Napisano 16 Sierpień 200618 l Kolejne 3 płyty wydane przez Evermotion: Archinteriors vol.3: http://www.evermotion.org/shop_display_item.php?item=202 Archmodels vol.29: http://www.evermotion.org/shop_display_item.php?item=203 Archmodels vol.30: http://www.evermotion.org/shop_display_item.php?item=204 Pozdrawiam Tomasz Wyszołmirski (MF) Evermotion
Napisano 16 Sierpień 200618 l Wielka prośba do was, przestańcie robić te wsiowe "dynamiczne kadry". http://www.vismasters.com/gallery.cfm?startit=1&endit=16 tu dla przykładu na 40 wiz. jest jeden z takim kadrem a to wcale nie jest ani piękne ani zachęcające. Jak ktoś mowil wczesniej ze wizka powinna oddawać poprawną geometrie bo tez o to w niej chodzi, wiec niech oddaje.
Napisano 16 Sierpień 200618 l dajcie spokoj nie marudzicie tylko sami cos zrobcie...... jestem pod wrazeniem ze juz vol 30 :)
Napisano 16 Sierpień 200618 l bardzo fajne :) Jedna mi sie tylko nie podoba gdzie przy kadrze jest sukienka powieszona :) reszta bardzo fajna
Napisano 16 Sierpień 200618 l na jakosc panowie na jakośc a nie ilośc :P i dlaczego wychodzą 2 volumy jednoczesnie a nie jeden po drugim a w jakis przerwach czasowych ?
Napisano 16 Sierpień 200618 l fajne rendery interior'ów szczególnie pierwszy ładny hindus to pewnie dlatego że nie robi tego jedna osoba :)
Napisano 16 Sierpień 200618 l bardzo fajne .. szacun :) a na te krzywe kadry się ciężko patrzy, Marcin zgadzam się z Tobą :/
Napisano 16 Sierpień 200618 l Nie rozumiem tego oburzenia:> Te obrazki mają sie sprzedać (tak w dużym skrócie). Produkt nie ma wzruszyć, trafić do najsłynniejszych glalerii 3d, ma na siebie zarobić. I tak się widocznie dzieje, nie sądze zeby everzy dokładali do interesu. A skoro tak jest, to nie trzeba tłumaczyc czemu są robione "na metry", prawda?
Napisano 16 Sierpień 200618 l Nie rozumiem tego oburzenia:> Te obrazki mają sie sprzedać (tak w dużym skrócie). Produkt nie ma wzruszyć, trafić do najsłynniejszych glalerii 3d, ma na siebie zarobić. I tak się widocznie dzieje, nie sądze zeby everzy dokładali do interesu. A skoro tak jest, to nie trzeba tłumaczyc czemu są robione "na metry", prawda? proste :) .
Napisano 16 Sierpień 200618 l jakiego oburzenia - nie wiem czemu znowu szukasz zwady - forum jest między innymi po to aby przelać swoje opinie. I niech sobie zarabiają i tłuką na tym siano skoro potrafią - prosta piłka. Cała filozofia polega na tym że - 'płace rządam .... wymagam' 4me za te pieniądze to kiepska sprawa ale ja jestem uprzedzony do everu jak i ever do mnie więc koniec wywodów - tak czy innaczej nie mam zamiaru się podlizywac i popadac w ohy i ahy.
Napisano 16 Sierpień 200618 l Jakiej zwady? Robię własnie to o czym piszesz - prezentuje swoją opinie. Chill out Maxwellrender Moderatorze.
Napisano 19 Sierpień 200618 l popieram cię hindus... nawet bardziej niż myślisz :) .. też sobie wyrobiłem zdanie o evermotion i nie powiem żeby było do końca pozytywne. My jako umiejący modelować itp... nie kupimy tego.. ale imo jest wielu co zarabia na .. "układaniu klocków"
Napisano 29 Listopad 200618 l ukladam klocki, a potrafie modelowac. Zarabiam na ukladaniu klockow, a modeluje klocki po pracy. Co w tym zlego, ze robia cos takiego? Mi to w robocie pomaga, wiec luzik. Szkoda, ze plytki wypelniane sa na sile slabszymi scenami. Dwie, trzy dobre, a reszta slabiutko. I niestety pokazuja tylko corner-roomy czego nie lubie. Mnostwo modeli ma zbyt skomplikowana siatke, by uzywac ich w bardziej skomplikwoanych scenach. To zabija nawet najlepsze kompy. Ale idea przednia i popieram. Odrobina optymalizacji i jestem w pelni zadowolony.
Napisano 30 Listopad 200618 l 29 jeszcze ujdzie, ale 30 to juz za bardzo mi nie podchodzi:/ prosze was jeszcze zwróćcie uwagę na to co marcin napisal o kadrze, bo to bardzo dobre uwagi, niestety tez podzielam opinie ze "na metry jedziecie":/ pozdrawiam i czekam na kolejne, mam nadzieje bardziej udane archmodele...
Napisano 30 Listopad 200618 l panowie! te kadry to indywidualna sprawa {E}vermotion... chcą to robią. proponują wam nabycie za śmieszne pieniądze mase modeli i wnętrz gotowych do nauki oświetlenia a wy jeszcze marudzicie. skoro ludzie to kupują to po kiego coś zmieniać? dla jakiejś idei? to może zrezygnujmy ze stosowania textur tylko modelujmy wszystko ręcznie... ech... dostajecie gotowe modele. z gotowymi texturami i światłami. nic tylko poprzestawiać kilka rzeczy, pozmieniać kolorki czy materiały z paneli na kafle. pobawić się światłami i renderować na tej podstawie komerche. że nie wspomnę, że cena jest około dwukrotnie niższa w Polsce niż za granicą. chłopaki idą wam na rękę a wy jeszcze "a nie, do kitu..." Pozdrawiam
Napisano 30 Listopad 200618 l panowie! te kadry to indywidualna sprawa {E}vermotion... chcą to robią. proponują wam nabycie za śmieszne pieniądze mase modeli i wnętrz gotowych do nauki oświetlenia a wy jeszcze marudzicie. [...]To nie jest nauka tylko gotowce. Jak sam nie poczytasz, nie poćwiczysz, to niewiele z tego będzie.
Napisano 30 Listopad 200618 l RA: zgadzam się z tobą ale w większości przypadków gotowa scena plus odrobiona praca domowa z helpów i tutoriali pomaga w nauce :) nie piszę, że sceny te są przeznaczone dla kompletnych newbie tylko dla ludzi chcących poszerzyć swój warsztat i zobaczyć sobie jak to wygląda u innych.
Napisano 30 Listopad 200618 l mi tam sie nigdy niechcialo stawiac boxow zeby pocwiczyc oswietlenie a to chyba w wiekszosci o to chodzi podpatrzec jak inni ustawiaja lajty