Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Jako że bardzo lubię postaci mityczne, to trzeba wziąc udział. Chcę 'uwiecznić' moment spotkania Tezeusza z Minotaurem w labiryncie, tuż przed walką. Stylistyka pracy ma być Borisowo Valleyowa (tak przynajmniej sobie założyłem ;))

Zobaczymy :)

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

myślałem o tym. Wrzuciłbym do engine, dał AA x8 + ładne lightmapki na enviro i odpadłoby długie renderowanie :P

thx Wam obu ;)

Napisano

empeck -> och ja szatan ;) napewno pomysł będzie super wykonany :)

powodzenia!

Napisano
  • Autor

Leru -> Ty szatanie. Wszystko przez Ciebie. Gradobicie, trzęsienie ziemi i kolkusz też ;)

Mam nadzieję że będzie. Mam trochę problemów z komputerem, wiesza mi się od czasu do czasu gdy mam 3d na ekranie, zarówno gry, jak i soft 3d...

Napisano

Nie wymigawywuj się tylko rób jak pan moderator każą ! ;)

Napisano
  • Autor

a kto sie wymigowawywuje?

001tx0.th.jpg

Ogolnie to wstep dopiero, jeszcze bede rzezbic ;)

To jest Vallejowy Tezeusz hyhy

Napisano

masz ten sam problem ktory ja mialem w moim Prometeuszku :) za wysoko koncza sie zebra ;)) wydaja mi sie ze ma za krotkie lydki, ale to moze byc wina kamery i braku stop... :) gogogo :) (zerknij na proporcje ogolne nog... cos mi w nich nie gra)

Napisano
  • Autor

spoczko, tak sobie narazie bez refek rzeźbię, jak będę miał całe ciało to będę proporcje dopasowywać.

Napisano

empeck -> a może Curie Skłodowska też ?

oj tam szczegółami jak kompjuter się przejmujesz ;)

Napisano
  • Autor

Wszelakie skojarzenia z Valleyo, Frazettą, Conanem Barbarzyńcą, tudzież grą Barbarian na C-64 są jak najbardziej na miejscu. Jak juz pisalem chce zaprezentowac mit w wersji Valleyowo-heroic fantasowej.

003rg5.jpg

Jeszcze dużo tu pracy zostało, postuję coś abyście o mnie nie zapomnieli ;)

Napisano
  • Autor

thx!

nogi to zgrubny kształt narazie, a stopy są faktycznie trochę za krótkie ;)

Napisano

Ja Cię chcialem pochwalić za ramiona bo miodzio wyglądają. A co mi sie nie podoba to te plastikowe mięśnie brzucha.

666 post :)

Napisano

nom ładnie, ale rzeczywiście stópki ma jak gejsza ;) Myśle ze dłuzsze nogi równiez lepiej by zadziałały byłby bardziej...hm, bohaterski? Pozdrawiam

Napisano

Jak dla mnie to ten z wersji c-64 mial mniej poly :)

Nie ma co , warto by pomyslec o jakims ladnym odzieniu :)

Napisano
  • Autor

Por@szek - ;)

_kuba_ - brzuch porzeźbię jeszcze, ale na finalnym obrazku on raczej będzie tyłem.

JmTm00 - nóżki będę jeszcze pieścić ;)

SirAnen - na C64 nie miał poly, najwyżej pixele:

c6420parte2vj2.gif

Odzienie będzie, update będzie jak coś zrobię (symulatorki mnie ostatnio prześladują, kupiłem sobie Battle of Britain II, testuję też demko FSX i w iłka latam czasami hyhy)

Napisano
  • Autor

004zo6.jpg

Narazie tyle, jeszcze wymyslę jakąś pochwę na miecz i zacznę mapowanko, włosy będę poprawiać w trakcie mapowania/texturowania. NIe; nie będe używac żadnych plugów do włosów, zostaną zrobione z mesha, jako że XSI Fnd (którego mam) nie posiada fura, a dla jednego stilla nie będę kombinować ;)

Napisano

Witam czy może ktoś mi wytłumaczyć takie z danko z regulaminu ?

"Przedstawione mity czy legendy nie mogą być jednak stworzone na potrzeby tego konkursu"

Napisano
  • Autor

piotrek - nieee, skąd ;)

qpqp - od takich pytań chyba jest inny wątek...

Napisano

Ja gratuluje podejścia. Zaraz zamierzam sam zacząć udział w bitwie i pisze u Ciebie tylko z respektu do tematu pracy :] . Zamierzam również z tej samej/go mitologii zaczerpnąć swoj pomysł. Ale niiiic się nie martw :P Jim jeszcze w źyciu nie oteksturował scenki. Spokojna głowa , no i wcale nie będę od Ciebie zrzynał. I dzięki za imie Tezeusza , choć sprawdzę czy to na pewno On był. Powodznia , Ja.kub.

Napisano
  • Autor

nielot007 - proszę bardzo, nie ma problemu:

004aup1.gif

Jim mee - spoczko, konkurencja mile widziana :) Nie przejmuj się, ja jeszcze żadnej bitwy nie ukończyłem :D nie licząc paru minibitw w gamearcie hehe

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.