnych ramek ;) ?
Napisano 1 Sierpień 200618 l Autor Raz jeszcze dzięki wielkie. Z ramkami już na pewno ende. Jeśli chodzi o technikę to jest tak: cała geometria powstaje na obiektach które tworzę lub czasem "pożyczę" z jakiejś foty. Przesuwam je, kopiuję, rozciągam, rozmywam, powoduję , że są mniej lub bardziej przezroczyste. Dużo balansu kolorem, jaskrawością i takimi innymi. Podmalówki macham Tabletem - zwykłym Quadpenem. Photo PAint jest beznadziejny jeśli chodzi o sam painting ale jeśli chodzi o ustawienia obiektów - bardzo mi odpowiada. Nie wiem do czego to zaliczyć McMiriam. Może podpowiecie? MisiekHC - Racja, Ciężko jest od mistrza uciec, szczególnie wtedy kiedy nie ma się do tego zamiaru. Pozdrawiam serdecznie artystów grafików.
Napisano 1 Sierpień 200618 l hmm, proste a jakże skuteczne - a co do klasyfikacji to dla mnie przynajmniej novum, nowy sposób może na stworzenie czegoś fajnego. Choć jednak z drugiej strony to cosik pomiędzy fotomontażem a matte. A od dziś proponuję nazwę "MARONSKI". Powodzenia i dalszych piknych pracek.
Napisano 1 Sierpień 200618 l Autor właściwie to jestem oldie i nie kumam mate. Proszę o wyjaśnienie, jeśli można.
Napisano 1 Sierpień 200618 l Zapewne MCMiriam ma na myśli mattepaint. Aczkolwiek w tym haczyk że to nie jest technika* wykonywania pracy, a więc nie może być czegoś pomiędzy montażem a mattepaintingiem, skoro mattepaint może być w 100% montażem:) *Co ostatnio jest popularnym i błędnym twierdzeniem.
Napisano 2 Sierpień 200618 l Autor Dzięki Bigleb ale nadal mglisto odbieram pojęcie Matepaintingu. Oglądnę sobie Ajwazowskiego.
Napisano 2 Sierpień 200618 l http://www.mattepainting.org/index.php?categoryid=13&p16_sectionid=2 Powinno rozjaśnić.
Napisano 2 Sierpień 200618 l Autor Ok. Sprawdziłem. Fajna stronka. Zauważyłem same łączenie gotowych elementów. Chyba nie robię matte, więcej mam dziubania tabletem a elementy w większości tworzę. Nawet jeśli matte, to źle? Sam nie wiem.
Napisano 2 Sierpień 200618 l ehh, też patrzysz jak na technike wykonania, to poprostu plany przygotowywane do filmów zamiast dekoracji na planie (nie mówię malowane bo z tym to różnie obecnie) Tam jest więcej dłubania tabletem niż ci się wydaje:)(przynajmniej u tych najlepszych), łączenie "gotowych elementów" wynika z tego że chodzi o jak najbardziej wiarygodny efekt, w końcu to prace do filmów, miksowane ze zdjęciami z planów filmowych. Oblukaj tych: http://www.dusso.com/ http://www.dylancolestudio.com/ http://www.invaderdigital.com/ http://www.hatchfx.com/
Napisano 2 Sierpień 200618 l E tam -tu sie nie ma co czepiac. Nie wiem czemu ale u niektorych sie utarlo ze praca jest twoja tylko wtedy jak zrobiles wszystko sam od podstaw urzywajac tylko okraglego brusha, bez zadnych referek... bo inaczej to juz troche nie twoje :P No bzdura na resorach. Bierzesz cos, robisz z tego cos zupelnie nowego i to cos nowego jest twoje. Tamto wczesniejsze to tylko jeden z elementow. Taka ogolna refleksja mi sie nasunela... Maronski tu nie ma co myslec nad tym "czy to dobrze i wlasciwie robie" tylko robic dalej - bo w twoim przypadku to naprawde nie mozna miec zadnych zarzutow ;]
Napisano 2 Sierpień 200618 l Zaprawdę powiadam, prawdę powiadasz Mości Omen, i Ilu ludzi tyle technik. :) Pozdrawiam. a co by tu na temat matte paintingu nie opowiadać to też swojego rodzaju technika wykonania sceny,ujęcia lub innych pierników (podmalówki) na temat, i tak ogólnie nie czepiam się ;) i został bym przy zdaniu żeby nie szufladkować ;P. Masz Pan, Panie Maronski własny styl i tego się trzymaj :]
Napisano 2 Sierpień 200618 l technika wykonania ujęcia - bez wątpienia, ale nie technika wykonywania pracy, którą jest digital painting i fotomontaż:P Albo inaczej: Wykonując ujęcie wykorzystano technikę mattepaintingu ale mattepaint wykonano techniką digital paintingu. anyway, wystarczy chyba oftopiku.
Napisano 2 Sierpień 200618 l Autor Ajwazowski po prostu wymiata. Naoglądałem się tego wszystkiego i mam nowe pomysły. Kiedy ja odpocznę?
Napisano 8 Sierpień 200618 l Hmm.. zajebista ilustracja... 8.5/10 ale zaraz.. gdzieś już to widziałem... katedra, czy.. gandalf.. no sam nie wiem
Napisano 11 Sierpień 200618 l fajne kolorki i detal, ale przy tle moglbys sie troszke bardziej chyba jednak wysilic :)
Napisano 20 Sierpień 200618 l Grejt Dżob. Bardzo mi się podoba architektura tego obiektu. Praca ma swój nie powtarzalny fantastyczny klimat. Bravo! Pozdro CzAki