wizz Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 ręce wydaja sie za masywne i za bardzo umięśnione, siateczke prezentuj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 Nielot-> Jasne że się da sculpt ->poly , retopo itd, ale i tak trzeba wiedzieć jak tą siatkę pociągnąć, co nie zmienia faktu że jest dużo łatwiej. Może takie bułowate te łapki zrobić ;) , no może troche przegiąłem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 popatrzyłem w lustro i powiem że ręce do poprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RENUAL Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 mi tez cos z rekoma nie gra, trojglowy miesien chyba bedzie troche za duzy,jak sie dorobi pare poly. heh, taka mala referka: http://forum.bodyzone.pl/greg-valentino-nietypowy-kulturysta-vt724.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2007 Witam!! ręce wydaja sie za masywne i za bardzo umięśnione, siateczke prezentuj :) spoko maroko ;) rece dopiero zaczete napewno nie beda tak umiesnione i z masywnscia sie pobawie :) siatke dam w nastepnym upiku ;) Nielot-> Jasne że się da sculpt ->poly , retopo itd, ale i tak trzeba wiedzieć jak tą siatkę pociągnąć, co nie zmienia faktu że jest dużo łatwiej. Może takie bułowate te łapki zrobić ;) , no może troche przegiąłem :D eee tam retopologie to wiadomo ale myslalem ze wiesz patrzysz sie tylko na model zrobiony w sculpcie ;) no zdekla przegiales z tymi recami :D ale napewno cos w tym stylu bedzie :D popatrzyłem w lustro i powiem że ręce do poprawy hahaha :D mi tez cos z rekoma nie gra, trojglowy miesien chyba bedzie troche za duzy,jak sie dorobi pare poly. heh, taka mala referka: http://forum.bodyzone.pl/greg-valentino-nietypowy-kulturysta-vt724.html spoko rece beda poprawione :) jeszcze raz dzieki za C&C :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Maj 2007 Autor Share Napisano 1 Maj 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 bardzo ładnie :) tylko te ręce za masywne są, ale dla mnie i tak bomba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 a mi sie wydaje, ze łokieć w przypadku takiego stopnia otłuszczenia, jest wklęsły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 dokladnie mam takie samo wrazenie jak _kuba_ tez mi sie wydaje ze lokiec powinien byc wklesly, no i te rece chyba sa zbyt masywne i troche zbyt umiesnione, ja bym skrocil mu troche ten biceps;), ale mimo wszystko to kawal dobrej roboty nielot007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 jeśli mozna to taka sugestia co do tych rączek :) tłów sie zdaje jeszcze troszke za długawy , powodzenia w dalszej robocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Maj 2007 Autor Share Napisano 4 Maj 2007 Witam!! dzieki za komentsy z lokciem sie zobaczy :) wizz--> hmmm chyba masz racje :) a tu poczatek reki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 Jak po mojemu to troszeczke zbyt koścista. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 jedynie mogę sie do kciuka przyczepić, reszta super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 no dokladnie, powinna byc bardziej spasiona i nadmuchana:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 no dłoń ładna, ale kciuk faktycznie coś nie tak, ale jak znam ciebie nie zostawisz tego tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 zgadzam sie z poprzednikami a tak to dłon super poka siate :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RENUAL Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 zdaje mi sie ze cos nie rak ma ze stawami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Maj 2007 Autor Share Napisano 4 Maj 2007 Witam!! dzieki za komentsy napewo bede poprawial to co napisaliscie :) siatke dam jak skoncze dlon ;) RENUAL--> z jakim stawami ? a tu taki test rendera :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Maj 2007 Autor Share Napisano 5 Maj 2007 Witam!! kolejny test tym razem sss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 Jakoś tak nie bardzo to wygląda :/ W czym renderujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 z SSS cały detal poszedł się *****.....no po prostu poszedł sobie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 dokladnie przez ten sss wszystko zrobilo sie plaskie, caly detal znikl, ale wczesniejsza wersja bez sss bardzo fajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 pierwszy render fajny, dobry do prezentacji modelu, a drugi też ma coś w sobie, niezły efekt w nim uzyskałeś tak głowa z wosku jeszcze, jakiś knotek na czubku głowy i by była fajna świeczka;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Maj 2007 Autor Share Napisano 5 Maj 2007 Witam!! dzieki za komentarze :) renderer to vray 1.47 :) wumie bym sie zdziwil jakby sie render udal wkoncu to pierwsza proba sss :) niedlugo postaram sie dac nowe testy sss'a :) musze chyba tez zrobic jakas texturke glowy.......... