MF Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 Kolejne 3 płyty wydane przez Evermotion: Archinteriors vol.3: http://www.evermotion.org/shop_display_item.php?item=202 Archmodels vol.29: http://www.evermotion.org/shop_display_item.php?item=203 Archmodels vol.30: http://www.evermotion.org/shop_display_item.php?item=204 Pozdrawiam Tomasz Wyszołmirski (MF) Evermotion
RA Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 Brzydkie te interiory imo. :/ Światło ok, ale cała reszta ble.
Marcin Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 Wielka prośba do was, przestańcie robić te wsiowe "dynamiczne kadry". http://www.vismasters.com/gallery.cfm?startit=1&endit=16 tu dla przykładu na 40 wiz. jest jeden z takim kadrem a to wcale nie jest ani piękne ani zachęcające. Jak ktoś mowil wczesniej ze wizka powinna oddawać poprawną geometrie bo tez o to w niej chodzi, wiec niech oddaje.
nielot007 Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 dajcie spokoj nie marudzicie tylko sami cos zrobcie...... jestem pod wrazeniem ze juz vol 30 :)
chveti Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 Niestety max ... Imho brzydkie prócz paru ręczników.
KLICEK Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 bardzo fajne :) Jedna mi sie tylko nie podoba gdzie przy kadrze jest sukienka powieszona :) reszta bardzo fajna
Hindus Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 na jakosc panowie na jakośc a nie ilośc :P i dlaczego wychodzą 2 volumy jednoczesnie a nie jeden po drugim a w jakis przerwach czasowych ?
mrkrzysiek Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 fajne rendery interior'ów szczególnie pierwszy ładny hindus to pewnie dlatego że nie robi tego jedna osoba :)
tpiatek Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 bardzo fajne .. szacun :) a na te krzywe kadry się ciężko patrzy, Marcin zgadzam się z Tobą :/
kozioo Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 Nie rozumiem tego oburzenia:> Te obrazki mają sie sprzedać (tak w dużym skrócie). Produkt nie ma wzruszyć, trafić do najsłynniejszych glalerii 3d, ma na siebie zarobić. I tak się widocznie dzieje, nie sądze zeby everzy dokładali do interesu. A skoro tak jest, to nie trzeba tłumaczyc czemu są robione "na metry", prawda?
KLICEK Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 Nie rozumiem tego oburzenia:> Te obrazki mają sie sprzedać (tak w dużym skrócie). Produkt nie ma wzruszyć, trafić do najsłynniejszych glalerii 3d, ma na siebie zarobić. I tak się widocznie dzieje, nie sądze zeby everzy dokładali do interesu. A skoro tak jest, to nie trzeba tłumaczyc czemu są robione "na metry", prawda? proste :) .
Hindus Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 jakiego oburzenia - nie wiem czemu znowu szukasz zwady - forum jest między innymi po to aby przelać swoje opinie. I niech sobie zarabiają i tłuką na tym siano skoro potrafią - prosta piłka. Cała filozofia polega na tym że - 'płace rządam .... wymagam' 4me za te pieniądze to kiepska sprawa ale ja jestem uprzedzony do everu jak i ever do mnie więc koniec wywodów - tak czy innaczej nie mam zamiaru się podlizywac i popadac w ohy i ahy.
kozioo Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 Jakiej zwady? Robię własnie to o czym piszesz - prezentuje swoją opinie. Chill out Maxwellrender Moderatorze.
krzyhhh Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 popieram cię hindus... nawet bardziej niż myślisz :) .. też sobie wyrobiłem zdanie o evermotion i nie powiem żeby było do końca pozytywne. My jako umiejący modelować itp... nie kupimy tego.. ale imo jest wielu co zarabia na .. "układaniu klocków"
VoNd Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 ukladam klocki, a potrafie modelowac. Zarabiam na ukladaniu klockow, a modeluje klocki po pracy. Co w tym zlego, ze robia cos takiego? Mi to w robocie pomaga, wiec luzik. Szkoda, ze plytki wypelniane sa na sile slabszymi scenami. Dwie, trzy dobre, a reszta slabiutko. I niestety pokazuja tylko corner-roomy czego nie lubie. Mnostwo modeli ma zbyt skomplikowana siatke, by uzywac ich w bardziej skomplikwoanych scenach. To zabija nawet najlepsze kompy. Ale idea przednia i popieram. Odrobina optymalizacji i jestem w pelni zadowolony.
hkropinski Napisano 30 Listopad 2006 Napisano 30 Listopad 2006 29 jeszcze ujdzie, ale 30 to juz za bardzo mi nie podchodzi:/ prosze was jeszcze zwróćcie uwagę na to co marcin napisal o kadrze, bo to bardzo dobre uwagi, niestety tez podzielam opinie ze "na metry jedziecie":/ pozdrawiam i czekam na kolejne, mam nadzieje bardziej udane archmodele...
tweety Napisano 30 Listopad 2006 Napisano 30 Listopad 2006 panowie! te kadry to indywidualna sprawa {E}vermotion... chcą to robią. proponują wam nabycie za śmieszne pieniądze mase modeli i wnętrz gotowych do nauki oświetlenia a wy jeszcze marudzicie. skoro ludzie to kupują to po kiego coś zmieniać? dla jakiejś idei? to może zrezygnujmy ze stosowania textur tylko modelujmy wszystko ręcznie... ech... dostajecie gotowe modele. z gotowymi texturami i światłami. nic tylko poprzestawiać kilka rzeczy, pozmieniać kolorki czy materiały z paneli na kafle. pobawić się światłami i renderować na tej podstawie komerche. że nie wspomnę, że cena jest około dwukrotnie niższa w Polsce niż za granicą. chłopaki idą wam na rękę a wy jeszcze "a nie, do kitu..." Pozdrawiam
RA Napisano 30 Listopad 2006 Napisano 30 Listopad 2006 panowie! te kadry to indywidualna sprawa {E}vermotion... chcą to robią. proponują wam nabycie za śmieszne pieniądze mase modeli i wnętrz gotowych do nauki oświetlenia a wy jeszcze marudzicie. [...]To nie jest nauka tylko gotowce. Jak sam nie poczytasz, nie poćwiczysz, to niewiele z tego będzie.
tweety Napisano 30 Listopad 2006 Napisano 30 Listopad 2006 RA: zgadzam się z tobą ale w większości przypadków gotowa scena plus odrobiona praca domowa z helpów i tutoriali pomaga w nauce :) nie piszę, że sceny te są przeznaczone dla kompletnych newbie tylko dla ludzi chcących poszerzyć swój warsztat i zobaczyć sobie jak to wygląda u innych.
KLICEK Napisano 30 Listopad 2006 Napisano 30 Listopad 2006 mi tam sie nigdy niechcialo stawiac boxow zeby pocwiczyc oswietlenie a to chyba w wiekszosci o to chodzi podpatrzec jak inni ustawiaja lajty
Rekomendowane odpowiedzi