Napisano 5 Wrzesień 200618 l Nova era, więc i nowy temat. Pierwsza walka z miastem nocą. Wkrótce powinienem dodać wymodzoną serię napoleońską( mam nadzieję). Pozdrawiam. PS" Uwagi, co do tego City mile widziane"
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Takim cyberpunkiem, gibsonem, mnemonikiem i bladerunnerem to zapachniało... :)
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Autor Bo praca miała mieć klimat jak w Blade Runner! Wow...Dzięki chłopaki. Nawet nie wiecie, jak bardzo pocieszyliście swą bystrością.
Napisano 5 Wrzesień 200618 l idealna, ale mullinsem zajechalo, uwielbiam to! ( http://goodbrush.com/ - w razie gdyby nie znal zajrzyj, ale na pewno znasz;) pozdro)
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Jak na chybki speed, dla mnie wygląda GIT ;), sporo chaosu w lewej części . . . idać dalej pomysł ciekawy, podoba mi się kompozycja, z jednym małym zastrzeżeniem - nie podoba mi się kierunek w którym patrzy gostek z ""giwerką ;), patrzy w pustkę z jednej strony daje to do myślenia,(na co patrzy??) aczkolwiek z drugiej strony kieruje oczy oglądającego na coś czego nie ma . . . Pozdrawiam.
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Pracka, rewelka, dla mnie ciut za dużo turkusu, może bym dodał na ostatnim planie jakichs latąjących samochodów. Postac jest mało przemyslana, może skieruj do niego światłem, tak , jak by miało wrażenie, że ktoś do niego nadjezdza. I to by wszystko tłumaczyło, w jakim on sytuacji się znajduje. Ale rozumiem ze to speed. :) To tylko propozycja. :) Pozdrawiam
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Autor Dzięki misiekhc za stronkę! Tej nie znałem. Jest tu parę rodzynków...,ale jego nikt nie przskoczy, to "pionier". ....no kurcze wypas, że ja p. chciałbym tak :) Pozdro.
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Autor Koncept nr. 2 Deszcz. Jak do diabła oddać deszcz?Troszkę wymęczony, jak na koncept. Bardzej chodziło mi o klimacik pracki. Będę przy niej jeszcze siedział. Może kadr zmienię. No i suwaków jeszcze nie było. Gość do roboty. I cos osie auta się rozjechały. Tak mi się wydaje, że cos tu nie gra. Popatrzę jutro. Wasze uwagi są wskazane. Dzięki za ewentualne uwagi. pozdrawiam.
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Laikiem jestem w sprawie kolorów i głupio mi się odzywać, ale czy ta czerwień nie jest zbyt ostra i intensywna do deszczu ? Jakos tak bywa, że deszcz rozmywa nieco i łagodzi takie ostre barwy.
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Deszcz ? zaden problem, chętnie bym Ci wytłumaczył, ale lepiej dam Ci linka ;) http://www.seb4d.com/tutorials/Mattepainting_castle/mattepainting_castle_english.htm
Napisano 6 Wrzesień 200618 l Prace fajne, choć w drugiej rzeczywiście są problemy z namazaniem kropli deszczu... momentami woda wyglada fajnie - w innych juz troche gorzej. W drugiej posiedziałbym jeszcze nad twarzą, bo wyszła płasko i bez wyrazu, a jest ona napewno ważnym elementem. Jonasz_Real: Tu raczej chodziło o bardziej malarską drogę do celu. Niektórzy nie lubią/nie uznaja Photoshopowych filtrów... no a ja nie stety nie pomoge, bo sam mam problemy nie tylko z deszczem.
Napisano 6 Wrzesień 200618 l dziwnie ten samochod wyglada.jakby byl szeroki tylko na jedno siedzenie(chyba ze to zamierzone)pozatym fajne.w pierwszym swietny chodnik.
Napisano 6 Wrzesień 200618 l taaa... z deszczem nie taka prosta sprawa. A ten tutorial daje taki mało przekonujący ten deszcz. Deszcz to nie tylko długie smugi symulujące krople. To też atmosfera, wilgoć na przedmiotach i w powietrzu. Światła są rozproszone, dużo odbić. Masz chyba za mało elementów w tle żeby dać poczucie atmosfery. I pędzle udające odbryzgi na ziemi chyba nie za bardzo trafione. Efekt mojej walki z deszczem można zobaczyć tutaj: crimescene poziom nie ten, ale może coś ci pomoże.
Napisano 7 Wrzesień 200618 l W tym przypadku deszcz jest przekonujący. To pierwsza rzecz jaka rzuca się w oczy. Rozmyte czerwone światła i deszcz walący po dachu są super. Nowy styl extra, klasyczny również. Może spróbuj połączyć te style w ponadczasowy cyberpunk? Pozdrówki
Napisano 7 Wrzesień 200618 l z odbiciami Morbid Karbid ma rację, deszcz przydałby się gęstszy lub grubszy mogłaby pomóc mocniejsza poświata od lamp samochodu - wydają się mocne, a jednak nie wpływają na krople za to pierwszy podoba mi się niezwykle, ale w sumie nie potrafię wytłumaczyć czemu... jakiś klimat, kolory ;]
Napisano 7 Wrzesień 200618 l Nie wiem, jak dlamnie skoro ma to być deszcz to odbicia na jezdni powinny być mocniejsze i wydłuzone. A tak to same krople jak i te odbite od maski dlamnie spoko:) Nieźle:)
Napisano 14 Wrzesień 200618 l Autor To są tylko koncepty! Raczej...może szkice prac. Tu się odbywa symbolika. Te detale da się zrobić, ale kto da nam więcej czsu? THX Wszystkim. Pozdrowionka :)
Napisano 14 Wrzesień 200618 l o Blade Runner opmyslalem od poczatku. W swoim stylu pracka fajova:) Przypomina mi styl akwarel Mokwy.
Napisano 15 Wrzesień 200618 l Zaje**** wszystko, tylko te samochody mi się bardzo nie podobają :f jalieś takie jajo ;f
Napisano 15 Wrzesień 200618 l Autor Auta na kanale w warsztacie :) , a potem wyjazd na stukanie blachy :D. OK> Pracuję nad tym. Pozdro
Napisano 19 Wrzesień 200618 l w tym samochodzie nie podobaja mi sie drzwi, sa zbyt ciezkie i chyba przez to brakuje rownowagi...przygniataja i sciagaja wzrok w swoja strone...moim zdaniem ;)
Napisano 19 Wrzesień 200618 l te czerwieni akurat mi sie podobaja. pierwszy concept zdecydowanie najlepszy
Napisano 19 Wrzesień 200618 l Świetne. Trzyma klimat, szkoda że postać troche kuleje, ale poza tym cacy. Pozdrawiam
Napisano 20 Wrzesień 200618 l Porażka, już tu wiecej nie wejde. Znowu musze szukać szczeki po pokoju! Genialny klimat i wogóle sweet:) Pozdro!
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Autor Salute! Postać kulała, ale ta może nie...mam nadzieję. Wymęczyłem to w końcu i czegoś się nauczyłem. Dotychczas tylko mózgi w blaszakach, i chłopców na konikach. Pierwsze miasto...chyba. Masakra z tymi blikami, światrłkami...deszczem, karoseria...ooo raaany... Ja cara jednego do tej pory robiłem i zero pojęcia o tym..., więc sami rozumiecie. Przyjdzie czas lekcji. Jednak wolałbym wyspecjalizować się tylko w blaszakach :) Omen-dzięki za ściągawkę ;) Pozdrawiam.
Napisano 25 Wrzesień 200618 l No nareszcie pociagles dalej, super sie to oglada. Ehhmmm co za sciagawka od omena, ja tez chce :(((
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Jak dla mnie juz jest sporo lepiej choc uwagi wciaz mam :P Jka chcesz zglos sie na gg bo mi twoje cos wcielo ;]
Napisano 26 Wrzesień 200618 l odpocznij sobie, bo w koncu ci opadna sily na robienie genialnych prac jedna po drugiej ;) masterskie
Napisano 27 Wrzesień 200618 l Autor Tylko PS. Jednak trzeba będzie z czasem poszerzyć arsenał :) Co proponujesz?
Napisano 27 Wrzesień 200618 l Proponuje to co Misiekhc - Painter jest bardziej malarski od Photoshopa - jest dużo więcej opcji pędzla... trzeba się tylko do niego przyzwyczaić. Dostępny jest trial 60 dniowy wersji 9.5 na tej stronie: http://www.corel.com/servlet/Satellite?pagename=CorelCom/Layout&c=Content_C1&cid=1152796555406&lc=en
Napisano 27 Wrzesień 200618 l Autor Wielkie dzięki za podpowiedź. Sprawdzę paintera. Jeśli zobaczę, że warto, to go sobie fundnę. Myślę, że będzie ok., bo słyszę wiele dobrego o nim. Pozdrawiam.
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Wielkie dzięki za podpowiedź. Sprawdzę paintera. Jeśli zobaczę, że warto, to go sobie fundnę. Myślę, że będzie ok., bo słyszę wiele dobrego o nim. Pozdrawiam. Moim zdaniem laika w temacie Paintera warto :). Łapka fajna jedynie wydaje mi się, że część od barku do łokcia za kruciutka. ;) Pozdrawiam
Napisano 30 Wrzesień 200618 l Autor Może. ..., ale mój cyborg ma tą konstrukcję i uważam, że jest dobra. Myślę nawet, aby było krucej z przedramieniem, bo to daje mobilność. Ty mówisz o człeku, a to nie człek :)