Lacedemon Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Nova era, więc i nowy temat. Pierwsza walka z miastem nocą. Wkrótce powinienem dodać wymodzoną serię napoleońską( mam nadzieję). Pozdrawiam. PS" Uwagi, co do tego City mile widziane"
mirach Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Takim cyberpunkiem, gibsonem, mnemonikiem i bladerunnerem to zapachniało... :)
rowr Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Gibsonem???? raczej Fordem:) klimatyczna pracka podobuje mi sie :)
Lacedemon Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 Bo praca miała mieć klimat jak w Blade Runner! Wow...Dzięki chłopaki. Nawet nie wiecie, jak bardzo pocieszyliście swą bystrością.
misiekhc Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 idealna, ale mullinsem zajechalo, uwielbiam to! ( http://goodbrush.com/ - w razie gdyby nie znal zajrzyj, ale na pewno znasz;) pozdro)
miriam Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Jak na chybki speed, dla mnie wygląda GIT ;), sporo chaosu w lewej części . . . idać dalej pomysł ciekawy, podoba mi się kompozycja, z jednym małym zastrzeżeniem - nie podoba mi się kierunek w którym patrzy gostek z ""giwerką ;), patrzy w pustkę z jednej strony daje to do myślenia,(na co patrzy??) aczkolwiek z drugiej strony kieruje oczy oglądającego na coś czego nie ma . . . Pozdrawiam.
Jonasz_Real Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Pracka, rewelka, dla mnie ciut za dużo turkusu, może bym dodał na ostatnim planie jakichs latąjących samochodów. Postac jest mało przemyslana, może skieruj do niego światłem, tak , jak by miało wrażenie, że ktoś do niego nadjezdza. I to by wszystko tłumaczyło, w jakim on sytuacji się znajduje. Ale rozumiem ze to speed. :) To tylko propozycja. :) Pozdrawiam
Lacedemon Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 Dzięki misiekhc za stronkę! Tej nie znałem. Jest tu parę rodzynków...,ale jego nikt nie przskoczy, to "pionier". ....no kurcze wypas, że ja p. chciałbym tak :) Pozdro.
Lacedemon Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 Koncept nr. 2 Deszcz. Jak do diabła oddać deszcz?Troszkę wymęczony, jak na koncept. Bardzej chodziło mi o klimacik pracki. Będę przy niej jeszcze siedział. Może kadr zmienię. No i suwaków jeszcze nie było. Gość do roboty. I cos osie auta się rozjechały. Tak mi się wydaje, że cos tu nie gra. Popatrzę jutro. Wasze uwagi są wskazane. Dzięki za ewentualne uwagi. pozdrawiam.
gaspar Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Laikiem jestem w sprawie kolorów i głupio mi się odzywać, ale czy ta czerwień nie jest zbyt ostra i intensywna do deszczu ? Jakos tak bywa, że deszcz rozmywa nieco i łagodzi takie ostre barwy.
Jonasz_Real Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Deszcz ? zaden problem, chętnie bym Ci wytłumaczył, ale lepiej dam Ci linka ;) http://www.seb4d.com/tutorials/Mattepainting_castle/mattepainting_castle_english.htm
mrkrzysiek Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 oba fajne ale pierwszy bardziej mi się podoba
Marduk Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Prace fajne, choć w drugiej rzeczywiście są problemy z namazaniem kropli deszczu... momentami woda wyglada fajnie - w innych juz troche gorzej. W drugiej posiedziałbym jeszcze nad twarzą, bo wyszła płasko i bez wyrazu, a jest ona napewno ważnym elementem. Jonasz_Real: Tu raczej chodziło o bardziej malarską drogę do celu. Niektórzy nie lubią/nie uznaja Photoshopowych filtrów... no a ja nie stety nie pomoge, bo sam mam problemy nie tylko z deszczem.
bartas309 Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 dziwnie ten samochod wyglada.jakby byl szeroki tylko na jedno siedzenie(chyba ze to zamierzone)pozatym fajne.w pierwszym swietny chodnik.
Morbid Karbid Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 taaa... z deszczem nie taka prosta sprawa. A ten tutorial daje taki mało przekonujący ten deszcz. Deszcz to nie tylko długie smugi symulujące krople. To też atmosfera, wilgoć na przedmiotach i w powietrzu. Światła są rozproszone, dużo odbić. Masz chyba za mało elementów w tle żeby dać poczucie atmosfery. I pędzle udające odbryzgi na ziemi chyba nie za bardzo trafione. Efekt mojej walki z deszczem można zobaczyć tutaj: crimescene poziom nie ten, ale może coś ci pomoże.
maronski Napisano 7 Wrzesień 2006 Napisano 7 Wrzesień 2006 W tym przypadku deszcz jest przekonujący. To pierwsza rzecz jaka rzuca się w oczy. Rozmyte czerwone światła i deszcz walący po dachu są super. Nowy styl extra, klasyczny również. Może spróbuj połączyć te style w ponadczasowy cyberpunk? Pozdrówki
muody Napisano 7 Wrzesień 2006 Napisano 7 Wrzesień 2006 z odbiciami Morbid Karbid ma rację, deszcz przydałby się gęstszy lub grubszy mogłaby pomóc mocniejsza poświata od lamp samochodu - wydają się mocne, a jednak nie wpływają na krople za to pierwszy podoba mi się niezwykle, ale w sumie nie potrafię wytłumaczyć czemu... jakiś klimat, kolory ;]
powelt Napisano 7 Wrzesień 2006 Napisano 7 Wrzesień 2006 Nie wiem, jak dlamnie skoro ma to być deszcz to odbicia na jezdni powinny być mocniejsze i wydłuzone. A tak to same krople jak i te odbite od maski dlamnie spoko:) Nieźle:)
Rzool Napisano 12 Wrzesień 2006 Napisano 12 Wrzesień 2006 Napoleony lepsze :) ale to też pachnie wyczuciem.
