_michal Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 Jako że bardzo lubię postaci mityczne, to trzeba wziąc udział. Chcę 'uwiecznić' moment spotkania Tezeusza z Minotaurem w labiryncie, tuż przed walką. Stylistyka pracy ma być Borisowo Valleyowa (tak przynajmniej sobie założyłem ;)) Zobaczymy :)
KacperSpala Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 dobry mit :) jeśli podołasz z wykonaniem .... powodzenia :)
piotrek Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 Chyba nie zrobisz lowpoly... :p Powdzenia życzę.
_michal Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 myślałem o tym. Wrzuciłbym do engine, dał AA x8 + ładne lightmapki na enviro i odpadłoby długie renderowanie :P thx Wam obu ;)
_michal Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 ee, tajemnica służbowa ;) skończy się na mentalu w XSI zapewne hehe
Leru Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 empeck -> och ja szatan ;) napewno pomysł będzie super wykonany :) powodzenia!
_michal Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 Leru -> Ty szatanie. Wszystko przez Ciebie. Gradobicie, trzęsienie ziemi i kolkusz też ;) Mam nadzieję że będzie. Mam trochę problemów z komputerem, wiesza mi się od czasu do czasu gdy mam 3d na ekranie, zarówno gry, jak i soft 3d...
RK Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Nie wymigawywuj się tylko rób jak pan moderator każą ! ;)
_michal Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 a kto sie wymigowawywuje? Ogolnie to wstep dopiero, jeszcze bede rzezbic ;) To jest Vallejowy Tezeusz hyhy
sensation Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 masz ten sam problem ktory ja mialem w moim Prometeuszku :) za wysoko koncza sie zebra ;)) wydaja mi sie ze ma za krotkie lydki, ale to moze byc wina kamery i braku stop... :) gogogo :) (zerknij na proporcje ogolne nog... cos mi w nich nie gra)
_michal Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 spoczko, tak sobie narazie bez refek rzeźbię, jak będę miał całe ciało to będę proporcje dopasowywać.
Leru Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 empeck -> a może Curie Skłodowska też ? oj tam szczegółami jak kompjuter się przejmujesz ;)
_michal Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Napisano 10 Sierpień 2006 Wszelakie skojarzenia z Valleyo, Frazettą, Conanem Barbarzyńcą, tudzież grą Barbarian na C-64 są jak najbardziej na miejscu. Jak juz pisalem chce zaprezentowac mit w wersji Valleyowo-heroic fantasowej. Jeszcze dużo tu pracy zostało, postuję coś abyście o mnie nie zapomnieli ;)
Jonasz_Real Napisano 10 Sierpień 2006 Napisano 10 Sierpień 2006 Dobra anatomia...czekam dalej Empecku...:)
_michal Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Napisano 10 Sierpień 2006 thx! nogi to zgrubny kształt narazie, a stopy są faktycznie trochę za krótkie ;)
kubi Napisano 11 Sierpień 2006 Napisano 11 Sierpień 2006 Ja Cię chcialem pochwalić za ramiona bo miodzio wyglądają. A co mi sie nie podoba to te plastikowe mięśnie brzucha. 666 post :)
JmTm00 Napisano 11 Sierpień 2006 Napisano 11 Sierpień 2006 nom ładnie, ale rzeczywiście stópki ma jak gejsza ;) Myśle ze dłuzsze nogi równiez lepiej by zadziałały byłby bardziej...hm, bohaterski? Pozdrawiam
SirAnen Napisano 11 Sierpień 2006 Napisano 11 Sierpień 2006 Jak dla mnie to ten z wersji c-64 mial mniej poly :) Nie ma co , warto by pomyslec o jakims ladnym odzieniu :)
_michal Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Napisano 11 Sierpień 2006 Por@szek - ;) _kuba_ - brzuch porzeźbię jeszcze, ale na finalnym obrazku on raczej będzie tyłem. JmTm00 - nóżki będę jeszcze pieścić ;) SirAnen - na C64 nie miał poly, najwyżej pixele: Odzienie będzie, update będzie jak coś zrobię (symulatorki mnie ostatnio prześladują, kupiłem sobie Battle of Britain II, testuję też demko FSX i w iłka latam czasami hyhy)
_michal Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Napisano 12 Sierpień 2006 Narazie tyle, jeszcze wymyslę jakąś pochwę na miecz i zacznę mapowanko, włosy będę poprawiać w trakcie mapowania/texturowania. NIe; nie będe używac żadnych plugów do włosów, zostaną zrobione z mesha, jako że XSI Fnd (którego mam) nie posiada fura, a dla jednego stilla nie będę kombinować ;)
piotrek Napisano 13 Sierpień 2006 Napisano 13 Sierpień 2006 A czemu taki kadr? Czyżbyś miał stopy do ukrycia? ;)
qpqp Napisano 13 Sierpień 2006 Napisano 13 Sierpień 2006 Witam czy może ktoś mi wytłumaczyć takie z danko z regulaminu ? "Przedstawione mity czy legendy nie mogą być jednak stworzone na potrzeby tego konkursu"
_michal Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Napisano 13 Sierpień 2006 piotrek - nieee, skąd ;) qpqp - od takich pytań chyba jest inny wątek...
nielot007 Napisano 13 Sierpień 2006 Napisano 13 Sierpień 2006 pokaz siatke z widoku takiego jaki jest na ostatnim screenie :) bardzo fajnie :) pozdro
Jim mee Napisano 13 Sierpień 2006 Napisano 13 Sierpień 2006 Ja gratuluje podejścia. Zaraz zamierzam sam zacząć udział w bitwie i pisze u Ciebie tylko z respektu do tematu pracy :] . Zamierzam również z tej samej/go mitologii zaczerpnąć swoj pomysł. Ale niiiic się nie martw :P Jim jeszcze w źyciu nie oteksturował scenki. Spokojna głowa , no i wcale nie będę od Ciebie zrzynał. I dzięki za imie Tezeusza , choć sprawdzę czy to na pewno On był. Powodznia , Ja.kub.
_michal Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Napisano 13 Sierpień 2006 nielot007 - proszę bardzo, nie ma problemu: Jim mee - spoczko, konkurencja mile widziana :) Nie przejmuj się, ja jeszcze żadnej bitwy nie ukończyłem :D nie licząc paru minibitw w gamearcie hehe
Rekomendowane odpowiedzi