Napisano 3 Sierpień 200618 l heh, polityka Autodesk - każdego roku nowa wersja :P Imo nie ma takiej potreby, jak na razie nie przekonali mnie że potrzebuję przesiadki :) Ale - jest duży plus tego - będzie kolejny pokaz maxa i kolejne gratisy w formie koszulek, książek i gumek na rękę - już nie mogę się doczekać, chcę mieć kolejną gumkę na rękę!!!
Napisano 3 Sierpień 200618 l No.... A jak sie odpowiednio wcześnie pojawimy, to i na albumy sie załapiemy, jak FAlcom
Napisano 4 Sierpień 200618 l 7 rulez, nawet 5 też rulez, ale im wyższy numerek, to tym bardziej rulez, o ile pominiemy dostępnośc plugów.
Napisano 4 Sierpień 200618 l Kurcze, przez krotki czas dzialaem na 6 ale poszla w inne rece teraz mam "7" i jest idealna, dokladnie taka jaka byc powinna, o 9 myslalem, ze bedzie jakas wieksza rewolucja np. poprawia malowanie pedzelkiem po bryle i zraobia z tego cos ala ZBrush no i wogle, ze bedzie tego wiecej, tak z 8 K**** !
Napisano 5 Sierpień 200618 l Max bedzie dostępny też na 32bity http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?siteID=123112&id=5659451
Napisano 7 Sierpień 200618 l Ja tam chyba nie odżuce już starej "ósemki" - chociaż to co oferuje 9 jest bardzo ciekawe, bardziej zautomatyzowane....
Napisano 9 Sierpień 200618 l Słuchajcie ja z takim głupim pytaniem - czy jesli ma się oryginalną 8 to czy Autodesk oferuje darmowy apgrejd do 9? Jeśli nie to totalna porażka:/
Napisano 9 Sierpień 200618 l Wielka_Siostra napisał: Słuchajcie ja z takim głupim pytaniem - czy jesli ma się oryginalną 8 to czy Autodesk oferuje darmowy apgrejd do 9? Jeśli nie to totalna porażka:/ dokladnie sie nad tym samym zastanawiam, jednak tyle kasy droga nie chodzi, a coroczne wypuszczanie nowych produktow moze zalamac. Idealne by bylo jakby polityka licencjacka byla podobna do rarlab, gdzie kupujac 1 wersje, kupuje sie wersje tez te o beda
Napisano 9 Sierpień 200618 l buha, ha, ha, ha... Uhh,... Proszę nie porównywać RARlabu do Autodeska. Darmowe są upgrady w przedziałach od 8.0 do 8.9, każde przejście numerka głównego niesie ze sobą konsekwencje finansowe. Inna sprawa, że Autodesk robi sobie jaja.
Napisano 10 Sierpień 200618 l serwus :) w maxiku zawsze przejscia na nowa wersje był płatne. Bezpłatne były tylko takie promocyjne zakupy maxa - w jeszcze starej wersji , w momencie, gdy zblizała sie juz nowa. I wtedy , zeby ludzie nie zwlekali - otrzymywali obietnice otrzymania upgrade za darmo. - ale zasadą zawsze było płacenie za upgrade - i to w wysokości zależnej od tego, ile sie wersji chciało przeskoczyć. pozdraiwam i zycze powodzenia :)
Napisano 11 Sierpień 200618 l Istnieje coś takiego jak "subskrypcja" (bodajże 420 euro) - przez rok dostajesz wszystkie upgrade'y, łącznie z przejściem na wyższy numerek. Ja już czekam z niecierpliwością aż paczka z "dziewiątką" do mnie dotrze. :) Patrząc na filmiki z Siggraphu kto wie, może w firmie zaczniemy uzywać mojego ukochanego mentala, zamiast V-raya. :)
Napisano 11 Sierpień 200618 l Zgadza sie 7,5 dostalo sie za za subskrypcją a 8 niewiele sie różnila. Zastanawiam sie nad nabyciem 9. Jedyne co mnie trzyma to UDS ktory ma byc zaimplementowany tak w Mayi jak ia w Maxie. Nie wiadomo tylko kiedy (czy warto czekac) i za ile (nastepny Max moze ne byc juz tak "tani" )
Napisano 11 Sierpień 200618 l Autor Dorobili interface dla debili... Ale i tak się nie połapię :P Te 3dstudio da się dostać gdziekolwiek? Bo na stronie audodeska helpy, triale itd są tylko do 8, a o 9 ani słowa :/.
Napisano 11 Sierpień 200618 l jeszcze nie ;P pod koniec sierpnia zaczna retailowa sprzedaz (subscribowcy pewnie predzej). Doszly mnie sluchy ze UDS bedzie gotowy na przelomie marca i wtedy wyjdzie jako dodatek x,5 (dla subscribeowcó naturalnie) zatem jesli ziemia sie nie pali radze sie wstrzymac z kupnem nowej wersji do ukazania sie wercji X -czyli jubileuszowej 10. w 9,5 pewnie znowu wszystkiego nie dopracuja.