Master Kiełbaster Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 What is fryrender? fryrender is a new unbiased renderer that simulates the real behavior of light to produce true-to-life renders with a minimal set of light and material parameters. What makes fryrender different? Beyond its photographic quality, fryrender is able to transform a scene into a Virtual Reality environment that can be experienced in real-time. http://fryrender.com/ A tu widać speeda fry rendera :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 jak zdjęcia wyglądają te rendery bardzo realistycznie ale mi się nie podobają ;P na stronce ładniejsze i czystsze rendery, nawet fajne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Tyle tego wychodzi, że ciężko się zdecydować na konkretny silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 I czy to nie kur....o, że wszystkie wychodzą na Maxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2006 Ja tam nie narzekam :* Zresztą maxwell jest na wiele platform... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 ta druga scenka to z maxwella :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 W tym porównaniu scenek maxwell moim zdaniem najlepiej się zaprezentował :) Ale czemu nie ma mentala?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 bo mental z miejsca zdeklasowalby cala reszte ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Matti prosze cie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 A gdzie się czasy podziały? mental ray to po prostu, moim zdaniem, inna klasa rendererów. Do innych celów stworzony. Choć nie ulega wątpliwości, że w takich scenkach też sobie poradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 TrojkaT to byl joke;) aczkolwiek tak jak mowi mintrill tez pewno by sobie poradzil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Heh, napewno by sobie poradził (wystarzy zobaczyśpracki SWRSC'a :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 i po raz kolejny vray udowodnil ze jest bezkonkurencyjny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 i po raz kolejny vray udowodnil ze jest bezkonkurencyjny :D gdzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 "fryrender is a new unbiased renderer that simulates the real behavior of light..." Znaczy się jak maxwell? Czyli dłuuugi rendertime... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Hmmm mam nadzieje, ze sie ten watek rozwinie.To rzecz na jaka czekalem!!!!Jako szary kot z checia poslucham Wasze za i przeciw odnosnie tego co stosujecie.Zatem do dziela Panowie i Panie rowniez:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 nie masz na co liczyc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Dlaczego?:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 serwus :) no nieźle :D . kazdy patrzy na to samo , a wszyscy inaczej to widzą i interpretują :) W sumie rozwoj rendererow powinien nas tylko cieszyc :) - jak sie to jeszcze zestawi z nadchodzącymi premierami prockow 4 rdzeniowych ( wsadzone w plyte dual dadzą 8 rdzenie !! ) - to mozna sie tylko cieszyc ! :)) Do oczekiwania , przylaczam sie i ja :) ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 ja tam wole widziec 8 bucketow na raz niz unbias robiacy sie 8 razy szybciej :D ---------------- SWRSC piatka! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 kome, popieram :) buckety daja satysfakcje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2006 Nieprawda jak sądzę :* A render time wszystkich w porównaniu to 20 minut na amd dual opteron 265 - 4g ram - xp 32. A tu kolejny test w którym vray wygrywa (tym razem :p ) Więcej na http://www.maxwellrender.com/forum/viewtopic.php?t=18127&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 A Brazila tam nie ma? Brazil...zapomniany...opuszczony...siedzi sam i renderuje sobie te kuleczki. Nikt go nie kocha...nikt...chlip. Najlepiej moim zdaniem z tych renderów wyszedł BusyRay choć pierwszy raz słysze o czymś takim. V-Ray tez sobie dobrze poradził tylko widać, że światło ciemnieje na zewnątrz sceny. FryRender tez dobrze wygląda ale scena jest troche ciemna i podobnmie jak u VRay'a ciemnieje do zewnątrz. Maxwell jest za jasny..i widać duzy szum. Indygo i Kerkythea (skąd to się wzięło) wogóle nie bede komentował. Tłok na rynku renderów może nie być taki zły...silniki mogą stanieć, a konkurencja wymusi próby robienia coraz lepszych wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 Tłok na rynku renderów może nie być taki zły...silniki mogą stanieć, a konkurencja wymusi próby robienia coraz lepszych wersji. a są wogule wady wzrostu konkurencji na rynku? chyba tylko dla ich producentów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 Wygrywa czasem, ale nie efektem koncowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 indygo super wygląda jak mandala tybetańskich mnichów z piasku robiona ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 A vray cichutko i tak deklasuje resztę. ;) Jeszcze Indigo jest ciekawy, bo darmowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość LoOoToOoSeK Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 halo czy ktoś mi w końcu pomoże? chciałabym wyrenderować wnętrze mojego domu i ogólnie widok bryły, ale gdy wybieram export 3d i wysyłam do fryrendera to skechup7pro przestaje mi działać, nie wiem może ten plik jest już za duży bo małą bryłke mi wyrenderowało, no ale ja potrzebuję renderów całej chaty (elewacje itd.). Co zrobić, żeby mi się nie zawieszało:( POMOCY! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 sprawdz w output fry`a czy nie masz pliku ze scena exportowana i wtedy wczytuj prosto ze studia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi