Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Nova era, więc i nowy temat.

07aky2.jpg

Pierwsza walka z miastem nocą. Wkrótce powinienem dodać wymodzoną serię napoleońską( mam nadzieję). Pozdrawiam. PS" Uwagi, co do tego City mile widziane"

• Odpowiedzi 64
  • Wyświetleń 7,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Takim cyberpunkiem, gibsonem, mnemonikiem i bladerunnerem to zapachniało... :)

Napisano

Gibsonem???? raczej Fordem:) klimatyczna pracka podobuje mi sie :)

Napisano
  • Autor

Bo praca miała mieć klimat jak w Blade Runner! Wow...Dzięki chłopaki. Nawet nie wiecie, jak bardzo pocieszyliście swą bystrością.

Napisano

Jak na chybki speed, dla mnie wygląda GIT ;), sporo chaosu w lewej części . . .

idać dalej pomysł ciekawy, podoba mi się kompozycja, z jednym małym zastrzeżeniem - nie podoba mi się kierunek w którym patrzy gostek z ""giwerką ;), patrzy w pustkę z jednej strony daje to do myślenia,(na co patrzy??) aczkolwiek z drugiej strony kieruje oczy oglądającego na coś czego nie ma . . .

Pozdrawiam.

Napisano

Pracka, rewelka, dla mnie ciut za dużo turkusu, może bym dodał na ostatnim planie jakichs latąjących samochodów. Postac jest mało przemyslana, może skieruj do niego światłem, tak , jak by miało wrażenie, że ktoś do niego nadjezdza. I to by wszystko tłumaczyło, w jakim on sytuacji się znajduje.

Ale rozumiem ze to speed. :)

To tylko propozycja. :)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzięki misiekhc za stronkę! Tej nie znałem. Jest tu parę rodzynków...,ale jego nikt nie przskoczy, to "pionier". ....no kurcze wypas, że ja p. chciałbym tak :) Pozdro.

Napisano
  • Autor

Koncept nr. 2 Deszcz. Jak do diabła oddać deszcz?Troszkę wymęczony, jak na koncept. Bardzej chodziło mi o klimacik pracki. Będę przy niej jeszcze siedział. Może kadr zmienię. No i suwaków jeszcze nie było. Gość do roboty. I cos osie auta się rozjechały. Tak mi się wydaje, że cos tu nie gra. Popatrzę jutro. Wasze uwagi są wskazane. Dzięki za ewentualne uwagi. pozdrawiam.

alter0xvu4.jpg

URL%5D

Napisano

Laikiem jestem w sprawie kolorów i głupio mi się odzywać, ale czy ta czerwień nie jest zbyt ostra i intensywna do deszczu ? Jakos tak bywa, że deszcz rozmywa nieco i łagodzi takie ostre barwy.

Napisano

Prace fajne, choć w drugiej rzeczywiście są problemy z namazaniem kropli deszczu... momentami woda wyglada fajnie - w innych juz troche gorzej. W drugiej posiedziałbym jeszcze nad twarzą, bo wyszła płasko i bez wyrazu, a jest ona napewno ważnym elementem.

Jonasz_Real: Tu raczej chodziło o bardziej malarską drogę do celu. Niektórzy nie lubią/nie uznaja Photoshopowych filtrów... no a ja nie stety nie pomoge, bo sam mam problemy nie tylko z deszczem.

Napisano

dziwnie ten samochod wyglada.jakby byl szeroki tylko na jedno siedzenie(chyba ze to zamierzone)pozatym fajne.w pierwszym swietny chodnik.

Napisano

taaa... z deszczem nie taka prosta sprawa. A ten tutorial daje taki mało przekonujący ten deszcz. Deszcz to nie tylko długie smugi symulujące krople. To też atmosfera, wilgoć na przedmiotach i w powietrzu. Światła są rozproszone, dużo odbić. Masz chyba za mało elementów w tle żeby dać poczucie atmosfery. I pędzle udające odbryzgi na ziemi chyba nie za bardzo trafione.

Efekt mojej walki z deszczem można zobaczyć tutaj:

crimescene

poziom nie ten, ale może coś ci pomoże.

Napisano

W tym przypadku deszcz jest przekonujący. To pierwsza rzecz jaka rzuca się w oczy.

Rozmyte czerwone światła i deszcz walący po dachu są super.

Nowy styl extra, klasyczny również. Może spróbuj połączyć te style w ponadczasowy cyberpunk?

Pozdrówki

Napisano

z odbiciami Morbid Karbid ma rację, deszcz przydałby się gęstszy lub grubszy

mogłaby pomóc mocniejsza poświata od lamp samochodu - wydają się mocne, a jednak nie wpływają na krople

za to pierwszy podoba mi się niezwykle, ale w sumie nie potrafię wytłumaczyć czemu... jakiś klimat, kolory ;]

Napisano

Nie wiem, jak dlamnie skoro ma to być deszcz to odbicia na jezdni powinny być mocniejsze i wydłuzone. A tak to same krople jak i te odbite od maski dlamnie spoko:) Nieźle:)

Napisano
  • Autor

To są tylko koncepty! Raczej...może szkice prac. Tu się odbywa symbolika. Te detale da się zrobić, ale kto da nam więcej czsu? THX Wszystkim. Pozdrowionka :)

Napisano

Zaje**** wszystko, tylko te samochody mi się bardzo nie podobają :f jalieś takie jajo ;f

Napisano
  • Autor

Auta na kanale w warsztacie :) , a potem wyjazd na stukanie blachy :D. OK> Pracuję nad tym. Pozdro

Napisano

w tym samochodzie nie podobaja mi sie drzwi, sa zbyt ciezkie i chyba przez to brakuje rownowagi...przygniataja i sciagaja wzrok w swoja strone...moim zdaniem ;)

Napisano

Porażka, już tu wiecej nie wejde. Znowu musze szukać szczeki po pokoju! Genialny klimat i wogóle sweet:) Pozdro!

Napisano
  • Autor

Salute!

Postać kulała, ale ta może nie...mam nadzieję. Wymęczyłem to w końcu i czegoś się nauczyłem. Dotychczas tylko mózgi w blaszakach, i chłopców na konikach. Pierwsze miasto...chyba. Masakra z tymi blikami, światrłkami...deszczem, karoseria...ooo raaany... Ja cara jednego do tej pory robiłem i zero pojęcia o tym..., więc sami rozumiecie. Przyjdzie czas lekcji. Jednak wolałbym wyspecjalizować się tylko w blaszakach :) Omen-dzięki za ściągawkę ;) Pozdrawiam.

furtalc8.jpg

furtamuscooljpgut8.jpg

Napisano

No nareszcie pociagles dalej, super sie to oglada.

Ehhmmm co za sciagawka od omena, ja tez chce :(((

Napisano

Jak dla mnie juz jest sporo lepiej choc uwagi wciaz mam :P Jka chcesz zglos sie na gg bo mi twoje cos wcielo ;]

Napisano

o w morde... Genialny klimacik ;)

pozdro

Napisano

odpocznij sobie, bo w koncu ci opadna sily na robienie genialnych prac jedna po drugiej ;)

masterskie

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki za podpowiedź. Sprawdzę paintera. Jeśli zobaczę, że warto, to go sobie fundnę. Myślę, że będzie ok., bo słyszę wiele dobrego o nim. Pozdrawiam.

Napisano
Wielkie dzięki za podpowiedź. Sprawdzę paintera. Jeśli zobaczę, że warto, to go sobie fundnę. Myślę, że będzie ok., bo słyszę wiele dobrego o nim. Pozdrawiam.

Moim zdaniem laika w temacie Paintera warto :).

Łapka fajna jedynie wydaje mi się, że część od barku do łokcia za kruciutka. ;)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Może. ..., ale mój cyborg ma tą konstrukcję i uważam, że jest dobra. Myślę nawet, aby było krucej z przedramieniem, bo to daje mobilność. Ty mówisz o człeku, a to nie człek :)