Lacedemon Napisano 14 Wrzesień 2006 Autor Napisano 14 Wrzesień 2006 To są tylko koncepty! Raczej...może szkice prac. Tu się odbywa symbolika. Te detale da się zrobić, ale kto da nam więcej czsu? THX Wszystkim. Pozdrowionka :)
Zbychowaty Napisano 14 Wrzesień 2006 Napisano 14 Wrzesień 2006 o Blade Runner opmyslalem od poczatku. W swoim stylu pracka fajova:) Przypomina mi styl akwarel Mokwy.
Stachu Napisano 15 Wrzesień 2006 Napisano 15 Wrzesień 2006 Zaje**** wszystko, tylko te samochody mi się bardzo nie podobają :f jalieś takie jajo ;f
Lacedemon Napisano 15 Wrzesień 2006 Autor Napisano 15 Wrzesień 2006 Auta na kanale w warsztacie :) , a potem wyjazd na stukanie blachy :D. OK> Pracuję nad tym. Pozdro
mant-raz Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 w tym samochodzie nie podobaja mi sie drzwi, sa zbyt ciezkie i chyba przez to brakuje rownowagi...przygniataja i sciagaja wzrok w swoja strone...moim zdaniem ;)
artursadlos Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 te czerwieni akurat mi sie podobaja. pierwszy concept zdecydowanie najlepszy
muody Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 duzo duzo lepsze! podziwiam i nie moge sie oderwać ;]
PAINbringer Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 Świetne. Trzyma klimat, szkoda że postać troche kuleje, ale poza tym cacy. Pozdrawiam
mrkrzysiek Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 no teraz to super :) bardzo fajnie to wygłada:)
powelt Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 Porażka, już tu wiecej nie wejde. Znowu musze szukać szczeki po pokoju! Genialny klimat i wogóle sweet:) Pozdro!
Lacedemon Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Napisano 25 Wrzesień 2006 Salute! Postać kulała, ale ta może nie...mam nadzieję. Wymęczyłem to w końcu i czegoś się nauczyłem. Dotychczas tylko mózgi w blaszakach, i chłopców na konikach. Pierwsze miasto...chyba. Masakra z tymi blikami, światrłkami...deszczem, karoseria...ooo raaany... Ja cara jednego do tej pory robiłem i zero pojęcia o tym..., więc sami rozumiecie. Przyjdzie czas lekcji. Jednak wolałbym wyspecjalizować się tylko w blaszakach :) Omen-dzięki za ściągawkę ;) Pozdrawiam.
kazziu Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 No nareszcie pociagles dalej, super sie to oglada. Ehhmmm co za sciagawka od omena, ja tez chce :(((
OmeN2501 Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 Jak dla mnie juz jest sporo lepiej choc uwagi wciaz mam :P Jka chcesz zglos sie na gg bo mi twoje cos wcielo ;]
Gość Caspik Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 o w morde... Genialny klimacik ;) pozdro
TeNZuO Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 Wypasik, od razu przywodzi mi na mysl Bladerunner'a.
muody Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 odpocznij sobie, bo w koncu ci opadna sily na robienie genialnych prac jedna po drugiej ;) masterskie
Lacedemon Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Napisano 27 Wrzesień 2006 Tylko PS. Jednak trzeba będzie z czasem poszerzyć arsenał :) Co proponujesz?
Marduk Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 Proponuje to co Misiekhc - Painter jest bardziej malarski od Photoshopa - jest dużo więcej opcji pędzla... trzeba się tylko do niego przyzwyczaić. Dostępny jest trial 60 dniowy wersji 9.5 na tej stronie: http://www.corel.com/servlet/Satellite?pagename=CorelCom/Layout&c=Content_C1&cid=1152796555406&lc=en
Lacedemon Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Napisano 27 Wrzesień 2006 Wielkie dzięki za podpowiedź. Sprawdzę paintera. Jeśli zobaczę, że warto, to go sobie fundnę. Myślę, że będzie ok., bo słyszę wiele dobrego o nim. Pozdrawiam.
miriam Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Wielkie dzięki za podpowiedź. Sprawdzę paintera. Jeśli zobaczę, że warto, to go sobie fundnę. Myślę, że będzie ok., bo słyszę wiele dobrego o nim. Pozdrawiam. Moim zdaniem laika w temacie Paintera warto :). Łapka fajna jedynie wydaje mi się, że część od barku do łokcia za kruciutka. ;) Pozdrawiam
Lacedemon Napisano 30 Wrzesień 2006 Autor Napisano 30 Wrzesień 2006 Może. ..., ale mój cyborg ma tą konstrukcję i uważam, że jest dobra. Myślę nawet, aby było krucej z przedramieniem, bo to daje mobilność. Ty mówisz o człeku, a to nie człek :)
Rekomendowane odpowiedzi