Napisano 7 Wrzesień 200618 l ..:: Wiktor ::.. własnie strzelam Tobie allahy przed monitorem. Po prostu cudownie!!! Następny car contest jest twój :) Pozdrawiam!
Napisano 8 Wrzesień 200618 l Autor HXL: no z tymi kolorami to roznie bywa przy roznym HDRI... ;) dawcio_unikat: no kiedys bylo trzeba zmienic design po lewej Gavreel: zawsze moze byc lepiej :) Ale jest tu paru autorow, ktorzy w dorobku maja jeszcze ladniejsze pracki :) Dorzucam wiekszy renderek - bo znalazlem :) Dzisiaj poprawie co trzeba i "jade z koksem dalej"...
Napisano 8 Wrzesień 200618 l Po obejrzeniu silnika z mapingiem nie zmieniłem zdania , nic a nic...wciąż jesteś rzeźnik!:D
Napisano 8 Wrzesień 200618 l ..:: Wiktor ::.. racja, zawsze może byc lepiej, tylko wtedy trzeba mieć aparat fotograficzny i rozebrany samochód ;) ;P Trzymaj tak dalej!
Napisano 9 Wrzesień 200618 l Autor kliment woroszyłow: uwazaj bo rzuce grafike i z miesem bede robil ;P hehe :) Gavreel: to jest mysl :D
Napisano 12 Wrzesień 200618 l N o . w r ó c i ł e m . . . ...kochanieńki te materiały to tak z gróbsza tymczasowe tak ? ...em i ta rama nabrała gabarytu jak pod pickupa :p No ale jedziesz jedziesz podoba mie sie że modelujesz - ;( ja nie mam kiedy...
Napisano 12 Wrzesień 200618 l Autor No teraz mecze vraya najnowszego i sie zastanawiam czy sie nie przesiasc na mentalla... :/ Tylko wtedy materialy od nowa musialbym robic... no coz... nie wiem jeszcze jak bedzie - na razie bede modelowal :) tylko podobnie nie mam czasu teraz :( A te materialy (niektore) do poprawy. A z rama sie nie bede bawil zbytnio. Chcialbym zeby to inaczej wygladalo ale w maxie ciezko by sie robilo to co bym chcial... No chyba ze odpale Rhino i zrobie nowa rame wg mojego zamyslu :D
Napisano 12 Wrzesień 200618 l Troche to skąplikowanie i zamotanie piszesz czyli że co finał w mentalu :] ?
Napisano 12 Wrzesień 200618 l Yeah!!! Zrób w mentalu!! Będzie super!!! :D A nie cały czas ten vray...
Napisano 13 Wrzesień 200618 l nie no ..:: Wiktor ::.. Wymiatasz na maxa :) :) :) Czekam na kolejne nowości :)
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Autor Witam ponownie w moim watku :) Otoz doszly mnie slychy iz niektore osoby zwatpily w final tego projektu... ;) jednakze ja sie nie poddaje i korzystajac z chwili czasu wzialem sie poki co za teksturki. Oczywiscie musze poprawic (jak zwykle) w pewnych miejscach. Probowalem Unwarpem ale nie wychodzilo to jak chcialem ze wzgledu na loga firm, natomiast UVW Maping ma tez troche wad aczkolwiek w tym wypadku (jak dla mnie) mniej ;) Oto efekty: Tak wiem... malo... ale bedzie wiecej - troche cierpliwosci :)
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Malo, ale jakosc najwazniejsza ^^ a ona [ta jakosc ;P] jakze jest wspaniala! Ahh! ^^
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Autor Cieszyc sie bardzo ze sie to podobac :D Ujecie z "innej beczki" - i inne HDRI... Niestety znowu przypalilem kolorki ;P Porawie sie :)
Napisano 25 Wrzesień 200618 l "Wielki brat jest pod wrażeniem" Chciałbym tez tak przepalać kolorki :P
Napisano 25 Wrzesień 200618 l no pięknie panocku! ale mam nadzieje, że będzie też "czysta" wersja... ps. pokaż UV'ke
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Przepalone, tia. ;) Albo ty masz coś poważnego z monitorem, albo moje dioptrie mnie zawodzą. :) Wykluczam raczej tę drugą możliwość, bo u okularologa byłem niedawno. ;) Fajny model i teksturki wypas, ale te kolory jakieś blade. Aż cisną się na usta słowa: boku samochodu, co ty taki niewyraźny dzisiaj jesteś? hie hie
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Autor Ardeni: przepalac kazdy se moze ;P dawcio_unikat: jak smiales sie przyznac ze tutaj nie zagladales..??!! ;P Wstyd ;P dariusz: czysta wersja bedzie - jak najbardziej :) Mapki pokaze jak to wszystko poskladam... RA: no kolorki czasem blade, a czasem mnie bija po oczach - zalezy jaka HDRI dam... Np przy slynnej "bridge color" to kolorki sa tak nasycone ze az strach ;P Zobaczymy jak bedzie - raczej sobie poradze hahaha ;P Cos wymysle... Dzisiaj cos jeszcze chyba wrzuce... :)
Napisano 25 Wrzesień 200618 l eh ten twój nowy avatar :p nie moge sie czepić pracki to chociaz tego moge ;) Nie wiem jak to jest w Vrayu ale to przepalanie to podejrzana sprawa a pokaż jak to na teksturze wygląda
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Autor HXL: to dobrze :) damusTo: moj avatar to jest odzwierciedlenie mojej osoby ;P A na teksturze sa ladnie nasycone kolorki... dawcio_unikat: no to sie rozumie ;P No to kolejne wypociny... Zderzaka przedniego juz mi sie nie chcialo dzisiaj, na dachu znaczek mam wybrakowany, z tylu logo Castrol'a musze podrasowac no i wogole male poprawki w niektorych miejscach ;) No to na dzisiaj koniec...
Napisano 25 Wrzesień 200618 l ..:: Wiktor ::.. wariat jesteś !! ale na plus oczywiście :) wszystko ślicznie w jaki sposób robisz texturki? masz referki i z nich jakośc to sklejasz??
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Autor Georgas: teksturki sa wg projektu na samochodzie zalogi Oleksowicz/Obrebowski jezdzacej Subaru w mistrzostwach polski w rajdach - po prostu lubie ta ekipe dlatego chce ubrac w ich barwy ta moja Renowke... Co do tworzenia tych barw to robie to w Corelu Draw'ie i nakladam na model za pomoca UVW Map.
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Wrzucić model do połączonej z kompem tokarki a wyjdzie gotowy samochód brawo !!!
Napisano 26 Wrzesień 200618 l zgadzam sie z przedmówcą :) swoją drogą..Corel Draw to niezły sposób na te wszystkie napisy. Czekam na finał.
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Autor qba: no mi tez zabraklo slow ;) razor1988: nie mam tokarki hehehe mrkrzysiek: ja bym sie klocil ;P kliment woroszyłow: Corel albo Adobe Illustrator tez jest ok :) No i zmeczylem przedni zderzak... Jakosc renderka jest "nie teges" - wiadomo... przeciez to proby :P Dzisiaj jeszcze cos dorbobie. :) Pozdrowionka!! Piekana pogode mamy dzisiaj ;) hehe
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Autor javor: no scenka bedzie jak mi to wszystko komp udzwignie... ;) No... To robilem dzisiaj rozne takie tam czynnosci zwiazane z modelem dopoki mi nie przerwano... Postanowilem wiec puscic renderka na czas, w ktorym mnie nie bedzie... I oto efekty - wybrakowany ale zawsze cos (eee no troche wyobrazni ;P ). I znowu musze robic poprawki niektorych elementow...
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Autor no to macie jeszczet yl... ja odpoczywalem, komputer liczyl... :>
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Skopałes teksture kompletnie !! Ej no chłopie weź no popraw tam pod tym kwadratem z numerem - który powinien być "32" powinno być moje nazwisko - to skandal popraw natychmiast :p
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Autor damusTo: Nie nie nie ;P Moje nazwisko bedzie na bocznych szybach i dodatkowo na przedniej pod paskiem przeciwslonecznym - tak jak w wyscigach gorskich bywa :D Moge napisac na tylniej szybie cos w stylu: "damusTo co z tego ze jezdzisz szybko... i tak wciaz jestes przede mna..." :P
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Nie no z tyłu powinno byc coś w stylu "zatrzymujemy się tylko przed nuklearnym grzybem" no jakos tak, ale wiesz to ja specjalnie dla ciebie silnika dłubie w HP a ty tak nic- no tez mnie musisz coś posmyrac nie ? :p ;)
Napisano 27 Wrzesień 200618 l Autor damusTo: Nooo dooobra napisze na silniku, ze ty go remontowales ;P No a dzisiaj znowu zadalem zadanie domowe mojemu kjompjuterowi no i wyliczyl mi cos takiego... Szyby boczne jeszcze nie zrobione (nie oteksturowane), szyby poki co przyciemnilem bo wnetrze nie gotowe ;P, tekstury na autku sa bez blur'a, no i niektore elementy tekstury (np. cienkie linie) sa niewidoczne bo rozdzielczosc za mala ale final bede robil w 1280 to bedzie dobrze ;) Napis na oponach jest z blurem - musze go wylaczyc... Przednia szyba bedzie miala bialy pasek przeciwsloneczny jakby co ;P Aaa i jeszcze jakosc rendera jest srednia... Jak podkrece to powinno byc ladniutko ;P
Napisano 27 Wrzesień 200618 l texturka wyśmienita! jedyne co moge sie doczepic to przednie swiatla...takie jakies nieskazitelne!!:)
Napisano 27 Wrzesień 200618 l ubrudzic to jest twoj obywatelski obowiazek towarzyszu!!!! orurowanie w srodkutez zrobiles/robisz? bo nie pamietam juz ...tyle stron nie chce mi sie przezucac!;)