Napisano 7 Sierpień 200618 l Witam w tym wątku będę wrzucał autka LP ( pierwszy model który chciałem tu pokazać jest ultra mega kosmos szybki wypasior :):):):) DEŁUUUU ESPERO :) 542 fajsy p.s. zaczynam od niego bo mam z nim styczność od 9 już lat :) :)
Napisano 7 Sierpień 200618 l hyhy - niktorzy na niego wolaja despero... :) spx - jak na 542 fejsy to spx - nawet niezle wyglada - troche nierowny i z dziurami - ale spx - nie jest zle - do archi-wizek z duzej odleglosci by sie nadal :) pzopa
Napisano 7 Sierpień 200618 l Autor Właściwie to robie te auta włąśnie z myślą o takim ich wykorzystaniu ..........Smarcik 416 fajsów
Napisano 7 Sierpień 200618 l no teraz tylko zrobić z tego kolekcje i sprzedawaj na turbosquid :) z daleka będzie wyglądać w miare realistycznie edit: właśnie z kąd tekstury?
Napisano 7 Sierpień 200618 l Autor no na drugim planie prezentują się całkiem spoko chociaż czasem i jako uzupełnienie na pierwszym planie nawet by się mogły nadać ...SOLARIS 417 fajsów
Napisano 8 Sierpień 200618 l Ladne modele, naprawde... ale wlasnie zastanawiaja mnie textury jak sa wykonane (na bazie zdjec) no i oczywiscie jak siateczka jest wykonana :)
Napisano 8 Sierpień 200618 l spoko nawet te autka :) texturke na góre dorabiasz sam ?? bo fotek z góry raczej niemasz :P
Napisano 8 Sierpień 200618 l Ładne modele, texturki rónież. Dołączam się też do wszystkich proszących o pakazanie siatki ;).Pozdr.
Napisano 8 Sierpień 200618 l Autor ttexturki to są poprostu zdjęcia bez żadnego ich modyfikowania (oprócz zmiany kolorów lakieru) ....no i policje sam sobie namalowałem wg obrazków, bo nie mogłem pożadnego radiowozu znaleść (PRZÓD a siateczki to w miarę proste robię , jedynie istotne charakterystyczne szczegóły aut jakoś tam uszczegóławiam w modelu (np: odstające zderzaki, lusterka, itp) oto np: siateczka espero, minimoris'a, fiesty
Napisano 10 Sierpień 200618 l Zamiast tych słabych chamferów na spodzie kogutów, trzeba było zrobić lusterka :)
Napisano 10 Sierpień 200618 l no no ciekawe, tak z ciekawosci ile ci zajmuje ukonczenie 1 autka? (modeling + textury) pzdr
Napisano 10 Sierpień 200618 l Fajne autka, no i blender :) Ale zdjecia moglbys jakos obrabiac, szkoda miejsca na teksturze, no i rozciaga ci sie wszystko na krawedziach - widac na renderach bez noise ;) Pewnie o tym wszystkim wiesz. Zreszta do wizek jest oka :) btw. tez tak kiedys samochody robilem. zwalalem z oryginalnej strony producenta gdzie mozna bylo obejrzec sobie auto z dowolnego kata. ale to dawne czasy :)
Napisano 14 Sierpień 200618 l kiepskie mapowania:/ widac na szybach i slupkach ze jest cholernie nie rowno, tracisz glowna bryle samochodow-m.in Transporter, zle zwymiarowane swiatla, i zle z mapowane masz tez sporo polygonow ktore moglbys zamienic na detal(miedzy innymi te w okolicach welda/symmetry) Pozdro...
Napisano 17 Sierpień 200618 l Autor No kolejne cacko LP do kolekcji :) tym razem zrobiłem Landrover 464 fajsy
Napisano 18 Sierpień 200618 l hehe - fajne - tylko fotka w suabiutkiej rozdzialce - ale wyglada niezle - pewnie gdybys nie pokazal wczesniej tych modeli nie byloby wiadomo... ps. miejsce wyglada na mateczny w krakowie - a w opisie masz poznac... huh?? pooa
Napisano 18 Sierpień 200618 l Ten pierwszy, po lewej stronie, no i ten środkowy srebrny, też mógłby byc. Czy celowo wstawiłesz w takiej rozdziałce? :) A propos, samochodów policyjnych, zastanawiam skąd masz takie texturki. Czy miałesz aż tyle odwagi, żeby sfotografowac te samochody? Bo gdybym je robił, zaczęli by mnie podejrzewac.
Napisano 18 Sierpień 200618 l Autor zdjecia biore z internetu, a wszelkie odmiany aut (inne kolory, policja itp.) to poprostu przerabiam i przemalowuję zwykłe auta.
Napisano 18 Sierpień 200618 l bardzo fajne :D milo sie oglada :D - ale czasem tak jak pisali wczesniej... mozesz w paru miejscach zaoszczedzic zeby zrobic jakis inny detal :D
Napisano 21 Sierpień 200618 l Chyba 3 :D hehe. A co do aut to mi się również podobają. Zastanawiasz się może, jakąś gierke zrobić? :D
Napisano 21 Sierpień 200618 l Kiła panda i espero :* Ale OK. Z tym że w innych warunkach by się bardziej odcinały...
Napisano 21 Sierpień 200618 l Autor No i próbka użycia tych modeli w "grze" nie umiem tego robić więc rozwijać tego nie bedę, tak więc zostawiam takią małą, niedopracowaną "demo-gre" TUTAJ DAWLOAD
Napisano 21 Sierpień 200618 l Hehehe fajnie się driftuje między samochodami ^^. Jakbyś nad nią popracował troche to by mogło być coś ciekawego :). Ogólnie to mi się podoba :).
Napisano 22 Sierpień 200618 l Autor no dokończę otoczenie,ale to wszystko bo nie znam sie na GE w Blenderze aż tak dobrze. Jak się podszkole to napewno coś konkretnego zrobię.
Napisano 23 Sierpień 200618 l Mi się podoba, super model :). Troche śmiesznie to wygląda jak się patrzy na przednią szybe :)
Napisano 24 Sierpień 200618 l Autor hehe no wiem chyba poprzyciemniam wszystkimmoim modelom te szyby bo faktycznie czasem kłują oko
Napisano 26 Sierpień 200618 l echh nie przesadzasz przypadkiem troche?? sorry ale takie lp to się modelowało za czasów "the nfs" ok 10 lat temu ^^ ale skoro jeden model robisz w 1h to cię usprawiedliwia ;) ps na renderach w mieście wyglądają zaj***ście xD ps2 texturka szyby obleśnie wygląda (te siedzenia ;f) zrób czarne szyby
Napisano 27 Sierpień 200618 l wszystko ladnie... ;) nie chcialbys pracowac przy grze moze?? ;p tyle ze za daremo na razie...
Napisano 28 Sierpień 200618 l Autor Stachu - wiem że to nie jest "najnowsze" LP, ale założyłem że bede robił LP ot TAKA bieda za tyle kasy??? w życiu nie dam tyle!!! Oczywiście są i TAKIE LP ale te mają jednak za dużo fejsów (no iwciąż są za drogie :):) No więc żeby nie zamulać kompa takie LP jest idealne dla mnie. Scottero - nie mam AŻ tyle czasu, sory :)
Napisano 29 Sierpień 200618 l Autor i kolejny przykład jakby to mogło wyglądać gdyby je użyć na wizkach :)
Napisano 31 Sierpień 200618 l aha no chyba że tak :) ale do vizek to takie wystarczą bo mi chodziło o takie lp ;] >>obrazek p.s. a czy jak bym kiedyś potrzebował (własnie do vizek bo też czasmi robię) to byś mógł się podizielić? ;) p.s 2 a z kąd ty bierzesz takie dobre texy? latasz po mieście z aparatem?