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 w v ray to chyba ciezko zrobic dobre sss y,wiec moze warto sprobowac mentala ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Maj 2007 Autor Share Napisano 5 Maj 2007 w v ray to chyba ciezko zrobic dobre sss y,wiec moze warto sprobowac mentala ;) pozwol ze sie nie zgodze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 pozwol ze sie nie zgodze :) pozwole że ja sie nie zgodze :D metal ma zarąbisty sss ale jest dośc trudny do opanowania , nie mam tutków niestety zeby zapodać :( pokombinij z nim :) sss + ładne AO i będzie ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 kiedyś korzystałem z tego : http://www.lemiere.com/tutorials/tutorials_skin.htm może pomoże;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Maj 2007 Autor Share Napisano 5 Maj 2007 wizz--> hehe wiem ze mental ma zajefajny sss ale ja sie nie zgadzam ze vray ma do dupy sss :D Radzisz--> hehe jednak nie pomoze gdyz jednak robie sss w vray'u ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 jak Ci sie uda osiągnąć fajny efekt to poprosimy tutka hehe:P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 ze v ray ma do dupy sss to ja nie mowie ;), bo za wiele to ja go nieuzywalem, twierdze tylko ze mental ma lepsze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Maj 2007 Autor Share Napisano 5 Maj 2007 jak Ci sie uda osiągnąć fajny efekt to poprosimy tutka hehe:P pozdro bede sie staral, od jutra zabieram sie na powaznie za sss :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 Ngdy nie używałem vraya ale widziałem fajną mordkę w nim renderowaną - http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=43&t=365155&page=6&pp=15 Nielot looknij na to. Jest tam coś co ci się na pewno przyda :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 Jeśli można spytać... czy w v-ray'u sss działa dzięki fotonom? Bo jeśli nie, to potwierdza się stwierdzenie Adka_CG, że mental ma lepsze sss :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 http://www.aversis.be/extra_tutorials/vray_basic_material_settings_03.htm Looknij 3 punkt tam jest troszke o skinie moze bedzie pomocne w jakims stopniu http://kskzksz.blogspot.com/2005/05/vray-skin-shader-setting.html i jeszcze tutaj :) Jak sie zna render to sss i inne shadery wychodzą super bezwzgledu na fotony itp :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Maj 2007 Autor Share Napisano 6 Maj 2007 Gomez--> dzieki widzialem ten thread :) ale ja mam maxa 8 :( hcpiter--> jeszcze raz dzieki za pm'a :D wlasnie skonczylem "zamykac" wszystkie dziury tzw okolice ucha zostaly dokonczone itp itd. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość photoshop Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 Witam Bardzo ładna pracka kiedy skończysz uszy z tyłu ?? :> Edit: sorka :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 wlasnie skonczylem "zamykac" wszystkie dziury tzw okolice ucha zostaly dokonczone itp itd. :) photoshop czytaj :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Maj 2007 Autor Share Napisano 7 Maj 2007 Witam!! pierwsza proba z tex :) zaznaczam ze pierwszy raz takie cos robie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 Super! :) Już nagrywaj video-tuta :) PS co tam tyle czarnego? o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 powera brakuje że taki kawałek tylko ? :) Wygląda obiecująco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 use mental ray force pliz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 hehe nielot codziennie bedzie odsłaniał po kawalku zeby wzbudzic zainteresowanie :D rozgryzłem go ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Maj 2007 Autor Share Napisano 7 Maj 2007 Witam!! patry--> hehe na video za cienki jestem ja sie dopiero ucze texturowac i renderowac :) wizz--> no troche zabraklo wsumie to byl taki test musze pierw unwrapowac skonczyc :D Klicek--> a co vray ci sie nie podoba ? ;) hcpiter-->kurde skad wiedziales ;) dzieki za posty :) w mentalu cos tam postaram sie pomeczyc ................zobaczymy co wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Maj 2007 Autor Share Napisano 9 Maj 2007 Witam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 Może jakis większy renderek? Chyba się za bardzo świeci ale ja się nie znam na teksturach :P I tak cuś szaro na czole i policzkach. On ma dziurę z boku głowy? Jeszcze nie załatałeś, no wiesz... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 no przydalby sie wiekszy render, faktycznie srodek glowy jakis szary sie zrobil, no i cala glowa robi troche takie wrazenie jakby z wosku byla zrobiona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Maj 2007 Autor Share Napisano 9 Maj 2007 Witam!! Gomez--> glowa zalatana nie ma dziur :) a czemu szaro na czole i policzkach bo dalem na texturze troche bialego :D Adek-->racja wyglada jak z wosku :) ale to sa "takie zbabwy" vrayem a na powaznie testuje mentala :D a wiekszy render? nie za dlugo czekania ten renderuje mi sie z 15min a to za dluuugo :D a co powiecie o ustach i brodzie i okolicach ? jak to wyglada ? bo w sumie tylko tam jest jakas "porzadna" tex zrobiona :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 Troszke ciemno, ale usta i broda podobaja mi sie najbardziej. Fajny modelik. 15 minut to długo? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 Jakie kanały zmapowałeś? Speculara chyba nie tykałeś? Co do tej "dziury" - bok głowy na wysokości oczu wygląda dziwnie, jakby zapadnięty, uszy wydają się wyrastać z policzków :) Przyjrzyj się renderowi to zobaczysz o co mi chodzi. Wydaje mi się że na twoim avatarze twarz (tekstury) wygląda dużo lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi