Lacedemon Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 Hi, it Can one should to connect this elements on pit with whole armour? Zbroja piękna. Zwłaszcza ten pomysł z ciemnym metalem. Może brak mi troszkę mechaniki-połączenie napierśnika z ochroną barków-to łączenie. Tam może trzeba oddzielić elementy? Jest super, czekam na finał. PS": te piksle w tle , to po co?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 23 Listopad 2006 Autor Share Napisano 23 Listopad 2006 Przeniosłem juz wątek. Teraz ma zasłuzone miejsce. Jestem winny wyjasnienia odpowiedzi. @Ferni - okidoki, nie wiem czy mi starczy sił, zeby bawic się w złotą texturkę. Zobaczę co da się zrobic @Badyl - Dzięki @Dariusz - Yo @satanicus1991 - Thank @RK - BTW- to już Maya czy ciągle jeszcze "ten inny" soft ? Dzięki, to jest niestety max. ;) @Lacedemon - Dzięki, co do twojego pytania, który element łączy. Dla tej sceny nie ma różnicy, bo i tak będzie stała tyłem do nas. Te piksle to HDRI. NIe wiem jak go usunąc, może powinniem go bardziej podnieć do góry. Updait zbroi, już szlak mnie trafia, kobietę już mam, ale jeszcze nie chcę pokazywac. ;) A co to za kobieta, to niespodzianka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Listopad 2006 Share Napisano 23 Listopad 2006 Bossskie to jest... :) Modelling na b.wysokim poziomie co mnie cieszy bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 23 Listopad 2006 Share Napisano 23 Listopad 2006 na części chroniącej łopatki masz intersecta, ale zbroja booooska! szkoda że już nie moge mieć maxa, fajnie się w nim modelowało :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 23 Listopad 2006 Share Napisano 23 Listopad 2006 a już się bałem, że to porzucisz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 23 Listopad 2006 Share Napisano 23 Listopad 2006 Hehe... bez kitu Jonasz Ty to jesteś nawiedzony ;P Świetnie to Ci idzie. Aż brak mi słów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 23 Listopad 2006 Share Napisano 23 Listopad 2006 Staaaaaary, ja piernicze... przeginasz :-) Szacunek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurop3 Napisano 23 Listopad 2006 Share Napisano 23 Listopad 2006 powiem tylko jedno_ nie mogę się doczekać konca, switnie ci to idzie!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 23 Listopad 2006 Share Napisano 23 Listopad 2006 bardzo fajne:O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Jonasz_Real - po pierwsze primo gratki za modelki!!! Rewelka jakich malo te detale mnie powalaja!!! - po drugie primo gratki za wytrwalosc w pracy bede ci kibicowac do konca i mam nadzieje ze mnie i calej reszty fanow nie zawiedziesz ;-))) - po trzecie primo ultimo ...... brak slow ..... respekt chlopie pozdrowionka ps. czekam na elficzke kiedy to na siebie wlozy (tylko pamietaj ze nie szata zdobi czlowieka) musi byc .... zreszta co ja bede pisac, pokaz ja .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 27 Listopad 2006 Autor Share Napisano 27 Listopad 2006 @..:: 3D XTREME ::.. - dzięki, brakuje mi u Ciebie organiki, moze sie skusisz na taką cegiełke? ;) @Maczuga - dzięki, btw. a czemu nie możesz modelowac w maxie? Przywykłesz się już do innego programu? @satanicus1991 - dzięki, ze pamiętasz o moim wątku. NIe mogę go już porzucic. To było by stratą czasu. ;) @obo - no BA ! :) dzięki @salvage - dzięki, dzięki. Kiedy ujrzę twoją prackę na forum? @jurop3 - :) thank @Tomek Kosiorek - Thank :) @Raffaello - o rany, dzięki. spróbuję nie zawieść waszych oczekiwań :) :) :) :) No dobra pierwsza postac w moim wątku. Chciałem zrobic kobietę pół japonkę i pół elf. To co Jonaszki lubią najbardziej. ;) Ci, którzy próbowali modelowac japonek, na pewno wiedzą, że to nie jest łatwa sprawa. Warto, wiele można się od nich nauczyc. Pokazuję wam do akceptacji moją muzę, bo chciałbym ją już oteksturowac. Nie wiem, czy oczy nie są przypadkiem za duże? Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 27 Listopad 2006 Share Napisano 27 Listopad 2006 nic dodac nic ujac, ladnie ci wyszla, podobaja mi sie uszy, nie pasuja mi tylko te oczy ale moze to taki urok japono-elficzek, moze mogly by byc nieco mniejsze, ale jak dojda wloski to kto wie.... pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 27 Listopad 2006 Share Napisano 27 Listopad 2006 Kiedy patrzę na jej twarz z profilu, wydaje mi się, że coś nie gra z jej czołem. Daj może jeden render bez siatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 27 Listopad 2006 Share Napisano 27 Listopad 2006 bardzo fajnie, zbroja powala ale kobitka mi ja narazie nie podchodzi, poczekam na probke z materialami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 27 Listopad 2006 Share Napisano 27 Listopad 2006 Jonasz, nie mogę mieć maxa ponieważ rada starszych (rodzice) zobaczyli pare newsów o kontrolach legalności i spanikowali :/ mogłem im wmówić że max jest open source, ale za późno rozważyłem taką możliwość. Troszeczke elfów :) Nie bardzo widać sylwetkę, ale może się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 27 Listopad 2006 Share Napisano 27 Listopad 2006 wiem ze w sumie troche pozno, ale mam rysunezcek wg mnie bedacy kwintesencja elfowatowatowosci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 Jonasz - popraw temat wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 30 Listopad 2006 Autor Share Napisano 30 Listopad 2006 @Raffaello - Musiałem ją niestety gruntownie zmienic. Czy to dobrze? Po remoncie nabrała trochę tego europotowatości. Wydłużyłem uszy ;) @Satanicus1991 - Rendery zrobię póżniej, bo ledwo się wyrabiam. Brak czasu. Ale zarzucę niedługo @Tom3k - Dzięki, tez mi się nie podobała , ale dopiero następnego dnia. ;) @Maczuga - Dzięki, dzięki :) Przypomniałesz mi tą gierkę. @Badyl - Dzięki :) Wcale nie za póżno ;) @Marcin, - Leru już mi poprawił, bo ja już nie mogłem. @Rudylew - Tak, jak najbardziej wydłużyłem. To maczugi wina. ;) Zaraził mnie tym Lineagem. Podmieniłem w to samo miejsce nową prackę. "Szu" zauważył parę błędów, pogadaliśmy na privie, i je zniwelowałem. Troszkę za szerokie usta miała. ;) Dzięki Szu... Panowie, bardzo dużo mi pomagacie, i za to jestem bardzo wam wdzięczny. :) Updait... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Te uszy będą tak odstawać? heh teraz lekko kojaży mi się z ELMO :) Ładnie to wszystko się tutaj toczy.. ładnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 no face lifting gruntowny!!! a czy to dobrze to juz pytanie tylko dla ciebie Jonasz bo ty tu jesteś szefem ;-) każdy może powiedzieć tak albo nie musisz sam ocenić którą wersje wolisz, powiem Ci szczerze ze obie mi sie podobają tylko mam zastrzeżenia do drugiej koncepcji - zdecydowanie uszy musza być bliżej ciała czekam na cd. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 to nie ma być kartoflany łeb tylko elfka :) przyciśnij troche te uszy do głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Ja też sie dołącze do tego apelu, te mangowo-elfie uszy są teraz wszędzie, zrób z tego pożądnego elfa a nie stacje nadawczo odbiorczą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 I ja się dopiszę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 No fakt. Dobrze Ci piszą. Z uszami to troche przegiąłeś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 @salvage - dzięki, dzięki. Kiedy ujrzę twoją prackę na forum? Szefie, ostatnio wrzuciłem coś do finished 3D, ale przeszło jakoś bezgłośnie ;-) W moim mniemaniu ta druga ładniejsza. Może uszy faktycznie trochę za bardzo odstają, ale na pewno nie są za długie :D Piękne to będzie :-) Pracuj, pracuj i powodzenia :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 daj też jakiś widok głowy bez siatki. ja bym modelowała z wstawionymi kulkami zamiast pustych oczodołów, będzie łatwiej dopasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 1 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2006 Kochani, nie mam zamiaru poprawiac. Bo mi się strasznie podoba z takimi uszami, zawsze co jest nowe na forum to budzi nieporozumienia. Maczuga - naprawdę tak myslisz, ze jeśli będzie miała krótsze uszy, to nie będzie miała kartoflanej głowy??? ehhh... Ktos chciał render to wrzucam, i próba ustawienia włosów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 Ogólnie główka bardzo ładna. Podoba mi się to też że masz swoje zdanie i nie zmienisz tych uszu ;P (choć mi osobiście ciut nie leżą) Czekam na update'a! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piun Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 a mi sie te uszka podobaja boooooo coś tam kiedyś dużo czytałem o elfach krasnoludach itd. spotykalem tam mase opisów jak to sobie elf nie wygląda, wiecie zadarty nos, szczupły, szpiczaste i odstające uszy, jak bardzo odstające jeszcze sie w książkach nie pojawiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 Jonasz tak jak wcześniej pisałem ty tu rządzisz! dla mnie z profilu jest gucio ale na tak ladna twarzyczkę jaka wydziargales ze splajna te uszy po prostu jej nie pasuje, ale jest cool, jeżeli tobie sie podobają, to to jest najważniejsze my tylko wypowiadamy sie jak to widzimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurop3 Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 witam! Powiem tak, poprzednie uszy jakoś bardziej mi leżały tzn. bardziej pasowały do tej twarzyczki, ale oczywiście to ty zadecydujesz o finalnej wersji. Zastanów sięjeszcze, być może zmienisz zdanie. PS. Kawał dobrej roboty, pełen szcunek i do przodu, pozdrawiam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 jonasz no naprawde przepieknie wyglądają twoje modele ! głowa bajeczna :) Chyba sie niezle nameczyles z tym uchem ? troszke ono odstaje tak sterczy dziwnie ale to przeciez elf :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 bardzo dobrze ci idzie, co do uszu to poeksperymentowalbym z ich katem odchylenia od glowy, wydaje mi sie ze za bardzo odstaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 Bardzo wymagająca scena i bardzo ładny postęp. Dobrze Ci idzie, ale podpisuję się pod słowami t0m3ka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz90 Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 Nie żebym się czepiał, ale od ostatniego posta miesiąc minął a tu żadnych efektów :/ mam nadzieję, że nie porzuciłeś tej pracy bo byłoby strasznie szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2006 Dzięki za pamięc, chciałbym najpierw zrobic świąteczną pocztówkę. Ale ostatnio straciłem chęc do pracy, bo straciłem kogos w rodzinie na zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2007 Dziękuje wszystkim za miłe słowa. Jak widac nie porzuciłem, projektu. :) Aktualnie pracuję nad łucznicką. Detalami łuku. Pozę ustawiałem w Mayi, modeling w maxie. Dzięki Wektor za pomoc, przy ustalaniu pozy, bardzo możliwe że zmienię jej postawę, ale tylko trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaveBorck Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 no no, koronkowa robota, świetnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 aczkolwiek elfka od frontu jest po prostu brzydka, a to elfce nie przystoi :P ma płaską głowę i odstajace uszy, co sprawia że wygląda jak gollum :) bez urazy oczywiście. osobiście podrasowałbym jej anatomię :P natomiast warsztatowo wymiatasz. ładny detal. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 mnie to sie bardzo podobaja te detale na luku, elfka jak elfka akoro taka koncepcja to widac tak mialo byc z tymi uszami i pyskiem; biceps do barku jest troche zlamany, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 bardzo ładnie tylko czy łuk nie jest za gruby na nią? w widoku od przodu ramię się poplątało, ale to pewnie od rigu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 generalnie łuk super, ale mnie tylko ciekawi jak ty to wyrenderujesz o.O masz jakąś renderfarme czy coś? bo domowy pc raczej tego nie uciągnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Hehe... no mnie też to zastanawia. Wszystko Jonasz robisz takie szczegółowe, więc poly tu będzie że hoho.... No a modele naprawdę miodzio ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2007 @DaverBorck > Dziękuje @mort > dzięki, co do twarzy wydaje Ci się, że jest brzydka. Poczekaj aż dojdą shadery. No cóż uszy są jak uszy. Są w takiej pozycji, bo jest skoncentrowana. ;) @wektor > dzięki, tych barków i tak nie będzie widac, bo dodam zbroję. I dopiero wtedy będzie można się czepiac tych pierdół. ;) @Ania > dzięki, faktycznie może lepiej łuk zmniejsze, ale tylko troszkę. @maczuga, obo > dzięki, co do renderfarmy, niestety nie mam takiego dostępu. Będę musiał renderowac na warstwach. Posklejam z pieskiem. Do usłyszenia, Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Oryginalna kobitka a o łuku to nie wspomnę (ciekawe te wzorki :]) Tylko ją ładnie oteksturuj, czekam na updaty. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2007 Dzięki charlie :) Wrzucam następną aktualizację. Po eksporcie z Mayi do Maxa, gdziesz mi się zapodziała Uvałka od elficy. A miałem tak rozłozoną fajnie siatkę. ehhh Trudno będę musiał jeszcze raz na nowo rozłozyc siate w nowej pozie. Wiem, będzie trudniej, innej drogi nie mam. Zmieniłem trochę łuk, dodałem parę ornamentów , zbroję muszę bardziej dopasowac. Ogólnie, za szybko to robię. ;) EDIT: W ostatniej chwili zauważyłem, że tam gdzie trzyma łuk - palce są od siebie daleko, a to nie dobrze, już poprawiam. Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 Trochę rozrabiasz kolego :) Nie znam się na łucznictwie ale strzała powinna być chyba z drugiej strony łuku. Poza tym coś jest nie tak z dłońmi, ale o tym później. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 Gomez, a na czym sie nie znamy, powinnismy przemilczec :) caly uklad jest teraz prawidlowy, wczesniej nie byl :) postawa jest teraz prawidlowa, wczesniej Jonasz ustawil zgodnie z wyobrazeniem artystycznym, a teraz jest bliska z praktyka lucznicza ;) ja bym jeszcze odchylil nadgarstek z lukiem bardziej na zewnatrz, w takiej pozycji w jakiej dokladnie blokuje sie reka przy strzale, obrocile lokiec lewej reki nieco ku ziemi, ale to sa szczegoly o ktere nei warto toczyc boju... strzala jest z prawidlowej strony, ma prawidlowa ilosc lotek, ustawienie postaci jest wogole bliskie idealu, a najbardziej podoba mi sie ten kosmyk przelatujacy nad okiem, akurat tak to czesto wyglada (pomijajac szczegol ze wlosy do strzelania warto spiac, bo mozna sie ich pozbyc i placza sie w cieciwie)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 Spoko, juz nie komentuje na temat łucznictwa. Aczkolwiek ;) wtrącę się jeszcze. Właśnie o tym nadgarstku chciałem powiedzieć. Myślę że jest równie ważny w odbiorze jak cała postawa. Takie drobiazgi odróżniają prace fantastyczne od dobrych. Chyba że elfka będzie na dalszym planie. Buźka z profilu bardzo fajna (kosmyk uroczy) i uszy też ale z przodu wygląda dziwnie. Mógłbyś chociaż łuki brwiowe poprawić. Zrobisz jak zechcesz. Te wzorki na łuku i zbroi sam wymysliłeś czy ze zdjęć? Ostatni renderek fajnie ci wyszedł, mógłbyś z tego zrobić osobną pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 vv3k70r --> coś mi jednak mówi, że z tą 'postawą i praktyką' łuczniczą to nie do końca masz rację, bo strzelać można różnie, co także można znaleźć na różnych szkicach, czy pracach, czy nawet zdjęciach, na przykład: http://www.castlelalatte.com/images/archer.gif ;) Sam zresztą także w taki sposób strzelałem, więc nie panikujmy i nie rozdrabniajmy się;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi